İçeriğe Yönlendir

Ford Focus'la Kaza Geçirdim ...

Alphan Karaca

Recommended Posts

Alphan Karaca

Arkadaşlar merhaba.

Bugun 2000 model Ford Focus HB Ghia aracımla kaza yaptım.

Kaza çok ilginç oldu ama . Hızım yaklaşık 50-60km civarındaydı sağa doğru ana yola bağlanan viraja girdim.Virajı dönerken bir anda arabanın direksiyonu tepki vermemeye başladı.Alt takımdan 'tak' diye bir ses geldi.Sonra virajı dönemeyince ön tamponu ve arka tamponu bariyerleri vurdum.

Çok şükür diyorum ucuz atlattım çok fazla bir hasar oluşmadı aracımda.

Daha sonra arabayı kenara çekip incelediğimde ön sol tekerlek yamuk duruyordu.

Direksiyonu tam sağ yaptığımda o körük sesi geliyordu ama tam sol yaptığımda o ses gelmiyordu.

Arabanın tekerlekleri düz durmasına karşın direksiyonun konumu düz değildi ..

Arabanın ön tarafından kazadan önce tak lak luk gibi ses geliyordu arada.

Böyle bir kaza neden olmuş olabilir acaba ?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçmiş olsun, aks-rotil biryerlede sıkıntı vardı, sürüş esnasında direksiyonunn dönmesine mani oldu herhalde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hangi ildesiniz.. Yol buzlanmış ve kaymış olabilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Alphan Karaca
Hangi ildesiniz.. Yol buzlanmış ve kaymış olabilirsiniz..

Teşekkürler arkadaşlar yolda buz yoktu.

Araçta kaymada olmadı yani arkayı bırakma önü salma gibi yoldan çıkma olmadı.

Biranda direksiyon boşa dönüyormuş gibi oldu ve bariyerlere çarptım.

Sonra direksiyonu çevirdiğinde düz durduğu halde ön sol tekerlek sola bakıyordu.

Evet yüksek hızda böyle bir kazanın olması ihtimalini aklıma dahi getirmek istemiyorum tamamen çaresizdim..

Yorum bağlantısı
Alphan Karaca

Sağolun arkadaşlar gerçekten verilmiş sadakam varmış ..

Aracınızdan gelen en ufak seslere dahi kulak verin aman..

Tabla başı veya alt rotillerle ilgili birşey olabilceği söyleniyor .

Böyle birşeyde masraf ne olur acaba aşağı yukarı arkadaşlar ?

Yorum bağlantısı
Alphan Karaca

Sağolun arkdaşlar.. Allah kimseye kaza bela vermisin ucuz atlattım çok şükür. Yavaş olmam ve yoğun bir trafikte böyle birşey başıma gelmediğinden veya yüksek süratte böyle birşey olmadığından dolayı şükrediyorum.120-130km hızlar yapıyoruz ve böyle birşey olsa allah korusun..

Yorum bağlantısı
Erkan Yılmaz

benzer durumu bende yaşadım ancak kaza yapmadım 2010 trend focus vardı altımda şirket aracı yaklaşık 1 ay önce samsundan sinopa giderken sinopa 64 km kala yokus yukarı 2. viteste saga dogru viraja giirdigimde direksiyon tam sag yaptı ancak arac duz gıttı yol kenarında durabıldım. bundan 2-3 ay önce direksiyonu sola cevırınce bı vurma seslerı gelıodu sol akis değişmişti ancak duzenmi tutmadı yada ustamı iyi yapamadı bilemiyorum sol akis gene bilye dagıtmıstı iyiki yüksek hızzlarda yapmadı o yola gelene kadar 150-180 arası gidiyordum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...