İçeriğe Yönlendir

Turkcell 3g Vınn Rezaleti


Oktay Servet

Recommended Posts

Oktay Servet

aldığıma bin defa pişmanım.3g bağlantısı olmasına ,mavi ışık yanmasına rağmen bağlanmak neredeyse imkansız.üstelik Kocaeli gibi yaklaşık 1 milyon nufuslu büyükşehirde yaşıyorum.köyde falan değil yani.

defalarca müşteri hizmetlerini aradım ama nafile.herşey imzayı atana kadar.

1 MB lık bir dosyayı yaklaşık 4 dk da indirmeye çalışıyor eğer bağlantı kopmazsa.

iptal ettirmek için 243 tl cayma bedeli istediler.

sadece kendi anasayfasını 5-6 dk da açan VINN dan hayır gelmez.

BENCE ALMAK İÇİN 2 DEFA DE

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç

bende wın kullanıyorum ve çok memmunum evde süper çekiyor. bir arkadaş daha aldı çekişinde memmnun kalmadı, turkcell müşteri hizmetlerini aradı ve ağzına geleni söyledi ( hakaret vs.) ve sonuç olarak 24 aylık taahhüt olmasına rağmen hiç bir ücret ödemeden iptal ettiler ve wın cihazınıda belirtilen adrese kargolayarak iade etti. sizde arkadaşımın ismini örnek göstererek iptal ettirebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Bende hiç memnun değilim,ama çekmesinden değil,müşteri hizmetlerinden.Yanılıp şaşırıp 1 cb lık almıştım.sonradan yetmediğini görünce 4 gb ye yükseltmek istedim ama ne yaptımsa yükseltemedim.sonrasında da artık kullanmıyorum,vınn cihazı çantamda duruyor.24 ayın bitmesini bekliyorum.BAkalım sonra napıcaz.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)

Bende aldım büyük bir hevesle . Dedim artık şu ttnet'e ödediğim faturalardan kurtulacağım . Ancak Vınn beni hız anlamında epey bi hüsrana uğrattı . Adsl'den daha hızlı olması gibi bir beklentim zaten yoktu ancak kullanmaya başladıktan sonra gördüm ki adsl kadar bile bir hıza sahip değil ( Full çekmesine rağmen ) . Allahtan 3 aylık deneme paketinden almıştım , şubat sonunda tekrar ttnet'e dönüş gözüktü bana... :good1:

tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Ben artık kablonet kullanıyorum.1 gb 12 tl ve ilave her gb 3 tl.gayet makul.vınn da limit aşarsan astromomik fatura geliyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Vinn alıpta çok memnunum diyeni hiç görmedim...Memnunum diyenler bile 3 ay sonra bırakıyorlar.Ben bu aşamada hiç kimseye önermiyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
(düzenlendi)

Turkcell'in kısa bir sürede tüm Türkiye hedefi ile 3G kapsaması, gerçekleştirilmesi zor bir hedefti. Şebekenin optimize edilmesi de elbette ayrı bir dert oluyor bu durumda. Bu nedenle test edilmeden almamak lazım. Hatta alt yapı optimize edilirken bile başarısız dönemler yaşamanız olası. Her ilde sınırlı imakanlarla verilen 3G hizmeti telefonda normal görüşmelerde bile kesinti oluşturabilen bir durum. Telefonların 3G'si kapatılınca daha başarılı kapsama ve kesintisiz hizmet mümkün oluyor. Ek olarak bataryanızda daha az şarj edilme ihtiyacı duyuyor.

tarihinde Hasan Aks tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okyay Pay

herkes kendi bildiği işi yapsın

bizde önce hizmet verilir sonra alt yapı yapılır

şimdilik ttnet :good1:

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

samsunda vınn gayet başarılı şuan ondan yazıyorum bu da ölçtüğüm değerler 1134100915.png

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp
bir şey sorabilir miyim ayrı bir konu olacak ama bilenlerden yardım istiyorum. telefonum nokia n97 şebeke modunda 3 tane seçenek var.

1-çift mod

2-umts

3-gsm

benim şebeke modum çift mod seçili. bu diğer ikisi özellikle umts ne işe yarar. iyi tarafı var mıdır. bilen varsa yardım istiyorum.

Umts'de sadece 3g özelliği varsa bağlandığınız baz istasyonunda şebeke aktif olur. Yoksa sadece gsm bağlantısı yapmaz. Şebekeden düşer.

Gsm'de sadece normal şebeke özelliğini kullanır 3g özelliği kapalı.

Çift mod'da her ikisi kombine kullanılır. Varsa 3g şebekesi ile beraber normal şebeke birlikte çalışır. 3g özelliği yoksa sadece normal şebeke çalışır.

Çift mod seçili kullanılacak. Eğer 3g ve görüntülü konuşma özellikleri kullanılacaksa.

Sadece telefon konuşması yapılacaksa gsm özelliğini kullanın. Şarjınız daha uzun süre gider.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
(düzenlendi)

Umts 3G alt yapısını ifade eden şebeke protokolü diye düşünebilirsiniz. GSM'de klasik 2G'yi adreslemek için konulmuş bir etiket olmalı. Çift mod, 3G ile ortaya çıkan ve 2g&3g alt yapısının birlikte kullanabilme yeteneğini ifade ediyor. 3g öncelikli olarak şebeke seçimini otomatik yapacaktır. 3g yeteneklerini kullanmıyorsanız, 2G kapsmayı tercih etmek servis sürekliliği ve pil ömrü için daha doğru olur. Ek olarak Umts için 3g dersek, HSDPA olarak ifade edilen ve 3,5 G diye bileceğimiz bir protokol de var. Büyük şehirler için bu seçenek şu an Türkiye'de kullanılıyor.

Zaten cevap verilmiş yazmış bulundum. :unsure:

tarihinde Hasan Aks tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Vın almayın. 3g uyumlu 250 liralık telefon ile bluetooth network yapın. tek fatura. hem de cepte internet de var. 24 aylık taahhüt yok.

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Ben de yaklaşık 10 aydır vınn kullanıyorum, şu ana kadar çekimle ilgili çok büyük bir sorun yaşamadım. Arada takılmalar oluyor ama genelde memnunum, aylık 44 TL ödüyorum son değişiklikle kamu çalışanlarına 29 TL yaptılar, acaba müşteri hizmetlerini arayıp ısrar etsem 29'luk tarifeye geçirirler mi?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Ergüden

ben de 4-5 aydır vınn kullanıyorum. 4 GB ilk 3 ay 19 sonra 49 diye aldık. sonraki aylardaki cihaz ücretini(12 tl) 49 un içinde gösterirken ilk 3 ayda ayrıyeten almaya kalktılar. imzayı atana kadar doğru düzgün anlatmıyorlar sonra sorunca biz size söylemeyi unutmuşuz diyorlar. tabi bizde de var biraz kusur imzaladığımız sözleşmeleri tam okumuyoruz orda yazıyor aslında neleri bilmeden fazla ödeyeceğimiz... neyse anında şikayet ettim. ilk ay mecbur 19u 31 olarak ödedim sonraki aylarda düzelttiler. hız konusunda da şikayet edersen bişeyler yapıyorlar. şu an normal olarak kullanıyorum ama bitince ttnete geçeceğim herhalde.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Turkcell in çekim gücü , diye birde şarkıları var dimi :D:p

Bu işlerle uğraşan biri olarak sizlere tavsiyem taahhütlü paketlerden uzak durun :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Korhan Orkun

TT dan kurtuldum. Telefonuda internetide kapattım TT beni delirtti. Denemek için şantiyede gayet iyi kullanılan turkcell vınn'ı eve götürdüm. Evim çok merkezi bir yerde, keza bağlanmak için okadar kasıldıki anasayfayı bile açarken 15 dk bekledim. Müşteri hizmetlerini aradım "yoo bi sorun gözükmüyor " dediler.! Turkcelede kızdım gittim hiç denemeden Avea multi"jet" aldım. Çok

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

8 gb limitli vınn, hat ve modemi 24 ay taahhütlü aylık 33 Tl ye aldım. İşyerimdeki ve evimdeki ayrı ayrı internet aboneliklerini sonlandırdım. Ayrıca telefon hattını da kapattırdım. Kazancım yaklaşık aylık 40 TL civarında. Vınn da hiç bir sorunda yaşamıyorum, TT adsl yi arattırmıyor ;)

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
Bu tarife hangisi?

Kurumsal hat sahibi, doktor, diş hekimi, eczacı, avukat v.s. meslek grubu mensuplarına yönelik yaptıkları bir tarifeymiş.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Vınını mınını bilmemde, telefonda Aveanın internet paketini kullanıyorum acayyip güzel. tek kötülüğü Galaxy Ace ile uyumsuzluğu oldu :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bunların topuda kazıkçı, en kazığı kazıkcell, bende vodafone, ttnet jet ve kazıkcell vınn var, üçüde berbat, Ankara Çankayada vodafone ve avea 3g de hat kopması oluyor, bazen süper hızlı bazen berbat, bulunduğunuz konuma, baza göre bile değişiyor ve hiçbirinin koll sentırı cözümü bırakın cevap bile veremiyor, yazık vallahi, herşeyimiz gibi bu işte laçka...

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Ali bey benim bugüne kadar Turkcell müşteri hizmetlerinden yanıt alamadığım hiç olmadı. Hatta isteğim üzerine 3g olmayan bölgeye 3g hizmeti vermeye başladılar...

ben aradığımda sıra beklemeden bağlanabiliyorum.. birçok avantajda sağlıyor.. pahalı olarak lanse ediliyor ama sağladığı olanaklarla faturanın büyük çoğunluğunu geri alabiliyorum..

müşteri hizmetleride son derece kaliteli..

bütün hatları kullandım (hep 2.hat olarak) turkcellin yerini hiç biri alamaz bence..

Yorum bağlantısı

Aman ha!Sakın ola kotayı geçmeyin.Öyle bir fatura geliyor ki dudağınız uçuklar.Gidin sınırsız TTNET alın kota mota derdi olmadan dolaşın nette.TTNET'e yılda en fazla 600 TL verirsiniz Vınn o parayı sizden üç ayda alır.

Yorum bağlantısı
Tarık Cihangir

2 gün önce 4 GB kotalı 3G paketi aldım turkcell'den. özellikle sordum kota aşımı varmı diye. kota aşımını istesenizde yapamıyorsunuz, 4 GB dolduğunda bağlantınız kesiliyor dediler. sözleşmeye de bunu özellikle yazdım kendi el yazımla.

bu konuda sorun yaşayanların yorumlarını okudum, kafam karıştı ?? bu sorunlar herhalde geçmişte yaşanmış şeyler, şu anda böyle olması mümkün değil ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali bey benim bugüne kadar Turkcell müşteri hizmetlerinden yanıt alamadığım hiç olmadı. Hatta isteğim üzerine 3g olmayan bölgeye 3g hizmeti vermeye başladılar...

Cevap veriyorlar icraat az, şuan esenboğa havalimanı yakınındayım mutlu köy var, çubuk ilçesine bağlı, vodafone ve avea full çekmete, kazıkcell se sıfır, halledeceklermiş, şu 4x4 jeep gelsin birde burda ses kalitesine baksın, Ankara nın dibinde sorun var, bizde en düzgün çalışan şebeke bu kazıkcell olduğu halde, sistemin tam oturması için daha 10 sene beklemek lazım ha birde fiyatların özelliklede internet erişim fiyatlarının, şimdide fiber hat diye yeni bir yola girdiler, süperonline da aynı kafada, ikisi birden abone olanları mahveder artık.

Bu operatörün alt yapısı fena değil ama alacakları parayı mutlaka kampanya vs. yolla alıyorlar, heleki bir limit varsa geçerseniz vay halinize, hala hat kapamak için bin dereden su getiriyorlarsa bence iş yoktur, bende 505 li ilk hatlardan var kendim kullanmıyorum annem de çok az kullandığı ve en ucuz tarifede olduğu halde çok yazıyor, ama esas suçlu başkası, deli gibi vergi alırlarsa bu işte böyle sürer gider...

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...