Emrah Ayan 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 8. ayda arabamla bir kaza yapmıstım arabaya kırmızı ısıkta arkadan carpmıslardı Başer otomotivde kaskodan dosya actırarak işleme başladım (burda hata yapmıs olabilirim) araba cıktı aldım . Kaza sırasında arabayı arkadaşım kullanıyordu evraklarda onun ismi filan var. Sıkıntı şu kasko yapılırken yaş indirimi %15 olarak belirlenmiş aracı kullananın yas indirimi %10 luk kısma girdiğinden kasko firması baser otomotive %5lik meblayı odememiş baser de beni arayarak bu eksik kısmı talep etti bende firmayı aradım police o sekilde yapılmıs biz boyle odeme yaparız diyorlar karsı tarafın sigortasıyla gorusun diyorlar. Karsı tarafın sigortasıda sallıyor dogal olarak. Kazada benim bir kusurum yok tutanaklarda hersey cok acık net ıfade edilmiş ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Emrah Ayan 7 Şubat 2011 Yazar Paylaş 7 Şubat 2011 benim kasko ankara sigorta .karsı taraf ray sigorta kalan mebla için baser otomotiv karsı tarafın trafik sigortasına ikinci bir dosya acabilirmi birde baser beni aradıgında karsı tarafın police suresı dolmustu buyuk ihtimalle ocagın ilk haftası aradılar police 5,1,2011 miş Yorum bağlantısı
Fatih Ada 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 siz neden ödeme yapıyorsunuzki karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Muhtemelen poliçelerinde, yaş ile ilgili bir açıklama vardır.. Dolayısı ile Ankara sigorta % 5'lik farkı size ödemeyecektir.. Bu durumda, karşı tarafın sigortasından da bir talebiniz olamaz.. Kazada kusurlu kim.. ? Yorum bağlantısı
Emrah Ayan 7 Şubat 2011 Yazar Paylaş 7 Şubat 2011 ben dosyayı baser otomotivde kaskodan actırdım odemeyi kasko yaptı . kasko karsı tarafın sigortasından karsılayacak olsada işlem proseduru geregi %5 lik kısmı kalıyormus dosyayı ilk basta trafik sigortası uzerinden actırmıs olsaydım bir sıkıntı olmayacaktı galiba ama oda acemiliğimize geldi ilk araba ilk kaza olunca kazada kusur direk karsı taraf kırmızı da dururken direk carptı hersey tutanaklarda da o sekilde kayıt altına alındı Yorum bağlantısı
Fatih Ada 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 tamamda karşı taraf kesin suçlu ise ve kusur %100 ona rücu edilecekse,sizin aracınızın toplam onarım maliyetini ankara sigorta karşı tarafın trafik sigortasından almayacakmı? alacak.. e o zaman %5 i nasıl ödemiyor? karşı taraftan aldığı parayı ne yapacak o zaman? Yorum bağlantısı
Emrah Ayan 7 Şubat 2011 Yazar Paylaş 7 Şubat 2011 yani olay dediğiniz gibi ama evrak uzerinde işlem yaparken zaten ödediği kısmı talep edecek %5 eksik odedi o kadarını talep edecek. resmi evrak olunca işlem boyle yuruyecek buyuk ihtimal ama bir başka cozumu de vardır diye umuyorum biri yol gosterse o şekilde işleme başlayacagım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 tamamda karşı taraf kesin suçlu ise ve kusur %100 ona rücu edilecekse,sizin aracınızın toplam onarım maliyetini ankara sigorta karşı tarafın trafik sigortasından almayacakmı? alacak.. e o zaman %5 i nasıl ödemiyor? karşı taraftan aldığı parayı ne yapacak o zaman? Ankara sigorta Başer'e ödediği rakamı rücu edecek.. Ray sigortadan fazlasını alamaz.. Ray'da zaten Ankara'ya rücu edeceği için, ikinci bir dosya açılıp farkın ödenmesini kabul etmez diye tahmin ediyorum.. Bu aşamada Ankara ile görüşülüp, dosya zaten % 100 rüculu, tamamını ödeyip tamamını alın denilebilir.. Ama ödemek zorunda değil.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 ben zaten şu olayı hala anlamış değilim: "kasko yapılırken yaş indirimi %15 olarak belirlenmiş aracı kullananın yas indirimi %10 luk kısma girdiğinden kasko firması baser otomotive %5lik meblayı odememiş" böyle bi saçmalıkmı olur,kasko arabayı güvence altına alıyor sonuçta.. bence arayıp ankara sigortayla biraz birbirinize girin,ben bu konuyu farklı boyutlara taşırım falan diye şansınızı deneyin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Tek sürücü indirimi varsa, %5 lik kısım oradan kesilmiş olmasın? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 ben zaten şu olayı hala anlamış değilim: "kasko yapılırken yaş indirimi %15 olarak belirlenmiş aracı kullananın yas indirimi %10 luk kısma girdiğinden kasko firması baser otomotive %5lik meblayı odememiş"böyle bi saçmalıkmı olur,kasko arabayı güvence altına alıyor sonuçta.. bence arayıp ankara sigortayla biraz birbirinize girin,ben bu konuyu farklı boyutlara taşırım falan diye şansınızı deneyin Fatih Bey, Ankara sigortayı ve poliçesini çok iyi tanımıyorum ama.. Bu bir taahhütdür.. Sigortacı derki; İsterseniz böyle böyle bir indirim var.. Kabul ederseniz bu indirimi uygulayalım ama kaza yapan kişinin yaşı taahhüt ettiğiniz yaşta olmazsa hasarda paranız kesilir, der.. Sigortalı da kabul ediyorum der poliçe yapılır.. Bu uygulamanın bir benzeri Allianz'da var, İndirim oranı % 17'dir.. 30 yaşın üstündeki ve 3 yıllık ehliyeti olanlar faydalanabilir.. Poliçe yapım aşamasında aracı kullanacak kişilerin kimlik ve ehliyet bilgileri alınır, polieye yazılır.. Bu ismi belli kişiler dışında bir kişi kaza yaparsa, hasarın % 17'si ödenmez... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Fatih Bey, Ankara sigortayı ve poliçesini çok iyi tanımıyorum ama.. Bu bir taahhütdür.. Sigortacı derki; İsterseniz böyle böyle bir indirim var.. Kabul ederseniz bu indirimi uygulayalım ama kaza yapan kişinin yaşı taahhüt ettiğiniz yaşta olmazsa hasarda paranız kesilir, der.. Sigortalı da kabul ediyorum der poliçe yapılır.. Bu uygulamanın bir benzeri Allianz'da var, İndirim oranı % 17'dir.. 30 yaşın üstündeki ve 3 yıllık ehliyeti olanlar faydalanabilir.. Poliçe yapım aşamasında aracı kullanacak kişilerin kimlik ve ehliyet bilgileri alınır, polieye yazılır.. Bu ismi belli kişiler dışında bir kişi kaza yaparsa, hasarın % 17'si ödenmez... araç sahibi dışında kullanıcı kaskodan faydalanamıyor yada eksik faydalanıyor o zaman.. bence saçma bi uygulama benim kaskomda ankara sigortadan üzerlerine gidince iş yapmıyorlar bişeyler bildiğinizi hissettirip konuyu uzatacağınızı hissettiklerinde işlemler hızlanıyor.. en son bi olayla ilgili ankara sigorta call centerı aradığımda bana servisin ihmali dedi bende bi saniye hatta kalın diye servisi aradım ikisinin dediklerini birbirlerine ilettim kızıştırdım,call center başka bi yere bağlayamam diyordu ama bu atağıma dayanamayıp ilgili kişiyi telefona bağlamak,ilgili kişide konuşmak zorunda kaldı.. olayın bana faydası ise işlemlerim çok çabuk halloldu vs.vs. ama dediğim gibi poliçede sizinde dediğiniz gibi bi detay eklemiş olabilirler fakat yinede bence çok mantıksız bir uygulama,sonuçta kişi %100 haklı olmasına rağmen karşı taraf onarım ücretinin tamamını ödemek zorundayken Ankara Sigortanın tutupta yok ben %5 ini ödemem demesi çok saçma bir durum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 araç sahibi dışında kullanıcı kaskodan faydalanamıyor yada eksik faydalanıyor o zaman..bence saçma bi uygulama ama dediğim gibi poliçede sizinde dediğiniz gibi bi detay eklemiş olabilirler fakat yinede bence çok mantıksız bir uygulama,sonuçta kişi %100 haklı olmasına rağmen karşı taraf onarım ücretinin tamamını ödemek zorundayken Ankara Sigortanın tutupta yok ben %5 ini ödemem demesi çok saçma bir durum.. Yoo saçma değil.. Konuşulmuş, yazılmış imzalanmış, taahhüt altına alınmış.. Ha dersen ki, ben yaptırmam böyle bir şeyi benim arabamı başkası da kullanıyor.. Tamam.. O zaman saçma.. Sigortalı da gelip diyor ki, ben arabamı kimseye vermem zaten.. Benden başkası kullanmaz.. Bu durumda, güzel bir indirim.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Yoo saçma değil.. Konuşulmuş, yazılmış imzalanmış, taahhüt altına alınmış.. Ha dersen ki, ben yaptırmam böyle bir şeyi benim arabamı başkası da kullanıyor.. Tamam.. O zaman saçma.. Sigortalı da gelip diyor ki, ben arabamı kimseye vermem zaten.. Benden başkası kullanmaz.. Bu durumda, güzel bir indirim.. bence diil abi düşün 1000 tl çıkıyor prim hadi yapayım dedin %17 indirim oldu 170 tl az ödedin.. bi yerden dönüyosun yorgunum al sen kullan diye verdin kardeşin arkadaşın eşin dostun vs. biri kullanıyordu,arkadaşın olayında olduğu gibi kırmızı ışıkta geldi çarptı biri senin hiç kusurun yok.. çıktı 2000 tl hasar,%17 sini ödemiyor 340 tl sana kaldı.. hatan varmı ? yok.. yani yok yere cebinden çıkan 340 tl var.. ben hayatta yaptırmam böyle bişey.. mantıklı gelen varsa yaptırsın tabiki o na lafım yok Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Bu indirimi alıp, bunu taahhüt ettiysen yorulunca sağa çekip uyuyacaksın... Eksik iş benim de hoşuma gitmez.. Her zaman en yüksekten başlarım.. taleplere göre teminatları kısıtlarım.. Yorum bağlantısı
Emrah Ayan 7 Şubat 2011 Yazar Paylaş 7 Şubat 2011 cozum varmı peki yani ne yapmak gerek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Bu indirimi alıp, bunu taahhüt ettiysen yorulunca sağa çekip uyuyacaksın... Eksik iş benim de hoşuma gitmez.. Her zaman en yüksekten başlarım.. taleplere göre teminatları kısıtlarım.. Premium Acente Benim kaskocu 1.3 multijete biniyor, neredeee 2.0 Zetec Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 cozum varmı peki yani ne yapmak gerek Ben konuyu teyit ettirmek için bir eksper arkadaşımı arayıp durumu anlatmış fikir istemiştim.. Trafik sigortası, sigortalının ödeyeceği rakamı ödemek zorundadır tezi ile durumu anlattım ve olmaz demişti.. Trafik sigortasında belki onarım istenecekti.. Bunu bahane edip ödeme yapmıyorlar demişti.. Ancak; Evren Üstadımla (Evren İskent) konuyu yorumladığımızda, Evren Bey, dosya açılması gerektiğini hasarın alınabileceğini söylüyor.. Konunuz netleşsin.. Ankara Sigortanın ödeyeceği rakam ve kusur dağılımı net ise, Fark için Ray Sigortaya müracat edin.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts