Mehmet Arslantaş 20 Şubat 2011 Paylaş 20 Şubat 2011 (düzenlendi) Kaloriferi açmamla birlikte fan çalışıyor. 1. kademe veya 4. kademe fark etmiyor. hemen kapatıyorum ama fan hala çalışıyor. benim tuhafıma gitti. yardım bekliyorum.. 20 Şubat 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi imla Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 20 Şubat 2011 Paylaş 20 Şubat 2011 Mesajınızda biraz daha ayrıntıya yer verebilirmisiniz? Soldaki ısı ayarıdır, kırmızıya getirince sıcak hava gelir. sağdakide fan düğmesidir, Fan düğmesi 0 dayken fan çalışmaz ve sıcak hava az gelir, 1 e aldığınızda ise fan çalışmaya başlar. Bence siz düğmelerin yerini karıştırıyorsunuz. Sol sıcaklı, sağ Fan. Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş 20 Şubat 2011 Yazar Paylaş 20 Şubat 2011 Mesajınızda biraz daha ayrıntıya yer verebilirmisiniz? Soldaki ısı ayarıdır, kırmızıya getirince sıcak hava gelir. sağdakide fan düğmesidir, Fan düğmesi 0 dayken fan çalışmaz ve sıcak hava az gelir, 1 e aldığınızda ise fan çalışmaya başlar. Bence siz düğmelerin yerini karıştırıyorsunuz. Sol sıcaklı, sağ Fan. soldaki düğme soğuk ve sıcak ayar düğmesi sağdaki ise 4 kademeli içeriye hava üfleyen motoru çalıştıyor. 3. kademenin üzerinde kırmızı fan işareti var. diğer arabalarda aynı şekilde bu düğmeyi açarsam içeriye sıcak hava veriyor. bundada aynı herşey normal. fakat açınca radyatörün fanıda devreye giriyor. geri kapatıyorum ama radyatörün fanı hala çalışıyor. bence normal olmayan bir durum var. saygılar.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Şubat 2011 Paylaş 20 Şubat 2011 (düzenlendi) bu arada havayı nereye üflüyor, cama verdiyseniz klima otomatik devreye giriyor. o yüzden araç fanları çalışmaya başlıyor. 20 Şubat 2011 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ersin Karaca 20 Şubat 2011 Paylaş 20 Şubat 2011 bu arada havayı nereye üflüyor, cama verdiyseniz klima otomatik devreye giriyor. o yüzden araç fanları çalışmaya başlıyor. +1 Havayı komple ön cama verirseniz, motor soğuk bile olsa fan çalışmaya başlıyor. Sebebi ne bilmiyorum ama böyle. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Şubat 2011 Paylaş 21 Şubat 2011 +1 Havayı komple ön cama verirseniz, motor soğuk bile olsa fan çalışmaya başlıyor. Sebebi ne bilmiyorum ama böyle. Ön camda ki buğulanmayı çözmek için klima devreye giriyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş 21 Şubat 2011 Yazar Paylaş 21 Şubat 2011 Sonunda bende öğrenmiş oldum, nerdeyse araçta arıza arayacaktım. aksine bu durumun nedenide bilen yok. bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. camlara verince devreye giriyormuş.focus baya güzel arabaymışbe... herşey için teşekkürler arkadaşlar... 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 klimayı geçen akşam sırf çalıştırmak için soğuk konuma getirip açtım, ancak uzun süre çalıştırmama rağmen hiç soğuk üflemiyor. kaputu açıp öndeki fana baktım klima açıkken fan çalışmıyor; o fanın normalde klima açıkken sürekli çalışması lazım değil mi? dışardaki hava soğuk diye klimanın havayı bu şekilde sıcak üflemesi gibi ileri mühendislik söz konusu olabilir mi? Acaba? Ne yapmak lazım gelir? Sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Gazı boşalmıştır.. Kaput açıkken klimayı çalıştır, kompresörün çalışma sesi gelecek mi bak bakalım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Hava +4 derecenin altindaysa klima calismaz. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 (düzenlendi) Gazı boşalmıştır.. Kaput açıkken klimayı çalıştır, kompresörün çalışma sesi gelecek mi bak bakalım.. kaputu açıp çalıştırdığımda motordan başka bir ses duyamadım desem ayrıca kopresörün sesi nerden ve nasıl bir ses gelecek onu da bilmiyorum perşembe gaz bastırıp deneyeceğim bir de. Hava +4 derecenin altindaysa klima calismaz. hava +4 dereceden fazlaydı orası kesin... 18 Nisan 2011 tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 (düzenlendi) klima kompresörü motoru açınca sağda şarj dinomasının altında. ve klima kapalı iken ordaki kasnak dönmüyor. klima açınca kasnak dönmeye başlıyor. ordan kompresör devreye giriyor mu anlaşılır tık sesi de kompresörün debrajı gibi bir şey var onun sesi galiba 18 Nisan 2011 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 takıldı bu iş kafama ama şuan aracın yanına gidecek durumda değilim. Yorum bağlantısı
Kutay Girgin 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Yeni kullanıcı olduğum için ben de geçenlerde fark ettim, iki arkadaşın dediği gibi sabah motor soğukken camlara hava verilecek şekilde ayarlandığında klima devreye giriyor. Diğer ayarlarda denedim bu durum görülmedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Yeni kullanıcı olduğum için ben de geçenlerde fark ettim, iki arkadaşın dediği gibi sabah motor soğukken camlara hava verilecek şekilde ayarlandığında klima devreye giriyor. Diğer ayarlarda denedim bu durum görülmedi. Hızlı buhar çözmesi için tasarlanmış normal bir işlevdir. Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Yeni kullanıcı olduğum için ben de geçenlerde fark ettim, iki arkadaşın dediği gibi sabah motor soğukken camlara hava verilecek şekilde ayarlandığında klima devreye giriyor. Diğer ayarlarda denedim bu durum görülmedi. Benim aracımda da aynı şey oluyor anormal bir durum yok ön camdaki buharı çözmek için klima devreye giriyor Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 (düzenlendi) Klima radyatörü motor soğutma suyu radyatörünün önünde durur.Siz klimayı her açtığınızda elektrikli fan devreye giriyor. Sonuçta motor soğutması gerektiğinde devreye girer,yani motor 90lı dereceleri geçmeye başladığında devirdaim açar.Eğer devirdaimle iş bitiyorsa fan açılmaz,ama araba seyir halindeyken esen rüzgar sıcaklığı düşürmeye yetmiyorsa bu sefer fan devreye girer.Aynısı klimada da olur,tabi fan gene gerektiğinde devreye .Siz klima düğmesine bastığındıza arabanın için soğutmak istediğiniz için içerdeki ısının bi şekilde dışarı atılması gerek.Bu istenmeyen ısı da klima radyatörü yardımıyla atılıyor.Radyatör üstünden çevreye ısı verirken(fan devreye,klima daha verimli olsun diye giriyor ) içerinin sıcaklığı düşüyor. Klimayı açtığınızda tık diye bir şes gelmesi ve fanın çalışması gerekli.Eğer durum böyle ise sorun yok demektir. 9 Haziran 2012 tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 Ahh ah, 1 kış konum hep camda ve 1-2 konumunda durdu benim fan. Çok geç öğrendim ben bu otomatik klima olayını camdaki buğulunmayı düşünüp koymuşsun klimayı, en azından ac ışığını yak da bilelim yandığını 2 Yorum bağlantısı
Fatih Kose 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 (düzenlendi) benim aracımın fanı açıkken marşa basıp çalıştırdığımda üfleme camlarda olmasa dahi AC ışığı hemen yanıyor neden acaba normal mi? 12 Aralık 2012 tarihinde Fatih Kose tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 normal Ahh ah, 1 kış konum hep camda ve 1-2 konumunda durdu benim fan. Çok geç öğrendim ben bu otomatik klima olayını camdaki buğulunmayı düşünüp koymuşsun klimayı, en azından ac ışığını yak da bilelim yandığını sürücüye bildirim eksikliği var doğrudur, aynısı mk3 te de var, Eco modunda iken de devreye girer çıkar, haber vermez, sıcaklıktan bağımsız Yorum bağlantısı
Recommended Posts