İçeriğe Yönlendir

Kaloriferi Açınca Fan çalışması Normal Mi?

Mehmet Arslantaş

Recommended Posts

Mehmet Arslantaş
(düzenlendi)

Kaloriferi açmamla birlikte fan çalışıyor. 1. kademe veya 4. kademe fark etmiyor. hemen kapatıyorum ama fan hala çalışıyor. benim tuhafıma gitti. yardım bekliyorum..

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
imla
Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Mesajınızda biraz daha ayrıntıya yer verebilirmisiniz? Soldaki ısı ayarıdır, kırmızıya getirince sıcak hava gelir. sağdakide fan düğmesidir, Fan düğmesi 0 dayken fan çalışmaz ve sıcak hava az gelir, 1 e aldığınızda ise fan çalışmaya başlar. Bence siz düğmelerin yerini karıştırıyorsunuz. Sol sıcaklı, sağ Fan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş
Mesajınızda biraz daha ayrıntıya yer verebilirmisiniz? Soldaki ısı ayarıdır, kırmızıya getirince sıcak hava gelir. sağdakide fan düğmesidir, Fan düğmesi 0 dayken fan çalışmaz ve sıcak hava az gelir, 1 e aldığınızda ise fan çalışmaya başlar. Bence siz düğmelerin yerini karıştırıyorsunuz. Sol sıcaklı, sağ Fan.

soldaki düğme soğuk ve sıcak ayar düğmesi sağdaki ise 4 kademeli içeriye hava üfleyen motoru çalıştıyor. 3. kademenin üzerinde kırmızı fan işareti var. diğer arabalarda aynı şekilde bu düğmeyi açarsam içeriye sıcak hava veriyor. bundada aynı herşey normal. fakat açınca radyatörün fanıda devreye giriyor. geri kapatıyorum ama radyatörün fanı hala çalışıyor. bence normal olmayan bir durum var. saygılar..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

bu arada havayı nereye üflüyor, cama verdiyseniz klima otomatik devreye giriyor. o yüzden araç fanları çalışmaya başlıyor.

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Karaca
bu arada havayı nereye üflüyor, cama verdiyseniz klima otomatik devreye giriyor. o yüzden araç fanları çalışmaya başlıyor.

+1

Havayı komple ön cama verirseniz, motor soğuk bile olsa fan çalışmaya başlıyor. Sebebi ne bilmiyorum ama böyle.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
+1

Havayı komple ön cama verirseniz, motor soğuk bile olsa fan çalışmaya başlıyor. Sebebi ne bilmiyorum ama böyle.

Ön camda ki buğulanmayı çözmek için klima devreye giriyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş

Sonunda bende öğrenmiş oldum, nerdeyse araçta arıza arayacaktım. aksine bu durumun nedenide bilen yok. bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. camlara verince devreye giriyormuş.focus baya güzel arabaymışbe... herşey için teşekkürler arkadaşlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
O.Yücel Çetin

klimayı geçen akşam sırf çalıştırmak için soğuk konuma getirip açtım, ancak uzun süre çalıştırmama rağmen hiç soğuk üflemiyor. kaputu açıp öndeki fana baktım klima açıkken fan çalışmıyor; o fanın normalde klima açıkken sürekli çalışması lazım değil mi? dışardaki hava soğuk diye klimanın havayı bu şekilde sıcak üflemesi gibi ileri mühendislik söz konusu olabilir mi? Acaba?

Ne yapmak lazım gelir? Sorun ne olabilir? :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gazı boşalmıştır..

Kaput açıkken klimayı çalıştır, kompresörün çalışma sesi gelecek mi bak bakalım..

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
Gazı boşalmıştır..

Kaput açıkken klimayı çalıştır, kompresörün çalışma sesi gelecek mi bak bakalım..

kaputu açıp çalıştırdığımda motordan başka bir ses duyamadım desem ;) ayrıca kopresörün sesi nerden ve nasıl bir ses gelecek onu da bilmiyorum :elveda: perşembe gaz bastırıp deneyeceğim bir de.

Hava +4 derecenin altindaysa klima calismaz.

hava +4 dereceden fazlaydı orası kesin...

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

klima kompresörü motoru açınca sağda şarj dinomasının altında. ve klima kapalı iken ordaki kasnak dönmüyor. klima açınca kasnak dönmeye başlıyor. ordan kompresör devreye giriyor mu anlaşılır :D tık sesi de kompresörün debrajı gibi bir şey var onun sesi galiba :D

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

takıldı bu iş kafama ama şuan aracın yanına gidecek durumda değilim. :D

Yorum bağlantısı
Kutay Girgin

Yeni kullanıcı olduğum için ben de geçenlerde fark ettim, iki arkadaşın dediği gibi sabah motor soğukken camlara hava verilecek şekilde ayarlandığında klima devreye giriyor. Diğer ayarlarda denedim bu durum görülmedi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yeni kullanıcı olduğum için ben de geçenlerde fark ettim, iki arkadaşın dediği gibi sabah motor soğukken camlara hava verilecek şekilde ayarlandığında klima devreye giriyor. Diğer ayarlarda denedim bu durum görülmedi.

Hızlı buhar çözmesi için tasarlanmış normal bir işlevdir.

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Benim aracımda da aynı şey oluyor anormal bir durum yok ön camdaki buharı çözmek için klima devreye giriyor

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Pınar
(düzenlendi)

Klima radyatörü motor soğutma suyu radyatörünün önünde durur.Siz klimayı her açtığınızda elektrikli fan devreye giriyor.

Sonuçta motor soğutması gerektiğinde devreye girer,yani motor 90lı dereceleri geçmeye başladığında devirdaim açar.Eğer devirdaimle iş bitiyorsa fan açılmaz,ama araba seyir halindeyken esen rüzgar sıcaklığı düşürmeye yetmiyorsa bu sefer fan devreye girer.Aynısı klimada da olur,tabi fan gene gerektiğinde devreye .Siz klima düğmesine bastığındıza arabanın için soğutmak istediğiniz için içerdeki ısının bi şekilde dışarı atılması gerek.Bu istenmeyen ısı da klima radyatörü yardımıyla atılıyor.Radyatör üstünden çevreye ısı verirken(fan devreye,klima daha verimli olsun diye giriyor ) içerinin sıcaklığı düşüyor.

Klimayı açtığınızda tık diye bir şes gelmesi ve fanın çalışması gerekli.Eğer durum böyle ise sorun yok demektir.

tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

Ahh ah, 1 kış konum hep camda ve 1-2 konumunda durdu benim fan. Çok geç öğrendim ben bu otomatik klima olayını :) camdaki buğulunmayı düşünüp koymuşsun klimayı, en azından ac ışığını yak da bilelim yandığını :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Fatih Kose
(düzenlendi)

benim aracımın fanı açıkken marşa basıp çalıştırdığımda üfleme camlarda olmasa dahi AC ışığı hemen yanıyor neden acaba normal mi?

tarihinde Fatih Kose tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

normal

Ahh ah, 1 kış konum hep camda ve 1-2 konumunda durdu benim fan. Çok geç öğrendim ben bu otomatik klima olayını :) camdaki buğulunmayı düşünüp koymuşsun klimayı, en azından ac ışığını yak da bilelim yandığını :)

sürücüye bildirim eksikliği var doğrudur, aynısı mk3 te de var, Eco modunda iken de devreye girer çıkar, haber vermez, sıcaklıktan bağımsız

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...