İçeriğe Yönlendir

Hd 3870 Ekran Kartı Ve Hdmi Bağlantı

Nuri Başer

Recommended Posts

Nuri Başer

Selamlar..

Arkadaşlar benim PC üzerinde bulunan sapphire HD 3870 kartın (aşağıda resmi mevcut) 2 adet DVI çıkışı mevcut.. tani HDMI yok ancak kartın özelliklerinde HDMI ve 5.1 ses desteğinden bahsediliyor.. birkaç sitede adaptör (DVI to HDMI) ile HDMI ses alınabileceği yazılmış..

Şimdi öğrenmek istediğim; acaba bu kart ile bir HTPC yapsam DVI üzerine bağlayacağım HDMI aparat ile hem görüntü hem de ses alabilirmiyim?

Teşekkürler..

ekran_karti_sapphire_hd3870-512mb_49457.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu konu için maalesef deneme yanılma yöntemi yapılmalı.

BİMEL ile görüş, gerekli aparatı yollarlar sana, ama olmazsa tabir i caizse elinde patlar aparat :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Büyük ihtimalle verir önceki ekran kartında vermişti öyle aparat ama hd ready bildiğim kadarıyla

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Kutusundan çıkmalıydı diye düşünüyorum,benim kullandığım ekran kartında hdmi çıkışı var bahsettiğiniz gibi ses ve görüntüyü iletiyor , tv yi de aynı şekilde dvd okuyucuya hdmi ile bağladım tvde özellikle blueray yada riplerinden şahane bir ses alırken bilgisayarda tatmin edici bir ses alamadım gerçi tv ses sistemine bağlı bilgisayarı kulaklıkla kullanıyorum ama, iyi bir kulaklıkla kullanıyorum, ya hdmi sesi iptal edeceğim yada 5+1, 7+1 ses destekliyen bayağı pahalı bir kulaklık almam gerekecek en azından benim deneyimim şu; sterio bir kulaklıkla yada kolonla hdmi ın bir espirisi yok.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bu konu tam benim konum :D

HDMI ile DVI yapısı gereği birebir aynıdır ancakk HDMI üzerinden ses taşıma işlemi gerçekleştrilidir DVI üzerinden taşınmaz. Ancak bazı özel cihazlar Ör: Dreambox DM800 gibi DVI konnektörünün boş uçlarının içersine kendileri ses kanalı bağlamış ve buna göre kendine özel bir kablo yaparak bu şekilde seside taşımıştır ama ne ISO standartı nede başka bir standarta girer tamamen özeldir.

Bu demek değildir ki her DVI girişine HDMI bağlanabilir. HDMI içerisinde gizli olarak HDCP kodu vardır ve 720p çözünürlüğün üzerinde cihaz yasal ise mutlaka bu kod aranır görüntü vermek için. Bazı DVI girişli cihazlarda şöle yazar "DVI HDCP" işte bu ibare var ise bu yapı direk HDMI ile orantılıdır.

DVI kendi içinde'de 4 e ayrılır ama kısaca Analog DVI VGA ile çevirilir, Digital DVI HDMI ile çevrilir. Sizin ekran kartı hangi yapıda onuda bilmek gerek. Sıradan bir DVI to HDMI çevirici 5 TL dir ucuzdur yukarda verdiğim durumlar uyuşur ise görüntü geli yoksa gelmez.

HDCP şifreleri için tam 10.000$ para verdik ABD liler burdanda parayı götürüyorlar malesef.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Çançinlulara 1000 dolar ver imanını gevretsinler adaşcım :D Bu arada ben geç görmüşüm bu konuyu. Adaşımın dediği üzere DVI' dan ses aktarımı olmaz. İlla HDMI çıkış olması lazım ekran kartınızda...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar ŞURADA görüldüğü gibi mümkün olabiliyor.

Şirketten arkadaşımda şu an evinde böyle filmler izlediğini belirtti.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
Bu konu tam benim konum :)

HDMI ile DVI yapısı gereği birebir aynıdır ancakk HDMI üzerinden ses taşıma işlemi gerçekleştrilidir DVI üzerinden taşınmaz. Ancak bazı özel cihazlar Ör: Dreambox DM800 gibi DVI konnektörünün boş uçlarının içersine kendileri ses kanalı bağlamış ve buna göre kendine özel bir kablo yaparak bu şekilde seside taşımıştır ama ne ISO standartı nede başka bir standarta girer tamamen özeldir.

Bu demek değildir ki her DVI girişine HDMI bağlanabilir. HDMI içerisinde gizli olarak HDCP kodu vardır ve 720p çözünürlüğün üzerinde cihaz yasal ise mutlaka bu kod aranır görüntü vermek için. Bazı DVI girişli cihazlarda şöle yazar "DVI HDCP" işte bu ibare var ise bu yapı direk HDMI ile orantılıdır.

DVI kendi içinde'de 4 e ayrılır ama kısaca Analog DVI VGA ile çevirilir, Digital DVI HDMI ile çevrilir. Sizin ekran kartı hangi yapıda onuda bilmek gerek. Sıradan bir DVI to HDMI çevirici 5 TL dir ucuzdur yukarda verdiğim durumlar uyuşur ise görüntü geli yoksa gelmez.

HDCP şifreleri için tam 10.000$ para verdik ABD liler burdanda parayı götürüyorlar malesef.

hdmi dan bağladığım halde blueray ripler den kulaklıktan iyi kalite ses alamıyorum. Sinema sisteminde canavar gibi ses alıyorum, düşündüğüm gibi hdmi yüksek kaliteli 5+1 veyahut 7+1 seslerde mi gücünü gösteriyor acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...