Gökhan Bilge Aldırmaz 27 Mart 2011 Paylaş 27 Mart 2011 (düzenlendi) Sol ön tekerden belli hızlarda ve belli zamanlarda vik vik diye bir ses geliyor.Lastikler değişmesine rağmen ses devam ediyor.Sebebi disk olabilir mi ve çok büyük zararı olur mu? 31 Mart 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi ?mla Yorum bağlantısı
Özay Uçar 27 Mart 2011 Paylaş 27 Mart 2011 düzgün zeminlerde mi geliyor bozuk zeminlerde mi? Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 27 Mart 2011 Yazar Paylaş 27 Mart 2011 Asfalt yolda 60 km hızdan sonra başlıyordu açık bir usta buldum sanayide yağ sıktı balatanın olduğu kısma geçmezse yarın zımparalarız dedi önemli bişey değil dedi ama bakacağız artık yarın şimdilik kesildi ses. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Aynı sorun bendede var, nasıl analatacağımı bilemiyordum tercüman oldunuz bana, benimkisi 120 km de sessiz kaymak asfaltta duyulabiliyor ancak, bende disk ya da balatalardan geldiğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 Diskleri zımparalamak işe yaramadı,ses bilyadan geliyor usta yağladı uğraştı seside kesti o an için ama arada bir yine ses gelip gidiyor.2 gündür de duyulmuyor,bilya değişmedikçe çözülmeyecek yani.Usta sorun çıkarmayacağını söyledi şimdilik böyle devam. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Bilya tehlikeli. Nasıl bir usta, böyle devam et, demiş olabilir ki... Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Bilya bozulmaya başlasa kısa sürede ses iyice artıp bilye kitlenecek duruma gelmez mi. benimkinin arka teker bilyası 30 km de parçalanacak duruma gelmişti. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 Bilya tehlikeli. Nasıl bir usta, böyle devam et, demiş olabilir ki... bunu söyleyen sanayide bir usta..yetkili servisteki usta baktığında bişeyi yok kışlık lastiklerdir diyip geçti!! Zaten servisteki ustalarla sürüşe çıktığımızda diyologlar şöyle: -aha usta bu ses -hani hangi ses duymuyorum ben bi ses şeklinde geliştiği için sıkıldım ben artık bu adamlardan.. Ses devam ederse yada artarsa tabikide o bilyayla yola devam edilmez..şimdilik ses kesildiği için yola devam..ha bu arada;bilyalar değiştikten sonrada ses devam edebilir çünkü genel itibariyle uygulama deneme yanılma yöntemi üzerine kurulmuş..bir nevi tüh yanlış dişi çekmişiz durumu..o yüzden servise bir ses duyduğunda yada şüphelendiğinde değil araç arıza yapınca gideceksin ki yanlış diş çekilmesin..zaten işin kolayı ve adamların istediğide bu.. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 bu ses bende 8 aydır ve toplamda 12 bin km dir var artma olmadı ya da başka bir problem yok. şimdilik. umarım sizdede olmaz, radyo açıkken duyulmuyor ama Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 Bilya bozulmaya başlasa kısa sürede ses iyice artıp bilye kitlenecek duruma gelmez mi. benimkinin arka teker bilyası 30 km de parçalanacak duruma gelmişti. sesin artıp artmayacağını bekleyip görmek lazım fatih..en azından şimdilik ses kesildi..ses yokken yada herzaman olmuyorken sesi ustaya anlatmak ve çözüm aramak yoruyor Yorum bağlantısı
Arda Merve 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 eğer bilya sesiyse her an kilitlenme ihtimali yüksek Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 bu ses bende 8 aydır ve toplamda 12 bin km dir var artma olmadı ya da başka bir problem yok. şimdilik. umarım sizdede olmaz, radyo açıkken duyulmuyor ama e ne güzel..hemen disklere bi zımpara çektiriyosun(belki seninkisi disklerdendir) bide bolca yağlat geçecektir..umarım yani.ama bendeki sesin disklerden gelmediği kesin onu söyleyebilirim.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 ön tarafta 4-5 tane bilya var? ama viklediğini duymadım. arkadaki porya bilyasıda zaten sabıkalı. arkadaki sorunlu ise turbo uğultusu gibi bir vınlama ile kendini belli ediyor. viraj alırken sol bilya sorunlu ise sağa kesjkin dönüşte teker / den l konumuna geldiği için sesi kesiyor. yine lifte alıp elinizi teker dönerken taşıyıcıya koyuınca sorunlu tarafta titreşim duyarsınız. ön tarafın teşhisi biraz karışık. çünkü ses yapacak bilya sayısı çok. aks larda 2 şer tane ayrıca şaft taşıyıcı bilya artı ön de porya bilyası var diye biliyorum. ( şaft dediysem tofaşlardaki gibi değil ) yağlamayla geçen ses bilya değil rot başı rotil z-rot vs gibi oynar başlıklı kısımdır. bilyayı dıştan yağlayamazsınız diye biliyorum çünkü contası var. zeten contası gitmiş bilyada çok kısa sürede yağ bile vurulsa yalan olur. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 Başka bir ustaya gösterdim az önce,bilyalarda bi sorun yok dedi vikleme sesi olmadığı için anlatmaya çalıştım sesi al bilyayı getir değiştirelim ama bilyalardan ses falan gelmiyor dedi herhangi bir uğultu sesi yoksa bilya arızasından söz edilebilirmi? Zımpara işi uzun sürünce başında durmamıştım aracın döndüğümde bütün çamurluk yağ içindeydi dediğin gibi rot başlarını falan yağladı muhtemelen..(z-rotuda yağlamış görülüyor) akslardaki şaft taşıyıcı bilyayı biliyorum sağa sola dönerken çatırtı kopar 10-20 km sonra dağılır gider triger koptu sanırsın araç boşa çıkar öyle bişey olsaydı aracı hareket bile ettirmezdim olduğu yerden.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 şaft taşıyıcısı resmini koyduydum akslardaki bilya değil. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 forumda birkaç kişinin başına gelmiş..bilya o kadar kolay dağılır mı?yani hiç mi belli etmez?ve bilya dağılırsa başka hangi aksama zarar verir? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 ön bilya hiç değişmedim ama arkadakileri periyodik oalrak 15-20 binde bir değişmişliğim var bağımsız süspansiyon ve yük geldikçe taşıyıcıların dışa doğru açılmasından aşırı yük altında kalıyor diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 110 bin kmde hyundai accent'in bilyasını hiç değiştirmedim desem bu cümleden hyundainin kaliteli olduğu anlamı falan çıkmaz umarım.. 15-20 bin km çok sık değil mi bu Mustafa?? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 lafın gelişi 15-20 bin tam km değil ama 72 bin kmde aldık arabayı şu an 157 binde. 3 defa değiştim 2 si aynı yer ama 3.sü farklı mıydı hatırlamıyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 lafın gelişi 15-20 bin tam km değil ama 72 bin kmde aldık arabayı şu an 157 binde. 3 defa değiştim 2 si aynı yer ama 3.sü farklı mıydı hatırlamıyorum şimdi oldu..z-rottan sonra bide bilyasımı çıktı başımıza diyecektim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts