İçeriğe Yönlendir

Altı Vurdum

İmran Aktürk

Recommended Posts

İmran Aktürk

Beyler geçen gün asfalt için yolu kazımışlar bende kaldırımdan inerken ön taraf sol teker normal indi ama sağ teker birden kayıp indi ve bir metal sesi duydum sorum bizim araçlarda koruma varmı altta sizce orayımı vurdum kartere dikkat et dediler baktım yağ damlamıyo göstergelerdede sorun yok tampondada bişey göremedim ama çözemedim açıkçası bunun içinde servise gitmeyim diyorum boşuna tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim çünkü birkaç yerde koruma yok diye duydum ve tırstım açıkçası :)

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Karter korumayı vurmuşsunuzdur , kırmadıysanız sorun yok. Kendiniz kontrol edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
İmran Aktürk
Karter korumayı vurmuşsunuzdur , kırmadıysanız sorun yok. Kendiniz kontrol edebilirsiniz.

koruma olmasına sevindim ama kontrolü nasıl yapıcam aracın altınamı girmek gerekiyor görünürde bişi yok gibi bana karter delinirse yağ akar dediler ama yağ damlamıyor araçtan çok şükür başka nereye bakmam gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Karter korumayı kırsanız bile bir de karteri kırmanız lazım yağ damlaması için. :) Kriko ile kaldırıp bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Furkan Esgin

Bende bir an altılı(sayısal loto) vurdum gibi anladım :p Yok yok hiç bir şey olmamıştır merak etmeyin. Ben 30 cm kaldırıma çıkıp vurmuştum arabanın altını da karter korumaya bir şey olmadı merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

karter koruma varmı fiestalarda? ben yok diye biliyorum karteri çarpmışsınızdır muhtemelen eğer aracınız yağ akıtmıyor ise sıkıntı yoktur. ama içiniz rahat etmesi için aracı kanala alın altına bakın. ben fiestayı ilk aldığımda aracı rogara düşürmüştüm karter yamuldu 4 sene bindim hiçbir sıkıntı yoktu. hala sattığım kişide öyle biniyordur eminim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Bece karteri değil aks başındaki demiri vurmuşsunuzdur. Eğilip bakın aracın önünü biraz yukarı biryere çıkarıp. Yağ yoksa birşey yoktur.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Karter koruma yoktur, karter de iki lastiğin arasında olduğu için her zaman yerden yüksektedir, muhtemelen marşbiyel veya alt travers ucu çarpmıştır, kontrol de fayda var, paniğe gerek yok.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Bende altta bir koruma var ABS malzemeden ama neyi nasıl korur onu bilemem :shok:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Karter biraz üstte kalıyor.Ona vurmak zor. Kartere kadar vuracak birçok parça var. Olay yeni olduğu için eğilip arabanın altına baktığınızda sürten yeri bulabilirsiniz. Önemli birşey olacağını sanmam.

Eskiden çektim bir resim vardı. Onu ekliyeyim. Karter e alt seviyeden daha yukarıda kalıyor zaten gözükmüyor. Ön tarafta sürtebilecek salıncaklar ve alt tabla var. Ciddi bir darbe şeklinde sürtme olmadıysa herhangi bir sorun oluşmaz.

56832720.jpg

83627223.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Recep Mura

Arkadaşlar ben de geçen memlekete giderken (Neredeyse 3 yıldan fazla devam eden yol çalışmaları nedeniyle) hava da karanlıktı ben yol çalışması bitmiştir zannıyla biraz da rahat gidince bir den kaçma ihtimalim olmayan bilumum çukur grubuna girmek zorunda kaldım araçta biraz kalabalıktı malum bizim araçların süspansiyonu da sert bayağı vurma sesi geldi gittiğimde altına baktım sıkıntı gözükmüyordu ama aradan geçen bir hafta sonra muayeneye girdi sorunsuz geçti ancak oraya da motor yağı ve şanzıman yağ kaçağı var gibi ifadeler yazılmış bir bakayım dedim özellikle sağ taraf da bayağı bir yağ sızmış acaba nerelerden kaça olabilir ustaya nerelere özellikle bakmasını söyleyeyim... mHjeMvz.jpg

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Geçmiş olsun.

Sanki aks körüğünden kaçırıyor gibi geldi bana.

Teşekkür ederim Sani Bey, aks körüğünden kaçan hangi yağdır bu konuda çok bilgim yok ama aciliyeti var mıdır şu sıralar yoğunum da eğer çok acil değilse bu şekilde bir süre idare edeceğim...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teşekkür ederim Sani Bey, aks körüğünden kaçan hangi yağdır bu konuda çok bilgim yok ama aciliyeti var mıdır şu sıralar yoğunum da eğer çok acil değilse bu şekilde bir süre idare edeceğim...

Körüğün içinde kendi yağı olması lazım.

Ne olabileceğini bilmiyorum açıkçası, ustalarımız yazar birazdan.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Körüğün içinde kendi yağı olması lazım.

Ne olabileceğini bilmiyorum açıkçası, ustalarımız yazar birazdan.

Teşekkür ederim belki de körüklerim değişim zamanı gelmiştir::((

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Köksal

benzinli fiestalarda karter koruma yok dizellerde var sadece...

cuma akşamı ankaraya giderken yolda araçların rüzgarları ile savrulup yuvarlanan 8-10cm çapında plastik dar dubaların altları gibi yuvarlak ama sert cisimler gördüm....ilk gördüğüm an sol şeritte 140 ile gidiyordum kaçma ihtimalim yoktu..

önden alta girdi bi asfalta bi alta bi asfalta şekliyle bi kaç kere sekti...ilerde araçların altından çıkan 2 tane daha görünce işkillendim..az ilerde boru taşıyan bir tır farkettim boruların uç kısımlarına geçmeli bir parçaymış o zamazingolar...birilerinin canına mal olmadan tırcıyı cepe çekip durdurdum uyardım devam ettim...

Yorum bağlantısı

Bu şekilde fazla gezmeyin. Aksi taktirde körük içerisine toz, pislik girecek veya yağsız kalacak. Böyle bir durumda komple aks almak zorunda kalacaksınız. Aldığınız körük içerisinden özel yağı çıkar. Hemen değiştirtmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever
(düzenlendi)

Arkadaşlar ben de geçen memlekete giderken (Neredeyse 3 yıldan fazla devam eden yol çalışmaları nedeniyle) hava da karanlıktı ben yol çalışması bitmiştir zannıyla biraz da rahat gidince bir den kaçma ihtimalim olmayan bilumum çukur grubuna girmek zorunda kaldım araçta biraz kalabalıktı malum bizim araçların süspansiyonu da sert bayağı vurma sesi geldi gittiğimde altına baktım sıkıntı gözükmüyordu ama aradan geçen bir hafta sonra muayeneye girdi sorunsuz geçti ancak oraya da motor yağı ve şanzıman yağ kaçağı var gibi ifadeler yazılmış bir bakayım dedim özellikle sağ taraf da bayağı bir yağ sızmış acaba nerelerden kaça olabilir ustaya nerelere özellikle bakmasını söyleyeyim...

aynısı benim başıma geldi bir çukura biraz sert girince takkk diye bir ses daha sonra jant da yağ izleri görünce uğradım bir ara servise kaldırıp baktılar aks körüğünde ufak bir sızıntı vardı. körüğü değiştirdiler serviste garanti kapsamında. onun içinde kendi yağı var paketiyle onuda doldurup tekrar taktılar. işlem tüm aksa söküldüğü için birazcık uzun sürüyor. usta böyle gitsen de sorun olmaz dedi. bence de olmaz şayet körükteki yırtık çok büyük değilse, çünkü yağ öyle sıvı kıvamda damlayacak şekilde değil bayağı yoğun yapışkan bir yağ.

ama tabi erken müdahale etmenin zararı yoktur :)

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Resimli alıntı yapmıyoruz.
Yorum bağlantısı
Recep Mura

Teşekkür ederim arkadaşlar uzun süre gezmeyi düşünmüyorum ama şu sıralar ev taşıma işlerinden dolayı ortalama 2-3 hafta sonra ancak baktırabileceğim inş. ciddi bir sıkıntı olmaz. Burada göründüğüne göre muhtemelen değişmesi gerekenler neler normalde ciddi bir durum yoksa yani aksta bir sıkıntı yoksa yalnızca körük mü değişir ve körük ne diye satılır yani parçacıdan ne diye istemeliyim...eğer yüksek fiyat verirlerse sponsorumuzdan da fiyat alayım istiyorum zira motor suyu depomda muhtemelen değişecek birde fren disk ve balatalar da ona göre fiyat alayım da hepsini birden hallettireyim inş..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...