Ozan Akkaya 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Değerli arkadaşlar. Aracım 99 Mondeo. Aracı aldığımda arka tampondaki bazı yerlerde boyanın çıktığı yerler vardı. Ben Ford yetkili servisinde aracımın tamponunu boyattım. Yaklaşık 5 ay geçti. Tampondaki bazı yerlerde boya kalktı. Servise gidip sorunu ilettiğimde bana aracımı tanzikli su ile yıkattığımı, bu yüzden boyanın kalktığını, bazı sıfır araçlarda bile tanzikli su sebebiyle boyanın çıktığını söylediler. Ben aracımı yıkattığım yere gidip sorduğumda böyle bir durumun olamayacığını söyledi. Birkaç boyacıya sorduğumda yıkama ile boyanın çıkmayacağını söylediler. Aracın tamponu orijinal Sizce yıkamayla araç boyası çıkar mı? Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 (düzenlendi) Plastik zemin boyamasında, özel plastik astarı ile ön boyama yapılır,ardından araç renginde boyama 2.kat olarak yapılır. Sizde muhtemelen primer boyama yapılmadığından boya tutunamayıp dökülmüş.%90 astarsız boyanmış plastik zeminde boya dökülmesi olur, yıkama ile de dökülür bu durumda boya gayet normaldir. 4 Haziran 2011 tarihinde Cem I??k tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 1. Tamponu değişmemiş 99 Mondeo 2. Hatalı alt işlem yoksa hiçbir boya su ile sökülmez, parça kırılır ama boya yine de kalkmaz 3. Alt katmanda, daha önceden sorunlu yer varsa, kalın macun vs. varsa, bu kısımlar tam kazınmadan boyanmışsa, atar 4. Mondeo tamponu, işçiliği en zor parçalardandır. Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 4 Haziran 2011 Yazar Paylaş 4 Haziran 2011 Cevaplar için teşekkürler. Tampon 1. mesajda da belirttiğim gibi orijinal tampon. Ben tamponu boyatmak istediğimde "özel plastik astarı ile ön boyama yapın,ardından araç renginde 2.kat boya yapın" deme zorunluluğum var mı? Ayrıca, tampondaki boya kalkması sebebiyle tekrar boyama zorunda değiller mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Elbette zorundalar, alt katmanda astar tamir vs. de olsa da, boyamadan önce uyarıp, veya işçilik farkını talep edip boyasalardı olurdu. Ama boyanmış , teslim edilmiş. Su vs. sıkma ile boya kalkmaz, hala iddia ederlerse, yazılı olarak, sıfır otomobilde bile su ile boya atar yazısı isteyin Kaça boyattınız? Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 4 Haziran 2011 Yazar Paylaş 4 Haziran 2011 Çağlar hocam, sağ arka kapıda şerit altında darbeden dolayı çökme vardı yapıldı, spoiler boyanıp takıldı. tampon komple boyandı. Komple pasta-cila yapıldı. Tamamı 250 Tl. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Olması gereken rakam alınmış zaten. Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 4 Haziran 2011 Yazar Paylaş 4 Haziran 2011 Müsait bir zamanda gidip tekrar boyamalarını söyleyeceğim. Boyamazlarsa ford'a mail atarım artık. Tampondaki boyalar kalktığı için boyattım, şu anda daha kötü halde ve sürekli boya çıkıyor. Yanıtlar için tekrar teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 1. Önceden de soyulma varsa, alttaki işlemde sorun var 2. BOya konuları ile pek ilgilenmezler ama siz şansınızı deneyin. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 4 Haziran 2011 Paylaş 4 Haziran 2011 Plastik zemin boyamasında, özel plastik astarı ile ön boyama yapılır,ardından araç renginde boyama 2.kat olarak yapılır. Sizde muhtemelen primer boyama yapılmadığından boya tutunamayıp dökülmüş.%90 astarsız boyanmış plastik zeminde boya dökülmesi olur, yıkama ile de dökülür bu durumda boya gayet normaldir. mükemmel yorum . Gecenlerde boyattığım on tamponumdan bir gorunum kaynak macun sonrası ,astar atılmış hali ,bu kısım atlanmıs sanırım sizde . Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 9 Ocak 2012 Yazar Paylaş 9 Ocak 2012 (düzenlendi) Mevzu ile ilgili yeni konu açmalı mıyım bilmiyorum? Konuyu yaklaşık 6 ay önce açmıştım. 1. Mesajda bahsi geçen orijinal tampon artık orijinal değil, çünkü ortada tampon namına birşey kalmadı. Araştırmalarım sonucu parçacı 150 Tl'ye ithal tampon olduğunu, orijinal tampon olmadığını, plastik tampon olduğunu söyledi. bu tamponu tavsiye eder misiniz? Teşekkürler. 9 Ocak 2012 tarihinde Ozan Akkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 sıfır hata ile oturmayabilir, ama rakamı güzel Yorum bağlantısı
İlhan Kol 26 Kasım 2012 Paylaş 26 Kasım 2012 benim ön tampon kırıldı piyasadaki tamponlar nasıldır acaba eskileri gibi içinde köpük varmıdır.orjinal bulma şansımız varmı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts