Erdem Demirel 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 Arkadaşlar merhaba; Dün sıcakta bazen klima açık bazen kapalı, bazen trafik bazen hiç durmadan, bazen yokuş yukarı bazen bayır aşşağı arabamla baya bir gezdik.. Fotoğraflar çektik bol bol.. Hidiv Kasrı, Göksu Nehri, Mihrabat Korusu.. Neyse ben konuma geliyim.. Aracım 100 km ortalamada bazen 5,3 bazen 5,2 gösterdi.. Ve uzun zamandır hep 5,2 gösteriyordu. Bu ortalama iyi midir? Bence fazla yakmıyor ama forumlarda bazı arkadaşlarımın avatarları altında 4,6 - 4,8 gibi değerler görüyorum. Acaba benim araç fazla mı yakıyor diye merak ettim açıkçası.. :) Gelsin yorumlar.. Teşekkür ediyorum herkese Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 Bu aralar benimkide 5,2-5,3 gösteriyor daha hassas kullanımda 4,9 larda Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 6 Haziran 2011 Yazar Paylaş 6 Haziran 2011 Bu aralar benimkide 5,2-5,3 gösteriyor daha hassas kullanımda 4,9 larda Peki hiç sıfırlıyor musun.. Ben aracı aldığımdan beri onu hiç sıfırlamadım da Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 Belirttiğiniz değer farkları sürüş tarzından olabilir. Daha az gaz pedalına güç uygularsanız sizinde o değerleri göreceğinizi düşünüyorum Bence sorun yok. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 Peki hiç sıfırlıyor musun.. Ben aracı aldığımdan beri onu hiç sıfırlamadım da İlk zamanlar yani ilk 15,000 km filan her mazot alışımda sıfırlardım ama ondan sonra hiç gerek duymamaya başladım Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 6 Haziran 2011 Yazar Paylaş 6 Haziran 2011 İlk zamanlar yani ilk 15,000 km filan her mazot alışımda sıfırlardım ama ondan sonra hiç gerek duymamaya başladım Ben bi sıfırliyim bakalım ne olacak bir depo sonunda 5,2'den de aşağı düşürürsem İstanbul'da o zaman baya bir Fiesta aldırırım etrafa Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 Ben bi sıfırliyim bakalım ne olacak bir depo sonunda 5,2'den de aşağı düşürürsem İstanbul'da o zaman baya bir Fiesta aldırırım etrafa Sıfırladıktan sonra ben 3,5 lere bile çekebiliyorum ama sabit kalmıyor hafif yüklenmede hemen yukarı doğru atmaya başlıyor bence ideal yada son rakam fiesta için 5 lt Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 Her depo dolduruşta sıfırlayın, kendine gelsin Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Dün sıcakta bazen klima açık bazen kapalı, bazen trafik bazen hiç durmadan, bazen yokuş yukarı bazen bayır aşşağı arabamla baya bir gezdik.. Fotoğraflar çektik bol bol.. Hidiv Kasrı, Göksu Nehri, Mihrabat Korusu.. Arabada birkaç kişiyseniz bu şartlarda normal diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Kadir Türkcan 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 bende 7.5 - 7.2 şehir içinde 100 liralık mazotla 420km civarı yol yapıyorum çokmu Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 8 Haziran 2011 Yazar Paylaş 8 Haziran 2011 bende 7.5 - 7.2 şehir içinde 100 liralık mazotla 420km civarı yol yapıyorumçokmu Biraz fazla değil mi bu değer ??? sıfırlamayı nasıl yapıyosunuz Sıfırlama düğmesine basılı tutunca sıfırlıyor tabi gösterge nerdeyse sadece onu sıfırlıyor... Her depo dolduruşta sıfırlayın, kendine gelsin Öyle yapıcam abi. Gelsin bakalım kendine Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 bence değerleriniz normal 300 kmlik yolda ben 4,8 i yakalamıştım 80-90 km bir sürat ile fakat epey zamandır onu bende göremiyorum 5,2 5,3 gibi değerlerde seyrediyorum bu ara... Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 8 Haziran 2011 Yazar Paylaş 8 Haziran 2011 bence değerleriniz normal 300 kmlik yolda ben 4,8 i yakalamıştım 80-90 km bir sürat ile fakat epey zamandır onu bende göremiyorum 5,2 5,3 gibi değerlerde seyrediyorum bu ara... Tabi bunda İstanbul'umuzun o muhteşem trafiğinin de payı azımsanamayacak kadar var di mi Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 Tabi bunda İstanbul'umuzun o muhteşem trafiğinin de payı azımsanamayacak kadar var di mi olmaz mı heleki vatan caddesine girdiğimde gaza fazla dokunduğumda soğuk ter atıyorum... Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 (düzenlendi) bende 7.5 - 7.2 şehir içinde 100 liralık mazotla 420km civarı yol yapıyorumçokmu 1.6 için çok değil,normalde çok çok kaç km de aracınız,bakıma girdimi,hava filtresini hiç değiştirdinizmi,araç tabi henüz yeniyse yani 1000-1500 km de ise olabilir.Ben kendi aracım için söyliyeyim ki sizinkiyle aynı araç yakıtı 3000 den sonra düşmeye başladı, ilk hava filtresini 9000 civarı değiştirdim 10000 gibi bayağı düştü ilk bakıma girip çıktıktan sonra ise bu kadarda az yakarmı dedirtti şu an 17000km de tabi bu arada bende arabayı kullanımına iyice alıştım ve adepte olduk birbirimize arabayı şu anki gibi kullansaydım ilk başlarda da daha az yakardı.1 haftadır tatildeyim klima ile kullanacak sıcaklıklarda pek kullanmadım yani. en son 15 gün kadar önce yakıt ışığı yandı tatile gideceğim diye 50 tl lik aldım 300 km gittim henüz yakıt ışığı yanmamıştı, 120 km diyordu yani yaklaşık 40-50 km sonra ışık yanacaktı ki tatile çıktım.... git git bitmek bilmiyor gibi bir durum söz konusu yani :good1:1.6 tdci 10000 km lere geldiyseniz düşük yakmaya hazırdır,ama kullanım tarzınız yüzünden fazla yakıyordur. 8 Haziran 2011 tarihinde Ula? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 9 Haziran 2011 Yazar Paylaş 9 Haziran 2011 1.6 için çok değil,normalde çok çok kaç km de aracınız,bakıma girdimi,hava filtresini hiç değiştirdinizmi,araç tabi henüz yeniyse yani 1000-1500 km de ise olabilir.Ben kendi aracım için söyliyeyim ki sizinkiyle aynı araç yakıtı 3000 den sonra düşmeye başladı, ilk hava filtresini 9000 civarı değiştirdim 10000 gibi bayağı düştü ilk bakıma girip çıktıktan sonra ise bu kadarda az yakarmı dedirtti şu an 17000km de tabi bu arada bende arabayı kullanımına iyice alıştım ve adepte olduk birbirimize arabayı şu anki gibi kullansaydım ilk başlarda da daha az yakardı.1 haftadır tatildeyim klima ile kullanacak sıcaklıklarda pek kullanmadım yani. en son 15 gün kadar önce yakıt ışığı yandı tatile gideceğim diye 50 tl lik aldım 300 km gittim henüz yakıt ışığı yanmamıştı, 120 km diyordu yani yaklaşık 40-50 km sonra ışık yanacaktı ki tatile çıktım.... git git bitmek bilmiyor gibi bir durum söz konusu yani :good1:1.6 tdci 10000 km lere geldiyseniz düşük yakmaya hazırdır,ama kullanım tarzınız yüzünden fazla yakıyordur. +1907 Yorum bağlantısı
Halil Gürses 9 Haziran 2011 Paylaş 9 Haziran 2011 erdem bey sizin ortalama gayet iyi ben 6.0 altına düşemiyorum devirli kullandığım için abim de 5.2 - 5.3 civarı yakıyor bence normal 4.8 ortalaması olanlar duygusal davranıyorlar. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 10 Haziran 2011 Paylaş 10 Haziran 2011 (düzenlendi) Ölçtüm biçtim bundan daha aşağısı zor ( ölçüm şehir içi 3 günlük ) 10 Haziran 2011 tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Demirel 11 Haziran 2011 Yazar Paylaş 11 Haziran 2011 Ölçtüm biçtim bundan daha aşağısı zor ( ölçüm şehir içi 3 günlük ) Valla çok iyi değer de keşke fotoğrafı 120 ile giderken çekmeseydin.. Tehlikeli işler bunlar Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Valla çok iyi değer de keşke fotoğrafı 120 ile giderken çekmeseydin.. Tehlikeli işler bunlar Özellikle devir ve sürat yüksek olsun istedim , Bağzı durumlarda bu ikisini düşük tutunca yakıtı az gösteriyor hafif pedala dokununca hemen çıkıyor, yani hilesisdir anlamında Birde sanırım aracın bir özelliği hızı hissettirmiyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts