İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Eski bir galaxys kullanıcısı olarak, galaxys2'ye geçmeye karar vermek çok zor olmadı. Üstelik satıldığı fiyatlara orta-üst sınıf i5 veya giriş seviyesi i7 işlemcili notebooklar varken. Bu nedenle bir telefona bir daha herhalde bu kadar meblağ ödemem diyerek galaxys'i (bundan sonra "s" diyeceğim) takasa vererek, Ankara piyasasından bulunamayan GalaxyS2'yi (bundan sonra "s2" diyeceğim) dün akşam itibari ile kullanmaya başladım.

Genel olarak s2 geniş bir telefon olmasına rağmen, inceliği ve hafifliği sayesinde ergonomik olarak taşıması zor olmayan bir telefon. Avuç içinde iken baş parmağınızla en üstteki ikona dokunmak istediğiniz zaman harici düşme tehlikesi yaşatmıyor. Malzeme kalitesi bakımından çok eleştirilse de; plastik gövdenin sar değeri ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Yine Avrupa standardına göre selefi s'e yakın 0,34W/kg'lık sar değeri ile rakiplerinden bir hayli geride.

Samsung Galaxy S 2 Attain for AT&T

General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100

Announced 2011, February

Status Available. Released 2011, April

Size Dimensions 125.3 x 66.1 x 8.5 mm

Weight 116 g

Display Type Super AMOLED Plus capacitive touchscreen, 16M colors

Size 480 x 800 pixels, 4.3 inches

- Gorilla Glass display

- TouchWiz UI v4.0

- Multi-touch input method

- Accelerometer sensor for UI auto-rotate

- Touch-sensitive controls

- Proximity sensor for auto turn-off

- Gyroscope sensor

Sound Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones

Loudspeaker Yes

3.5mm jack Yes

Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall

Call records Practically unlimited

Internal 16GB/32GB storage, 1 GB RAM

Card slot microSD, up to 32GB, 8 GB included, buy memory

Data GPRS Class 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps

EDGE Class 12

3G HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps

WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot

Bluetooth Yes, v3.0+HS

Infrared port No

USB Yes, v2.0 microUSB (MHL), USB On-the-go

Camera Primary 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality

Features Geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization

Video Yes, 1080p@30fps, check quality

Secondary Yes, 2 MP

Features OS Android OS, v2.3 (Gingerbread)

CPU Dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 proccessor, Mali-400MP GPU, Exynos chipset

Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS

Browser HTML

Radio Stereo FM radio with RDS

Games Yes

Colors Black

GPS Yes, with A-GPS support

Java Yes, via Java MIDP emulator

- Active noise cancellation with dedicated mic

- NFC support (optional)

- TV-out (via MHL A/V link)

- SNS integration

- Digital compass

- MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player

- MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player

- Organizer

- Image/video editor

- Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)

- Google Search, Maps, Gmail,

YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration

- Adobe Flash 10.1 support

- Voice memo/dial/commands

- Predictive text input (Swype)

Battery Standard battery, Li-Ion 1650 mAh

Stand-by Up to 710 h (2G) / Up to 610 h (3G)

Talk time Up to 18 h 20 min (2G) / Up to 8 h 40 min (3G)

Misc SAR US 0.16 W/kg (head) 0.96 W/kg (body)

SAR EU 0.34 W/kg (head)

Yukardaki özelliklerinden anlaşılacağı gibi, telefon dünyasında nadir karşılaştığımız seviyede bir donanıma sahip olan s2, şu anda var olan hemen hemen tüm teknolojileri bir cihaza sığdırarak, üst konumdaki tablet pc'lerin ufaltılmışı gibi bir izlenim veriyor. Fiyatıyla da zaten pek geri kalır yanı yok.

Ekran : S'ten bildiğimiz 480x800 Amoled ekranın geliştirilmiş hali olan Amoled Plus S2'de yer alıyor. Amoled'in başarısı, Iphone4'te yer alan 640x960 LED-backlit IPS TFT ile karşılaştırılınca anlaşılmıştı. Şu ana kadar telefon dünyasının görmüş olduğu en yüksek çözünürlüklü Iphone ekranına düşük çözünürlüğüne rağmen meydan okuyan bu ekranın sırrı Amoled teknolojisindeydi. Düşük enerji, yüksek kontrast gibi avantajları olan Amoled ekranlardaki en büyük sıkıntı kumlu görüntü, ıphone'a göre düşük olsa da 480x800 ekranla aşılmıştı. Belki garip gelebilir ancak, telefon kapalıyken koyu lacivert görüntüsü ile telefonun ekran bölümünün anlaşılmaması ve bütün olarak gözükmesi bile kullanıcılarını mutlu eden bir durumdu. Samsung'da S2'de yeni bir ekran yerine kalitesini ispatlamış olan bu ekranı Plus eklentisi ile geliştirdiğini ve daha az enerji daha yüksek kontrasta sahip olarak kullanılacağını duyurdu. S2'nin 6 ay sonra ekran çözünürlüğü nedeni ile rakiplerinin gerisinde kalacağını söylemek güç değil. Üstelik, 4.0 ekranı 4.3'e çıkarınca s'teki cam gibi görüntüden bir miktar kayba uğramış gibi. Yanlız daha önce Amoled ekran kullanmamış, ıphone2-3, Nokia ekranlarına alışkın olanlar için netlik fevkalede gelecektir. Sadece s'te daha iyisini görenler farkı anlar ama bu fark çok da kayda değer değil.

Pil: S'teki kullanıcıyı bezdiren pil sorunları için ara model oalrak çıkan I9003'te 1500mAH yerine 1650mAH pil kullanışmıştı. Kimilerine göre bu farkın nedeni bu ara model telefonda daha çok enerji tüketen LCD ekran olmasıydı. Ancak S2'de de 1650mAH'lik pil tercih edilerek, daha az enerji harcayan Amoled plus ekranla daha uzun bekleme ve konuşma süresi hedeflenmiş gibi. Zira galaxy serilerinde her versiyon yenilendiğinde veya standart dışı rom kullanıldığında kullanıcıların ilk baktıkları ve geliştirilmesini istedikleri konu pil dayanımı. İlk şarjı ile S'e göre çok daha iyi bir performans sergiliyor S2. Pil konusunda asıl yorumu birkaç şarjdan sonra yeniden yapmakta fayda var.

Fotoğraf/Kamera: S2'de iki radikal değişiklik var. İlki S'in en çok eleştirilen konularından biri kameranın flaşı(led ışık desteği) olmamasıydı. S2'de artık led flaş var. İkincisi ise S'te 720p yani hd ready olan video çekim kalitesi 1080p yani full hd'ye çıkarılmış durumda. Kameranın bu şekilde olabilecek en kaliteli seviyeye çıkarılması bile, bu telefonda eksiklik bırakılmadığının göstergesi. Fotoğraf çekme şansım olmadı ancak 5mp'lik S'e göre biraz daha greenli ve kumlu fotoğraf verebilir. 8mp bu sensör boyutu ile sadece pazarlama hilesidir. Ancak s'teki fotoğraf kalitesine ulaşamamış birçok kompak makine varken, S2'deki fotoğrafların kalitesiz olacağı anlamı da çıkmamalı. İnceleme sitelerindeki örnek fotolarda kalitesini gösteriyor S2. Demek istediğim, 5'ten 8mp'ye çıkmak çok büyük bir fark yaratmayacak. Telefonun 3g görüntülü konuşma için önde yer alan kamerası ise 2mp. Bu da telefonlarda pek görülmeyen bir özellik.

Örnek fotoğraf:

Ses: Dış hoparlör sesi S'e göre daha tiz ama daha güçlü gibi. Ahize sesi S'e göre daha boğuk ama daha kaliteli. S'te ahizenin sesi sona kadar açık olduğunda bazı görüşmeler esnasında kişinin ses tonuna göre hafif cızırtı olabiliyordu, S2'de kesinlikle böyle bir durum yok. Yine S'te mono olan radyo, S2'de stereo. Müzik playerda bir fark göremedim. Genelde Android kullanıcıları farklı oynatıcıları tercih ediyorlar.

Performans/HIz: S'i ilk aldığımda BB9800'e göre çok daha hızlı bir telefondu ancak yine de örneğin rehberi, mailleri kaydırırken takılmalar oluyordu. Daha sonra çıkarılan gingerbread sürümü ile bu sorunlar %90 halledilse de Iphone stabilitesi yakalanamamıştı. Aslında S incelemesinde de sanırım belirtmiştim. Telefon hızlı olmasına rağmen (1ghz'lik işlemci kullanıyor), android yazılımının gelişmekte olması nedeni ile ıphone yazılımı ios kalitesi yakalanamıyordu. S2'de ise tabiri caizse, Samsung Android'i bekleyeceğine telefonu müthiş hızlandırmış ve takılma, bekleme gibi durumlar %99 oranında giderilmiş. %1'lik pay ise zaten kullancının kendi ihmali nedeni ile telefonu zorladığı durumlar. Performanstan 1.2ghz'lik çift çekirdek işlemcinin overclok etkisi açıkça görülüyor. İnternet erişiminden, mail içeriğindeki dosyaların açılmasına, rehbere ulaşmadan, telefonun ilk açılışına kadar çift çekirdek işlemcinin etkisinin sanal değil, gerçek olduğu ortada. Bu açıdan gerçekten S2 şu an rakipsiz konumda. Bu hızın tek yan etkisi ısınma diyorlar. Ben şu ana kadar aşıı bir ısınma yakalamadım. Benim için ısınmanın problem olacağı durum konuşma esnasında olması ki, şu ana kadar 35dk'lık bir görüşmede bile zerre kadar ısınmadı.

Yazılım: Yukarda da belirttiğim gibi, Android'in artık hız konusunda gelişmesi önemli değil. S2 sahipleri için andoidin telefonları yavaşlatması sorun olmaktan çıktı. Gingerbread sürümü şu an en yüksek Android sürümü ve S2 bu sürümle geliyor. S'te de bu sürümü bir süre kullanmış biri olarak, S2'de sanki farklı bir sürüm kulanılıyormuş havası veriyor. Aslında bu algı biraz da telefon üreticilerinin Android platformu üzerine geliştirmiş oldukları kendi arayüzlerinden kaynaklanıyor. S'te touchwiz3.0 kullanılırken, S2'de 4.0 sürümü kullanılıyor ve bu sürümün getirdiği bazı pratik özellikler telefona ayrı bir hava katıyor. HTC kullanıcıları için Sense ne ifade ediyorsa Samsung kullanıcıları için de Touchwiz aynı şeyleri ifade ediyor. S2'de gelen en güzel yazılım özelliklerinden biri IGO. Evet tam sürüm İGO S2 ile beraber geliyor ve hafıza kartında yer alıyor. Android'e göre şekillendirilmiş menüleri ile çok pratik olmuş. Hız ise navigasyon cihazlarına fark atar seviyede. Tabi primo'daki görsel yerşekilleri, 3d binalar, ana ekran üzerindeki özet bilgilerin çoğu yok ama navigasyon cihazı olmayanlar için ise harika bir çözüm. Benim S'ten farklı olarak gözüme çarpan başka bir özellik ise ses kaydı. S'te hiç dikkatimi çekmemişt, kısa yol olarak menülerde yer alıyor S2'de. Gingerbread'ın kurumsal e posta kullanımında ajanda ile eşitleneme sorunu devam ediyor. Bu benim için çok büyük sıkıntı. İnşallah bir yol bulurum. ANcak google takvimini kullananlar için sorun yok.

Hafıza: S 8gb hafıza ile gelmişti, S2 16gb hafızaya sahip. Kutu içeriğinde 8gb Sd kart mevcut. 1 GB ram de uygulamalar ve telefonun işlevi için gayet yeterli.

Diğer özellikler: Kapasitif ekrana yenilikler gelmiş. Mesela ekrana iki baş parmağınızla bastırıp, telefonu kendinizden uzaklaştırırsanız, baktığınız fotoğraf küçülüyor, yaklaştırırsanız büyütüyor. Yine bir kısayol uygulamasını parmağınızla tutup kaydırmak yerine, hangi sayfaya atacaksanız, parmağınızla ikona bastırıp, telefonu o yöne sallamanız yeterli. Gyro sensör sayesinde (s'te bu sensör yoktu, ıphone4'te var) telefonun kendi etrafındaki hareketleri algılaması, bu sensöü gerektiren uygulamalarında S2'de artık rahatlıkla kullanılmasını sağlıyor. Üstteki özelliklere bakıldığında sensörler arasında bir tek park sensörü olmadığı gözüküyor:) Dokunmatik ekran kalibrasyonu son derece iyi ayarlanmış. S'e göre biraz daha iyi ancak bu artı performansa asıl katkı işlemciden geliyor. S2'de ana ekran artık gelişigüze değil. Saat, Hava durumu bilgileri için artık dışardan aşırma programlara gerek kalmamış. İnternet bağlantı hızı 21 Mbps ile S'in 3 katı. Tabi şu anda böyle bir hız Türkiye'de sunulmasa da, teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla yaşandığı ve ülkemizinden eskiye göre bu gelişmelere daha çabuk ayak uyduruyor olması nedeni ile bu hız telefonu uzun süre kullanacaklara çok şey ifade ediyor.

Negatif Özellikleri: S2'deki bu negatif yönler, internette, araştırma sitelerinde de belirtiliyor. Kişisel olmadığı için de her kullanıcı aynı sorunları dile getiriyor. Bunlardan ilki, kapama tuşu. Bu tuş aynı zamanda ekran kilidini açıp kapayan bir tuş. Yani devamlı kullanılıyor. Konumlandırması, telefonun ekranı size dönükken sağ taraf. Sağ baş parmağınızla bu işlemi yaparken, maalesef sağ elinizin işaret parmağı telefonun solunda aynı hizaya konumlanmış ses açma/kapama düğmelerine istem dışı basıyor. Bu nedenle her telefon konuşması esnasında sesi arttırma ya da kısma ihtiyacı duyuyorsunuz. Çünki genelde bıraktığınız yerde kalmıyor. Blackbery kullanıcıları bilirler, bb'de menülerde bu seviyeyi sabitleyen seçenekler vardır. HAtta sesi netleştirip, boğuklaştırabilirsiniz de. İkincisi, telefonun SD kartının takılıp çıkarılması için muhakkak arka kapağın açılıp, pilin çıkması gerekiyor. Üçüncüsü fotoğraf çekerken manuel bir çekim tuşu yok. Iphone kullanıcıları için normal bir durum ancak S2 son derece ince bir gövdeye sahip olduğu için ekrandaki deklanşöre basarken telefon hareket edebilyor. Fotoğram ayarlarında stabilizatör var ancak manueş tuş olsa daha iyi olurdu.

Kutu içeriği: Bugüne akdar gördüğüm içerik olarak en zayıf, ama en güzel malzeme kalitesine sahip kutu. Kutudan S2, Pil, Şarj Cihazı, Kulaklık, Kulaklık lastiği, İgo etiketli bir kabın içersinde Mikro Sd kart ve adaptörü, Usb bağlantı kablosu, Türkçe ve İngilizce prespektüsten farksız iki adet başlangıç klavuzu, İgo için sarı renkte kurulum yönergesi çıkıyor. Kutu ise hafif kadifemsi bir yapıda. Cihaz c5 adlı firmanın garantisinde. Resmi dağıtıcılardanmış, ben ilk defa duydum.

Sonuç olarak Samsun Galaxy S2 modeli, bu modeli kullanacak kişinin birkaç özelliğin noksan olması nedeni ile hevesini kaçırmayacak şekilde donanımlandırılmış. Şu an için piyasada rakibi yok. HTC Sensation'u Vodafone getirmeden, Turkcell hızlı davranak 24 ay 89.-TL taksit ile kullanıcılarına kontrat teklifi sunuyor. S2 modeli karne hediyesi türünden alınacak bir telefon değil. Ancak S2'nin tüm bu özellikleri etkin kullanabilmek için de hatırı sayılır derecede bilgisayar ve teknoloji çağı uygulamalarını bilmek gerekiyor. Bu da jenerasyon olarak 18-30 yaş grubunu işaret ediyor. Genellikle bu civarda bir meblağı ödemek yine ebeveyinlere kalacak gibi. Piyasada yok satması da bilinçli bir tanıtımın akabinde, merakla bekleyen bir kitlenin oluşturulmasına bağlı olarak Samsung'un stratejisiydi. Şu an için Samsung daha iyisini vaadetmiş gözükmüyor. Tabi ki, yeni model çıkaracaktır ancak bu fiyatla telefonu alan kişilerin bu telefonu kolay değiştiremeyecekleri düşünüldüğünde, bol özellik sunarak müşterisini küstürmemek yeni bir strateji gibi gözüküyor. Telefonlardaki sınıflandırmada Hı-End sınıf liderliği şu an S2 ile Samsung'ta gözüküyor. S2'nin gelişim ve selefine göre eklenen özellikleri düşünüldüğünde S3'ün sınırları zorlayacak bir model olması da beklentiler arasında. S2 mevcut durumu ile kesinlikle fiyat/performans telefonu değil. Şu an için f/p telefon 1000.-TL'nin altına düşen fiyatı ile GalaxyS I9000.

Saygılarımla.

tarihinde Zafer Ayvac? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Yine mükemmel ve aydınlatıcı bir açıklama olmuş,hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Çekim gücünüz her daim full olsun :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Yine mükemmel ve aydınlatıcı bir açıklama olmuş,hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Çekim gücünüz her daim full olsun :D

+1 :unknw:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Güzel bir inceleme olmuş.Söylediklerinize katılıyorum.Isınma sorunu oyun oynadığım zaman oluyor bendede.Ekranı açma kapama tuşu çok sık kullanıldığı için deforma olabailir gibi geliyor.Bence kullanım olarakta arama yapmak için çok tuşa basmak gerekiyor gibi geldi mesaj yazmak içinde ya ben basit yöntemi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evren bey, Andorid için gingerbread son sürüm demişsiniz ama honeycamb mevcut 3.0 olarak? Telefonlarda kullanılmıyor mu?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Öncelikle vakit ayırıp güzel duygularını dile getiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Evren bey, Andorid için gingerbread son sürüm demişsiniz ama honeycamb mevcut 3.0 olarak? Telefonlarda kullanılmıyor mu?

Sani Bey,

Tabletler için Honeycomb sürümü mevcut. Telefonlarda henüz görmedim. Belki root olarak ferdi yapanlar olmuştur ancak resmi olarak Gingerbread bir müddet devam edecektir.

Bu arada ajanda problemimi uzun uğraşlar sonucu çözdüm. Farklı ajanda programları denerken bir tanesinin şirket outlookumda kayıtlı ajanda verilerini gösterince, orjinal ajanda da bir sorun olduğuna kanaat getirdim. Bilgilerimi gösteren ajanda programı ise kullanışlı olmadığından biraz daha kurcalama ihtiyacı ile uygulamaları yönet adımından tüm programlar adımına geldim. Takvime geldiğimde enteresan bir durumla karşılaştım. İki adet takvim programı mevcuttu. Yeni versiyon'un boyutu ve diğer özellikleri ekranda gözüküyorken, eski sürüm olanın tüm bilgileri 0 olarak duruyordu. Gerekli adımdan pasifize ettim. Bu programın durdurulması problem yaratabilir gibisinden bir hata mesajı verdi ama gözünün yaşına bakmadım. Sonuçta ajandaya girdiğimde tüm kayıtlar gelmişti. Aslında problemin kaynağını az çok anladım ama detaya gerek yok.

Sonuç olarak Gingerbread sürümünde aslında sorun yoki beraberinde gelen ajanda programında sorun var. O da bir şekilde çözülünce benim de üstümden yük kalktı.

Bu arada bugün şarjdan 06:30'da aldım. şu an %12 pil seviyesi veriyor. Ekran parlaklığı en altın bir kademe üstünde. Otomatik senkrenizasyonlar kapalı. Gün içersinde epey bir internet bağlantısı, 1 saat'den fazla telefon konuşması, kurcalama, ajandayı çözmek için nerdeyse iki saattir ekran hep açıktı ve kablosuz bağlantı ile marketten indrime yaptım ve yaklaşık 70-80 adet push email(senkronizasyon kapalı olsa bile şirket mailleri anlık düşüyor). Bence pil performansı yeterli. Şu an için BB 9800'ü yakalamış durumda. Bu bile bana yeter.

Saygılarımla.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Dün internette iki güzel kısayolunu gördüm.

İlki basılabilen ortadaki okeyleme tuşu ile kapatma tuşuna aynı anda basıldığında hangi ekrandaysanız o ekranın fotoğrafını çekip kaydediyor. İkincisi ise; Telefonun en üst bölümündeki saat bölümüne basıp, gri bar çıkınca(barı açmadan) üzerinde parmağınızı sağ sol yaptığınızda ekran parlaklığı arttıtılıp, azaltılabiliyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Bi avea bayiindeki bir arkadasim Benim ip4ume karsilik galaxys2 teklif etti kabul etmedim :shok: forever ayfon :rolleyes:

Yorum bağlantısı

Teşekkürler Mehmet. Bir tane de ben ekledim Mert. İlk fotoğraf 8mp. Ben genelde 6.5mp'de tutuyorum. İkinci link ise 6.5mp için örnek. Hemen hemen aynı kareyi pozlamaya çalıştım. Bu ölçüde bir sensörde MP'li yükseltmek daha net resim elde etmeye yaramayacaktır. Genelde resimleri bastırmıyorum ancak bastıracak olsam 6.5mp bile çok.

http://imageshack.us/photo/my-images/62/20110714194525.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/814/20110714194545.jpg/

Yorum bağlantısı
Dün internette iki güzel kısayolunu gördüm.

İlki basılabilen ortadaki okeyleme tuşu ile kapatma tuşuna aynı anda basıldığında hangi ekrandaysanız o ekranın fotoğrafını çekip kaydediyor.

Telefona yüklediğim uygulamaların resmi. Yukardaki şekilde alınmıştır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Fotoğraflar çamur gibi :)

8mp olayı o mercimek sensörde hiç güzel sonuçlar vermemiş. Keşke kağıt üstüne yüksek çözünürlük koyana kadar daha düşük çözünürlükle biraz daha büyük sensör kullanılsaymış.

ekleme yapayım, bu yorumu bu cihazın telefondan öte çok amaçlı all in one cihaz olduğu için yapıyorum :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Telefonun üst kısmında hani hangi banttan çektiğini gösteren işaretler var biliyorsunuz 3g h+ gibi bunların yanında oklar mevcut sarı ve yeşil yanan ara ara.Bu okların yanıyor olmasının bir anlamı varmı biryerde veri alışverişi sırasında yanıyor diye okumuştum.Net kotamızdan yiyor anlamına gelmiyormu o zaman.Otomatik güncelleştirmelerim falan kapalı aslında bunu bir açıklarmısınız acaba.

Kılıf hala bulamadım tam olarak ayrıca ekran koruyucu filmlerde var önereceğiniz ürün varmı acaba arkadaşlar.Şu nasıl http://urun.gittigidiyor.com/Samsung-i9100...0QQidZZ42167051

Ayrıca sım karttaki numaraları nasıl görüyoruz, sim deki numaraları göremiyorum rehberde birtürlü sorma fırsatım olmadı.

Wifi gücünü arttırma sansımız varmı.Mesela gittiğim otelde wireless vardı ama birtürlü bağlanamadım.Ağı buluyor ama sinyal yetersiz deyip durdu sinir oldum yani

Yorum bağlantısı
Barkod tarayıcı işe yarıyor mu ?

İşe yariyor. Son zamanlarda akilli telefonlarin hemen hepsi bu ozelligi kullaniyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Telefonun üst kısmında hani hangi banttan çektiğini gösteren işaretler var biliyorsunuz 3g h+ gibi bunların yanında oklar mevcut sarı ve yeşil yanan ara ara.Bu okların yanıyor olmasının bir anlamı varmı biryerde veri alışverişi sırasında yanıyor diye okumuştum.Net kotamızdan yiyor anlamına gelmiyormu o zaman.Otomatik güncelleştirmelerim falan kapalı aslında bunu bir açıklarmısınız acaba.

Kılıf hala bulamadım tam olarak ayrıca ekran koruyucu filmlerde var önereceğiniz ürün varmı acaba arkadaşlar.Şu nasıl http://urun.gittigidiyor.com/Samsung-i9100...0QQidZZ42167051

Ayrıca sım karttaki numaraları nasıl görüyoruz, sim deki numaraları göremiyorum rehberde birtürlü sorma fırsatım olmadı.

Wifi gücünü arttırma sansımız varmı.Mesela gittiğim otelde wireless vardı ama birtürlü bağlanamadım.Ağı buluyor ama sinyal yetersiz deyip durdu sinir oldum yani

Okların yanıp, sönmesi veri alışverişini gösterir Akan Bey. Bunu kapatmak için, telefonun kapama düğmesine 1-2 sn. basılı tutup, "veri ağı modunu" etkinden çıkarmak gerekiyor. Sim rehberi için; Rehber'e girdiğinizde alttaki sol dokunmatik tuşa basıp; İçe aktar/dışa aktar seçeneğinden sd karttaki verileri alabilirsiniz. Kılıf olarak ben şeffaf, slikon kılıf kullanıyorum. Ekrana film yaptırmadım. Bu filmler genelde mat oluyor ve ekranın parlak görüntüsünü bozuyor. İnternetten takip ettiyseniz, gorilla ekran diye tabir edilen bu ekranlar çizilmiyor, kırılmıyor. Telefonu metal parçacıkların olduğu bir torba içinde sürekli çevirmelerine rağmen, plastik yüzeyler harici çizik oluşmuyor. Cepte anahtar sadece plastik yüzeyine zarar verebilir. Bu nedenle sadece arka ve yan bölümlerini kapatan silikon ya da plastik kılıflar yeterince iş görür. Deri kılıflar araç kullanırken ve araç içersinde şarj sırasında sıkıntı yaratır. Wi-fi sıkıntısı genel bir problem. Galaxys ile daha önce ful çeken yerde sadece nokta kadar çekişi oluyor. Ancak çektiği zaman tam çekme ile birinci kademede çekme arasında bir fark yok. Yani bağlantı zayıf gözükse de internet bağlantısını kopmadan sağlıyor benim telefonum.

Şimdi benim de bir sorum olacak. Bir görüşme esnasında, sol dokunmatik tuşa bastığınızda aşağıda ki gibi dört kutucuk çıkıyor mu sizde? Sağ alt kutucukta parazitleri azalt gibi bir seçenek var ama bende yok. Benim menüyü de ekliyorum.

Bu resim de 4 kutucuk ve sesi netleştirme seçeneği var. Bir kullanıcının ekranı.

Bu da benim ekranım.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Evren bey bende denedim bendede yok.Bilmiyorum bir ayar yapmak gerekiyormu bunun için.Belki rotlu telefonlarda oluyordur.Bu hdr nedir acaba anlayamadım da.2 gündür birşey farkettim sizde varmı bilmiyorum ama ekran siyah hale gelince oyun oynanırken kullandığımız iki bölge var biliyorsunuz kumanda için.Farklı bir renk tonu var aslında renkte değil bu anlatmak çok zor olacak sanırım.Ekranı açtığımda sıkıntı yok ama karardığı zaman belli oluyor sadece.Ekranı elimizle sildiğimizde iki nokta şeklinde aşağı yukarı 1 lira kadar daha koyu şekilde görünüyor.Anlatabildin mi acaba

Yorum bağlantısı

Markette picsln adlı 2 adet program var. İkisinde de HDR efecti var. 2 adet. Ancak bunlar çekim sonrası katılan efektler. Asıl olan, makinenin çekim esnasında yakaladığı en iyi ışık değerleriyle oluşturdukları. Denedim ancak işlemden sonra resim boyutu küçülüyor..

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ekran açıkken değil.Nerde olduklarını belirtmek için yazmıştım onu yani oyunların kontrol tuslarının olduğu iki bölgede var bu durum.Ekran kararmış haldeyken elinizle ekranı silin düzgün bir şekilde hafif yatay olarak ekrana bakın.Elimizle silince hafif puslu gibi oluyorya ekran o zaman çok belli oluyor ama ekran kapalı iken sadece

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Pil: S'teki kullanıcıyı bezdiren pil sorunları için ara model oalrak çıkan I9003'te 1500mAH yerine 1650mAH pil kullanışmıştı. Kimilerine göre bu farkın nedeni bu ara model telefonda daha çok enerji tüketen LCD ekran olmasıydı. Ancak S2'de de 1650mAH'lik pil tercih edilerek, daha az enerji harcayan Amoled plus ekranla daha uzun bekleme ve konuşma süresi hedeflenmiş gibi. Zira galaxy serilerinde her versiyon yenilendiğinde veya standart dışı rom kullanıldığında kullanıcıların ilk baktıkları ve geliştirilmesini istedikleri konu pil dayanımı. İlk şarjı ile S'e göre çok daha iyi bir performans sergiliyor S2. Pil konusunda asıl yorumu birkaç şarjdan sonra yeniden yapmakta fayda var.

Evren abi cihazın pil ömrü nasıl ?

Örneğin HTC Desire'da 1400 mAh batarya var. Sabaha kadar şarjda duran telefonu 8:30'da şarjdan alıyorum, 3G internet açık, ekran aydınlatması tam ortada, özellikle yoğun şekilde internet (10 dakikalık güncelleme sıklığıyla, twitter) ve orta seviye telefon kullanımıyla akşam 18:00 civarı batarya bitiyor. En büyük sıkıntı bu. 3G interneti Edge'ye çevirince biraz daha uzun sürüyor ama ertesi gün sabahı bulmaz büyük ihtimalle. Mobil internet tamamen kapalıyken ancak 2 günü zorluyor.

Bu şartlardaki s2'nin batarya ömrü ne olur?

Gerçi Desire'da (en azından bendekinde) S-LCD ekran var, S-AMOLED ekranlı S2 ile arasında ciddi fark olacaktır. Ancak özellikle merak ettiğim, 3G mobil internetin batarya ömrüne etkisi.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Zafer, pil suresinden şimdilik memnunum. Senin telefondan daha iyi bir performans sunuyor. genel olarak onalti-onyedi saat sarji dayaniyor. Sabah 6:30'da sarjdan alinca gece 24:00'e kadar dayanabiliyor cogu zaman. Bu benim icin yeterli ancak aliskin olmayan kullanici icin sorun. Yanliz benim anlik olarak mail aliyor olmam sarji en cok tuketen durum.Yani hem surekli alışveriş hem de ekrandan okuma yüzünden ekran açık. Ekran ışığı kapalı değil ama en alt seviyede. Amoled ekran bu sekilde performans verebiliyor. Gun isiginda biraz yukseltiyorum. Yuksek hizli baglantim hep acik. Ustelik evde genelde edge olduğu icin surekli 3g bulmaya calisiyor. Genel gozlemim en cok sarj internet bagllantisinda harcaniyor. Nete telefonla baglanmak sarji etkiliyor. Gps acikken de hem sarj hem sarj tuketimi hem de isinma son safhada. Bugun igo açarak otuz dak. kullandim. on bes dk. telefon gorusmesi. iki uc push mail dustu. Su anda sarj 1/3 bosalmis. İgo ise bu telefonla beraber bana surpriz oldu. hiz kameralarini da yukledim. Su anda navigasyon gorevini fazlasi ile yerine getiriyor. 4.3" ekran Next navigasyon cihazini hic aratmiyor. kamera konusunda ise galaxys sanki daha keskin ve net çekimler yapiyordu.Ancak galaxys'in menulerinde foto için contrast, saturasyon ve keskinlik ayarlanıyordu galaxsyS2 menulerinde bu ayarlar yok.

Saygilarimla.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Al?nt?(bir
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...