İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar


Misafir

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
HTC Desire da çok ısınıyor. Şarj olurken, 3G interneti yorarken, uzun süre telefonla konuşurken. Resmen ateş gibi oluyor.

HTC resmi sitesinde açıklaması vardı bunun: "Isınsın, hiçbişicik olmaz ona" gibi :)

Yüksek ısı, entegre devrelerin ömürlerinin kısalmasına ve erken ölümlere yol açar. Bu erken ölüm normalde ömür 10 sene ise 2 seneye düşmesi gibi olur hemen kendini göstermez. Bu nedenle soğuk çalışan iyidir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Guvenli mod, guc tasarruf modu olabilir mi Mehmet Bey? Ekranın sol ust kosesinde geri donusum ısaretı gıbı ucgen varsa tasarruf modu devrede demektir. Bu acılır kapatılır, ayarları yapılır. Amacı pil tuketimini dengelemektir.

Saygılarımla.

Evren Bey güç tasarruf modunu kullanıyorum ve yukardaki geridönüşüm şeklinde işaret çıkıyor. Bunun gibi bir durum yok. Sol alt köşedeki güvenli mod yazısı çıkmıştı. Ama geçti şimdilik birşey yok. Dün firefox kurdum :wub: 3-4 defa kapandı. Sonra kaldırdım düzeldi. Demekki kurduğumuz programlarada dikkat etmek gerekiyormuş :rolleyes:

Yakında deneyimlerimi paylaşacağım.

Güvenli modda açmak için bu sıra izlenilmeli ama açarken bunları yapıcağınızı sanmıyorum.Evren abinin dediği tasarruf işaretini daha görmedim telefonda ben, ekran ışığı sondan bir düşük bir şekilde kullanıyorum bu yüzden o işaret hiç çıkmadı ve işareti bilemediğimden yorum yapamıyorum ona.

Mehmet Bey nasıl olduğunu anlamadım ama 2-3 defa kapattım açtım ama sol alt köşede güvenli mod yazıyordu. Sabah kalktım hala aynı yazı vardı kapattım açtım düzeldi.Güç tasarruf modu işareti geridönüşüm işaretine benzer bir işaret sol üst köşede.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir
Galaxy S2 telefonları şimdi babası mükemmel bir telefon fakat Türkiye şartlarında ben 1.600 tl bu telefona veremem düşüncesindeyim ve çözümü yurt dışına yönelmekte buldum Almanyadan bir tanıdıktan 700 tl ye alıyordum ama 1 gün ile telefonu kaçırdım şimdi ise Bosna hersekte ucuz olduğunu araştırdım ve kesinleştirdim kuzenimde bosnaya gitti okumak için bende şimdi Bosna Hersekten 600 tl ye alacağım yani buradaki fiyatının neredeyse 1/3 ucuz şekilde buradada 50 tl karşılığında pasaporta işleteceğim garanti yok ama diyenler içinde zaten ne oluyorsa 2 yıldan sonra oluyor :rolleyes: ama daha kargo fiyatını konuşmadık kuzenin ocak şubatta gelicek bende o zamana kadar beklemek istemiyorum sizce kargo fiyatları ne durumdadır ?

Bosnada ucuz ama dedıgınız fıyattan pahalı 900.TL civarı sanırım. Bizimkiler bir ay once giderken arastırmıstım bir tane daha alsak mı diye. Sonrasında vazgectik.

Saygolarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Uzun dönem testine devam edelim.

- Pil : 14-16 saat arası. 20saati gördü ancak bir tatil gününde telefon konuşması yapmadan bu değerleri almak normal.

- Ekran : Dokunmatik problemsiz. Hassasiyet sorunu yok ancak ekran ter, kir nedeni ile biraz fazla kirlenirse kısa süreli bir sorun yaşanabiliyor. Ancak günlük kullanımda bir problem yok. Bazi yorumlarda S2'nin ekranının kullandıkça hassasiyetinin yitirdiği söyleniyordu.

- Ekranda sararma; Yine bazı yorumcular kendi telefonlarının ekranlarında sararma olduğunu belirtip, çift çekirdek işlemcide bunun normal olduğunu belirtiyorlar. Başka forumlarda da bu konu tartışıldı ve sarı lekelerin problem olduğuna kanaat getirildi. İlk çıkan seriler hariç genelde kimse bu tür problemlere rastlamadı. Benim telefonda da böyle bir problem yok.

- Kameradaki pembelik sorunu; Bazı kullanıcılar, fotoğraf çekerken ekranın ortasında oluşan pembelikten şikayetçiler. DOnanımsal olduğunu iddia edenler olsa da bazı custom ramlarde sorun yaşamadığını söyleyenler mevcut. Ben orjinal romda da sorun yaşamıyorum. Birkaç ayar değiştirince bir kereliğine bu problemi gördüm ancak otomatik beyaz dengesi ayarı ile daha sonra sorun yaşamadım. Şu anda icecream sürümü bekleniyor Android'in. Muhtemelen yazılım ile düzeltilecektir.

- Isınması ilk başlarda kullanıcıları tedirgin etse de şimdilik herkes duruma alışmış gözüküyor. Normal kullanımda ısınma yok. Isınma olduğu durumlarda da kilitlenme, donma yapmıyor zaten. Sonuç olarak kronik bir problem olarak gösterilemez.

- Android Market; Gingerbread sürümü ile Market Türk kullanıcılarına açılmıştı. Son derece zengin ve bedava içerik sunuyor. Bedava diyorum, çünkü, ücretli uygulamalar Türkiye üzerinden resmi romlar ile alınamıyor. Şu anda Android Market, Samsung Market, Slide Me, Appbrain, Blackmarket gibi birçok alternatiften Android uygulama seçmek mümkün.

- Hız, stabilite; SOn derece memnunum. Tabi ki uygulama yükledikçe yavaşlama var. Yanlız bu telefonu diğerlerinden ayıran, yavaşladığında bile diğerlerinden hızlı olması. Yine yavaşlama durumunda basit müdahalelerle telefonun performansı yükselebiliyor. Örneğin ram boşaltma ve çoğu kişinin belki bilmediği ama çok işe yarayan, SD kartı devre dışı bırakıp, tekrar devreye alma işlemi. Şu anda sayısı 100'e yaklaşmış uygulama olan S2'de hafıza ve hız sorunu yaşamamak büyük keyif.

- 1080p video çekimi çok güzel ancak, Samsung C7000 serisi Tv, bu videoları telefonu usb olarak gösterdiğimizde format olarak desteklemiyor. 720p yani hd ready çekimde ise sorunsuz oynatıyor.

- Ekran çözünürlük olarak rakiplerinden geri olsa da, kalite olarak çok iyi. Özellikle Siyah renklerdeki rakipsizlik, kontrastı da olumlu etkilediği için kaliteyi arttırıyor.

- Gingerbread'in takvim eşitleme sorunu hala sürüyor, düzelme olmadı.

- Telefonun fiyatı Darty'de 1.399.-TL'ye kadar düştü. Galaxy3'ten önce 4.7"'lik hd ekranı ile ara bir model bekleniyor. Telefon kullanımı açısından bu büyüklükteki ekranın cazip olmayacağı muhakkak. Ancak taşınabilir bir tablet olarak alternatifsiz gibi. Ben bu modeli daha çok, tabletinde telefon özelliği olmasını isteyen kullanıcılara yönelik olarak görüyorum.

- Yine Galaxy R adı altında amoled yerine lcd ekranı olan, 8mp kamerası 5mp'ye düşürülmüş bir model mevcut. Daha önce galaxy S'te'de aynı satış stratejisine gidilmişti. Amoled ekranlar sonu sıfırla biten kodlara sahipken, bu modeller 3 ile sonlanıyor. Örneğin Galaxy S I9000 iken, Lcd ekranlısı Galaxy S I9003 olarak piyasadaydı. Bu yeni "R" modeli yaklaşık 1.500.-TLlik fiyatla raflarda. Genelde selefine göre 200-250.-TL düşük bir fiyatla satılıyor 3'lü seriler.

- Telefonun kısa bir süre kampanyalı da olsa 1.399.-TL'lik fiyatı f/p olarak bu modeli ilk sıraya taşıyor.

Son olarak Mehmet(Kaya2) Bey'de S2 kervanına katıldı. Şu anda, Mehmet(Mert ERDO

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Arkadaşlar bu Galaxy S2, 3g internet bağlantısını, bir erişim noktası(access point) gibi 802.11 standartı üzerinden dağıtabiliyor mu? Yani kablosuz modem gibi kullanabiliyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ya bu 3s veya optimus prime gelene dek aylar yıllar geçer, habire bunlarımı bekleyeceğiz, bu yüzden telefon alamadım yahu :) akşam yine öylesine bakındım, Lg Optimus 2x froyo yüklü olduğu halde s2 yi tüm hız testlerinde tokatlamış durumda, alet eski üstelik, oyun vs. konusunda daha iyi, gingerbread bu ay onada geliyormuş, hızda daha iyi olmasının sebebi geforce tegra işlemcisine sahip olmasıymış, tegra 2-3 zaten süper, bazı oyunlar bu s2 de tegra olmadığından çalışmıyormuş, bir forumda kullanıcılar bundan şikayetçiydi, yeni çıkan çıkacak mesela arm of brothers gibi oyunlar s2 de çalışmıyormuş, buna ne diyorsunuz, tamam s2 süper, yılın telefonu falan seçildi ama bu Lg lerde yabana atılır gibi değil, ne alsak acaba, ip falan demeyin ona vereceğim parayla 2 tane optimus 2x alırım :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Galaxy s2 ile ilgili sorunlarımı burdan paylaşmıştım arkadaşlar uzun sayılabilecek bekleme süresi ve görüşmelerden dolayı geçen hafta içinde ücret iadem yapıldı.Sanırım akıllı telefon maceram kısa sürdü benimde bir süre bulaşmayacağım sanırım.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Alper abi onu boşver de, :) iPhone4 'ün şarj durumu nasıl? Sürekli açık ve aktif 3G ile aktif kullanım pil ömrü ne kadar? Konu başka ama arada sormuş olayım.

Yorum bağlantısı
Engin Deniz
Arkadaşlar bu Galaxy S2, 3g internet bağlantısını, bir erişim noktası(access point) gibi 802.11 standartı üzerinden dağıtabiliyor mu? Yani kablosuz modem gibi kullanabiliyor muyuz?

Ben LG de "Barnacle Wifi Tether" isimli uygulama ile bağlantımı kablosuz olarak paylaşabiliyorum. Sanırım S2 de yapar.

Yorum bağlantısı
Misafir
Arkadaşlar bu Galaxy S2, 3g internet bağlantısını, bir erişim noktası(access point) gibi 802.11 standartı üzerinden dağıtabiliyor mu? Yani kablosuz modem gibi kullanabiliyor muyuz?

Ben arada bir elektrikler kesilince kullanıyorum Fazlı Bey. Eğer 3g bağlantı kurarsa hızı da gayet tatminkar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bizim android'ler de öyle. HTC 'de de durum aynı. Ama hakkaten tezat değil mi? Ben gün içinde yoğun şekilde telefonunun mobil internetini kullanıyorum. 3-4 dakikalık telefon görüşmesi, 0 mesajlaşma, sürekli twitter, e-postalar vs. Bu sefer de pil sabahtan akşama bitiyor.

Uzun süre şarj gitsin istiyorsam, tüm internet kullanımı kapamam lazım, oto güncellemeleri kapamam lazım. E o zaman da telefonu hakkıyla kullanmamış oluyorum. Nokia 3310 gibi birşey olup çıkıyor :D

Sürekli gün içi aktif kullanıma rağmen 3 gün pil ömrü olmalı bence. Yapılması çok zor değildir herhalde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Ben arada bir elektrikler kesilince kullanıyorum Fazlı Bey. Eğer 3g bağlantı kurarsa hızı da gayet tatminkar.

Saygılarımla.

Evren Bey bunu nasıl yapıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Misafir
Evren Bey bunu nasıl yapıyorsunuz?

Mehmet yukarda açıklamış. Dediği şekilde ayarları açıp, bilgisayarımızı aynen modeme kablosuz bağladığımız gibi bir ağa bağlan diyerek telefon üzerinden bağlıyoruz. Bağlantı kalitesi telefonun üst bölümündek E, 3G ve H ibarelerinin doğrultusunda sırası ile yavaştan hızlıya doğru oluyor. Galaxy serilerinde ilginç olan durum, E yazarken .ok yavaş bağlanıyor, 3g'de bağlantı olmuyor, H'de çok hızlı bağlantı yakalanıyor. H'nin karşılığı aslında 3,5G. Ülkemizde 3G'nin üstü bağlantı hızı olmamasına rağmen, Galaxy bağlantıyı 3,5G kabul ediyor. Telefonun servis menülerinden çok pil yemesin diye H'ye geçmesini engelleyenler var. Bu şekilde telefon sadece E(dge) ve 3G hızı ile internet bağlantısı kuruyor. Yanlız dediğim gibi 3G'de internet bağlantısı olmadığından sadece edge hızında bağlanabildikleri için tekrar H'yi aktif hale getiriyorlar.

Zafer, Optimus'un 2x cihazı gelmedi, gelmeyecektir muhtemelen. Yanlız Optimus Black'in ekranı için çok olumlu şeyler söyleniyor. Nova ekran kullanıyor. 2x'in ekranı sanırım Nova değil.

Hız konusunda ben kağıt üstünde alınan değerlere itibar etmiyorum. S2 zaten çok hızlı bir telefon. Daha hızlısı olsa bile şu anki uygulamalar itibari ile ihtiyaç duyulmuyor. Yani telefon zaten tabiri caizse 200 ile gidiyor. 210km hız artık marjinal bir katkı yaratmıyor. Ancak galaxy S2'den hızlı bir telefonu ben belki de inceleme ihtiyacı duymadığımdan görmedim ve duymadım. Froyo ve Gingerbread'in yapı olarak çift çekirdek işlemcilere uygun formatı yok. BU nedenle GalaxyS 2'nin asıl performanısına Icecream ana güncellemesi ile ulaşacığını söylüyorlar. Yine de ben aslında telefonun hızında değil, optimum pil performansının düzelmesinden yanayım. Özellikle S2'de kullanılan gingerbread sürümünün işlemciyi gereksiz yere hızlı ya da ihtiyaç duyuluğu yerde performanssız çalıştırdığı söyleniyor. Yeni versiyonda optimum seviyelerin yakalanmasında işletim sisteminin katkısı olacağı söyleniyor.

Pil süresi konusunda çift işlemcili modeller arasında en iyi performansı sunan model olarak gösterilen S2'nin yakında piyasaya çıkacak 2000mAH'lık pili, sorunu bir nebze çözecek. Şu anda bildiğim donanım haber forumunda bir kişi aldı ve ikinci ya da üçüncü şarjını yaptı. %35 pil performansı arttı diyor. Ancak pille beraber arka kapak da değiştiğinden telefonun kalınlığı milimetrik olarak artacak. Bu bir sorun mu? Aslında değil ancak piyasadaki kılıfların telefona uymamam sorunu yaşanacak bir süre. Sonrasında herşey çok daha güzel olacak.

Eğer hız konusu yüzünden Ali Bey gibi telefondan uzaklaşılacaksa bence hiç gerek yok. Pil yüzünden uzaklaşılacaksa yine gerek yok. Tasarım olarak uzaklaşaşılacaksa sar değerini bir kez daha incelemenizi öneririm. Ekran çizilecek diye korkan varsa, 4 aydır ekranında jelatini olmadan kullandığımı söylemek isterim. Eski versiyon galaxy S'te de jelatin hiç kullanmadım ve ekranda çizik oluşmadı hiç. Push maili BB'den 1ms sonra alan bir telefonun mail yönünden eksiklik taşıdığını da düşünemeyiz. Üstelik 2 gündür Blacberry'nin mail alıp veremediğini düşündüğümüzde Exchange server'ın daha güvenli olduğu da söylenebilir. Geriye iki şey kaldı. Biri fiyatı . O yakında düşer zaten. Alışkanlıklar ise maalesef en zor değiştirilendir. Marka bağımlılığı nedeni ile kullanmayacaklara saygı göstermekle beraber muhakkak bu modeli kullananlardan ödünç alarak denemelerini tavsiye ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir
Vodafone Smart nasıldır? Şu bedava verilen?

İşlemci hızı iki - üç sene önceki modellere denk. İnternet bağlantı hızı 3,6mbits. Belki şu an için yeterli anca gelecek yıllar için 7,2 olsa daha iyi olurdu.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Mehmet yukarda açıklamış.

Evren Bey ben taşınabilir bölümü bir türlü görememiştim. Daha dün buldum :D

Telefonu alalı 1 hafta oldu. Deneyimlerim sonucunda avantaj ve dezavantajlarını yazayım.

İlk önce olumlu yanlarını yazayım.

1- İnternet hızı beni şaşırttı. Benim Netboot ve Notebooktan daha hızlı bağlanıyor. Wi-Fi veya H+ şebekede.

2-Video çekimi çok harika video çekimindeki ses kalitesi ve görüntü kalitesi tahmin ettiğimden çok daha iyi.

3-Ekrandaki renk canlılığı her yerde kendini belli ediyor. Yüksek ışıklı ortamda bile ekran çok iyi görünüyor. %70 güç tasarufunda kullandığım halde.

4-Şarj olayında şikayetçi olan arkadaşlar var ancak hiç elimden düşürmediğim halde en az 24 saat gidiyor. İnterneti çok kullanıyorum uygulama indirip kuruyor kaldırıyorum öğrenmek için kurcalıyorum.(%70 Tasaruf modunda kullanıyorum :D

5-Ekran çözünürlüğünün düşük olmasında ekrandaki simgelerin çok büyük olduğundan bahsetmişler bence çok iyi. Eli benimki gibi büyük olanlar için çok ideal.

6-Telefonu almakta teredüt yaşadığım iki konunun birincisi olan telefonun büyük olması. Ancak ayfonla galaxy ayrı ayrı ceplerime koydum. Ayfon çok ağır geldi. Galaxy varmı yokmu hissetmedim desem yalan olmaz ve karar vermemde çok önemli sorunuda çözmüş oldum. Çünkü ben okulda sınıfta fazla duramadığım için sürekli iki bina arasında gezdiğim için telefonda cebimde olmak zorunda. Telefonu cebime koyuyorum nerdeyse unutoyorum. Bu dediğime inanmayan arkadaşlar varsa gitsin bayinin birinde denesin. Çünkü okuldaki arkadaşlarda inanamadılar. :D

7-ikinci neden olan ayfondaki wi-fi dağıtım olayını buda yapıyormuş dün öğrendim. Bu özellik benim için aslında önemli özelliklerden biriydi. Çünkü okulda Milli eğitim bakanlığının verdiği internet var onuda istediğim gibi kullanamıyorum. Bu özelliği daima değilde ihtiyacm olduğunda kullanmak için istemiştim.VIN'a ihtiyaç duymuyorum.

8-Sürekli yanımda fotoğraf makinası taşıyordum. Artık o ağırlıktanda kurtulmuş oldum.

9- İndirdiğim pusula yazılımı ile de pusula özelliği çok iyi.Doğruluğunuda gördüm.

10-Ekran çok hassas. Çok iyi algılıyor.

11-Iphone daki gibi aramaları sağa doğru çekerek açma özelliğinin dışındaki orta düğmedende açılması çok iyi çünkü araçta bazen açmak zorunda kalıyorum.

12-Telefon boyut olarak biraz büyük 4.27 inch ekranın avuç içine oturmasında sıkıntı olabilir. Ama bendeki el 23 santim karış olunca :) fazla sorun olmuyor.

13-Çok sık kullandığım telefon numaralarını ana ekrana koyup oradan tek tuşla arama yapabilmek bence en güzel özelliklerden birtanesi.

14-Düşmeye dayanlı diyebilirim. :) arabanın koltuğundan dışarı düşürdüm diğer arabanın altına gitti. Ufak tefek çizikler oldu.

16- Tek tuşla açık olan tüm programları kapatabiliyorsunuz.Ram boşaltabiliyorsunuz.Bildirimlere ulaşabiliyorsunuz.

Olumsuz Yanları.

1-Kesinlikle ihtiyacım olan alarmı istediğim gibi kullanamıyorum. Ben gece en az 3 kez kalkmak zorunda olduğum (oğlumun üzerini örtüyorum üşümesin diye) için telefonun alarmlarını kuruyorum. Ancak telefonu kapattığımda alarmda çalışmıyor. Bunu ya ben bulamadım yada böyle bir özellik yok. Diyeceksiniz çalar saat kullan ama ben 1998 senesinden beri telefonun alarmını kullanıyorum.Yani telefonunuz zorunlu olarak 24 saat açık olmak zorunda.

2-Fotoğraf kalitesinin çok iyi olduğu herkes tarafından onaylanmış. Ancak ya ben tam istediğim görüntüyü yakalayamadım ışık falan. Yada makinanın fotoğraf makinası özelliklerini ayarlayıp kullanamadım.

3-Windows gibi tema değiştirme özellikleri varmı yokmu bilmiyorum android marketten aradım tam istediğim gibi bulamadım.

4-İphone kadar gösterişli değil sade bir görüntüye sahip. Herkes tarafından bilinmeyen bir telefon.

5-Ben mobil facebook kullanmak istemiyorum. Bunun yerine Explorer veya firefoxtaki gibi düzende kullanmak istiyorum. Bunun için yapabileceğim veya kullanabileceğim bir program varmı yokmu bilmiyorum.

6-İnternette dolaşırken Örneğin mynet te anasayfadaki haberleri okumak isterken manşet haberlerinin değişmesi için alttaki resimlere bir defa tıklamak gerekiyor. Ancak tek tıklama açma olunca habere tıklayım manşeti görmek isterken haber açılıyor. Bunu çözümünü bulamadım.

7-Nokialardaki gibi birden fazla zil tercihi ayarlayıpta seçim yaparak kullanamıyorsunuz. Buda çok önemli değil.

8-Telefonla görüşme yaparken sesi dışarı verdiğimde ses seviyesi çokta tatmin etmiyor. Kulaktan gelen seste aynı şekilde.

9-Eşimin telefonunun 3G çektiği bazı yerlerde aynı noktada benimki Edge ile bağlanıyor. Gerçi Edgede bile internet gayet hızlı.

10-Ram'i yoran yazılımları kapatma özelliği varmı yokmu bulamadım. Yani bilgisayarda çalıştır bölümüne MSCONFIG yazıp oradan başlangıçta açılanları kapatma özelliğine benzer özellik bulamadım.

Aklıma gelenler bunlar.Aldığıma çok memnunum. Ama tek sıkıntısı ıphone kadar havalı değil. :) önemlide değil. Ama gün gelecek değeri anlaşılacak. Yani şimdilerde mondeo nun değerinin anlaşılması gibi :D Evren bey bu konuda hemfikiriz gibi :)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Alıntı yapmıyorum uzun olucak direkt cevaplıyorum cevaplayabikdiklerimi.

1.)Evet bende başta şaşırdım telefon kapanınca alarm çalışmıyor.Birçok program mevcut alarm ile ilgili belki onları denerseniz bu durumu çözebilirsiniz benimki sürekli açık olduğu için denemedim hiç.Olmadı uçak moduna alın geceleri aynı şeye denk geliyor zaten :)

2.) Fotoğraf ayarlarına baktınızmı? Yani herşey olması gereken gibimi? Daha güzel çekmek için ''HDR'' programları var Evren abi geçen sayfalarda paylaştı bakarsanız bulursunuz(HDr ile ilgili birçok bilgi googledede mevcut)

3.) Temalar mevcut markette ama ben kendisini kullanıyorum,kişiselleştirme adına birkaç ikonu değiştirdim,markette çok güzel hareketli arka planlar var

4.)Katılıyorum

5.)Android for facebook uygulaması var,buradan onnline sohbette yapabiliyorsunuz arkadaşlarınızla.Ben s60ta iken hep opera kullanıyordum,s2de gerek yok kendi tarayıcı daha güzel ve daha hızlı symbianınki gibi dandik değil.İlla bilgisayardaki gibi çıksın facebook diyorsanız web tarayıcısından internete girin sizi mobil facebook'a yönlendirir hemen,giriş yapın sağdan küçük oklara basın ve masaüstünü seçin

6.)O malsef değişmiyor tıklayıncada haberi açıyor.Malum mause gibi bir şeyi üstüne getiremeyeceğimiz için değişmiyor :unknw:

8.) Niyeyse bende fazla buluyorum ahize sesini konuşurken kameranın ordaki parmağımda sesin yaptığı titreşimleri hissediyorum kulağınıza iyice yapıştırırsanız ses gidiyor ama :hahahoho: Hoparlr konusunda katılıyorum

9.)Ram'i temizleyebilirsiniz.Orta tuşa basılı tutun-görev yöneticisi-ram-Hafızayı sil işlemlerini yapabilirsiniz

5.maddeyi düzeltiyorum yazdıktan sonra girdim Facebook değişmiş güzelde olmuş aslında :p Genede mobil sitede dolaşmak istmiyorsanız en soldaki 3 tane çizgiye basın-sol en altta Masaüstü sitesi var ona bastığınızda mobil siteden çıkıyor...

2.Fotoğraf ayarlarıyla oynamadım hiç. Sadece aldım ve çektim.Ona daha fırsat gelmedi.

3.Bende tema baktım ama bulamamıştım.Aramalara devam edeyim.

5.Çok teşekkürler. Ben onu uzun süre bulamazdım.Ben biraz alışkanlıklarımdan vazgeçemiyorum. Mesela telefon değiştirmek araba değiştirmek kadar zordur.bugüne kadar 3 tane telefonum oldu.98 yılından beri.arada ufak değişiklikler yapmaya çalıştım ama ana telefonlarım hala duruyor.O yüzden facebookta da normal masaüstü görüntüsünü kullanmak istiyordum. Teşekkür ederim bilgin için.

6. bu kötü bir durum.İnternet haberlerinde manşetlerde değişiklik yapamıyorum.

9.Ram temizlebiliyorum. Ancak orada çalışmasını istemediğim bir uygulamayı bir programı kaldırabileceğim bir dosya varmı diye

sormuştum demekki yokmuş.Sorun değil.

Teşekkürler Mehmet kardeş.

Saygılarımla.

Biraz nce arkadaşla görüştüm canım sıkıldı gece gece.Oda benim gibi media markttan almış.Bildiğiniz üzere en düşük fiyat garantisi var geçenlerde baktım halen 1.599tl s2ler.Vatanda 1415tl imiş.Arkadaş söylemiş bizde yaparız demişler 1415ten almışlar :)

Kafanızı yormayın teknoloji gün geçtikçe kendini yeniler ve otomatik olarakta fiyat düşer.

Yorum bağlantısı
Misafir
Olumsuz Yanları.

1-Kesinlikle ihtiyacım olan alarmı istediğim gibi kullanamıyorum. Ben gece en az 3 kez kalkmak zorunda olduğum (oğlumun üzerini örtüyorum üşümesin diye) için telefonun alarmlarını kuruyorum. Ancak telefonu kapattığımda alarmda çalışmıyor. Bunu ya ben bulamadım yada böyle bir özellik yok. Diyeceksiniz çalar saat kullan ama ben 1998 senesinden beri telefonun alarmını kullanıyorum.Yani telefonunuz zorunlu olarak 24 saat açık olmak zorunda.

2-Fotoğraf kalitesinin çok iyi olduğu herkes tarafından onaylanmış. Ancak ya ben tam istediğim görüntüyü yakalayamadım ışık falan. Yada makinanın fotoğraf makinası özelliklerini ayarlayıp kullanamadım.

3-Windows gibi tema değiştirme özellikleri varmı yokmu bilmiyorum android marketten aradım tam istediğim gibi bulamadım.

4-İphone kadar gösterişli değil sade bir görüntüye sahip. Herkes tarafından bilinmeyen bir telefon.

5-Ben mobil facebook kullanmak istemiyorum. Bunun yerine Explorer veya firefoxtaki gibi düzende kullanmak istiyorum. Bunun için yapabileceğim veya kullanabileceğim bir program varmı yokmu bilmiyorum.

6-İnternette dolaşırken Örneğin mynet te anasayfadaki haberleri okumak isterken manşet haberlerinin değişmesi için alttaki resimlere bir defa tıklamak gerekiyor. Ancak tek tıklama açma olunca habere tıklayım manşeti görmek isterken haber açılıyor. Bunu çözümünü bulamadım.

7-Nokialardaki gibi birden fazla zil tercihi ayarlayıpta seçim yaparak kullanamıyorsunuz. Buda çok önemli değil.

8-Telefonla görüşme yaparken sesi dışarı verdiğimde ses seviyesi çokta tatmin etmiyor. Kulaktan gelen seste aynı şekilde.

9-Eşimin telefonunun 3G çektiği bazı yerlerde aynı noktada benimki Edge ile bağlanıyor. Gerçi Edgede bile internet gayet hızlı.

10-Ram'i yoran yazılımları kapatma özelliği varmı yokmu bulamadım. Yani bilgisayarda çalıştır bölümüne MSCONFIG yazıp oradan başlangıçta açılanları kapatma özelliğine benzer özellik bulamadım.

Mehmet (Mert) herşeyi cevaplamış sağolsun. Olumsuz özellikler konusunda da çok iyi tespitlerde bulunmuşsunuz Mehmet Bey. Aslında bunların bir kısmı telefondan değil, Android'den kaynaklı.

1- Alarm çalmaması: Bu mesela Android ile ilgili. Telefon kapalı iken Alarm çalmıyor. Eğer telefonu geceleri kapatıyorsanız, uçak moduna alacaksınız. Böylece şarj tüketimi minumum seviyede olacak ve sabah alarm çalabilecek.

2- Fotoğraf kalitesi cep telefonları içinde güzel bir yere sahip. Gündüz çekimleri de kompak makinelerle yarışabilir. Ancak bende eski sürümlerde beyaz patlaması yapıyordu. Güncelledikten sonra rastlamadım bu sıkıntıya ancak belki benzer bir ortamda yine yapabilir. Bu tip cihazlar çok sık güncellendiğinden, genelde fotoğraf kaliteleri bir hayli iyileştirilir. Yeni sürümlerle ideal çekim kalitesi yakalanır diye ümid ediyorum.

3- TEma değilde, Launcher programları var. Ya da romlarla arayüzler değişiyor. Ben klasik halini seviyorum. Ekran kalitesi güzel olduğu için duvar kağıdı olarak ekran çözünürlüğüne uygun resimler bularak tema değiştirmiş gibi oluyorum. "Zedge" isimli program, hem duvarkağıdı hem de zil sesi bakımından harika.

4- Kişisel zevkler diyelim. S2'de incelik ön planda olduğundan bu açıdan değerlendirmek gerek.

5- Ben hiç bilmem facebook'u.Allahtan Mehmet biliyormuş, konu açıklığa kavuşmuş.

6- Browserların hepsinde aynı. Bu yüzden gazeteleri Android'e uygun yazılımları ile okuyun. Mesela markette "gazeteler" uygulaması var. Bu uygulama ile gazetelere Android'in desteklediği formatta, hızlıca ulaşabilirsiniz.

7- Evet, Nokia'^daki Genel, toplantı gibi profil ayarları yok maalesef. Ben Nokia'da da profil ayarı çok kullanmadığım için sorun teşkil etmedi bana. Öncesinde kullandığım blackberry'de de keza kullanmamıştım.

8- Ben son kademeye getiremiyorum, zırıltı bile yapabiliyor. Mehmet'in belirttiği gibi, bazen parmağımda titreşim hissediyorum. Hoparlör sesini alıcı gözle dinlemedim.

9- GalaxyS 2 gözlemlediğim kadarı ile çok fazla şebeke arayan bir telefon. Bu nedenle özellikle sinyal kalitesi kötü ise, görüşme kalitesi de bu aramalar esnasında olumsuz etkileniyor. Mesela şebeke gücü 1. kademede arama yaparsam karşıdaki telefon çalması ya da açılırsa telefon, kişinin sesi 1 sn. kadar gidiyor. Gideceğini de biliyorum. Çünkü o esnada sinyal seviyesi 0'lanıyor ve sonra yine artmaya başlıyor. Bu durum henüz yazılımlarla düzelmedi. Yine GalaxyS'in göstergeleri ile durumun uyuşmadığı zamanlar var. Örneğin eskiden wi-fi çekiş kuvvetinden herkes şikayet ederdi. Evin içinde 1. kademe çekiyor diye. Bağlantı ise sorunsuzdu. Aslında göstergeden kaynaklı olan bu problemi yazılımla çözdüler. Şimdi kullananlar psikolojik olarak rahatladı.

10- Android'in çalışma prensibinde açık ama çalışmayan programların hafızaya yük olmadığını söylüyorlar. Klasik olarak ortadaki tuşa uzun basıp, görev yöneticisini tuşlayıp, tüm programları kapat dediğimizde hepsi kapanır. Ram'İn boşaltılmasını ise biliyormuşsunuz zaten. Başka şekilde kapatma seçeneği yok.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

4-Ben S2 hayran kaldım. Dedim ya mondeo gibi. Şimdi bana passatmı mondeo mu desen mondeo derim. Iphonemu s2 mi desen s2 derim nerdeyse ikiside aynı paraydı. Iphone 10 tl fazla ödeyecektim ve 4 gb internet 250 dakika görüşme 250 sms vardı. Ben daha fazla ödeyerek s2 aldım.iyikide almışım. Herkeste olmaması daha güzel :nazar:

5-Facebook çok sık kullanıyorum :) o işide çözmüş olduk. Teşekkürler MEhmet kardeş.

7-üniversite yıllarında önemli oluyordu.Oda niye bilmiyorum:) şimdi ihtiyarlıyoruz galiba hiçç önemi yok. Hatta bir süre samsung melodisi kullandım :)

8-Ben hoparlörden kullanıyorum çok sık. Çünkü ellerimi kullanamayacak durumum çok oluyor.Bilgisayar tamiri yaparken.Oda yeterli gelmiyor aslında.Belki diğer telefonumda alıştığımdan dolayı bana yeterli gelmiyordur.Onuda sıkıntı yapmıyorum.Çünkü anlıyorum.Belki ilköğretimde öğrenci sesi duymaktan derste susturmak için bağırmaktan duyma olayımız farklılaşmıştır.

9-Kesinlikle şebeke atlamayı çok fazla yapıyor. Wi-Fi dediğiniz gibi çok az çekiyor görünüyor modemle aynı odada bile nerdeyse 1-2 çekiyor. Ancak bağlanmada hiç bir sıkıntı yok.

Bugün çok güzel birşey keşfettim. Bilinçsizce oldu. Ben market.android.com adresinden programlara bakıyordum. Bir kaçtanesini bilgisayarıma indirip kurmak istedim. Ama o herseferinde kuruldu dedi.Ya nereye nasıl kuruyor diye kafayı yedim. Ancak bir ara telefona gözüm takıldı. Baktım benim internetten install dediğim programları direk telefonuma online kuruyormuş. Bu olay çok hoşuma gitti. Diyeceksiniz internet gidiyor.Olsun gitsin önemli olan bana zahmetsizce kurulum sağlıyor.

Ancak samsung suit veya kiesle bağlanmaya çalıştım ama olmadı. Bluetooth ile bilgisayarıma bağlanamadığımdan olabilir diye düşünüyorum. Şimdilik buna ihtiyacım yok. Belki ilerde telefon rehberinin yedeğini almak için lazım olabilir diye düşünüyorum. Bunuda galiba telefonun özellikleri ile çözecem gibi. Çünkü senkronize veya kablosuz Kiesle yapabileceğim yazıyor.Daha ilgilenemedim. Bu aralar işyerinde işlerim yoğum. Onuda çözeceğim. Maillerimi almak için telefona ayar yapmadım.Çünkü mail adresim mehmetkaya@bilgisayarbilgisi.com pop3 adresileri değiştiği için geçiktirdim.

Evren Bey s2 aldığma ve mondeoya bindiğime çok memnunum.Sizinde bu ürünler üzerindeki olumsuz ve olumlu görüşlerinize hayranım. Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşerkürler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir
Evren Bey s2 aldığma ve mondeoya bindiğime çok memnunum.Sizinde bu ürünler üzerindeki olumsuz ve olumlu görüşlerinize hayranım. Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşerkürler.

Rica ederim Mehmet Bey. Hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz. Görüş bildiriyoruz. Bu yüzden dostluklarımızı sanaldan, gerçeğe çevirdik.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Mesajımı belirli bir zaman geçtikten sonra düzenleyebilsem iyi olucak,en azından son mesajı yazan düzenleyebilirse iyi olucak ama şu an o özellik olmadığı için tekrar yeni mesaj atmak zorundayım.

Mehmet abi demiştim resime tıkla sonrada çarpıa basdiye.Daha kolay bir yolu varmı die denerken oldu.Mesela hurriyetteki manşetleri göremiyoruz,mynette aynı.Myneten örnek vereyim resimin üstüne basılı tutuyorsun ve anında geliyor,hurriyetetde sayılara basılı tut ve geliyor.Elini direkt çekme yoksa adrese giriyor,elini aşşağı-yukarı-sağ-sol bunlardan herhangi birine kaydırarak çek o zaman açmıyor sayfayı.Anlatınca sıkıntılıda deneyin hemen hallediceksiniz :lol2: :D:police:

Bunu deniyeyim eve gidince Mehmet Teşekkür ederim.

Bu videoya rast geldim.

Bilimsel bir ortamda yapılmamış ancak, fikir vermesi açısından yeterli gibi geldi bana.

Dayanıklı da telefonmuş. HTC'nin ekranı hassasmış sanırım, Samsung benim kullanımım için daha uygun diye düşünmeye başladım.

Ahmet Abi sende gel bizim kafileye katıl tam kadro oluruz. Bak 3 mondi 3 Sansung SII süper olur.(Evren Bey-Sen-Ben)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Bankanin yaninda telpa var, birtane cikista yuzu gulen adam gormedim. Ve sadece bugun 3tane s2 sahibi gordum telpadan cikan ellerinde s2 kutusu vardi ufacik.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Ustteki yorumu yaptigimda video gozukmuyordu s2 vs. Htc sandim yorumlardan. Simdi videoyu gorupte yukardaki yorumu yazdigim dusunulmesin :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...