İçeriğe Yönlendir

C- Max Kaput Açılmıyor?

Hakan Turan

Recommended Posts

Hasan Armagan

Abim senin kilit daha sağlam. Senin sorunun kaputun lastik ayaklarında. Onları gevşet yine eskisi gibi atmaya başlar. Kaputu açınca 2 tane kaputa bağlı lastik ayaklar.  Vida gevşetir gibi gevşet. Ama benim sana önerim halen açılıyorken gidip yaptırmandır. 140 tl maliyeti var. 

Yok dostum. Anahtarı sola çevirince kilit (arkadaki dil) atıyor ama sağa çevirince öndeki kilit (dil ) açılmadığı için kaputu serbest bırakmıyor . Yozgat da özel servis olmadığı icin kendim yapmaya çalışacağım.  Yada bu bahane ile yine Ankaraya gezmeye gideriz. 

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

2 yıl kadar önce benzinli C-Max ım varken, benimde başıma gelmişti. Ankara Şaşmaz da sırf anahtar işi yapan bir yere yönlendirilmiştim.100 TL ye yan sanayi bir mekanizma ile değiştirmişlerdi. Açmaları ve tamir edip teslim etmeleri yarım saat sürmemişti.Ve dahası orjinal anahtarını kullanabilmem için gerekli düzenlemeyi yapmışlardı.Yani 2 anahtar taşıma derdi olmadı. Bazı ustalar panjuru falan kıralım demişlerdi. Tekrarlarsa sakın kırdırmayın, bir şekilde açıyorlar.

Sağolun.  Örgü şişini sakliyorum. Nasıl açılacağını öğrendim. Ustalar kiralim derlerse hemen orada açiveririm. Bugun tum kilidi sokup bakacağım. Olmadı bir ankara yapacağız 

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

Parçaları söktüm. Fotoğrafta 2 ile işaretli parçada sorun yok. WD40 sürdüm çok güzel çalışıyor.

Ancak 1 ile işaretli parçaya anahtarı sokup döndürdüğümüzde diğer ucundaki yer dönmüyor. yada sağa sola hareket ediyor ancak anahtardaki hareketi 2 numaralı parçaya aynen aktaracak kadar hareket etmiyor.  

Sanırım 1 numara değişecek. 1 numarayı parçalara ayırıp içindeki sorunlu parçayı bulamadım. 1 numara parçalara ayrılıyor mu acaba 

son.jpg

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Parçaları söktüm. Fotoğrafta 2 ile işaretli parçada sorun yok. WD40 sürdüm çok güzel çalışıyor.

Ancak 1 ile işaretli parçaya anahtarı sokup döndürdüğümüzde diğer ucundaki yer dönmüyor. yada sağa sola hareket ediyor ancak anahtardaki hareketi 2 numaralı parçaya aynen aktaracak kadar hareket etmiyor.  

Sanırım 1 numara değişecek. 1 numarayı parçalara ayırıp içindeki sorunlu parçayı bulamadım. 1 numara parçalara ayrılıyor mu acaba 

C-max'ı ilk aldığım gün baktırmak için sanayiye gittiğimizde kaput açılmadı. Sorun sizinkiyle aynı, 1 numaralı parçanın ucu aşındığı için hareketi 2 numaralı parçaya aktaramıyor. Bu nedenle de kaput açılmıyordu. Kilitçi önce japon gibi bir yapıştırıcıyla 1 numaralı parçayı 2 numaraya yapıştırdı ancak 1-2 açılmadan sonra tekrar sıyırdı. 1 numaralı parça sabit olduğundan bölünmüyor komple alıp değiştirdi ve anahtar kısmını ayarladı. 1 sene önce parçayı 150 TL ye alıp, 50 TL de işçilik vermiştim. O gün, bu gün sorun yok.

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

C-max'ı ilk aldığım gün baktırmak için sanayiye gittiğimizde kaput açılmadı. Sorun sizinkiyle aynı, 1 numaralı parçanın ucu aşındığı için hareketi 2 numaralı parçaya aktaramıyor. Bu nedenle de kaput açılmıyordu. Kilitçi önce japon gibi bir yapıştırıcıyla 1 numaralı parçayı 2 numaraya yapıştırdı ancak 1-2 açılmadan sonra tekrar sıyırdı. 1 numaralı parça sabit olduğundan bölünmüyor komple alıp değiştirdi ve anahtar kısmını ayarladı. 1 sene önce parçayı 150 TL ye alıp, 50 TL de işçilik vermiştim. O gün, bu gün sorun yok.

Teşekkür ederim, bunu duyduğum iyi oldu, Bize Ankara yolu gözüktü, 

Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Aynısı benim başımada geldi söylediğiniz gibi sorun 1 numaralı parçadaydı bu işlerden anlayan bir anahtarcı vardı içini söküp tamir etti 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

Aynısı benim başımada geldi söylediğiniz gibi sorun 1 numaralı parçadaydı bu işlerden anlayan bir anahtarcı vardı içini söküp tamir etti 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Demekki 1 numaralı parçanın  içi açılıyor, Açmaya çalışayım,

Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Demekki 1 numaralı parçanın  içi açılıyor, Açmaya çalışayım,

Evet açılıyor şimdiden kolay gelsin size

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Karabacak

Kaput açmadaki sorunu bir çok kişi yaşıyor sanırım; ben kaputu açarken  anahtarı 1  konumuna çevirirkn kaputun üzerine yüklenerek dahada iyisi oturarak 1. konumda açılmasını sağlıyor, sonra aralanan kaputu yukarı kaldırıp tekrar 1 konumuna getirip ardından 2 ye çeviriyorum ve kaput açılıyor, kaputu açılmayan arkadaşların   bir de bunu denemelerinde fayda var.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
savaş yağcı

arkadaşlar ben o bir numaralı parçayı tamamen söktüm... Kontak anahtarının takıldığı yerden 50-60 cm lik bir aparat yaptım kendim. Aparatın ucunu kilidin artı şeklindeki girişine göre ayarladım ama tabı ben ucu düz yaptım. (artı şeklinde yapmayı beceremedim) Kaputu açacak olduğum zaman tamirciyi kenara çekiyorum :) Çubuğu delikten sokup kilide denk getirerek sola sağa döndürüp rahatça açıyorum. Bu çözümü de bu forumdaki bir arkadaştan duydum. Sorun yok masraf da yok :) Yaptığım aparatın ucu kilitte yalama yapmasın diiye sert plastik olsun istedim. Bunun için plastik saplı bir köşe çekme fırçası buldum evden. Ucunu bıçak ve törpüyle kilide girecek şekilde yonttum. Yani düz tornavida ucu gibi oldu. Fırça kısmını kesip oraya da alet çantamdan bulduğum çekmece kızağını monte ettim. ön ızgaradaki delikten girecek kadar şekillendirdim. Sorunsuz kullanıyorum.

Yorum bağlantısı

arkadaşlar ben o bir numaralı parçayı tamamen söktüm... Kontak anahtarının takıldığı yerden 50-60 cm lik bir aparat yaptım kendim. Aparatın ucunu kilidin artı şeklindeki girişine göre ayarladım ama tabı ben ucu düz yaptım. (artı şeklinde yapmayı beceremedim) Kaputu açacak olduğum zaman tamirciyi kenara çekiyorum :) Çubuğu delikten sokup kilide denk getirerek sola sağa döndürüp rahatça açıyorum. Bu çözümü de bu forumdaki bir arkadaştan duydum. Sorun yok masraf da yok :) Yaptığım aparatın ucu kilitte yalama yapmasın diiye sert plastik olsun istedim. Bunun için plastik saplı bir köşe çekme fırçası buldum evden. Ucunu bıçak ve törpüyle kilide girecek şekilde yonttum. Yani düz tornavida ucu gibi oldu. Fırça kısmını kesip oraya da alet çantamdan bulduğum çekmece kızağını monte ettim. ön ızgaradaki delikten girecek kadar şekillendirdim. Sorunsuz kullanıyorum.

Güzel bir yöntem olmuş sanırım. >Fotoğraf filan olsa daha güzel olacak. 

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

Güzel çözüm elinize sağlık. 

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

Ankara'ya gittiğimde ---Kilit Tamir Tk. Motor Kaputu --- aldım 150 TL. anahtarcıda değiştirdim şimdi gayet güzel çalışıyor.

Anahtarcı hem bunu yaptı hemde sağ ön cam açılırken/kapanırken kazınır gibi ses çıkıyordu. onu söktü ve içinde bir şeyler yaptı tekrar taktı. anahtarcı toplam 120 TL aldı. biraz fazla aldı. ama araştırmadan fiyat almadan gidince ve fazla vaktim olmayınca böyle oldu.  

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Aynı sorun benim aracımda da vardı. 1.nolu kilit arızalandığı için kaput açılmıyordu. 22.08.2014 tarihinde resimde belirtilen 1. nolu parçayı 135 tl ye aldım ve Bektaşlı adında bir anahtarcıda 50 TL işçilik karşılığında kaputu açtılar, yeni kilidin şifrelerini dizip taktılar. Toplamda 185 TL mal oldu.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Yasin Yıldız
(düzenlendi)

son.jpg

arabayı 2014 mayısında aldığında benim kaputta açılmıyodu,kılıdı bozuktu, bi kaç kere yağ değişiminde lazım oldu usta zorlayarak açtı kaputu değiştirdi. bende pek önemsememiştim lazım olmaz diye.gecen yaz dağda gece 11 de kamp ateşini söndürüp 4 yetişkin 2 bebek 2 de ablasıyla aracın başına gelip akünün bittiğini anladığımda önemsemem gerektiğini anladım.ne arabayı vurdurabildik ne kaputu açabildik kurt ulumalarının arasında, zor bela çıktık o hengameden.ertesi gün ilk işim akü değişimi ve kaput kılıdı değişimi oldu.400 tl ymiş toplam sıkıntısı. :)

tarihinde Yasin Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kemal Arslan

Benim de kaput problem çıkardı. Zar zor açtım anahtarla. Sonra söktüm kilidi ve plastik parçayı. Doğru sanayiye gittim o şekilde. 1 numaralı parçada sıkıntı var. Anahtar çeviriyor ama kilit sistemine iletemiyor gücü. 150 tl fiyatı var parçanın. Çok geldi fiyatı. Kilidi taktık. Tornavida ile idare edeceğim bir süre daha sonra değiştireceğim.  

Bu parçanın daha uygun fiyatlı olan bir muadili yok mu ? Sık sık bozulacak bir parça fiyatı çok yüklü.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ümit Yapıcı

Evet arkadaşlar, bende kaput kilidi kervanına katıldım, aslında bayağıdır sinyal veriyordu, ilk seferinde açılmıyordu, uğraşınca açılıyordu. Geçenlerde hazır açılıyorken yaptırayım dedim. Kaportacı kaput dili eğilmiş ondan açılmıyor bu dedi, biraz düzeltti ve gerçekten canavar gibi açılmaya başlamıştı. Bu hafta hiç açılmadığını farkettim, kaç gündür ara ara denedim ama nafile. Hatta bu sefer hafif bastırmama bile izin vermiyordu. sanki aşağı doğru sıkışmış gibiydi. Aracı lifte alıp içeriden kilidi söktük, yarın Tuncay ustaya doğru gideceğim. Fakat buna bir proje üretsek? herkes aynı sorunla uğraşıp duruyor. Örneğin yeni araçlardaki içeriden açılan kilitler bizimkisine uymaz mı? veya araya bir kablo vs bağlayamaz mıyız?

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ahmed GÜL

Ön plastik ızgaranın bir ucundan çekip yırtarak çıkarıyorsunuz. Kağıt gibi yırtılıyor. Diğer ucu sağlam kalsın. Yırtılan ucu yapıştırırsınız. Karşınıza çıkan radyatörün üst kısmında kaputun mili kilitin içine girmiş durumdadır. İki kademeli olduğu için sola dönünce biri, sağa dönünce diğeri açılır. Şimdi açılmayan bu kilidi vidasından sökmek gerekiyor. Bu 2 adet vidayı gözünüz ile göremezsiniz. Yere çömeklerek el yorsamı ile sökeceksiniz. Bunun için CIR CIR anahtar seti var ise kısa aralıklar ile çevirebilirsiniz ancak arkadaki plastik boruya cırcırın arkası dayandığı için çok zor olmakta eliniz ile plastik boruyu ittirmeniz gerekmekte. Siz en iyisi kısa bir açık ağız anahtar ile deneyin. 2 vida söküldükten sonra mekanizmayı ileri geri oynatarak yerinden kurtarark kaputu kaldırın. 15 cm. lik ileti çubuğunu çekmeye çalışmayın mümkün değil gelmez. Ancak vidalar çıktıktan sonra ileri ittirerek çıkar anca billah. Genelde arka mekanizmada bozulma olmuyor. Kilidin girdiği kısım yani 15 cm lik parça bozuluyor. Boşu boşuna tamamına para vermemek lazım. 300 TL gibi bir şey çünkü.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ömer Budak

4 ay kadar önce ben de bu problemi yaşadım. İnternette araştırırken bir Rus videosu buldum onunla çözdüm. 30-40 cm.lik ucu çengel şeklinde bir şiş kalınlığında tele ihtiyaç duyuluyor (Ben bulamadığımdan şişle biraz uğraşarak yapabildim). Aradaki plastik parçayı yerine oturtup, anahar girişini üstten WD 40'la yağladım. Video linki burada da bulunsun ;

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

4 ay kadar önce ben de bu problemi yaşadım. İnternette araştırırken bir Rus videosu buldum onunla çözdüm. 30-40 cm.lik ucu çengel şeklinde bir şiş kalınlığında tele ihtiyaç duyuluyor (Ben bulamadığımdan şişle biraz uğraşarak yapabildim). Aradaki plastik parçayı yerine oturtup, anahar girişini üstten WD 40'la yağladım. Video linki burada da bulunsun ;

Tebrik ediyorum. :bravo:

Bu kadar kolay olması biraz da tedirginlik vermedi değil. :biggrin:

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Budak

Tebrik ediyorum. :bravo:

Bu kadar kolay olması biraz da tedirginlik vermedi değil. :biggrin:

Gerçekten öyle hem güvenlik (elinde böyle bir teli olan 5 sn.de açabilir, alarmı da bertaraf edebilir) açısından hem de kalite (plastik ve çabuk bozulması) ve işleyiş (anahtarsız açılmaması) açısından sıkıntılı bir durum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...