İçeriğe Yönlendir

Parrot Mki9200 Problemi

Ömer Meral

Recommended Posts

Ömer Meral

Arkadaşlar merhaba, bugün parrot mki9200 taktırdım. Genel olarak cihazdan memnunum, telefondan mp3 aktarımı falan hoş bir olay. Cihazı iphone ile kullanıyorum. Ancak bir sıkıntım var, cihaz iphone ile eşleştikten sonra, örneğin telefondan mesajlara bakmak için tuş kilidini açarsam, parrot ekranında bluetooth simgesi beliriyor 1-2 saniye radyo sesi kesiliyor, ancak eşleşme konuşma vs gibi konularda hiçbir sıkıntı yok. Genel olarak bu tarz cihazların çalışma prensibi bu şekildemidir bilmiyorum ilk kez aracıma bu tarz bir kit taktırıyorum.

Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Cihazda bir sorun yok. Arkadaşımda ve bende parrot ck3000 var. Benim telefon samsung, arkadaşımın nokia. Arkadaşımın telefonu araç kitinden çalarken telefonun melodisi ne ise araç hoparlöründen aynı ses çıkıyor, ben de ise kitin kendi çalma sesi çıkıyor. Ayrıca dediğiniz gibi arkadaşın nokia telefonunda da tuş kilidi devreye girince ses 1-2 saniye kesiliyor, yada mesaj yazarken ses kesiliyor ve tuş sesi açıksa bu ses araç hoparlöründen duyuluyor. yada telefonun sürgülü kapağını açınca müzik sesi kesiliyor sizde olduğu gibi. Bu olay telefon ile araç kiti uyumluluğundan kaynaklı sanırım. Nokia tam uyumlu diye geçiyor, çünkü telefon melodisi falan araç hoparlöründen duyuluyor. Gerçi ben hiç sevmedim o olayı, her mesajda, telefon ile oynamada ses kesiliyor. Ben kendi telefonum ile kit eşleşmesinden gayet memnunum.

Bir de size bir şey daha söyleyeyim, önceki telefonum samsung 5702 idi. Kite bağlıyken telefon çalınca kitten açınca ses araçtan, telefonun açma tuşundan açınca ses telefondan geliyor, şimdiki telefonum ise samsung 7722, bunda ise telefondan açsanızda ses hoparlörden geliyor. Ama her telefonda olduğu gibi kitin üstündeki yeşil tuşa bir kez basınca sesi telefona alıyor.

Yorum bağlantısı
Ömer Meral
Cihazda bir sorun yok. Arkadaşımda ve bende parrot ck3000 var. Benim telefon samsung, arkadaşımın nokia. Arkadaşımın telefonu araç kitinden çalarken telefonun melodisi ne ise araç hoparlöründen aynı ses çıkıyor, ben de ise kitin kendi çalma sesi çıkıyor. Ayrıca dediğiniz gibi arkadaşın nokia telefonunda da tuş kilidi devreye girince ses 1-2 saniye kesiliyor, yada mesaj yazarken ses kesiliyor ve tuş sesi açıksa bu ses araç hoparlöründen duyuluyor. yada telefonun sürgülü kapağını açınca müzik sesi kesiliyor sizde olduğu gibi. Bu olay telefon ile araç kiti uyumluluğundan kaynaklı sanırım. Nokia tam uyumlu diye geçiyor, çünkü telefon melodisi falan araç hoparlöründen duyuluyor. Gerçi ben hiç sevmedim o olayı, her mesajda, telefon ile oynamada ses kesiliyor. Ben kendi telefonum ile kit eşleşmesinden gayet memnunum.

Bir de size bir şey daha söyleyeyim, önceki telefonum samsung 5702 idi. Kite bağlıyken telefon çalınca kitten açınca ses araçtan, telefonun açma tuşundan açınca ses telefondan geliyor, şimdiki telefonum ise samsung 7722, bunda ise telefondan açsanızda ses hoparlörden geliyor. Ama her telefonda olduğu gibi kitin üstündeki yeşil tuşa bir kez basınca sesi telefona alıyor.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. dediğiniz gibi aslında hoş olmayan bir durum. cihazın kutusunda özellikle belirtmişler iphone uyumlu diye. uyum konusunda sıkıntı yok zaten herşey mükemmel çalışıyor ama işte şu tuş kilidini açma tarzındaki işlemlerde sesin kısılması biraz sinir bozucu...birde kullanıım klavuzunda aracınızın direksiyon kumandasıylada kullanabilirsiniz tarzında birşeyler yazıyor, bundan haberiniz var mı?

Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Ara aparat almanız gerekiyor. Multicom veya multican diye yazın google a yada parrot direksiyon kumanda yazın. Ben de şimdi baktım radicom diye bişey çıkarmışlar. Hepsiburada da satılıyor. linki-- http://www.hepsiburada.com/Liste/parrot-di...goryId=29013595 sayfada araçkitinin modeli neyse onun üzerine bas, açılan sitede aracının marka modelini girince uygun kiti çıkarıyor.

başka bir link http://ekstore.net/parrot-direksiyon-kuman...m-2-urun29.html

Çok da bir faydası yok bunun. 200-300 lira vermeye değmez. kitin kumandası kullanılmıyor, onun yerine mesela 6000cd de olan yeşil kırmızı telefon tuşları kullanılıyor,

Yorum bağlantısı
Ömer Meral
Ara aparat almanız gerekiyor. Multicom veya multican diye yazın google a yada parrot direksiyon kumanda yazın. Ben de şimdi baktım radicom diye bişey çıkarmışlar. Hepsiburada da satılıyor. linki-- http://www.hepsiburada.com/Liste/parrot-di...goryId=29013595 sayfada araçkitinin modeli neyse onun üzerine bas, açılan sitede aracının marka modelini girince uygun kiti çıkarıyor.

başka bir link http://ekstore.net/parrot-direksiyon-kuman...m-2-urun29.html

Çok da bir faydası yok bunun. 200-300 lira vermeye değmez. kitin kumandası kullanılmıyor, onun yerine mesela 6000cd de olan yeşil kırmızı telefon tuşları kullanılıyor,

gerçekten gereksiz pahalıymış, aslında kitin içine bunlar koyulmalı, onuda geçtim zaten teyp de tuşları falan olduğundan direk teypde bu bluetooth olayı olmalı, olmuyorsada talep halinde takılabilmeli, bu tarz ek çözümlerle uğraşmamalıyız..

Yorum bağlantısı
Ömer Meral

iPhone problemini çözdüm. Parrot telefondaki her sesi aktarmaya çalıştığı için tuş kilidini açtığımızda, tuş kilidinin açılma sesinide aktarmak istediğinden radyo sesini kısıyor. Ancak ses çok kısa bir ses olduğundan radyo sesini kapatıp telefon sesini verene kadar ses çoktan bitmiş oluyor bu yüzden bir süre bizde sanki radyo sesini her telefonu kurcaladığımızda kesiyor sanıyoruz. Çözümü ise telefonu sessiz konuma almak veya tuş kilidinin seslerini iptal etmek. Böylece radyo sesi gitmeden istediğiniz gibi telefonu kurcalayabiliyorsunuz...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...