İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 Comfort Yan Hava Yastığı

Metehan Türk

Recommended Posts

Metehan Türk

Beyler focus 2.5 hb 2011 aracın

1)Yan hava yastığı nerededir?

2 Yan hava yastığının çıkış noktası neresidir?

Yardım edecek olan arkadaşlar mümkünse eğer fotoğraflar üzerinde gösterebilirseniz daha iyi olur. :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Comfortlarda 4 adet hava yastığı vardır. Birisi direksiyonda diğeri göğüsün sağında.Yan hava yastıkları ise ön koltuk üzerindedir. Her iki koltuğun sırtlıklarının kapıya bakan yanlarında airbag uyarı etiketi vardır. Etiketin olduğu bölgeyi elinizle yoklarsanız bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Comfortlarda 4 adet hava yastığı vardır. Birisi direksiyonda diğeri göğüsün sağında.Yan hava yastıkları ise ön koltuk üzerindedir. Her iki koltuğun sırtlıklarının kapıya bakan yanlarında airbag uyarı etiketi vardır. Etiketin olduğu bölgeyi elinizle yoklarsanız bulursunuz.

Merhabalar ben de AIRBAG sistemini ve yan hava yastıklarını merak ediyorum.

Benim aracım 2007 Ghia.

1.Yan hava yastığı mesela yolcu için ön koltuğun yukarısında sağ üst tarafta emniyet kemer bağlantısının üst tarafında AIRBAG denen bir yazı var, orda mı duruyor?

Koltukların üzerine kılıf geçirmeyiniz diyorlar. Bu yüzden koltuğun sırt bölümünde zannederdim ben yan hava yastığını.

Aaraclarda farklılık mı gösteriyor?

2.AIRBAG menulerden iptal edilebilen bir sistemmi, yani şu anda Allah korusun bir kaza olsa açılıp açılmayacağını nasıl anlaraız, bir ayarı var mı, test etme şansı var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Airbag sadece ön yolcu koltuğundaki iptal edilebilir olması lazım (torpidoda ya da sağ kapının menteşelerinin orada anahtarı olması lazım), sebebide çocuk koltuğu konduğunda iptal edilmesi için. Her araçta olmaz ama ghia ise olması lazım. Focus'çular yazar şimdi :D

Emniyet kemeri ve koltuğunuzun (sırtınıza göre) solunda olması lazım yan hava yastıkları.

Yorum bağlantısı
Airbag sadece ön yolcu koltuğundaki iptal edilebilir olması lazım (torpidoda ya da sağ kapının menteşelerinin orada anahtarı olması lazım), sebebide çocuk koltuğu konduğunda iptal edilmesi için. Her araçta olmaz ama ghia ise olması lazım. Focus'çular yazar şimdi :D

Emniyet kemeri ve koltuğunuzun (sırtınıza göre) solunda olması lazım yan hava yastıkları.

Pardon resim çekip sormak daha uygun olacak sanki

ama şunu sormadan edemiyeceğim.

yan hava yastığı ile perde hava yastığı aynı şey mi?

Bunlar farklı şeylerse perde hava yastığı varsa yan hava yastığı da mutlaka var mıdır o aracta.

Çünkü tariflere göre perde hava yastığı var bende.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

direkteki airbag yazısı perde hava yastığının.

focusta airbag iptali için tuş yok.

yan hava yastığı koltuktan çıkar perde hava yastığı tavan ile direk kısmından.

Yorum bağlantısı
direkteki airbag yazısı perde hava yastığının.

focusta airbag iptali için tuş yok.

yan hava yastığı koltuktan çıkar perde hava yastığı tavan ile direk kısmından.

AIRBAG yazısı var ama aracım standart ghia ise ek paket var mı bilmiyorum ilk sahibi değilim, bu orta direkteki AIRBAG yazısı standart bir yazı olabilir mi? Yani yazı var ama burada AIRBAG olmayabilir mi, buna güvenemiyorum.

Çünkü örnek vermk gerekirse aracımda far düğmesi en sola götürülürse sis lambası işaretine denk geliyor görünüyor sis lambası işareti var orda, fakat asla oraya götüremiyorum, öğendimki kısa farları yakıp düğmeyi kendime çekince yanıyor sis farı.

Yani standart olarak herseyi yapıyolar, ama her model bu standarda göre çalışmayabiliyor. Bu yüzden emin olmak istiyorum.

Ayrıca orta direkteki perde yastığı varsa eğer ön taraftaki yolcuyu mu korur, Arka taraftakiler için bir faydası yok mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

airbag yazıyorsa airbag vardır. yıla göre donanım farkı var ghialarda sanırım ilk gelener 4 sonra gelnler 6 hava yastığı standart olabilir tabi ayrıca paket şeklinde opsiyon perde hava yastığı vardı sanki. far anahtarını tam hatıralamıyorum ama en sol dediğiniz kısım park lambası için olan ve çevirmeli kısma bastırp sola çevirdiğinzde sadece dış park lambası yakan kısım olabilir. yani bizim kasa için öyledi.

perde hava yastığı tavan tarafından doğru açılıyor ve amacı baş bölgesini korumak. uzunlamasına bir hava yastığı o ve ön arka camı kapsyacak şekilde açılıyor olması lazım. yan hava yastığı ise kol ve vücüdun yan kısmını korumak amaçlı.

mesela bu arabada açılan hava yastığı perde hava yastığı

http://www.otoclubturkiye.com/forum/post-a20086-.html

Yorum bağlantısı

Resim için teşekkürler çok açıklayıcı oldu,

başka marka arabalara da baktım ama arkada oturanlar için kafalarını ön koltugun arkasına çarpmaktan koruyacak bir havayastığı özelliği göremedim.

Arkadaki yolcular için büyük bir risk değil mi bu sizce.

Üst segment araçlarda da böyle mi bu, bence olması elzem birşey.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far anahtarına baktım o

3165812901238_06072010-010-.jpg

sola bir kademe basarak çevirseniz kontak kapalıyken sadece parklar yanar ve anahtarı kontaktan çıkarınca ikaz vermez. onun altında ki sembolün anlanı far anahtarını oraya çevirmek değil düğmeyi kendinize doğru 2 kere çekin demek. ilkinde ön sis ikincisinde arka sisi yakıyor. ama sis farı yakmak için düğmeyi enaz parkları yakacak şekilde sağa çevirmek lazım.

Resim için teşekkürler çok açıklayıcı oldu,

başka marka arabalara da baktım ama arkada oturanlar için kafalarını ön koltugun arkasına çarpmaktan koruyacak bir havayastığı özelliği göremedim.

Arkadaki yolcular için büyük bir risk değil mi bu sizce.

Üst segment araçlarda da böyle mi bu, bence olması elzem birşey.

arka koltuktakiler için ön taraftan bir aribag ben hiç denk gelmedim ama cam vs kısmından korumak için işte perde vs hava yastığı var. kimi modellerde ön ve arka cam için ayrı oluyor kiminde ise focusta olduüu gibi uzunlamasına oluyor. yani focus için 6 hava yastiği diyor ama aynı özellik bazı arabalarda 8 hava yastığı şeklinde gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arkadaki yolcular da emniyet kemeri taktığı sürece, hava yastığına ihtiyaç duyulmayacağı için, henüz hiçbir üretimde böyle bir şey yok, hava yastığından çok, emniyet kemeri ve kafalık koruyucudur. Yeni kafalıklar, kamçı etkisini azaltan cinsten hatta...

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
AIRBAG yazısı var ama aracım standart ghia ise ek paket var mı bilmiyorum ilk sahibi değilim, bu orta direkteki AIRBAG yazısı standart bir yazı olabilir mi? Yani yazı var ama burada AIRBAG olmayabilir mi, buna güvenemiyorum.

Çünkü örnek vermk gerekirse aracımda far düğmesi en sola götürülürse sis lambası işaretine denk geliyor görünüyor sis lambası işareti var orda, fakat asla oraya götüremiyorum, öğendimki kısa farları yakıp düğmeyi kendime çekince yanıyor sis farı.

Yani standart olarak herseyi yapıyolar, ama her model bu standarda göre çalışmayabiliyor. Bu yüzden emin olmak istiyorum.

Ayrıca orta direkteki perde yastığı varsa eğer ön taraftaki yolcuyu mu korur, Arka taraftakiler için bir faydası yok mu?

2006 dan sonraki ghia larda perde hava yastığı standart. Yani sizin aracınızda 6 hava yastığı var. Ama iptal konumu yoktur.

Mustafa 8 hava yastığı diyen araçların ön direklerindede hava yastığı var.

Yorum bağlantısı
2006 dan sonraki ghia larda perde hava yastığı standart. Yani sizin aracınızda 6 hava yastığı var. Ama iptal konumu yoktur.

Mustafa 8 hava yastığı diyen araçların ön direklerindede hava yastığı var.

Merhabalar,

Ben aracımdaki yan hava yastığının bulunduğu yeri aradım ve bir resim çektim

11790.jpg

Resimde koltuğun yanındaki siyah etikette AIRBAG yazıyor.

Ancak bazı arkadaşlar yan hava yastığının koltuğun yanındaki plastik kapağın altında olduğunu yazmışlardı yanlış okumadıysam.

Resimdeki görüntüye göre yan hava yastığının çıkmasını gerektirecek bir darbe sonrası hava yastığı koltuk döşemesini yırtarak mı çıkacak, bunu anlayamadım?

Yorum bağlantısı
Kaan Aydın
(düzenlendi)
Ancak bazı arkadaşlar yan hava yastığının koltuğun yanındaki plastik kapağın altında olduğunu yazmışlardı yanlış okumadıysam.

Bu bahsettiğiniz direklerin üst bölümünde yer alan dikdörtgen plastik kısım ise onlar perde hava yastığıdır. Yan hava yastığı ise sizin çektiğiniz resimdeki kısımdır.

Yan hava yastığının nasıl açıldığı ise çarpışma testlerinde görünüyor. Muhtemelen kumaşı yırtıp açılacak.

tarihinde Kaan Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o etilet koltuk döşemesinin altında airbag var manasında. yani airbag koltuğun içinde. elinizele yan tarafa bastırırsanız airbag kapağını kumaş altında hissederdsiniz.

Yorum bağlantısı
Metehan Türk
(düzenlendi)
Bu bahsettiğiniz direklerin üst bölümünde yer alan dikdörtgen plastik kısım ise onlar perde hava yastığıdır. Yan hava yastığı ise sizin çektiğiniz resimdeki kısımdır.

Yan hava yastığının nasıl açıldığı ise çarpışma testlerinde görünüyor. Muhtemelen kumaşı yırtıp açılacak.

Benim araçta da koltuk kılıfının yan tarafında air bag etiketi var.Kaza anında air bag bu kılıfı nasıl yırtıp çıkacak?Kılıfın esnek olmasından dolayı yırtılması zor bir ihtimal değil mi?

tarihinde Metehan T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Merhabalar,

Ben aracımdaki yan hava yastığının bulunduğu yeri aradım ve bir resim çektim

Resimde koltuğun yanındaki siyah etikette AIRBAG yazıyor.

Resimdeki görüntüye göre yan hava yastığının çıkmasını gerektirecek bir darbe sonrası hava yastığı koltuk döşemesini yırtarak mı çıkacak, bunu anlayamadım?

Resim çektiğiniz yer yan hava yastığıdır. Üst direkteki perde hava yastığıdır. Doğru döşemeleri yırtarak açılır.

Benim araçta da koltuk kılıfının yan tarafında air bag etiketi var.Kaza anında air bag bu kılıfı nasıl yırtıp çıkacak?Kılıfın esnek olmasından dolayı yırtılması zor bir ihtimal değil mi?

Dikiş özel olduğundan basınç döşemeyi dikiş yerlerinden açar. Eğer koltuk kılıfı takarsanız o bölüm açık olmalı yada en doğrusu kılıf takılmamalı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...