İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2011 Adaptif Far Montajı

Mustafa Celik

Recommended Posts

Mustafa Celik
(düzenlendi)
:D merhaba 2011 model ford focus tıtanium model aracıma bu gün çıkma ve kelepir :D denk gelmesi nedeni ile 1 takım x paket farı aldım fakat farların birindeki mercek sag tarafa dogru bakıyor digeri ise düz formda arama yaptım fakat sonuç alamadım bunlar nasıl çalışıyor farlarda degişiklik yapamama gerek varmı :D ?daha önce x paket farı uygulaması yapan arkadaşlar vardı yardımcı olursanız yarın bende mercekli farlarımı takmayı düşünüyorum simdiden teşekkür ederim. tarihinde Mustafa Celik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

farlar sadece titanyum x pakette tam işlevi ile çalışıyor. mercek el ile düzeltip far ayarında ince ayarı yapılıyor olabilir. ama adaptif olarak çalışması zor. çünkü araçta tesisat vs yok diyeiliyorum. Forumda o farı collectiona-trende düz titanyum versiyona takanlar yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik

el ile düzeltmek olanaksız yerinden haraket etmiyor çünkü sanırım afl motoru o şekilde kalmış

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik
farlar kelepir demişsiniz kaça mal oldu acaba

:D özendirmek gibi olmasın ama ikisi 300 :D

Bursada buluşmalara katılacak bir kişi daha var. :)

kesinlikle evet :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

300 liraya süper almışsınız. AFL motoru elle düzelmiyorsa forumdan birinin x paketlisinden yardım almak lazım :D farın soketini takıp bir iki direksiyon çevirince ayara gelir başka sorunu yoksa.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sökerken araç çalışıyor muydu ki böyle kaldı ilginç. kontağı kapatınca düzelir sanıyordum normalde.

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik

farlar çıkma ne şekilde söküldüğünü bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

merceği düzeltebilmek için ya akım vererek motoru etkileyeceksiniz yada motoru mercekten ayırıp el ile düzeltip sabitleyeceksiniz..

kontok kapanınca olduğu gibi bırakıyor ama tam düz hale geri vitese takıldığı zaman otomatik olarak geliyor..

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
merceği düzeltebilmek için ya akım vererek motoru etkileyeceksiniz yada motoru mercekten ayırıp el ile düzeltip sabitleyeceksiniz..

EN güzeli bu bence. Soket bilgilerini netten bulursunuz, kaç volt verilecekse tık tık halledilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Bursadan nereden yada kimden aldınız farları?

Edit:imla

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
:) merhaba 2011 model ford focus tıtanium model aracıma bu gün çıkma ve kelepir :lol2: denk gelmesi nedeni ile 1 takım x paket farı aldım fakat farların birindeki mercek sag tarafa dogru bakıyor digeri ise düz formda arama yaptım fakat sonuç alamadım bunlar nasıl çalışıyor farlarda degişiklik yapamama gerek varmı :blink: ?daha önce x paket farı uygulaması yapan arkadaşlar vardı yardımcı olursanız yarın bende mercekli farlarımı takmayı düşünüyorum simdiden teşekkür ederim.

Gel hiç uğraşma gereksiz yere. Farları bana sat, :police: :lol2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 aydır aradım ve sağlam siyah zeminlisini bulamadım, bunlarda baştan vberi bozuk olanların ithal edildiği gibi bir izlenimim var, hangisi görsem bozuk. Far açılmadan düzelmeyecek sanırım veya ok ince parmak ve maharet istiyor.

Yorum bağlantısı

Ankara da Yıldız Sanayi de bir sürü vardı abi bu farlardan.çok dikkat etmedim ama mercekleri düzgün duruyordu diye hatırlıyorum

Yorum bağlantısı
300 liraya süper almışsınız. AFL motoru elle düzelmiyorsa forumdan birinin x paketlisinden yardım almak lazım :spiteful: farın soketini takıp bir iki direksiyon çevirince ayara gelir başka sorunu yoksa.

+1 bu dogru bu şekilde düzelir ancak.

kontok kapanınca olduğu gibi bırakıyor ama tam düz hale geri vitese takıldığı zaman otomatik olarak geliyor..

Bunlarıda yapmayın.Murat Ersel ile ve başka bir arkadaş ile konuşmuştuk ve küçük bir araştırma yaptım bu şekillerde sonuç alınamıyor tam tersi elde kalabilir.En mantıklı ve basit işlemiMustafa yazmış başka bişi ile sakın denemeyin. :kihkih:

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik

bu far modelleri için baglantı şeması bulamadım bilen yada elinde şema olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik
boşverin adaptifi bi-xzenona geçin derim ben :D

bu farlar bi-xzenon diye biliyorum ben içindeki perdeler hareketli sanırım

2 aydır aradım ve sağlam siyah zeminlisini bulamadım, bunlarda baştan vberi bozuk olanların ithal edildiği gibi bir izlenimim var, hangisi görsem bozuk. Far açılmadan düzelmeyecek sanırım veya ok ince parmak ve maharet istiyor.

caglar bey size katılıyorum parmak bile zor giriyor içine

hiç içi açılacak gibide durmuyor korkuyorumda açmaya zaten pek bulunmuyor bulupta kaybetmek beni üzer :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet Görücü

Selamlar Mustafa bende geçen ay 5 yol civarında bu farlardan bulmuştum aynı paraya ama almak nasip olmadı.Valla alınca takacak kişi gerek onları,bence sen o farları istersen bir servise götür,düzelttir ama takma konusunda ise servis hiç yardımcı olmuyor. Bunuda söyleyeyim ancak onları servis düzeltir sanırım .

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik

Ben farları Bandırma'dan aldım. Servisin yardımcı olmadığına eminim çünkü ben Sönmez'de çalışıyorum far elimde bir oraya bir buraya dolandım çözemedik.

çünkü servo motor normal motor gibi sadece elektrikle değil aynı zamanda aracın denge sensörü denilen bir meknizmadan sinyal alarak çalışıyormuş Bursa'da en az 5 yerde buldum bu farlardan bahsedilen fiyat 700 ila 800 arasında değişiyor eğer 300 e bulduysan bana söyle ben bari gidip alayım arızalı olan tarafı :blush:

Yorum bağlantısı
Ahmet Görücü

5 yol civarındaki bütün çıkmacılara sorarsan bulursun x-tereme tuning bulundugu yerin az ilerisinde bir çıkmacıda vardıı bu farlardan ..

Yorum bağlantısı
Mustafa Celik
5 yol civarındaki bütün çıkmacılara sorarsan bulursun x-tereme tuning bulundugu yerin az ilerisinde bir çıkmacıda vardıı bu farlardan ..

yönlendirmen için teşekkür ederim ama benim bugün dolaşmadıgım yer kalmadı var olmasına var2 yerde buldum ama hep sararmış ve derin çizikleri var ulaşamadım farlara eger önünden geçersen falan bi irtibat numarası alırsan sevinirim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far sadece adaptif. bi xenon selenoidi vs yok. farı düzeltmek için de x paket focus şart. basit bir işlen x paket araba olursa

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...