İçeriğe Yönlendir

195/60/15 Yerine 195/65/15 Takılması

Ahmet Aydınlar

Recommended Posts

Ahmet Aydınlar

Arkadaşlar benim aracın lastiklerini daha önce kullanan 195/65r15 takmış normalin 195/60r15 olduğunu duydum, bu durum km sayacında eksik veya fazla saymaya etki eder mi?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Ben taktırdım daha yeni 60 dan 65 çıktı. mondeo benim araç daha düzgün oldu. Lastikçi önerdi de zaten araba iri lastik minik kalmış 65 biraz daha iyi gösterir diye verdi.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 5 ay sonra...
Erkan Kıyak

Şu konuyu bi hortlatayım :tongue:

Aracımda 195*60*15 ebatlarında lastik var ve ben aracımın lastiklerini daha uygun fiyatlı olduğu için 195*65*15 ebatlarında lastik taktırmak istiyorum, bu ebat değişiminin aracıma bir zararı olur mu? Yakıtı ve araçla ilgili başka şeyleri nasıl etkiler, önerilerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var...

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

-Yakıtı birazcık artırır

-Çekiş birazcık düşer

-Yol tutuş birazcık azalır

-Konfor artar

-Hız göstergesinden daha yüksek hızda gider araç

Ama bunlar hep birazcık.

Alayım gitsin mi?

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)

ne kadarlık bir uygunluk söz konusu?

4 lastikte 100 tl kadar..

tarihinde Erkan Kıyak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence yaklaşık 40.000km gidilecek menzil için +100TL fark verilip 60 yanakta kalmalı derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Bende aynını aldım daha 1 ay oldu 65 yanak 60'a göre bariz ucuz :)

Bence yaklaşık 40.000km gidilecek menzil için +100TL fark verilip 60 yanakta kalmalı derim.

Aynısını ben de derim.

Herkese teşekkür ederim, Çağlar abi ve Hakan son sözü söylemişler, sağolun...

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...

bende yarın 65 yanak alıcam, kışın uzun yol yok, şehir içi hep, e bu kadarda çukurlu yolları ve aradaki 120 tl yi düşünürsek mantıklı gibi.

tavsiye edermisiniz.?

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...

Benim arkadaşta bora dan çıkma yeni lastikler vardı, lastikçiye gittik olmaz dedi, takalım bi deneyelim dedik,

jantı\lastiği değiştirdi ve taktı ön lastikler davlumbaza sürtme yaptı, en sağa ve sola dönüşte davlumbaza dediği için takmaktan vaz geçtim, güzelim yeni mıchelın lastiklerde 200 tl ye gitti

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Caner Kırmacı

Konuyu hortlatmış oluyorum ancak eski bir focus mk1 bir kullanıcısı olarak şunları yazmak istiyorum. Focusun kitapçığına bakacak olursanız 15 inçte tavsiye edilen ölçüler 

195-55-15 ve 195-60-15 olarak geçer ancak zaten normal ölçü 55 yanaktır. 14 jantta ise 65 yanak önerilir. 60 yanak zaten Türkiye gibi yolları olan ülkelerde kullanılmaktadır. 15 jantta 65 yanak takmanız araçlarınızın limitlerini oldukça aşıyor. Yanlış bilmiyor isem ülkemize gelen ilk focuslarda lastikler 55 yanakmış 15 jantta. Bu nedenle programlar ile sapma yüzdesi hesaplarken orjinal ölçüye 185-65-14 yazarak hesaplama yapmanız sonuçları daha iyi gösterir.

16 jantta ise tavsiye edilen ölçü 205-50-16 dır.

Merhabalar

Lastiklerle ilgili bir sorum olacaktı forumda ararken burası geldi yeni bir konu açmayayım dedim. Focus 2001 ghia var.

Benim lastiklerim 195/60/15. 195/55/15 geçersem ne gibi değişiklikler olur.

Şu an hız göstergem 100 km gösterirken gps 93 km gösteriyor.  55 'e geçsem düzelirim mi ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

düzelmesi gerekmeyen bir hata payıdır, 195/55/15 ford almanya orijnal ebdıdır, bu değişim yapılırsa, ids ten bu ölçüleri beyne girmelisiniz ki herşey doğru çalışsın, gösterge fazlalığı bir tasarımdır hata degğildir

Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı

düzelmesi gerekmeyen bir hata payıdır, 195/55/15 ford almanya orijnal ebdıdır, bu değişim yapılırsa, ids ten bu ölçüleri beyne girmelisiniz ki herşey doğru çalışsın, gösterge fazlalığı bir tasarımdır hata degğildir

Orjinal (55 yanağa) geçersem yakıtım artar mı ve sabit devirde ki hız da düşecektir sanırım. Araba biraz daha yere yaklaşacak konfor ve yere çarpma riskleri artacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Çağlar Bey iyi akşamlar,

Ben aracı alalı 1 yıl oldu 2000 model ghia hb focus var ve üzerinde 195 65 15 lastik var olması gereken ebat nedir ,eski veya artıları neler dir.ben ilerleyen zamanda biraz daha geniş mesela 205 taban lastik düşünüyorum ama sizin önerileriniz benim için önemli .Bu konuda destek bekliyorum.iyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizde satılanlar, 195/60/15 tir en makul ebat budur. 55 yanağa düşünce yol şartlarından dolayı sıkıntı yaşanabilir, ben 195/45/16 taktım ayrı konu, zevk ve ihtiyaç meselesi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...