İçeriğe Yönlendir

Hangi Marka Lastik Kullanıyorsunuz?


Tansu Bayram

Recommended Posts

Tansu Bayram

bu konuyla ilgili yeni bir başlık açmayı düşündüm..yaklaşık 7 yıldır aracımın üzerinde orjinal fabrika çıkışı pirelli marka lastikler vardı.. ''bilya sesi'' başlıklı konuda arka taraftan bilye sesi benzeri bir uğultu geldiğini yazmıştım..ancak yapılan kontrolde bu sesin artık miyadını çoktan doldurmuş olan lastiklerden geldiği anlaşıldı..velhasıl 4 lastiğide değiştirmem gerekiyor..ancak bilindiği üzre piyasada çok geniş bir yelpaze ve seçenek var.. fiyat değerlerinden öte güvenliği ön planda tutmak gerekiyor diye düşünüyorum..

BRİDGESTONE-MİCHELİN-GOOD YEAR arasında tereddütte kaldım..

Ayhan Onaran bey ''Michelin pahalıdır ama hakkını verir.Benim kışlıklar michelin alpin ,yazlıklar bridgestone er-300 '' demişti..

er-300 testlerde gayet başarılı ve güvenli görünüyor.(ıslak zeminde durma yetisi vb.) yalovada yaşadığım için dört mevsim lastik bana yeter diye düşünüyorum..

siz ne düşünüyorsunuz..

http://www.hepsiburada.com/Liste/bridgesto...59720#Gorseller

http://www.hepsiburada.com/Liste/michelin-...59720#Gorseller

http://www.hepsiburada.com/Liste/goodyear-...259720#Yorumlar

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Lastiğin adı ne olursa olsun birinci kural üretim tarihinden sonra 5 yıl sonra o lastikten ancak güzel sehpa olur :(

4 mevsimlik lastiklerde hem yaz hem de kış lastiklerinin performansını alamazsınız. örneğn yazın yaz lastiği gibi veya kışın da kış lastiği gibi bir performans vermez. bence 4 mevsimlik olayı balon.

lastik seçimine gelince ADAC ın testleri var. bence ordan ihtiyaca göre lastik seçimi yapılabilir.

ancak michelin artık adı yüzünden satılan bir ürün.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Bana göre her marka ve model lastiğin + ve - yönleri var siz kullamış olduğunuz yolun durumuna göre tercih yapmanız daha uygun olacaktır.

ben goodyear efficientgrip 91W kullanıyorum ses ve yol tutuşları bakımından mükemmel fakat çok yumuşak lastık ilk taktığım gün kasise girdim yanağı balon yaptı.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

evet bu konuda bende sizin gibi epey kafa yormuştum :flowers:

Her lastiğin artıları ve eksileri var.

örnek:Dönme direnci azaltılan bir lastik yakıt tasarrufuna katkı sağlar ama yol tutuşundan ve fren mesafesinden ödün vermek zorunda kalır.

Dikkat etmeniz gereken esas noktalar sizin sürüş stilinize ve kullanım alanınıza göre uygun olan kriterleri belirlemek ve seçiminizi buna göre yapmak.

4 mevsim olayını bilmiyorum hem yaz hem kış nasıl olur ama kış lastiğinin performansını asla veremez.

Kış lastiğinin değerini karlı bir yolda fren yapmak zorunda kaldığınızda arac kızaklamaya başlayınca anlarsınız,Kar lastiğinde böyle bir derdiniz olmuyor frene basınca abs devreye girip tak takk diyerek aracı kolaylıkla durdurabiliyorsunuz.25-30 milyarlık bir arabaya binipte max.800 liraya kış lastiklerine vermekten çekinmeyin bence.

Sizinde dediğiniz üzere güvenliğe (Yol Tutuşu,Islak kuru zemin fren mesafesi)ne önem veriyorsunuz.

Kış lastiğinde en iyisi Tartışmasız Goodyear Ultra Grip 7+

Yaz lastiklerinde ise güvenlik konusunda Continental Premium Contact

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

225/45 R17 Lassa Impetus Sport kullanıyorum. Orjinal 195/65/R15 lastiklerden biraz daha sert ama gayet memnunum

Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ

Mıchelin en iyi lastik oldugu söylenir ancak ülkemiz koşullarında bence o parayı hak etmez.. Good year desen yanakları en hassas lastiktir balon vs den cok ufak bir köşe çarpmasında yarılır tecrubeyle sabittir.. paraya kıymak ıstersen Bridgstone öneririm ancak ben 19 ınc 18 ınc ve su an da 215-40-17 + 3.5 cm yay la beraber yaklasık olarak ta 2 yıldır kullandığım bir marka olan GT Radial ı oneririm.. ancak GT Radial ın da bır eksisi 16 ınc altı lastiklerinde pek memnun etmemesidir..

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Çağlar beyi dinleyereh 4 adet goodyear optigrip aldım 205/55/16 toplam 740 lira verdim 6 taksit,sökme takma,balans ve nitrojen dahil,ben menmunum,tabi başka yorumlara da bakmak gerek

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

ER 300 alırsanız Türkiye üretimi alın. ER 300'den memnun olanlar genelde tr üretimi kullananlar. Benimkiler yurtdışı üretimi ve hamuru sert. Ne zaman yol tutacağı ne zaman kayacağı hic belli değil. Bridgestone bayine danıştığımdada aynı şeyleri söylediler. Hamur sertte hemfikirler. Komşumuza Tr üretimi aldık. Hamuru yumuşak ve memnun. Patinajda lastik seside geliyor, benimkilerin hamuru sert, nekadar patinaj çeksenizde ötmez. Yapışmıyor...

Bagajdaki 5 senelik goodyear 2 senelik bridgestona göre bariz yumuşacık.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Bendekilerde İspanya üretimi , kesinlikle ER300 alınacaksa TR üretim olmalı. Hatta tavsiye de edeyim. :) Türkiye şartları için gayet iyi bir lastik.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ben mevsimlik lastiğe karşıyım. Ertan Bey'in söylediklerine katılıyorum.

Bence hazır kış geliyorken şimdi kışlık alın. Kışlıkları çıkaracağınızda da yazlık alın.

Benim Mıchelin kullandım eski aracımda şimdiki arabamda da mıchelin var yazlık olarak.

Kışlık lassa snoways era kullanmıştım memnundum.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Brıdgestone turanza H serisi, fazla ses almıyor ,Ben müziğin sesini açıyorum.... :D:):good2::D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
Ses durumu nasıl starmaxta?

Açıkcası, şu an en büyük kriterim sessizlik. Yol tutuş, fren falan daha sonraki kriterlerim.

eski lastiklerimle ıslak yolda yavaşlardım şimdi hız yapıyorum biraz kaysın diye ses durumuda çoğu lastikten iyi bence Türk malı yeni çıkmış bir lastik kötü olmasını bekleyemesiniz.

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram

dün aracıma Brıdgestone turanza ER300 aldım.. tanesi 175 tl ye 6 taksit..hayırlı olur inşallah..:D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Bendekilerde İspanya üretimi , kesinlikle ER300 alınacaksa TR üretim olmalı. Hatta tavsiye de edeyim. :D Türkiye şartları için gayet iyi bir lastik.

Sanırım bendekilerde ispanya üretimiydi. Bazen tertemiz asfaltta hafif frende ABS devreye giriyor. Şaşılacak bir lastik. Bazen yağmurda bir yol tutuşu var, kuruda okadar tutmuyor.

Birde şu var, bizim asfaltımız gerçekten son derece kalitesiz bir asfalt. Sadece asfalt olsun diye dökülmüş. Arabayla yurt dışına gittiğimde oralarda da çok kullandım. Kullanırken lastikleride test ettim. İnanın ABS'yi devreye sokmaya çalışırken arabanın altından şase kayacak jantlar kırılacak sandım. ABS'yide devreye sokamadım. Üstelik asfaltlarda bizim memleketteki asfaltlara göre 10larca yıl eski.

Şunu anladım, lastik yolu nekadar tutmaya çalışırsa çalışsın yol onu tutmadıktan sonrada bir önemi yok..

Bizim memleketin yollarında yumuşak lastik almaya çalışın. Asfaltımız çok pürüzlü olmadığı için sert lastik ile yeteri kadar sürtünme katsayısı sağlanamıyor. Yumuşak lastik daha iyi temas sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Arkadaşlar Türkiye üretimide aynı b....,benim lastikler Türkiye üretimi ve sizin bahsettiğiniz aynı olaylar benim lastiklerdede var ve hiç memnun değilim :D

Bazı kişiler çok memnun, bası kişiler hiç memnun değil. Var bu lastiklerde bir iş. Üstelik alırken yeni tarihli lastik almıştım. Staj yaparken bir arabanın üzerinde ER300 vardı, test sürüşünde lastiklerin fren performansını test ettik. Harikaydı. Benim ER300'lerle yakından uzaktan alakası yok..

GoodYear OptiGrip 205/55/16

Kış sonunda aldım, kar dahil her şartta kullandım :D takalı 10.000 Kilometreyi geçti, performansında hiç değişiklik yok. Son derece sessiz ve görevini iyi yapan bir lastik.

Tek kötü yanı bu ölçünün altında ölçülerde bulunamıyor olması. Belki şimdi bulunabiliyordur artık.

O lastik güzel. Km'yi net hatırlamıyorum ama 50-60binde 3-4 yıllık, dişleri neredeyse bitmek üzere olan aynı lastiğin yol tutuşu güzeldi. Hamurda sertleşmemişti.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
dün aracıma Brıdgestone turanza ER300 aldım.. tanesi 175 tl ye 6 taksit..hayırlı olur inşallah..:good1:

Biriçsıton'cuyum dememe gerek kalmadı :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

mondi yi aldığımda üzerinde yeni takılmış 4 adet sava intensa vardı..

hiç sesimi çıkarmıyorum..

225/45/17 ebat olunca keyfe keder değiştirmek bana göre değil...

Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık

Yumuşak ve kaliteli bir lastik arıyorsanız toyo tafsiye ederim 1 senedir kullanıyorum çok memnunum. Şimdi 4 adet de babamın arabaya almayı düşünüyoruz.

Yorum bağlantısı
Misafir

pirelli winter kışlık çok memnunum.Daha önce konu açmıştım lastiklerin tarihleri eski ama çok şükür çatlak yada gevreme gibi bir olay yok :)

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...