İçeriğe Yönlendir

Focus 2,5 Ti-vct Subap Sesi Şüphesi

Adem Cengiz

Recommended Posts

Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Adem bey yanlış bilmiyorsam uzatılmış garantide % 20 gibi bir ücreti araç sahibi ödüyor diye biliyorum :bu konuyu sordunuz mu?

tarihinde Mahmut T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Adem bey yanlış bilmiyorsam uzatılmış garantide % 20 gibi bir ücreti araç sahibi ödüyor diye biliyorum :bu konuyu sordunuz mu?
aracı alır almaz belirli bir süre içerisinde garanti uzatılırsa %20 ödenmiyor diye biliyorum.

Ben 2010 öncesi garanti uzatmıştım, Garantim %100, yenilerde artık %20 katkı istiyorlar...

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Bugün ilk teşhis geldi,

2 ayrı pistonda sekmanlar kırıkmış...

Ayrıntılı rapor henüz hazırlanmadı.

Sübap, Piston Eteği derken, gerçekte sekman kırılması olduğu ortaya çıktı...

Tabii sonuçta motor revize edilecek herhalde...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Adem Cengiz

Sonuç:

Motor Garanti Kapsamından değişiyor, Ti-VCT motorlara revizyon yapıl(a)mıyormuş...

Yurtdışına sipariş verildi, Ruhsat Motor No için vekalet falan derken süre iyice uzayacak, hayırlısı bakalım...

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçmiş olsun. Revizyon yapılmış motor yerine sıfır motor daha iyi olacaktır. İnşallah yeni motoru sorunsuz kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

abi motorun değişmesi bence daha iyi olmuş. revizyon yapılamıyor değil. servis genelde revizyon yapmıyor diye biliyorum ben. yani taşlama cart curt yerine değişim oluyordu. heleki garantiden öyle bir işlem yapılması bana saçma gelmişti. değişim daha mantıklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Adem Cengiz

Servisten aradılar, motor hazır değişmişken, yeni Triger Kayışı, V-Kayışları falan da takıldı, Baskı Balata iyi dediler...

Bu ara Motor değişimi işleminde Bürokrasi bayağı çok, yurtdışından Trafik Tescile yazı beklendi, ve daha bir sürü şey...

Daha da Muayeneye gidecek... Garanti işlemleri vs...

Yarın Motor'a yeni S/N çakılacak. Umarım herşey yolunda gider...

Bu ara Bayram'a giderken 100 BG otomatik Focus kiralamıştım, 100 BG Focus 115 BG'lik kendi aracımdan daha ataktı, demek ki benim motur tedricen güç kaybetmiş, ben farketmemişim... Bu ara Otomatik olayını da çok sevdim, en fazla 0,5 l fazla tüketti benim güzergahlarımda, ama değermiş...

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)

Arabam 1 ayı aşkındır serviste, yarın inşallah teslim alacağım, bu ara ne ikame araç hiç bir şey vermedi FORD, motoru değiştiklerine razı oldum.

Yapılan işin maliyeti 11.000 TL, uzatılmış garantiden %100 karşılanıyor. Yapılan iş ise üst kapak(sübapların olduğu kısım) hariç komle motor değişimi.

Ama anladım ki motor değiştirmek araba değiştirmekten zormuş. İşin içine yeni Motor No girince:

Noter Vekaleti, Yurtdışından Trafiğe hitaben yazı beklenmesi, Yeni S/N'nun OYPAR??? tarafından motora çakılması, Trafik Tescil, Muayene, Sigorta değişiklikleri ve daha bilmediğim pek çok ayrıntı. Hepsini servis halletti. Bu ara işin kendisi aslında 3-5 gün süren bir işlem. Üst kapak taşlanmaya gidiyor falan.

Bu ara motor inmişken sadece malzeme fiyatı benden olmak üzere tüm kayışları da değiştirttim.

Öyle binerim arabama, motorda sorun olursa sandık motor takar gezerim demek kolay da işin aslı hiç te öyle değil...

tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

geçmiş olsun sıfır mekanik değer katar

Sağ olun Çağlar Bey,

Arabamı dün teslim aldım, herhangi bir tuhaflık yok şuan...

Servise sordum neden bu segmanlar kırılmış diye, bana söylediği şu:

iki pistona ait kompresyon segmanları kırılmış ve sonrasında pistonlara yapışmış,

Bu durum üretim hatası kaynaklı olabilirmiş, ancak motorda da çok kurumlanma varmış, bu da kötü yakıt kalitesi demekmiş falan...

Umarım benzer bir sıkıntı yaşamam...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Benzinli motor için epey yüksek tutmuş, hayırlı olsun. 3-4 bine yapılır biliyorduk biz. :unknw:

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, Allahtan garanti varmış, bu arada Opet i değiş sen, başka yerden al en güzeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

geçmiş olsun,km yi sıfırlatın bence :D

KM kafamda sıfırlandı :bravo:

Benzinli motor için epey yüksek tutmuş, hayırlı olsun. 3-4 bine yapılır biliyorduk biz. :unknw:

Çok tutma sebebi yarım motor kullanılarak adamakıllı yapılması, yoksa rektifiye edilerek çözüm aramak ta mümkün, onda da ucuz yollusu, iyisi pek çok usul var, binici için mi, satımlık mı falan...

Bu ara motor no değişimi çok prosedürü olan bir iş, Yurtdışından yazı bekledik, TSE muayenesi, S/N çakılması, Tespit Muayenesi, Yeniden TESCİL, vs. vs... kendi kendimize uğraşabileceğimiz bir şey değil, gene de tam 1 ay arabasız kaldım... :(

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ali Ekber Dogan

benim araçımda yarım motor degişkligi yapılcak dendi 1 aydır serviste 2011 focus 2 benzli başta bazı proplemler yaşadık ama garanti kapsamında yapılılcak şimdi ruhsat ve km sıfırlancakmı ve araç perfonmasında bir sorun olurmu ne bilim insanın canı sıkılıyo sisteme cok yabancıyım ilik deva bir form da yazışıyorum yanlış bir izlediysem kusra bakmayın......

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...