İçeriğe Yönlendir

Focus II - Kızdırma Bujisi Arızası


Şaban Aygen

Recommended Posts

Erkut Durmuş

Yalnız dikkatimi çeken olayı söylemek istiyorum ;

 

4 kızdırma bujisi kopuk olmasına rağmen araç yinede bu soğuklarda anında çalışıyordu maşallah. Hiç belli etmedi. Arıza kodlarıda farklı farklı çıkıyordu ; p0103 Maf sensörü, c3300 alt takım ve daha hatırlamadığım 2 tane daha garip garip kodlar çıkıyordu. Bu forumu iyi okuduktan sonra saçma saçma kodlar peşinde gezmeden diren kızdırma bujilerini yöneldim ve sorun halloldu çok şükür. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erkut Durmuş yazdı:

Arıza kodlarıda farklı farklı çıkıyordu

bu kızdırma bujisi arızasının en gıcık tarafı bu, net bir arıza kodu çıkartmıyor, pro cihaz bağlayıp anca canlı veri ile falan anlaşılıyor, tasarım mantığında da 4 ü de tam bozulmadan beyin bile anlamıyor. 4ü1 yerde yapmış yapan... ilk marşta da çalışıyor çok gıcık , o yüzden ve diğer bazı yüzlerden 60 bin km de bir değişmek iyi olur

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Karaca

Arkadaşlar merhaba, 1.6 TDCI focus II eski aracımdı. Araç sık sık buji patlatıyor ve kronik soruna dönüşüyordu. Araç rampada çekmiyor devir 3 ü geçmiyordu. İşin en kötüsü ustalar bunu tespit edemiyor ve aracında arıza ışığı yanmıyordu. İşi bilen ustalar tespit ediyordu patlayan bujiyi sanayide değiştiriyorduk. 1 ay veya 2 ay sonra yeniden patlıyordu. Bu hep böyle devam ediyordu ve ustalar bujinin neden patladığını söyleyemiyorlardı yorumlayamıyorlardı. En sonunda aracımı yetkili servise götürdüm. Yetkili servis bujinin patlamasının sebebini röleden kaynaklı olduğunu söylediler. Röle ve dört adet bujiyi değiştirdiler sorun düzeldi. Böyle sorun yaşayan arkadaşlar varsa faydalı olur diye paylaşmak istedim.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Samet Eroğlu

Arkadaşlar merhaba kızdırma bujisinde hangi markayı önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Berke Kaya
Samet Eroğlu yazdı:

Arkadaşlar merhaba kızdırma bujisinde hangi markayı önerirsiniz?

Beru. İki tip çıkar araçtan geçmeli ve vidalı olmak üzere, şase nodan kontrol ettirin satıcıya

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...