İçeriğe Yönlendir

Aracım Gazda çok Yakıyor !

Erman Temel

Recommended Posts

Erman Temel

Aracıma gaz taktıralı yaklaşık 2 ay filan oldu takan kişi gaz kafasını ön tamponun oraya bir yere monte etmişti havalar soğuyunca gittiğim başka ustalar motorun arkasında olması gerektiğini belirttiler ve oraya taktırdım. havalar soğumadan yakıtım 0.25 krş idi fakat havalar soğumaya başladığında ve gaz kafasını motorun arkasına almadığım zamanlarda ki km başında 0.389 krş yakıyordu buna karşılık buji kablolarını ve bobini değiştirdim bujilerde de sorun yok dedi usta fakat şuandaki yakıtım 20 TL lik gaz ile 65 km gittim, buna sebep olabilecek sorunlarla karşılaşan arkadaşlar var ise fikirlerini bana yazarsa çok sevinirim. gazın markası went gaz, shell haricinde birde bp den gaz alıyorum. Arkadaşlar ben bu işin içerisinden çıkamadım kaç kere ayar yapıldı artık benm ayarlarım kaçtı konu ile bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın benmle Teşekkürler !!

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Gaz kafası derken regülatör mü demek istediniz. Eğer regülatör ise bahsettiğiniz parça, fonksiyonel olarak en iyi yeri radyatörün alt hizasında olması gerekir.

Yorum bağlantısı
Erman Temel

regülatör evet ama ön tarafa sürekli soğuk hava akımı olduğundan buharlaşma olması gerektiği için ve bunun en iyi olabilecek yerin ise motorun arka tarafına monte olacağını tüm gaz ustaları ve motor ustalarıda söyledi ondan taktırdım, şuanda yakıt km de 303 krş !!

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

focusumu satmadan önceki son tüketimim: kit atiker, lpg aygaz litre fiyatı 2.50 tl, km. deki tüketim 225 krş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Havalar soğudu, ebnim tdci da fazla yakmaya başladı, yani mevsimsel fark da var bu günlerde.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
Aracıma gaz taktıralı yaklaşık 2 ay filan oldu takan kişi gaz kafasını ön tamponun oraya bir yere monte etmişti havalar soğuyunca gittiğim başka ustalar motorun arkasında olması gerektiğini belirttiler ve oraya taktırdım. havalar soğumadan yakıtım 0.25 krş idi fakat havalar soğumaya başladığında ve gaz kafasını motorun arkasına almadığım zamanlarda ki km başında 0.389 krş yakıyordu buna karşılık buji kablolarını ve bobini değiştirdim bujilerde de sorun yok dedi usta fakat şuandaki yakıtım 20 TL lik gaz ile 65 km gittim, buna sebep olabilecek sorunlarla karşılaşan arkadaşlar var ise fikirlerini bana yazarsa çok sevinirim. gazın markası went gaz, shell haricinde birde bp den gaz alıyorum. Arkadaşlar ben bu işin içerisinden çıkamadım kaç kere ayar yapıldı artık benm ayarlarım kaçtı konu ile bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın benmle Teşekkürler !!

Erman bey gaz ölçümünü nasıl yapıyorsunuz?

depo fulle,sonra bir daha fulle km/yakıt hesabımı yapıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Regulatör yeri motor arkasında olmalı...Burada sıkıntı yok.Bence sizin ölçümleriniz de bir sorun var.Deponuzu doldurun sonra 100 km yol yapın deponuzu yine aynı istasyon ve aynı pompadan fulleyin...bu şekilde ölçüm yapın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

20 tl'lik gaz ile ölçüm yapılmaz...

Depoyu doldurun ve bitsin kaç litre ile kaç kilometre gittiniz onu söyleyin..

Lpg bu, depodaki gazı tam bitirirseniz 20 tl'lik gazı hiç görmeyebilir yani hiç gitmeyebilir de..

Bir başka anlatımla, uzun yolda veya yavaş gittiğiniz bir yolda depoyu sonuna kadar kullanabilirsiniz, ama şehir içne girince yada performanslı kullanınca içinde 4-5 litre kala basıncın düşmesi sebebiyle benzine geçebilir..

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bende genelde bu şekilde yapıyorum.Depoyu doldurdum 31 lt aldı.Birim fiyatı 2.47 Şuan km 267 oldu.Öğen üzeri çarşıya çıktım dönüşte azcık sıkıştırdım benzine attı direk.Sonra yine gaza aldım sakin kullandım hala gazda.Belki zorlamayla 300 görebilir sanmıyorum ama.Bana fazla yakıyor gibi geldi.Sonuçta havalar soğuk daha geç gaza geçiyoruz benzinle daha fazla km yapıyoruz buda toplamda yapılan km nin içinde benzinle gidilen mesafe artıyor lpg ile gidilen azalıyor demek ama.Bu işler kafa bulandırıyor yahu :D

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
20 tl'lik gaz ile ölçüm yapılmaz...

Depoyu doldurun ve bitsin kaç litre ile kaç kilometre gittiniz onu söyleyin..

Lpg bu, depodaki gazı tam bitirirseniz 20 tl'lik gazı hiç görmeyebilir yani hiç gitmeyebilir de..

Bir başka anlatımla, uzun yolda veya yavaş gittiğiniz bir yolda depoyu sonuna kadar kullanabilirsiniz, ama şehir içne girince yada performanslı kullanınca içinde 4-5 litre kala basıncın düşmesi sebebiyle benzine geçebilir..

Evet Mehmet abi haklısın bende bir ara buna benzer bir konu açmıştım,çok yakıyor diyordum kendi kendime depoyu fulle sonra biraz bin tekrar fullemek doğru sonuç vermiyor.En iyisi tankı boşlatmak litre almak sonra nereye kadar giderse :nazar:

Yorum bağlantısı
Bende genelde bu şekilde yapıyorum.Depoyu doldurdum 31 lt aldı.Birim fiyatı 2.47 Şuan km 267 oldu.Öğen üzeri çarşıya çıktım dönüşte azcık sıkıştırdım benzine attı direk.Sonra yine gaza aldım sakin kullandım hala gazda.Belki zorlamayla 300 görebilir sanmıyorum ama.Bana fazla yakıyor gibi geldi.Sonuçta havalar soğuk daha geç gaza geçiyoruz benzinle daha fazla km yapıyoruz buda toplamda yapılan km nin içinde benzinle gidilen mesafe artıyor lpg ile gidilen azalıyor demek ama.Bu işler kafa bulandırıyor yahu :police:

katalitik temizliğinden sonra bugün sabah yazılımı yeniden yüklettim ben abi.sen bişey yaptırmadın ama sende bir dene istersen

Yorum bağlantısı
Erman Temel

Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim depoyu fulledim bakalım birde öyle deneyeceğim, hava filtresinden dolayı çok yakar diye K&N RC2600 serisi hava filtresi vardı onuda çıkarttım orjinal ve servisten hava filtresinide yeniledim ( orj )100 km gittikten sonra tekrar aynı yerden gaz alımı yapıcam ve ölçümümü ona göre değerlendirip sizleride bilgilendireceğim tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim depoyu fulledim bakalım birde öyle deneyeceğim, hava filtresinden dolayı çok yakar diye K&N RC2600 serisi hava filtresi vardı onuda çıkarttım orjinal ve servisten hava filtresinide yeniledim ( orj )100 km gittikten sonra tekrar aynı yerden gaz alımı yapıcam ve ölçümümü ona göre değerlendirip sizleride bilgilendireceğim tekrar teşekkür ederim.

yine yanlış ölçüm yaparsınız Erman bey,depo bitsin tamamen,sonra 10 veya 20 litre gaz alın ama litre olsun sonra km sıfırlayın,nerede uyarı verdi km bakın hesaplayın.Doğru yöntem budur.Bende sizin gibi yapıyordum epey uğraştım çok yakıyor diye ama ölçme metodum yanlışmış

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

2000 focus 1.6 da defalarca tüketim ölçümü yapmıştım. şehir içi lpg de 9-9,5 litre /100km arasında tüketim vardı. tüketim değerini hesaplarken, depoyu kırmızı ışık yanana kadar kullandıktan sonra fulleyip km yi sıfırlardım. tekrar kırmızı ışık yanınca km yi bir kenara not alıp tekrar depoyu fullerdim. yine kırmızı ışık yanınca o kmyi de yazıp 2 kullanımın ortalamasını alırdım. çok kez deneme yaptım , hep çok yakın sonuçlar elde ettim. hemen hemen her marka gazı da kullandım en uzun menzili total ve milangazda elde etmiştim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Mühürcüoğlu
(düzenlendi)

22,96 litre(litresi 2.18) 50 TL gaz ile 357 km yaptım. ( Bu toplam km 30 km lik şehirler arası yola günlük gidiş dönüş olarak yapıldı) 1 litre ile 15,5 km yapmışım. Km de 140 kuruş yakıyor. Bu arada 50 Tl lik benzinde 461 km de tükendi. Benim aracım 2003 model1.6 focus ghia km de kaç kuruş gaz+benzin yakıyor??? :)) Ben 248 kuruş hesapladım. Normal midir? Bu soğuklarda gaza yaklaşık 2,5 km de geçiyor!! Daha kısa sürede gaza geçmesi için ne yaptırmalıyım?

tarihinde Ahmet Mühürcüoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

LPG ayarınız fakir. Çekişinizin bir nebze düşük oldugunu sanıyorum. Gidip hafif zenginleştirin ve zaman ayarını yaptırın. Montaj yapan servis dilediğiniz ayarları yapacaktır. :)

Benimde 15 16 kuruş değerler gördüğüm oldu. 34 litre gaz ile 500 km gittim. Bukadar fakir kullanmak içime sinmedi ve gidip biraz zenginleştirdim.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Her araç soğuk havada daha çok yakar.

Ama mutlaka Lpg de kış ayarı yapılması gerekir.

Kış değerleri yüklenirken zaten hava yakıt karışım değerleri değişeceği için ayar da otomatik yapılmış olur.

Hala çare olmazsa yakıt memeleri büyük olabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Mühürcüoğlu

Yani benim bu tüketim anormal mi!! Aracın çekişinde hiç bir problemim yok..Kalkış ve hızlanış gayet güzel. Sadece yaklaşık 3 km de gaza geçişi bu soğuk günlerde oldu. Daha önceki yılda kışın en fazla 1,5 km gaza geçiyordu.. Hep yaz kış aynı ayarda kullandım. Kış ayarını yaptırdığımda gaza daha önce mi geçecek soğuk günlerde?? 248 kuruş normalmi , çok mu yüksek bir yakış?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Eğer ki tüketiminiz 24 kuruşsa normal...Kış mevsimi daha ne olacak.Ancak geçişiniz 3 km biraz fazla.Benim aracım şuanda en geç 1 km de LPG ye geçiyor.Yaz aylarında bu en uzun 500-600 mt oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

regülatör bizim arabada motorun önünde ve kaç yıldır bi sıkıntı olmadı :) belki ne olur gaza geçiş süresini 5-10 sn etkiler. zaten soğutma sıvısı belli bir derece geldikten sonra arkada olmuş önde rüzgar almış dert değil.

tüketim değerlerine gelince benimde geçen aydan beri tüketim %10 arttı sayılır.

Yorum bağlantısı
Ahmet Mühürcüoğlu
(düzenlendi)
Benim focusum 19.4 kuruş yakıyor kilometreye normal kullanımda..Yazın klima açık 100-120 aralığında kullandım yolun %80 i uzun yol yakıt tüketimim kilometrede 207 kuruş ölçtüm..Atiker sıralı sistem takılı.Yazılanları okuduktan sonra bendeki değerlerin gayet iyi olduğunu anladım.

Siz bu tüketime benzinide kattınız mı?? Benimki 140 kuruş yakıyor. 100-110 çoğunluğu şehirlerarası.. Fakat benzin tüketimini de ekleyince.248 kuruş oluyo.. Benzin çok yakıyo çünkü gaza geç geçiyor.!! bu aylardaki tüketim bu.. Yazın daha az yakıyordu. Yaz kış aynı ayarda kullanıyorum!!!

Yorum bağlantısı
Emrah Abalı

bendaha dün adanadan milangaz ile 73,00 Tl ye fulledim depomu ve kontağı çeviridim. adana-ankara arasında 120 km/s hızla tam 342 km yol gittim bitene kadar devam ettim ve hesaplamamda km de 0,213 krş yaktığını gördüm banada normal geldi.atiker sıralı sistem aracım 2004 focus collection hb araç ful ama ful dolu şekilde izin dönüşü.

Yorum bağlantısı
Ahmet Mühürcüoğlu
(düzenlendi)

bendaha dün adanadan milangaz ile 73,00 Tl ye fulledim depomu ve kontağı çeviridim. adana-ankara arasında 120 km/s hızla tam 342 km yol gittim bitene kadar devam ettim ve hesaplamamda km de 0,213 krş yaktığını gördüm banada normal geldi.atiker sıralı sistem aracım 2004 focus collection hb araç ful ama ful dolu şekilde izin dönüşü.

Sayın Emrah Bey; siz benzin tüketimini de eklediniz mi bu sarfiyata.. Gerçi uzun yolda pek etkisi olmaz ama. Şehir içi kontak kapatıp açmalarda toplamda benzin, tüketimi yükseltiyor!!! Ben (22,96 litre(litresi 2.18) 50 TL ile 357 km yapıyorum. Buda 0,140 krş a tekabül ediyor. Benzin tüketiminide ekleyince 0,248 krş a yükseliyor... Sanırım benim araç benzini fazla kullanıyor. Sırf gazla çalışsa süper olacak!!! :) Sanırım enjeksiyonlu araçlar ilk çalışmada hep benzin kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Emrah Abalı

Sayın Emrah Bey; siz benzin tüketimini de eklediniz mi bu sarfiyata.. Gerçi uzun yolda pek etkisi olmaz ama. Şehir içi kontak kapatıp açmalarda toplamda benzin, tüketimi yükseltiyor!!! Ben (22,96 litre(litresi 2.18) 50 TL ile 357 km yapıyorum. Buda 0,140 krş a tekabül ediyor. Benzin tüketiminide ekleyince 0,248 krş a yükseliyor... Sanırım benim araç benzini fazla kullanıyor. Sırf gazla çalışsa süper olacak!!! :) Sanırım enjeksiyonlu araçlar ilk çalışmada hep benzin kullanıyor.

benzini de ekledinizmi derken anlamadım. yani araç gazda kullanımda oldu. benzinde değildi.kilometreyi sıfırladım ve bitene kadar yani araç tekleyene kadar sürdüm.

Yorum bağlantısı
Ahmet Mühürcüoğlu

benzini de ekledinizmi derken anlamadım. yani araç gazda kullanımda oldu. benzinde değildi.kilometreyi sıfırladım ve bitene kadar yani araç tekleyene kadar sürdüm.

Emrah bey. aracınıza hiç benzin koymuyor musunuz?? Bu benzin ne kadar sürede bitiyor. Bu benzin tüketimini de eklemelisiniz birçok seferde tükettiğiniz gaz tüketiminin üstüne!!! Ben önceki mesajlarımda açıklamıştım..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...