İçeriğe Yönlendir

Bu Ses Şanzuman Sesi Mi Şimdi?

Gökhan Bilge Aldırmaz

Recommended Posts

Gökhan Bilge Aldırmaz

Merhaba;

Bir kaç aydır aracı çalıştırdığımda gaz verdiğimde motordan ince bir ses geliyor..Ötme sesine benzer bir ses..Araç geri geri giderken çıkan sese benziyor..debriyaja bastığımda yada ayağımı gazdan kestiğimde ses kesiliyor..ilk 3 viteste net duyuluyor..

Nette araştırdım şanzuman ötmesi şeklinde konular açılmış ama tamda emin olamadım..Şanzuman yağının dışında kontrol edebileceğim bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Debriyaj balatası değişimi yapılırken bilya da değişmeli.Bazı ustalar değiştirmiyor.Sesin oradan gelme ihtimali yüksek.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Eski doğan kasa araçlarda özellikle 3. viteste bu ses sık olurdu. difransiyelleri öterdi 3. viteste. şanzıman yağınızı bir değiştirtin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Durduğu yerde ötüyor, debriyaja basınca kesiyorsa bilya sesidir.. balata değişirken bilyayı da değişmek gerekir..

Hareket halindeki ötme sesi muhtemelen vites kutusundandır..

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Araç durduğu yerde ötme geliyor ve debriyaja basınca kesiliyorsa,pirizdirek bilyasıdır..

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

bir ve ikinci viteste düşük devirde giderken inleme sesi gelmeye devam ediyor..ilçede bir ustaya gösterdim az önce şanzıman yağını orjinal yağıyla değiştirelim kesmezse pirizdirek bilyasıdır o da büyük bir problem çıkarmaz dedi ama söylediğinize göre hareket halindeyken ses çıkarmaması lazım..önereceğiniz şanzıman yağı var mı ve kaç litre almalıyım?diferansiyel yağı ayrı bir yağmıdır?değiştirmemin bir faydası olur mu?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence sizde iki ayrı sorun var.Birisi bilya sesi.Debriyaja basınca ses kesiliyor.Diğeri başka bir sorun..Bence yağ değiştirseniz de fayda etmeyecek.

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

Araç durduğu yerde ötme geliyor ve debriyaja basınca kesiliyorsa,pirizdirek bilyasıdır..

ilk viteste giderkende ses devam ediyorsa yine pirizdirekmidir?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Aynı ses bende de var.4ve 5.viteste 110 km hızda başlıyor 125 km geçtimi kesiyor.

Diferansiyel dediler banada

Yorum bağlantısı
Bünyamin Çavuş

merhaba ben antalyada bir ford yetkili servisinde çalışıyorum bahsettiginiz arızalarla çok sık karşılaşıyorum ancak tedavisi mümkün aracınızın model ve yakıt özelliklerinden bahsederseniz size yardımcı olabilirim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Önden çekişli araçta ne difransiyeli?

Diferansiyelsiz araba olmaz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Önden çekişli araçlarda da diferansiyel vardır.Ancak adı bu değildir...Mantık aynıdır.Diferansiyel ayrı bir bölümde değil şanzıman içindedir.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Diferansiyelsiz araba olmaz.

Kastım arkadan itişli araçlarda bulunan klasik difransiyel

Önden çekişli araçlarda da diferansiyel vardır.Ancak adı bu değildir...Mantık aynıdır.Diferansiyel ayrı bir bölümde değil şanzıman içindedir.

Kastettiğim de bu şanzıman içerisinde yerleşik. dolayısıyla difransiyelden ses gelme = şanzımandan ses gelme değilmidir?

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

merhaba ben antalyada bir ford yetkili servisinde çalışıyorum bahsettiginiz arızalarla çok sık karşılaşıyorum ancak tedavisi mümkün aracınızın model ve yakıt özelliklerinden bahsederseniz size yardımcı olabilirim teşekkürler

Araç 2000 model 1,6 benzin/lpg...araç boşta,1 ve 2nci viteste gaz verdiğimde ıslık sesi (geri vites sesine benzer bir ses)çıkartıyor..gazdan kesince yada debriyaja basınca sesi kesiyor..öncelikle şanzıman yağını değiştirelim dedik castrolün yağını sipariş ettim(orjinal olduğu söylendi)ses kesmezsede başkada yapacağım birşey yok zaten böyle binecem gittiği yere kadar zira bıktım ben bu arabanın sorunlarından..cevap veren herkese teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Bünyamin Çavuş

teekkürler 1.sağ uzun akis askı bilyası boşluk yapmış yada bitmiş olbilir 2.debriyaj baskı bilyası bitmiş olabilir yani şanzuman sökülünce kesin belli ollur 3.siz şikayetinizi yanlış tarifliyor olabilirsiniz siz sıkıntıdan biraz tarif edin usta birde kendi kontrol etsin saygılar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...