Armağan Pekatik 24 Aralık 2011 Paylaş 24 Aralık 2011 Merhaba arkadaşlar 500 GB hdd'm C: 150 - D: 350 olarak bölümlenmiş durumda. Eski bilgisayarı kurcalarken içinden 160GB lik hdd çıktı. Hemen bilgisayarıma bağladım. O da 50 - 110 diye bölünmüş. 110'luk kısımda eski resimleri gördüm. Onları 350'lik D sürücüme aldım. Sonra hdd yi Babamın 40gb lik diskinin yerine takma kararı aldım. Dur şu HDD yi biçimlendireyim dedim. Windows disk yönetiminde 110'luk kısımın üstüne basıp birimi sil dedim. Sonra 50'lik kısımın üzerine basıp birimi sil dedim. 160GB lik bütün bir disk oluşturdu. Güzel güzel o hdd yi babamın bilgisayarına takıp çalıştırdım. Kendi bilgisayarımı açınca ne göreyim. 350GB lik D diskimin yerinde yeller esiyor. Disk yönetiminden baktığım da 350GB lik "ham birimi" görünce kafamdan aşağı kaynar sular indi. Ya ben hatalı bir şekilde bu birimi de sildim. (ki daha önce binlerce kez yaptığım bir işlemdir, ama uyuyakaldım da bastım heralde) ya da windows resmen hata yaptı. 350 GB lık bölümün 300Gb dolu idi. Data kurtarma programları 80 binden fazla klasör ve 1 milyondan fazla dosya buluyor Indexler bozulduğu için kim kimin içinde belli değil. FFfd450Dsdse gibi isimleri var. Buradan dosyaların ne olduğunu bulmama imkan yok. Velhasıl kelam belgelerim, D üzerinde idi, dolayısıyla en çok visual studio projelerimin gittiğine üzülüyorum. Gerisi önemli değil. Dosyaları data kurtarma programı ile buluyorum ama karman çormanlar. Küçük boyutlu milyonlarca dosyalar. Toparlamaya imkan yok. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Aralık 2011 Paylaş 24 Aralık 2011 Armağan hocam çok geçmiş olsun, ne kadar kötü bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum, belki denemişsindir ama getdataback diye bir program var ben bir kaç kez düzgünce veri kurtardım, bir dene istersen... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 24 Aralık 2011 Yazar Paylaş 24 Aralık 2011 Armağan sen yapma bari Abi yapmadım gibime geldi. Yani 350 lik birimi silmek için kafamın bayağı bir güzel olması lazım. Ya işin garip tarafı emin de değilim. ama gerçekten program da hata yapmış olabilir. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 24 Aralık 2011 Paylaş 24 Aralık 2011 Geçmiş olsun diyecek başka bişey kalmamış. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 24 Aralık 2011 Yazar Paylaş 24 Aralık 2011 Armağan hocam çok geçmiş olsun, ne kadar kötü bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum, belki denemişsindir ama getdataback diye bir program var ben bir kaç kez düzgünce veri kurtardım, bir dene istersen... Sağol abi hepsini denedim dosyalar sağlam da isimler bozuk.... Geçmiş olsun diyecek başka bişey kalmamış. sağ ol abi. Bi bardak su içelim bari. 1 hafta önceki yedeklerim vardı. Son hafta bir muhasebe programı üzerinde çalışıyordum. Bayağı ilerlemiştim o gitti. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 Geçmiş olsun abi. Yazılımsal birşey olduguna inanıyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 Geçmiş olsun Armağan. 1 kere başıma geldi, o kaynar sular bana da uğramıştı. Allah'tan video arşivimin boyutlarından sıkıntı yaşamamıştım. Gerisi hikaye zaten... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 25 Aralık 2011 Yazar Paylaş 25 Aralık 2011 (düzenlendi) geçmiş olsun. diskte herhangi bir işlem yapmadıysanız, fdisk ve de format ile kaldıysa yaptıklarınız; sanırım bütün verilerinizi bir bütün olarak alabilirsiniz. bunun için kurtaracağınız verilerinizin sığacağı büyüklükte bir sabit disk, windows yüklü çalışır durumda bir bilgisayar ve biraz da sabıra ihtiyacınız var. ve tabi ki restorer 2000 pro isimli programa. kurtaracağınız verileri koyacağınız ve kurtarılacak sabit diskleri çalışır durumdaki başka bir bilgisayar takın, restorer 2000 pro programını çalıştırarak sildiğiniz diski seçin. sonra da scan komutu ile taramayı başlatın. 500gb için yaklaşık 2-12 saat arası (makina hızına bağlı) tarama işlemi yapacaktır program. sonrasında da sağda bulduğu dosyalama sistemlerini listeleyecektir. o listedeki başlıklara çift tıklayarak sizin verilerinizin doğru olarak solda listelendiği başlığı bulun. ardından da soldaki listeden kurtaracağınız klasörleri/dosyaları seçin ve yukarıdaki komutlardan recover marked ile dosyalarınızı boş olan sabit diske kopyalayın. bu işlem tarama süresinden daha uzun sürecektir, bilginiz olsun. not: doğru dosyalama sistemi genelde ilk beş-altıda olanlardan biridir. Evet restorer 2000 gerçekten kuvvetli bir porgram, active file recovery gibi. İlk denediğim programlardandı. Lakin nasılsa her program yaklaşıl üç buçuk saat tarama sonucunda hddyi bitirdiği halde bir tane dosya adı gösteremiyor. Hep F0055s4ad4q gibi isimli dosyalar var. Fdisk ve format yapılmadı. Sadece partion silindi. Fdisk denemez tam olarak. Yeni partion veya alan oluşturmadım diskte. Hiç bir şekilde klasör dosya adı gözükmüyor. Notebook'uma kutu ile bağladım sonuç aynı. NOT: Disk AHCI modunda yazıldığı için olabilir diye düşünüyorum. 25 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 bu pc bileşenleri ve programları kadar aptal bir üretim yok sanırım, geçmiş olsun, benzerini yaşamıştım, gittim 1 bardak soğuk su içtim, gerçekten içtim, azım dilim kupkuru olmuştu, sonra boğaza indim, 1 bardak ta çay içtim. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 25 Aralık 2011 Yazar Paylaş 25 Aralık 2011 öyleyse fdisk yapıp hatta format atıp öyle deneyin derim. Raid olmadıktan sonra yazma modunun çok bir önemi yok, program dosyalama sistemine bakıyor. bu arada bahsettiğiniz hdd sata bağlantılı değil mi? çünkü eğer ide ise ve tek başına master ayarı varsa yanına takacağınız başka bir slave/cable select ide tek başına master ayarındaki hdd'nizi bozar. bu şekilde üretim ilk wd hddlerde başlamıştı dünyada. ve ilk kurbanlarındandım. ard arda 3 hdd iade etmiştim zamanında. sonunda olayı çözmüştük ama ben yerine quantum almıştım artık. Evet . Disk sata ve bölüm oluşturup, hızlı format atıp da denedim. Zaten kutuyla notebook'uma bağladığında bunları yapmadan göremezdi. Sorun sanıyorum HDD'de. Birim sil ile alakası yok. Bir şekilde HDD'nin dizin yapısı bozulmuş. İnternette samsung diskte böyle sorunla karşılaşan bi kaç kişiye daha rastladım. Dosyaların hepsi orada ama isimleri değişik. Değişik de değil sanki ID gibi bi anahtarla yeniden adlanmış gibi. Aklıma "Acaba virüs gibi bir şey mi?" sorusu gelmiyor değil hani! Gerçi virüs taramaları da sonuçsuz kaldı. Olan isimleri ile dosyaları kurtardım. Rastgele açıp işime yarayacak gibiyse kopyalıyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Armağan Bey geçmiş olsun. Buradan şu ders çıkıyor. Elinizdeki önemli dökümanların belgelerin daima 2-3 -4 (önem durumuna göre) yedeği olması. Diyeceksin sende varmı Bazen yapmıyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 26 Aralık 2011 Yazar Paylaş 26 Aralık 2011 Armağan Bey geçmiş olsun. Buradan şu ders çıkıyor. Elinizdeki önemli dökümanların belgelerin daima 2-3 -4 (önem durumuna göre) yedeği olması. Diyeceksin sende varmı Bazen yapmıyorum. Saygılarımla. Tabi hangileri önemli onları da iyi tahlil etmek lazım. Kayıtlı oyunlarım bile gitti Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Geçmiş olsun..Bu tip işlemleri yapmadan önce mutlaka format atılacak diskin adını değişirim.Mesela ''Silinecek'' yaparım..Yoksa c: ler d: ler biribiriyle karışabiliyor.Dokunmayacağım disk adını da ''Yedek'' olarak değişirim.Bu şekilde şuana kadar hata yapmadım.Ama öncesinde benimde hatalarım oldu... Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Keşke fat recovery deneseydiniz, veriler diskte olmasına rağmen dosya yerleşim tablosu uçmuş olabiliyor. Bu durumda verilerinizi sıfır kayıp ile alabilirdiniz sanıyorum. Geçmiş olsun. Ayrıca ismini hatırlamadım bir data recovery programı da yine dosyaları isimlerinin orijinal halinde kurtarıyordu. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 26 Aralık 2011 Yazar Paylaş 26 Aralık 2011 Keşke fat recovery deneseydiniz, veriler diskte olmasına rağmen dosya yerleşim tablosu uçmuş olabiliyor. Bu durumda verilerinizi sıfır kayıp ile alabilirdiniz sanıyorum. Geçmiş olsun. Ayrıca ismini hatırlamadım bir data recovery programı da yine dosyaları isimlerinin orijinal halinde kurtarıyordu. Teşekkürler Disk NTFS. Her programı denedim. Hiç biri gerçek adlar getiremiyor yeinede isimlendirme mantığını bulup o karmaşık dosya adlarında bir çok dosyamı kurtardım. Geçmiş olsun..Bu tip işlemleri yapmadan önce mutlaka format atılacak diskin adını değişirim.Mesela ''Silinecek'' yaparım..Yoksa c: ler d: ler biribiriyle karışabiliyor.Dokunmayacağım disk adını da ''Yedek'' olarak değişirim.Bu şekilde şuana kadar hata yapmadım.Ama öncesinde benimde hatalarım oldu... Sağol Benim D diskimin adı da "sonstiq"di. Karıştırmış olamam. Armağan bey geçmiş olsun, senin gibi öngörüleri yüksek bir arkadaşın, verileri taşınabilir hdd ye yedeklememesine şaşmadım dersem yalan olur. Muhammed bey gibi bilgisayar konusunda uzman bir kardeşimizin önerileride eğer işe yaramamış ve "tekrar geçmiş olsun" demiş ise, bu sözün üstüne bize de geçmiş olsun demekten başka söylenecek söz kalmamıştır. Sağ ol. Yoğun çalışınca yedeklemek aklına gelmiyor insanın. Hatta tuvalete gitmek bile bu pc bileşenleri ve programları kadar aptal bir üretim yok sanırım, geçmiş olsun, benzerini yaşamıştım, gittim 1 bardak soğuk su içtim, gerçekten içtim, azım dilim kupkuru olmuştu, sonra boğaza indim, 1 bardak ta çay içtim. Sağ ol abi seni atlamışım. Ben de içtim damacanadan 1 bardak su Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Benim bilgisayarda da iki harddisk ve önemli belgeler var.. Format atarken mutlaka ikinci hardiski söküyorum.. Ne olur ne olmaz Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Benim bilgisayarda da iki harddisk ve önemli belgeler var.. Format atarken mutlaka ikinci hardiski söküyorum.. Ne olur ne olmaz Tam acemi işi. Yanlış anlama tabi, kötü manada söylemiyorum, eşeğini sağlam kazığa bağlıyorsun, bu manada yane. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 E acemiyim sonuçta... Ama eşek sağlam bağlı... Bakınız profosyonellerin haline Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Aynen öyle. Kaç defa kendime güvendiğimden neler güme gitti, ben bilirim Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 27 Aralık 2011 Yazar Paylaş 27 Aralık 2011 E acemiyim sonuçta... Ama eşek sağlam bağlı... Bakınız profosyonellerin haline Üstüme alındım lakin o birim ben silmeden de başka bi naneden dolayı da silinmiş olabilir Tam olarak yapmadım diyemiyorum çünkü hatılamıyorum Şu da aklıma geliyor ben birimi silseydim dosyların isimlerinin bu şekilde uçmaması lazımdı. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Olan olmuş artık bence daha fazla üstünde durmamaya çalış.Yoksa gerçekten stres insanı yıpratıyor.Uykuların kaçar.Biran önce normal hayatına dönüp gidenleri telafi etmeye çalış.Hatta bu konuyu da kapatsınlar bence Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Benim bilgisayarda da iki harddisk ve önemli belgeler var.. Format atarken mutlaka ikinci hardiski söküyorum.. Ne olur ne olmaz Ben format bile atmıyorum Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 çok korkuyorsunuz bu ne böyle, delikanlı bilgisayarcı tükürüğünü yalamaz Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Ben format bile atmıyorum Höh, daha neler çok korkuyorsunuz bu ne böyle, delikanlı bilgisayarcı tükürüğünü yalamaz Di mi, ben mesela kaç defa pc dağıtıp topladım, sonra basıyorum düğmeye, alllah allaaaah, açılmıyor. Güç kablosunu takmadığımı görünce, kaç defa kabloyu azarladım, niye kendisi girmiyor diye... Yorum bağlantısı
Recommended Posts