İçeriğe Yönlendir

Orjinal Arka Park Sensörü Hassasiyeti

Serdar Can

Recommended Posts

Serdar Can

2012 fiesta titanium aracımın park sensörlerinden memnun değilim. sürekli sesli ikaz vermeye başladığında arkada yaklaşık 30cm kadar boşluk oluyor, aracın kitapçığını okudum orada da aynı şekilde yazıyor, daha önceden fiat brao aracım vardı o sürekli ikaz vermeye başladığı zaman yaklaşık 8-10cm boşluk kalıyordu, dar yerlere park ederken de çok büyük kolaylık sağlıyordu. fiestanın sensörlerinin hassasiyetine bir değişiklik yapmak mümkün müdür acaba?

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Hassasiyetinin ayarlanabileceğini sanmıyorum. En fazla piyasada beklentileriniz karşılayacak tarzda harici bir ürün varsa alıp, üstündekiler ile değiştirilebilir.

Ayrıca üstündekilere de kullandıkça alışacağınızı düşünüyorum. Kesintisiz olarak ikaz vermeye başladığı uzaklığı iyi belledikten sonra iş kolay. Ben şöyle yapıyordum mesela, kesintisiz ikaz vermeye başladıktan sonra da aracı bir 15-20 cm kadar daha yanaştırıyordum. Bu arada fiatın park sensörü dediğiniz gibiyse, müthiş ;)

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Peki arkadaşlar Bİm'de satılan park sensörü için görüşlerinizi alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Hassasiyetinin ayarlanabileceğini sanmıyorum. En fazla piyasada beklentileriniz karşılayacak tarzda harici bir ürün varsa alıp, üstündekiler ile değiştirilebilir.

Ayrıca üstündekilere de kullandıkça alışacağınızı düşünüyorum. Kesintisiz olarak ikaz vermeye başladığı uzaklığı iyi belledikten sonra iş kolay. Ben şöyle yapıyordum mesela, kesintisiz ikaz vermeye başladıktan sonra da aracı bir 15-20 cm kadar daha yanaştırıyordum. Bu arada fiatın park sensörü dediğiniz gibiyse, müthiş ;)

+5 Bende aynı şekilde yapıyorum . Park sensörü kesintisiz ötmeye başladığı zaman kalan mesafe yaklaşık 20 cm. Kesintisiz ötmeye başlayınca 10 cm filan daha salıyorum arabayı , kitap gibi yanaşmış oluyorum... :good1:

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

Peki arkadaşlar Bİm'de satılan park sensörü için görüşlerinizi alabilir miyim?

daha takmadım ama evde denedim 1.5 metreden sonra ikaza başlıyor 40 cm de son buluyor ama uzaklıkları metre ilede test ettim söylediği mesafede en fazla 5 cm sapma oluyor

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Ercüment bey benim en çok merak ettiğim konu bu park sensöründeki konuşma olayı.Nasıl sürücüyü rahatsız ediyor mu?Ses net duyulabiliyor mu aceba?

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu
Sensör olacaksa bu olmalı bence, yerim ultrasonic sensörleri :)http://www.proxel.com/

Hakikaten güzelmiş

Ercüment bey benim en çok merak ettiğim konu bu park sensöründeki konuşma olayı.Nasıl sürücüyü rahatsız ediyor mu?Ses net duyulabiliyor mu aceba?

Ekranın arkasında minik bir hoparlör var öyle rahatsız edici gelmedi ev ortamında bana arabada daha az duyulacaktır, zaten istersenizde ekranın arkasında bir düğme var siz seçiyorsunuz ister sesli ister bip bip

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Sensör olacaksa bu olmalı bence, yerim ultrasonic sensörleri :)

http://www.proxel.com/

Evet bu olay süpermiş ama Türkiye'de satışı yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bizde demode olan şeyler satılır zaten, bu alet sahibinden de falan oluyor bazen, kargo sorunu olmasa ebayde dolu var, hemde ucuz, öne arkaya bantla gitsin, bozulma derdi yok ve daha hassas.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Benim arabada da yaklaşık 20 cm kalınca kesintisiz ötüyor bence iyi bir mesafe, daha fazla yaklaşırsam(otopark duvarına) bagaj açılmıyor zaten :)

Yorum bağlantısı
Cemil Canten

Ben geçen yaz kapmayasında almıştım BİM den 49 tl ve 20 de taktırmasına verdim 70 geldi. Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum güzel çalışıyor 1,6 metreden başlıyor konuşmaya ve rahatsız edici bir durumu yok ama daha ne kadar bu şekilde çalışır bilemem. Taktırırken usta bu uzun gitmez bizde kini takalım demişti ama onda konuşma sesi yoktu ben bunu tercih ettim.

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

Ben geçen yaz kapmayasında almıştım BİM den 49 tl ve 20 de taktırmasına verdim 70 geldi. Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum güzel çalışıyor 1,6 metreden başlıyor konuşmaya ve rahatsız edici bir durumu yok ama daha ne kadar bu şekilde çalışır bilemem. Taktırırken usta bu uzun gitmez bizde kini takalım demişti ama onda konuşma sesi yoktu ben bunu tercih ettim.

sensörlerin arka tarafı su alırmı diye bir teredütüm var silikonlasakmı acaba takmadan

Yorum bağlantısı
Metehan Türk

Tekrar başlık açmak istemediğim için başlığı açan arkadaşımın affına sığınarak araya kaynak yaptım.

Arkadaşlar yarım saat önce hepsiburada dan aşağıda linkini verdiğim arka için park sensöründen aldım.

http://www.hepsibura...KU=OTROTART231V

İşin garibi ise çok işime yarayacağına emin olduğum bu cihazı ne kadar nasıl monte ettireceğim.Nitekim fiyatı zaten 67 lira eğer benden montaj için 60 lira isterlerse insanın taktırma hevesi kursağında kalır.

Taktıranlar varsa en az kaça halledebiliriz bu işi?

Bu marka sensörlerden kullanan oldu mu?

BİM de satılanın markası neydi acaba?

Ben Rotacar aldım elime daha geçmedi ama özellikleri tatmin edici.

Yorum bağlantısı
Metehan Türk

Biz bu cihazı 30-40 lira arası taktırırsak iyi olur.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Benim araçta 30 cm varken kesintisiz ötüyor bu yüzden tamponlarda henüz çizik yok..

Yorum bağlantısı
Metehan Türk

Benim araçta 30 cm varken kesintisiz ötüyor bu yüzden tamponlarda henüz çizik yok..

Zaten benim korkumda ondan kaynaklanıyor.Bazen park yapma esnasında kritik mesafelere kadar yaklaşınca insan tedirgin oluyor.Üstelik kendi aracıma mı yanayım başkasının aracına vereceğim zarara mı?

Sonuç:Git kendine sensör al.

Bu arada konuyla alakasız ama merakıma verin.Şahin kardeşim arabayı sattın mı ne yaptın?

Geçenlerde satışa çıkardım diye yazmıştın.Son durum nedir?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özgür Mert

Ben modacarın beyaz sensörlü park sensörlerini kullanıyorum. 20 cm kalınca sürekli ötüyor. Sensörden çok memnunum. Serviste parayla sensör takdırmayın marka takıntınız varsa aynı marka sensörleri en az yarı fiyatına dışarıda taktırabilirsiniz. Ford serviste bress marka sensörlerin üzerine 100 tl yazmış bu sensörleri dışarıda 50 tl ye rahatlıkla bulursunuz. Cenmaxlara 150 tl yazıyorlar onlarda 80 tl civarında işçiliğe ne yazdıklarını bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Altındal
(düzenlendi)

Ben modacarın beyaz sensörlü park sensörlerini kullanıyorum. 20 cm kalınca sürekli ötüyor. Sensörden çok memnunum. Serviste parayla sensör takdırmayın marka takıntınız varsa aynı marka sensörleri en az yarı fiyatına dışarıda taktırabilirsiniz. Ford serviste bress marka sensörlerin üzerine 100 tl yazmış bu sensörleri dışarıda 50 tl ye rahatlıkla bulursunuz. Cenmaxlara 150 tl yazıyorlar onlarda 80 tl civarında işçiliğe ne yazdıklarını bilmiyorum.

bolu'da ford servisinde brees marka sensör için 150 tl den aşağıya fiyat vermiyorlar, bende brees le kendim irtibata geçtim ama malesef sadece anlaşmalı yerlerine satabiliyorlarmış perekande satışları yokmuş , piyasa da brees bulunmuyor :angry:

tarihinde Murat Altındal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...