İçeriğe Yönlendir

Yine Egr ....

Umeyr Sadık Turan

Recommended Posts

Umeyr Sadık Turan

egr iptali için 2 gün önce ford uşak bayisine gittim dedim ki egr yi iptal eder misiniz iptal etmiyoruz ama yine sorayım dedi görevli yanımda ve ustayı mı aradı kimi aradıysa egr iptal ediyormuyuz dedi o da egr iptal etmiyoruz ancak değiştiririz dedi sonra da egr iptal edilmez turboyu patlatır onun için egr iptali olumlu bir şey değil dediler benim kafam karıştı forumda bir sürü egr iptali çalışmaları yapan var ve turbo yu patlatır diye bir şey sölememiştik yoksa iptal etmemek için mi öğle dediler yardımınızı bekliyorum ne yapmalıyım iptali konusunda ???

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

patlayan turbo, hem de egr iptali sonucu :bomb: , depodaki mazottan da korkarlar mı sorsaydınız, depoları söküp gidelim. PAtlamış bir turbo göstersin bize, ona sıfır egr armağan benden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

yani kendim biraz daha anlayan birisi olsaydım üstlerine giderdim bir de öyle söyleyince bir şey diyemedim araç babamın tamam kalsın dedim ben bu iptali serviste yaptırmadan sanayide yaptırsam iyi olacak peki nasıl yaptırmam gerekiyor kör tapa takıyorlar yada söküyorlar nasıl yaptırmalıyım ? belki de onlar bunu yapmayı istemiyorlar olabilirler de

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas
(düzenlendi)

Bu EGR iptalini 2002 Focus Tdci de sahsen kendim uygulamistim ; iki vidayi söktükten sonra aradaki kecenin boyutunda kestigim tenekeye iki de delik (vidalar icin ) actiktan sonra olay hallolmus oldu ..elde ettigim sonuc nedir derseniz ?; gaza yani pedala daha duyarli hale gelen bi motor ve eksozdan atilmayan kara duman :yes: ..cürük gaz ölcümlerinde herhangi bi olumsuzluk ta yasanmiyor . :i-ih:

tarihinde Mustafa Mermertas tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

EGR Valf iptalinin araç için hiçbir zararı yok.. Aksine gaza basınca araç daha erken tepki veriyor..

Zaten EGR eksoz gazının avrupa standartlarında olması için araçlara konulmuştur..

Şahit olmadım ama bazı arkadaşlar EGR iptal olmazsa motorun zamanla kurum bağlayacağını söylüyorlar.. İptal olursa carbon clean'e hiç gerek kalmıyormuş..

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

bu egr yi ben de düşündüm ama olumsuz bi etki yaratacağından korktum. peki bu egr iptali sonrası kaç hp değişiyor araç?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Servise sorun bakalım EGR içindeki aç-kapa yapan valf benzeri silindir tıkanınca neden patlamıyor turbo :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Servise sorun bakalım EGR içindeki aç-kapa yapan valf benzeri silindir tıkanınca neden patlamıyor turbo :D

:good1:

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

bu egr yi ben de düşündüm ama olumsuz bi etki yaratacağından korktum. peki bu egr iptali sonrası kaç hp değişiyor araç?

hp değerinde pek değişme olacağını sanmıyorum fakat adamın çıkıpta turboyu patlatır demesi bir de servisteki adamın bunu demesi beni korkuttu çağlar abi de öle birşey yok dedi içim rahatladı ama kısa zaman içinde yaptıracağım

Abiler arkadaşlar o zaman egr nin iptali için düğmeye basıyoruz ve ben malatya ya gidip geleceğim bir daha o zaman iptal edilmiş olacak :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Estağfirullah, öyle ipe sapa gelmez , fizik kanunlarına bile aykırı şeyler duyabiliyoruz ki, Einstein duysa, saçlarını bile kestirirdi sanıyorum. En basitinden, lastik patlar, turbo yatak dağıtır, hadi buna patlama dediler diyelim, egr nin suçu ne.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

EGR yi iptal ettirirseniz aracınızın çekişinin de artacağından da emin olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Okan Balcı

benim araçta 10 bin kmdir egr iptal durumda neden 110 bin km egr ile dolaşmışım diye hala düşünür dururum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç

neden iptal edileceginden ziyade ne işe yaradıgına bakmak gerekir

esasında emisyonla alakalı bir parça

eger emisyonla ilgili bir degişiklik yaparsanız mutlaka aracın çevreyi kirletme degerleriylede onamış olunacagını unatmamamız gerekir

tabi bizdeki çevre bilinci de tartışılır bir konu

nasıl egr iptali tartışıldıgı gibi katilizörü iptal edenin egr yi iptal etmesi çok basit bir konu

esas konuşmamız gereken herşeyin maliyetinin yanında sonuçlarını tartışmamız gerekir

temiz bir çevre temiz bir gelecek için düşünmemiz gerekir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bizim yakıt istasyonlarında, dolum yapılırken, boş dpo muhteviyatındaki yakıt buharı nereye gidiyor? ALmanya da bu buhar nereye gidiyor? Almanya da kaçak elektrik kullanana ne yaparlar, bizde kaçak kullanmayana ne yaparlar? Bu soruların cevapları eşitlendiğinde konuşalım egr yi bir daha :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Çekirdekten yetişme ustadan yeni bir şehir efsanesi :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

iptal edilen EGr de egzos gazı sıcaklığı biraz daha yüksek olur. Bu da turbonun biraz daha fazla ısınması anlamına gelebilir.

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

bana yararından çok zararı var mı yok mu o lazımdı ama hemen hemen zararı da yok diyebileceğiz :)

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

bana maliyeti ne kadar olur bu iptalin ? kendim yapamayacağım için

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

20 dakikalık işçiliğin karşılğı nedir TR de :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

20 dakikalık işçiliğin karşılğı nedir TR de :rolleyes:

İşçilik maliyetleri burada sakalla ölçülüyor.. At bir sakal derler :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Önce kendine fayadan olacak ki sonra çevrene faydalı olabilesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Filik

arkadaşlar aynı sıkıntı bendede var maalesef 2010 tdci titanium focusumda egr valfi arızal iptal edilmesini istedim yetkili serviste özel serviste iptal edemeyiz arıza lambası yanar hemde araba 3000 deviri gçemez felan gibi birşeyler söylediler ne yapmamı önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

20 dk o zaman ustanın ağzına bakıyor burası Türkiye belli olmaz kimin ne diyeceği

arkadaşlar aynı sıkıntı bendede var maalesef 2010 tdci titanium focusumda egr valfi arızal iptal edilmesini istedim yetkili serviste özel serviste iptal edemeyiz arıza lambası yanar hemde araba 3000 deviri gçemez felan gibi birşeyler söylediler ne yapmamı önerirsiniz?

benim aracımda arızası yok fakat ben yinede iptal ettireceğim sizin de iptal ettirmenizi isterim araçta değişikliler meydana getiriyorsa

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...