İçeriğe Yönlendir

Motorum Donmuş Olabilir.

Aydın Kutulaman

Recommended Posts

Aydın Kutulaman

Herkese selam.. benim bir sorunum var yaklaşık 2hafta önce arabamın su hortumu patladı ve motorda dolayısıyla hiç su kalmadı.. şansıma benzinlikteydi hemen arabayı çektim oraya.. bir gün sonra ameliyat oldum daha yeni ayağa kalktım..arabayı almaya gidiceğim ama donmuş olmasından korkuyorum malum Ankara -16'yı gördü... sorum motorda su olmayan araba donar mı...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Su yoksa donmaz,bir miktar kalmışsada antifrizlidir birşey olmaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

soğutma sıvısı :)

patlak vs varsa giderin. antifiriz koyun. sanayiye gidebilirse araç orda soğutma sistemini elden geçirin.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Halk tabiri motorda su tabiki soğutma suyu. O kadar irdelemeye gerek yok herhalde. Alın elinize 1 kova ılık su, yavaş yavaş dökün, eritir eğerki donma varsa :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Azalan suyun yerine takviye yapılmadı ise antirizlidir zaten, sorun olmaz. Ama kaçağı tamir edip sadece su ile doldurduysanız sürpriz olabilir

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yeterli antfirz yok ise motor donmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
Aydın Kutulaman
(düzenlendi)

İçinde ne radyatör suyu var ne de antifriz var.. hepsi 0

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
War değil var
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

yeterli antfirz yok ise motor donmuş olabilir.

Mustafa, donacak bir şey yoksa motor bloğunda, ne donabilir :)

içinde ne rayatör suyu var ne de antifriz war.. hepsi 0

Mantık olarak donacak bir sıvı olmadığından metalin de donması mümkün olmadığından bence, hortumu değiştirin, antifreezeli soğutma suyunuzu ekleyin, yola devam edin derim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kapı kilidinde de su yok ama dondumu sıkıntı yapıyor :p hareketli metal parçalar donmuşsa ki motorda haraketin babası oluyor bence sıkınıtılı bi durum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kapı kilidi dış etkenlere açık, yağmur suyu yiyip donabilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kapı kilidi dış etkenlere açık, yağmur suyu yiyip donabilir.

:p bunda da tüm su boşalmamıştır belki.

Yorum bağlantısı
Aydın Kutulaman

Yok abim suyu koyunca 5-10dk'de boşaltıyor... krikoya kaldıracağım suyu koyucam bulucam hortumu çıkartıp yenisini takıcam... sonra antifrizle suyu tamamlıycamda donmuşsa çalıştırırken sıkıntı çıkar diye korkuyorum

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Soğutma sistemindeki sudan bahsediyor arkadaş. Antifirizli değilse inşallah donmamıştır. Eğer donarsa bloğu çatlatabilir.. Ama hortum patladı diyorsunuz su kalmamıştır muhtemelen. Korkacak bişey yok. Hortumdaki patlağı halledemezseniz su sizi çok az bir süre idare edecektir. Risk almayın bence hotumu tamir ettirip antifiriz koyup öyle çıkın yola.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Motor donmaz arkadaslar, motordaki su/ antifriz donar e oda icinde olmadigina gore :) Egerki patlayan hortum tamir edildiyse, siz ilik suyu yavasca fazla fokurdatmadan koyun ve motoru calistirin. Arac isinana kadar genlesme kabi acik kalsin o sirada hafif hafif gaz verin. Termostat actiktan 1-2 dk sonra kapagi kapatin. Ilk firsatta da suyu 50/50 antifirzle degisin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Cetin

kapı kilidinde de su yok ama dondumu sıkıntı yapıyor :p hareketli metal parçalar donmuşsa ki motorda haraketin babası oluyor bence sıkınıtılı bi durum.

Yag da mı yok bu motorda :biggrin:

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Motor öyle kolay kolay donmaz. İçinde tamamen antifrizsiz su olsa bile motor yine donmaz,hortumlar donar,radyatör donar.

Yorum bağlantısı
Aydın Kutulaman

halloldu donmamış direk suyu koydum deliği buldum yattım altına boruyu çıkardım değiştirdim... antifizli suyu koyup yola devam

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Serkan Karadağ
(düzenlendi)

İyi akşamlar arkadaşlar

Arkadaşımın 1999 polosuna antifiriz ekledikten sonra motor soğutma suyu üç defa eksiltti. Her seferinde normal su ekledik. Daha sonra sokağa park ettik. Şimdi bu soğuklarda motor dondu mu? Bu şekilde bırakmaya devam etsek motor bloğunu çatlatır mi yada zarar verir mi?

tarihinde Serkan KARADAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...