İçeriğe Yönlendir

Sedan Araçlarda Neden Arka Cam Sileceği Olmaz?

İbrahim Fındıklı

Recommended Posts

İbrahim Fındıklı

Arkadaşlar...

Sedan araçlarda arka cam sileceği neden olmaz?

Aerodinamik diyenler var, ihtiyaç yok diyenler var, görsellik diyenler var, vs...

Ama teknik olarak karşılığı nedir? Niye olmaz?

Sizce?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Arka cam, arka lastiklerden yükselen sulardan dolayı kirleniyor büyük ölçüde ; sedanlarda bu sorun olmadığı için gerek görülmüyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Aslında benim bildiğim bir örnek var, o da; Fiat Tempra. Ama Tempra'dan sonra hatırlamıyorum ben.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çünkü gerek olmaz, aerodinamik yapı gereği kirlenmez, durmadığınız sürece ıslanmaz bile..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Araç hareket halindeyken oluşan hava girdabı, sedan da cama gelmediği için sedanlarda sileceğe ihtiyaç görülmemiştir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bazı ülkelerde zorunlu. Ancak neden olmadığını yazmışlar zaten.

onion1.jpg

mat4h.jpg

ex1306056420.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mesela Skoda Octavia...Aerodinamik sebeplerden cam aşırı kirlenmediği için sedan araçlarda arka cam sileceği olmaz...Hb aracın yağışlı havalarda camının kirlenmesi için 2 saniye yeterli... :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Temprada vardı evet ancak pek göze hitap etmiyordu.Ya da biz alışmadığımızdan dolayı sedanlara yakıştıramıyoruz.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Çünkü gerek olmaz, aerodinamik yapı gereği kirlenmez, durmadığınız sürece ıslanmaz bile..

Sedanlar durmazmı abi :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl
(düzenlendi)

Bazı sedan araçlarda arka silecek var. Bence tüm sedanlarda olmalı zararı olmaz faydası olur.

tarihinde Mahmut Kızıl tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bence olmasın yav. Hem çirkin duruyor hem de rüzgardan ses yapar o. :) Ön silecek gibi değil zira,rüzgarı tersten alacak bir yerde.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence de gerekli.Kirlenip kirlenmemesi mesele değil netice de yoğun su geldiğinde de ihtiyaç duyulabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bence de gerekli.Kirlenip kirlenmemesi mesele değil netice de yoğun su geldiğinde de ihtiyaç duyulabilir.

Benim taka 17 yaşında. 1 kere bile ihtiyaç hissetmedim arka cam sileceğine. :) Sadece yağmurda durunca su gelir arka cama,o da 60 km hızın üstüne çıkınca kayar gider. :) Çamur vs hiç olmadı arka cam.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

sedan olmasına rağmen bir kaç kez gördüğüm arka camı silecekli araç vardı. ama markasını şu an anımsayamadım.

Laguna da var fakat o liftback kasa olarak geciyor..Sedan -hacthback kırması oluyor galiba :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sedanlar durmazmı abi :)

Durmaz :)

Dursada kirliliği oluşturan durunca ıslanması değil yolda giderken yoldan gelen çamurdur... Bu da sedana gelemez işte..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

7 yıl Temra kullandım ve çok alışmıştım. Araba sedan da olsa arka silecek bence gereklilik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bektaş Aslantaş

bencede olmalı görsellik açısından ne gibi sıkıntı doğururki anlamışta değilim. silecek sonuçta :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Yolculuk esnasında çok sorun teşkil etmemekle birlikte;

geri giderken ve park ederken ihtiyaç duyulacak bir özellik olduğunu düşünüyorum ama...

Yolculuk esnasında kirlenmese de kirli olarak yolculuğa başladığımız arka camımızı temizleme aparatı bir eksiklik değil midir?

Başka bir şey olmalı ama, ne?

Takıldı şimdi kafama, hadi hayırlısı :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1 kere bile ihtiyaç hissetmedim arka cam sileceğine. :) Sadece yağmurda durunca su gelir arka cama,o da 60 km hızın üstüne çıkınca kayar gider. :) Çamur vs hiç olmadı arka cam.

+1

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Durmaz :)

Dursada kirliliği oluşturan durunca ıslanması değil yolda giderken yoldan gelen çamurdur... Bu da sedana gelemez işte..

Bir çamur söz konusu olabiliyor işte... o zaman lazım bu zımbırtı :p

Hatta far sensöründen yağmur sensöründen daha işlevsel olabilir bile ;)

7 yıl Temra kullandım ve çok alışmıştım. Araba sedan da olsa arka silecek bence gereklilik.

Tempra'larda varmış evet...

Olsa iyi olurmuş gerçekten...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Sedan sevmez biri olarak, sileceğin sedanı yüzüne bakılmayacak hale getireceği kanısına vardım yukarıdaki resimlerden.. :nea:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Benim taka 17 yaşında. 1 kere bile ihtiyaç hissetmedim arka cam sileceğine. :) Sadece yağmurda durunca su gelir arka cama,o da 60 km hızın üstüne çıkınca kayar gider. :) Çamur vs hiç olmadı arka cam.

Çamur olmadı ama şimdi kar oluyor ve kayıp gitmiyor Cihan kardeşim. ;)

Bııızzt bıızzzt temizlense fena olmaz mı :)

arka cam rezistansı ısınıncaya kadar kar eriyinceye kadar çoookkk var ;)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Notchbag araçlarda da oluyor en basit örneği Mondeo. Sedanlarda gerek olmadığı doğru ama yağmurlu bir havada şehir içinde iç dikiz aynasından arkayı görememek sıkıntı gelmiyor demekki kimseye :) Ben iç aynadan arkayı göremiyorum diye arka koltukta ortaya kimseyi oturtmuyorum :)

Mondeo%20Hatch.jpeg

1996_Ford_Mondeo_hatchback_-_UK_version_002_0629.jpg

ford-mondeo-hatchback-1-8-lx-5dr-1903847680-640x480.jpg

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Çamur olmadı ama şimdi kar oluyor ve kayıp gitmiyor Cihan kardeşim. ;)

Bııızzt bıızzzt temizlense fena olmaz mı :)

arka cam rezistansı ısınıncaya kadar kar eriyinceye kadar çoookkk var ;)

Arka camdaki sileceğin sileceği kadar temizlemek lazım karı da. O kadar temizledikten sonra da iş rezistansa kalır. Yine gerek kalmaz bence. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...