İçeriğe Yönlendir

Sedan Araçlarda Neden Arka Cam Sileceği Olmaz?

İbrahim Fındıklı

Recommended Posts

Mustafa Özer Gelişli

Araç hareket halindeyken oluşan hava girdabı, sedan da cama gelmediği için sedanlarda sileceğe ihtiyaç görülmemiştir

+1

Bazı ülkelerde zorunlu. Ancak neden olmadığını yazmışlar zaten.

onion1.jpg

mat4h.jpg

ex1306056420.jpg

Araç arka camının tavan ile yaptığı açıya yanlış hatırlamıyorsam slant angle deniyordu. Bu açı belli bir değerin altında ise aerodinamik olarak o bölgede düzgün/kararlı bir hava akımı olduğu için çamur v.s. arka cama yapışmak yerine hava ile beraber uzaklaşıp gidiyor. Bu nedenle eğer bu açı çok dik değil ise sileceğe ihtiyaç olmuyor. Resimlerdeki araçlar sedan ama bahsi geçen açı hep belirli bir değerden büyük. Bu nedenle arka sileceğe ihtiyaç olabilir.

Mesela Skoda Octavia...Aerodinamik sebeplerden cam aşırı kirlenmediği için sedan araçlarda arka cam sileceği olmaz...Hb aracın yağışlı havalarda camının kirlenmesi için 2 saniye yeterli... :good1:

+1

Bence olmasın yav. Hem çirkin duruyor hem de rüzgardan ses yapar o. :) Ön silecek gibi değil zira,rüzgarı tersten alacak bir yerde.

Ncık. Ses yapmaz. Özellikle hatcback te hemen hemen doğru düzgün bir rüzgar hızı görmez. Sedanda göreceği de ön sileceklerden daha düşük bir hızdır. Yani siz sürücü olarak onun sesini mümkün değil duymazsınız. Onun ses yapacağı/yaptığı sesin belirgin olacağı hıza çıksanız bile yol/ ayna v.s. sesinden sileceklere sıra gelmez..

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

mondeo mk2 sedanların bazılarında da vardı hatırladığım sanırım ghia x versiyonlarında.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mondeo mk2 sedanların bazılarında da vardı hatırladığım sanırım ghia x versiyonlarında.

Mk2'de ghiaX yoktur.. Silecekli olanlar Hb'dir ama sedana yakın olduğu için fark edememişsinizdir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fatih Mehmet Uslu

Bu konuyu açacaktım sitede de arattım bir şey bulamadım ama google'den arama sonucunda yine sitede aynı başlıkla bu konu çıktı :D

Yağmurlu günlerde bulunduğum ilde araçlar komple toz sonrası yağan yağmur ile çamur oluyor, silecek olmayınca arkadan ne geleni ne de başka bir şeyi göremiyorum. Gereklilik konusu tartışılır ama belki Honda'nın yere yakınlığı aracın fazlaca etkilenmesine sebep oluyordur...

Çok konuşulmuş, konuyu baştan sona okudum. Yakışmayabilir, normal şartlarda gereksiz de olabilir ama arka cam durduğu yerde çamur olarak bindiğimde bazen eksikliğini hissediyorum. Daha önceki tüm araçlarım hb idi belki de bu yüzden arıyorum.

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

5 sene Fiesta kullandım şimdide Focus SW var ben kullanıyorum çok işe yarıyor :)

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Valla ben zamanında kullullandığım sedan Focus'da bir çok kez, ulan şu arkada niye silecek yok demişimdir.Özellikle yağmurlu otoban sürüşlerinde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...