İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- GhiaX Xenon Far Yıkama Arızası

Kürşat Kurnaz

Recommended Posts

Kürşat Kurnaz

ford tutkunu arkadaşlara selam. artık bende bu camiaya 2001 mondeo 2.0 ghia ile girdim. ancak sizlerden bana yardımcı olmanızı talep edeceğim. şimdilik sorunum tek; far yıkamaları nasıl çalıştıracağım. farlar yanarken ön cam su sıkmayı denedim ama olmadı. hatta kurcalarken sol yıkama kapağını da kırdım:) şimdi bir de kapak arıyorum. bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sistem düzgün çalışıyorsa, far yanarken, ön cama su fışkırtınca, far yıkamalar da devreye girerdi. Aradığınız parça da zor bulunan bir parçadır.

Yorum bağlantısı
Davut Tunacık

Arkadaş bu ford ne biçim iş yapmış ya.Benim arabada 2001 model ama far yıkama filan yok.Utanmasalar Fiat gibi yapacaklar

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Bendeki far yikamalarini kendim kapaklari kirip tekrar yapistirmak suretiyle iptal ettim :nazar: Cok onemli bir donanim degil bence de, isime yaramadigim gibi yeni yikadigim aracin da kirlenmesine yol aciyor.

Far yikama kapagi icin otoservet'e bir bakiniz derim, orada bulabilirsiniz. www.otoservet.com.tr

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
Valla benim araçta vardı. Çok da memnundum. Yağmurlu, çamurlu havalarda güzel yıkardı.

Bendekileri ben kirmasam suyun basinci cok yakin zamanda kirardi :) Simdi su bosa gidiyor, tamponun altindan akiyor ona cozum ariyorum.

Bu arada ben bunlari yazarken yapistirdigim kapaklardan biri yerinden cikmis, cok kotu bir goruntusu var gercekten, yarin ilk is tekrar yapistiriyorum.

Kursat Bey, aradiginiz parcanin otoservette olmasi lazim, oraya bir bakin ve Huseyin KABAL Bey ile iletisime gecin, o size yardimci olacaktir.

Yorum bağlantısı

Mk3 kasa ghia donanıma sahip araçlarda far yıkama standart olması gerekiyor. Eğer ara modeller gelmedi ise far yıkama mevcut olmayan araçların hasarlı tamponları muhtemelen ucuz olması nedeni ile trendlerin tamponu ile değiştirilmiştir.

Far yıkama normal halojen far kullanan araçlar için ekstra donanımken, zenon far için standart bir donanımdır. Yağmur ve çamur bu farların işlevini çok çabuk bozduğundan standartlar gereği, far yıkama ve otomatik yükseklik ayarının da beraber yer alması gerekiyor. Dolayısı ile zenon kullanıcıları için far yıkama düşünüldüğünden çok daha gerekli ve muhakkak çalışması gereken bir donanımdır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
Kapakların zaten açılması gerekiyor. Yani o basıncı kapakların görmemesi gerekiyor. Sıkıntı orada sanırım.

Hakan Bey sistem sorunsuz calisiyordu, bir sorun yoktu; ancak nasil diyeyim, zamandan mi, yoksa bir darbeden mi bilinmez sol taraftaki kapak kopmak uzereydi ( belki de ben oyle algiladim, sikinti yaratmadan koptu ), ben de icabina baktim, zaten kaputa su sicrattigi icin sikayetciydim.

Yorum bağlantısı
Bendekileri ben kirmasam suyun basinci cok yakin zamanda kirardi :D Simdi su bosa gidiyor, tamponun altindan akiyor ona cozum ariyorum.

Bu arada ben bunlari yazarken yapistirdigim kapaklardan biri yerinden cikmis, cok kotu bir goruntusu var gercekten, yarin ilk is tekrar yapistiriyorum.

Kursat Bey, aradiginiz parcanin otoservette olmasi lazim, oraya bir bakin ve Huseyin KABAL Bey ile iletisime gecin, o size yardimci olacaktir.

suyu taşıyan hortumların ucunda siyah t veya l tipinde bagdaştırıcı parçalar mevcut hortumun ucundada inceltici aparat olması gerekiyor bu parçalar birleşim yerlerine çok içiçe girdigi zaman suyun geçişini daraltarak basınç yapıyor.ben aracımda bu hata yüzünden komple hortumu degiştirdim.buna göz atın çıkmasın diye iyice bastırınca bu sorun oluşuyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kürşat Kurnaz

haklısınız sanırım elektriki bir problem nedeniyle çalışmıyor. sonuçta tüm mondeo kullanıcıları far açıkken cam yıkama düğmesinin far yıkamayı da çalıştırdığını söylüyor. anlaşıldı servis/sanayi yolu göründü. kapağıda bulacağız bakalım. iliginize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam

Kursat Bey, esasinda cok kullanisli bir aksesuardir; ancak ben kullanmiyorum, bir eksigini henuz hissetmedim.

Cok masraf cikartirsa sadece kapakla kurtulabilirsiniz :melek:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tunç Tunçdemir

MK3kasa ghia donanımlı tüm mondeolarda far yıkama standarttır. Eğer aracınız ghia ve far yıkama yoksa , muhtemelen sizden önceki sahibi tamponu değiştirmiştir.

Bu arada benim far yıkama kapaklarını çaldılar. Parça sıkıntısı çekmedim , aynı günün akşamına boyalı olarak verdiler. Tanesi boyalı haliyle 48 tl imiş.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cem Utkan

Arkadaşlar hepinize çok selamlar, geçen hafta satın aldığım mondeo aracım ile mondeo hastası kişiler grubuna dahil oldum. Benim xenon far yıkama kapağının birisinde daha önceki sahibinden kalma yapıştırıldığını ve çalışmadığını farkettim diğeri ise faal durumda. Bu konuda tecrübeli abilerim/kardeşlerimden bana fikir verebilecek varsa çok sevinirim. aranıza katıldığım için çok memnun olduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar hepinize çok selamlar, geçen hafta satın aldığım mondeo aracım ile mondeo hastası kişiler grubuna dahil oldum. Benim xenon far yıkama kapağının birisinde daha önceki sahibinden kalma yapıştırıldığını ve çalışmadığını farkettim diğeri ise faal durumda. Bu konuda tecrübeli abilerim/kardeşlerimden bana fikir verebilecek varsa çok sevinirim. aranıza katıldığım için çok memnun olduğumu ayrıca belirtmek istiyorum.

Anladığım kadarıyla bir taraf çalışırken diğer tarafta kapak tampona yapıştırıldığı için orası çalışmıyor. Mutemelen yapıştırılan kapağın altındaki robot arızalı yada kapağın tırnaklarını kırmışlardır onu takamadıkları için (zayıf ihtimal) kapağı yapıştırmışlardır. Size tavsiyem ilk önce kapağı söktüp içeriye bakmanız lazım. Robot varmı ve varsada çalışıyormu. Robot varsa ve çalışıyorsa kapağı robota monte etirmeye çalışın. Çünkü bildiğim kadarıyla robot 250-300 tl gibi bir fiyat. Mehmet Abimin dediği gibi ya çıkmacılara bakacaksınız yada yurt dışı sitelerine (e-bay) bakacaksınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cem Utkan

yorumlarınız için teşekkür ederim. sanırım motorda sorun yok kapak kırılmış büyük ihtimalle. yenisi de fordburada.com da 260,57 TL ya satılıyor. şimdilik idare etmeyi düşünüyorum, arada sol farı iner silerim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

yorumlarınız için teşekkür ederim. sanırım motorda sorun yok kapak kırılmış büyük ihtimalle. yenisi de fordburada.com da 260,57 TL ya satılıyor. şimdilik idare etmeyi düşünüyorum, arada sol farı iner silerim :)

O fiyat kapak fiyatı değil. O fiyat robotla birlikte olan fiyatı. Ben kapağı servisten 50 tl taktırdım. Tahminim sizin kapağın takıldığı tırnaklar kırıldı. Onun tamiri olurmu bilmiyorum. Sanayide fiber işiyle uğraşan bir usta bulup sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu

Forum olmasa arabamızın özelliklerinden bile haberdar olmayacağız,

Ben de bugün inceledim, farlar yanıkken cam yıkama çalıştığında far silme robotunun da çalışması gerekiyor anladığım kadarıyla.

Fakat çalışmıyor. Baktım mekanizmsaı kapağın altında var. Önce sigortaya bakıcam. Daha sonra Allah kerim.

Yorum bağlantısı

Forum olmasa arabamızın özelliklerinden bile haberdar olmayacağız,

Ben de bugün inceledim, farlar yanıkken cam yıkama çalıştığında far silme robotunun da çalışması gerekiyor anladığım kadarıyla.

Fakat çalışmıyor. Baktım mekanizmsaı kapağın altında var. Önce sigortaya bakıcam. Daha sonra Allah kerim.

Farlar yanıkken cam suyu püskürtme düğmesine uzun basacaksınız. Elinizi çekip bastığınızda 3 kereye kadar sanırım çalışmıyor. Yine far yıkamaları devreye sokmamak için cam yıkama düğmesine kesik kesik aralıklarla basılmalı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Tayfun Kalcı

Benim aracımda da far yıkama var ama çalışmıyor.Kronik bir nedeni olabilir mi acaba

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Sayfa başlığındaki tarihe bakılırsa konu henüz yeni, ölmüş bir konuyu hortlatıp da ağır abiler tarafından suçlanma riskim yok görünüyor :))) Ben de 2005 Mondeo TDCİ Ghia O.V aracımdaki far yıkama fıskiye kapaklarından yana sıkıntılıydım. Benden önceki zamanlarda kapakları tutan, sanki sürekli kırılsın, kırıldıkça ford amcamız para kazansın diye düşünülerek incecik, desteksiz yapılmış fıskiye bağlantı tırnakları kırık olduğundan kapak düşüyordu. En son biri düşüp kayboldu, yerine yenisini zar zor 35 liraya alıp takmak istedim, aldım, sonra da bunun bir son olmayacağını, her seferinde bu parayı vermek zorunda kalacağım diye kendimce bir modifiye yaptım. Yaptığım işin sonucu aşağıdadir. Ford amcamız da kızarsa kızsın, o da böyle dandik bir tasarım yapmamış olsaydı.

http://i39.tinypic.com/20t2s2d.jpg[/img]

http://i42.tinypic.com/72u8tk.jpg[/img]

http://i41.tinypic.com/2m6wmlx.jpg[/img]

tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bilginizi ilave edeceğiniz, özele değil, genele çözüm üreteceğiniz cevaplarla konu hortlatmada sıkıntı yok Celalettin Bey. Aracınızdaki plastik kapak sorununu açıkçası anlayamadım. 3 senedir kapağım hiç düşmedi. Üstelik bir kere öndeki araca çarptım hafif şekilde plakanın metal çerçevesi form değiştirdi, kapak yerinden oynadı fakat tek hamle ile yerine oturdu. Far yıkama için açılıp kapandığında oynama yapmıyor. Öndeki araç da Mercedesti. . Bazı araçların boynuz şeklindeki fıskiyeleri maliyetleri azaltmak için yapılır. Bir de eski model araçlarda henüz robot sistem geliştirilmeden mevcuttu. Kapanıp açılan mekanizmalar estetik açıdan daha hoş durduğundan genellikle üst sınıf araçlarda yer alır. Mondeo'da genel olarak üst sınıf donanımları ihtiva ettiği için maliyetli olanı seçmiş. Sonuçta siz elinizde daha iyisi varken, daha basite çevirmişsiniz sistemi. Sizin çözümünüz değişik olmuş. Estetik biraz bozulsa da fonksiyonelliğin devamlılığı sağlanmış. Ghialar için değil fakat, maliyeti düşükse, trendler için bir çözüm olabilir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
(düzenlendi)

Sayfa başlığındaki tarihe bakılırsa konu henüz yeni, ölmüş bir konuyu hortlatıp da ağır abiler tarafından suçlanma riskim yok görünüyor :))) Ben de 2005 Mondeo TDCİ Ghia O.V aracımdaki far yıkama fıskiye kapaklarından yana sıkıntılıydım. Benden önceki zamanlarda kapakları tutan, sanki sürekli kırılsın, kırıldıkça ford amcamız para kazansın diye düşünülerek incecik, desteksiz yapılmış fıskiye bağlantı tırnakları kırık olduğundan kapak düşüyordu. En son biri düşüp kayboldu, yerine yenisini zar zor 35 liraya alıp takmak istedim, aldım, sonra da bunun bir son olmayacağını, her seferinde bu parayı vermek zorunda kalacağım diye kendimce bir modifiye yaptım. Yaptığım işin sonucu aşağıdadir. Ford amcamız da kızarsa kızsın, o da böyle dandik bir tasarım yapmamış olsaydı.

Güzel çalışma olmuş fakat estetiği fazla bozmamak için keşke gövde rengine boyatsaymışsınız..

2xgud.jpg

Ekleme: Resim

tarihinde Sercan Eskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren Beyin dediği gibi kapaklı olması estetik açıdan daha güzel duruyor. Ancak anlattığınız gibi 3-4 defa düşmesinin verdiği sıkıntı sizi bu yola sevketmiş. Ben aldığımdan bu yana 1 defa kapak düştü ondada uzun yolda süratliydim far açıkken taş sıçramış diye düşündüm veya birilerinin çaldığını düşündüm. Serviste kapağı 50 tl ye değiştirdiler. Sizin yaptığınız çalışma güzel olmuş. Elinize sağlık. Ancak plastik gövde renginde olursa çok daha güzel duracaktır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...