İçeriğe Yönlendir

Lpg Ve Yol Bilgisayarı

Mehmet Sinanoglu

Recommended Posts

Mehmet Sinanoglu

Merhaba arkadaşlar aracıma Zavoli taktırdım 3 gün oldu şimdilik memnunum fakat yol bilgisayarında sayac lpg de olsa da geri geri gidiyor. Sıfır olduğunda problem cıkıyor mu? Yol bilgisayarı ile ilgili lpg takıldıktan sonra problem yaşayan arkadaş var mı?

Yorum bağlantısı
İdris Arıcı

şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım devamlı 50-60 km den geri sayıp sıfırlayıp duruyor. ibreden takip etmek mantıklı. işin kötüsü opel astra aracımda ibrede bilgisayara kanıp sıfırlıyordu kendini ki buda benzin seviyesini kontrol edebilmeme engel oluyor. henüz mondeo da bu sıkıntıyı yaşamadım...

Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ

Ben deki Focusa Lpg taktırmayı düşünüyorum. Ama yol bilgisayarının bozulduğunu söylüyorlar. Endişelerim var doğrusu..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yol bilgisayrı enjektörlerden geçen yakıt miktarına göre ölçüm yapar hatırladığım, siz lpg taktırınca bu yakıt geri dönüş hortumları ile depoya geri gidiyor. Bu sırada araç benzin tüketimi var sanıp bilgisayardaki menzili düşürüyor. Arada sırada depoya bakınca herhalde yakıt alındı diye menzildeki rakamı artırıyor gibi. Lpg den bilgisayarı bozulan ben duymadım... :)

Yorum bağlantısı
Orhan Ünsal

beim araçta problem olmadı. yani devamlı düşmüyor.

ama araç her çalıştıgında ufak tefek degişiklik oluyor kalan mesafede. bu da normal sanırım.

Yorum bağlantısı
Hakan Aydin

Mehmet Bey durum benim araçta da aynı, bir probleme yol açacağını sanmıyorum. Servise de sordum sıkıntı olmaz dediler. Menzil ABS beyninden alınan bilgi ile ortalama yakıt tüketimine göre depo şamandrasına bakmaksızın düşüyor, problem bundan kaynaklanıyor. "0" olunca zaten başa dönüp geri saymaya baştan başlıyor. Fakat özellikle şunu söyleyeyim deponuzda en az çeyrek depo benzin bulunsun, bunun altına pek düşürmemeye çalışın, aksi taktirde yakıt pompası yanabilir. Daha önceki aracımda başıma geldi oradan biliyorum. Aracınızı da güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Atilla Demir

tüm foruma saygılarımı sunuyorum. 2009 model focus hb titanyum aracıma benzin fiyatları nedeniyle tartarini marka lpg taktırdım. aracımda lpg ile herhangi bir sorun yok. fakat yol bilgisayarındaki yakıt ile gidilebilecek km göstergesi lpg ile giderken dahi düşüş gösteriyor. aracın benzin göstergeside düşüş gösteriyor. hemen lpg takan ustaya sordum. cevaben, aracın benzin yakmadığını fakat sistemin bunu algılayamadığı için yakıt tüketiyormuş gibi gösterdiğini söyledi. birkaç kişiye daha sordum buna benzer sözler söylediler ve aracı stop ettikten sonra bunun düzeleceğinin ibrenin ve km geri geleceğini söylediler. denedim ama olmadı. bu konu nedir ne yapmalı doğrusu nasıl olmalı bilenler açıklarsa çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benzin ibresinin düşmemesi lazım? Lpg göstergesi de düşüyor mu? Kaç km dir lpg takılı?

Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan

Merhaba, ona takılmayın doğru hesaplamıyor, önemli olan benzin depo göstergeniz, çeyrek deponun altında ve özellikle lambası yanık bırakmayın, kontağı aç kapa yapınca kalan menzil düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Atilla Demir

lpg bugün taktırdım. lpg göstergesi düşmüyor. ama aracın ne kadar gideceğini gösteren km düşüyor. hatta aracın benzini bittiğini algılayarak ikaz lambası dahi yandı.yani şunu anlayamadım; lpg ile giderken benzin yanmıyor ama neden km göstergesi ve ibre düşüyor.

yukarıda yazdıklarım olunca gittim 100 tl benzin aldım. 3-5 km yaptım lpgde ama yine km düşüyor. aracı kapatıyorum 5-10 dk sonra açıyorum ama km göstergesi düzelmiyor. anlayamadım. acaba lpg enjektörlerinden birisi benzini kesmiyormu lpg ye geçince

Yorum bağlantısı
Ahmet Aktürk

Atilla Bey aynı sorun bende de var

ben 2 hafta kadar önce atiker taktırdım

Çeyrek depo benzin şimdi oldu çeyreğin yarısı civarı belki az daha az

Şu an benzinliğe 2 km kaldı gösteriyor.

İkaz lambası yanıyor

Aynı dediğiniz gibi gittikçe km düşüyor

Araç benzin yakmadığını anlayamıyor

Fakat tekrar çalıştırınca da düzelmiyor.

Bence km düşmemeli ya da en azından Taygun beyin söylediği gibi kontak açıp kapatınca düzelmeli.

Bakalım tankta gaz bitince ne kadar gitmiş olacağım

bu arada daha yarım depo gaz bitmişken çeyrek deponun yarısı kadar benzin azalması (yani 1/8 depo benzin) bana çok geldi

neden böyle acaba

Araç 2011

150 km de taktırdım lpg yi

ondan mı acaba

Bilen var mı

Yorum bağlantısı
Misafir

araç ilk çalıştığında lpğ ye geçene kadar benzinle çalışıyor.bunu atlamayın.kışın lpğye geçiş süresi uzar buda benzinin harcanması demektir.bariz harcanma varsa bu önemli baktırlımalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atilla Demir

ee ben bugün birkaç kişi ile görüştüm bu konuyu. şunu söylediler; arac benzin yaktığını sanarak km göstergesi düşüyor. ibrede düşüyor. iki türlü değişirmiş; 1: kontağı açıp 1-2 dakika beklendiği zaman eski halini aldığı, 2: araca bir miktar alındığında ibre ve km değişeceğini söylediler. bakalım bende 1-2 iki gün içinde uzun yola gidicem. haliyle uzun yolda km ve ibre düşücek. lpg bitip benzine geçtiğinde bakalım ibre veya km değişecekmi. değişmeyecekse ara ne kadar gidecek bakalım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Aktürk

Evet bende benzinle çalıştığını biliyorum ama kış bile olsa benzin tüketimi bana fazla gibi geldi

Atilla bey benim araç şu an 0 Km gösteriyor benzinliğe mesafeyi

10-15 km dir öyle.

benzin alınca düzelir herhalde ama kontağı açıp kapayınca eski halini geri kazanmıyor

Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan

bir miktar benzin alın, benzinden lpg ye gecmeyin bir kaç dakika direk benzinde çalıştırın, 1-2 km yolda yapın, önemli olan benzin ibreniz malesef lpg den sonra yol bilgisayarı doğru ölçmüyor, çünkü verileri benzine göre almaya çalışıyor, sonraki bilgileri de paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abimin arabasında başına gelen bir olayı yazayım..

Aracına lpg taktırdıktan sonra lpg de iken sürekli benzin tüketimide oluyordu ( uzun yoldada ), daha sonra kontrolde enjektörlerden birinin yanlış bağlandığını ve 3 silindir lpg ile tek silindir benzinle çalıştığı anlaşıldı ve düzeltilmişti.. Eğer sorununuz devam ederse daha doğrusu lpg de iken benziniziz bir süre sonra biterse kontrol ettirmekte fayda var.. :flowers:

Yorum bağlantısı
Misafir

Ahmet üstadım ve Atilla üstadım.Bu dediklerinizle anladığım tesisat hatası olduğu açıkca ortada.Yol bilğisayarı haricinde analoğ depo göstergesi var galiba onda durum nedir?

Yorum bağlantısı
Atilla Demir

hepinize teşekkür ediyorum. araçta tesisat hatası yok. evet araca 100 tl benzin aldım. yol yapıyorum km göstergesi düşüyor. benzin göstergesi ise düşmüyor. araç durunca veya aracı stop edip tekrar çalıştırınca km göstergesi tekrar eski durumuna geliyor. ee km göstergesi örneğin 350 km gideceğini gösteriyor araç yol yaptığında km göstergesi düşüyor 275-280 kadar ama daha sonra tekrar 350 km gideceğini gösteriyor. şu an için bir sorun kalmadı. aslında sorunda yokmuş. ama bilmediğimiz için sanki bir sorun varmış diye endişe etmişim. hepinize tekrar teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Arkadaşlar ;

Lpg dönüşümü sonrası Ford Focus yeni modellerinde lpg ile giderken benzin ibresi düşer.Ford gurubunda yaşanan bu olayın tam olarak teknik nedeni bilmemle beraber bu sorunun nedeni yol bilgisayarı ile alakalı olduğu çok açık.Örneğin Fransız gurubu araçlarda (Peugeot,Citroen ,Renault) lpg dönüşümünden sonra bu problem yaşanır ; Araç lpgde gitmesine rağmen sanki benzin tüketiyormuşcasına benzin ibresini düşürür ve tekrar bu ibre kalkmaz.Bunun açıklamasını şu şekilde yapabiliriz;

Günümüz araçlarında yakıt göstergesi ,yakıt deposu içerisindeki şamandra koluna bağlı olan değişken değerli rezistans elemanın ürettiği elektiriksel sinyallerin gösterge paneline yansıtılmasıyla çalışır.Fakat Fransız gurubu araçlarında bu durum farklıdır ;Bu araçlarda şamandra yakıt ikmali yapıldıktan sonra 1 defa depodaki yakıt miktarını ecüye bildirir ,bundan sonra ecü aracın devir sinyallerine ,benzin enjektör sinyallerine göre aracın yaktığı yakıtı hesaplayıp ;şamandranın ilk başta gönderdiği değerden harcadığı değeri çıkararak kalan yakıtı hesaplar.Bu durumdfa lpg li araçtada devir ve enj sinyalleri çalıştığı için araç benzin tükettiğini zannederek benzin seviyesini gösterge panelinden aşağı doğru indirir, fakat benzin harcanmaz.

Fordun şamandra çalışma prensibini incelemedim fakat sanırım yine bu fransız gurubu araçlarda olan bir çalışma prensibi olabilir.Fransız gurubunda lpg takılı araçlarda bu sorunu kısmen ortadan kaldırabiliyoruz (psa modulu ile) fakat ford için henüz bir gelişme yok ,olursa sizi bilgilendiririm.Selamlar...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Arkadaşlar ;

Lpg dönüşümü sonrası Ford Focus yeni modellerinde lpg ile giderken benzin ibresi düşer.Ford gurubunda yaşanan bu olayın tam olarak teknik nedeni bilmemle beraber bu sorunun nedeni yol bilgisayarı ile alakalı olduğu çok açık.Örneğin Fransız gurubu araçlarda (Peugeot,Citroen ,Renault) lpg dönüşümünden sonra bu problem yaşanır ; Araç lpgde gitmesine rağmen sanki benzin tüketiyormuşcasına benzin ibresini düşürür ve tekrar bu ibre kalkmaz.Bunun açıklamasını şu şekilde yapabiliriz;

Günümüz araçlarında yakıt göstergesi ,yakıt deposu içerisindeki şamandra koluna bağlı olan değişken değerli rezistans elemanın ürettiği elektiriksel sinyallerin gösterge paneline yansıtılmasıyla çalışır.Fakat Fransız gurubu araçlarında bu durum farklıdır ;Bu araçlarda şamandra yakıt ikmali yapıldıktan sonra 1 defa depodaki yakıt miktarını ecüye bildirir ,bundan sonra ecü aracın devir sinyallerine ,benzin enjektör sinyallerine göre aracın yaktığı yakıtı hesaplayıp ;şamandranın ilk başta gönderdiği değerden harcadığı değeri çıkararak kalan yakıtı hesaplar.Bu durumdfa lpg li araçtada devir ve enj sinyalleri çalıştığı için araç benzin tükettiğini zannederek benzin seviyesini gösterge panelinden aşağı doğru indirir, fakat benzin harcanmaz.

Fordun şamandra çalışma prensibini incelemedim fakat sanırım yine bu fransız gurubu araçlarda olan bir çalışma prensibi olabilir.Fransız gurubunda lpg takılı araçlarda bu sorunu kısmen ortadan kaldırabiliyoruz (psa modulu ile) fakat ford için henüz bir gelişme yok ,olursa sizi bilgilendiririm.Selamlar...

Yani yakıt depomuz delinse veya kaçak olsa ibre yavaş yavaş düşücek ; yolda kaldığımız zaman anlayacağız benzinin bittiğini :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Konuya bu açıdan hiç bakmamıştım :)

Yani yakıt depomuz delinse veya kaçak olsa ibre yavaş yavaş düşücek ; yolda kaldığımız zaman anlayacağız benzinin bittiğini :D
Yorum bağlantısı
Atilla Demir

sevgili mehmet bey; konuda açıkladığınız gibi lpg li fransız araçlarda şamandıra prensibi olduğu için benzin göstergesi (ibresi) düşüş gösteriyor. arkadaşımda megane II var. depoya 100 tl benzin alıp yola çıkıyor, 40 lt. lpg alıyor. lpg ile giderken benzin ibresi düşüyor hatta benizn ikaz lambası yanıyor. ama aracı kapatıp açtıktan sonra ibre eski haline geliyor.... evet ford larda bu sorun yok anladığım.. km sayacı düşüyor ama geri yükseliyor.. benzin ibresi ise düşmüyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fordlarda benzin göstergesi düşmez..

yeni modellerde yol bilgisayarındaki menzil düşebilir.. Eskilerde bu da olmaz..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...