İçeriğe Yönlendir

Klimayı Açtığımda,20-30 Sn'de Bir,Çıt Çıt Ses Geliyor...

Harun Aydın

Recommended Posts

Harun Aydın

Bugun az klimayi calistirim bir dedim actim arac rolantideyken cit yapti girdi devreye ama 20 30 sn bir cit cit yapiyor nedir bunun sebebi acaba? Birde hazir konu acmisken 50 km yol yaptim bugn 5 vites son gaz bir ara arabanin harareti ortayi gecti indi 10 sn yede birdaha yapmadi? Benim opel vecra yaz kis fan acardi 8 km yokus ciktim ama hic fan acmadi hep ortada sabit duruyor hararet katrani? Yardim ederseniz bu konular icin cok sevinirim. Tesekkur ediyorum simdiden yardimdi olacak kisilere...

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Abicim hava 1 yada -1 dir ama koye cikarken -4 falan vardi imla hatasi olursa kusura bakmayin cepten giriyorum suğan..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O soğuklukta yapabilir bunu normaldir, gaz kaçmışta olabilir ama şu anda bunu söylemek imkansız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Anladim abi peki diger konularda yardimci olabilirmisiniz yazdigim.

Cama verdigimdede ayni isleminyapiyor cit cit diye 20 sn bir falan klimayi acipta denedim ayni yine

Yorum bağlantısı
şahin Sucuoğlu

Bugun az klimayi calistirim bir dedim actim arac rolantideyken cit yapti girdi devreye ama 20 30 sn bir cit cit yapiyor nedir bunun sebebi acaba? Birde hazir konu acmisken 50 km yol yaptim bugn 5 vites son gaz bir ara arabanin harareti ortayi gecti indi 10 sn yede birdaha yapmadi? Benim opel vecra yaz kis fan acardi 8 km yokus ciktim ama hic fan acmadi hep ortada sabit duruyor hararet katrani? Yardim ederseniz bu konular icin cok sevinirim. Tesekkur ediyorum simdiden yardimdi olacak kisilere...

Ses Geldıgınde soğutma yapıyormuydu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Yani soguga getirdim evet soguktu ama cit cat vit falan boyle ses yapiyordu arada(: yani devreye ani giris cikislarda oluyorsa bunu farkedemeyiz sanirim sogutmada?

Yorum bağlantısı
şahin Sucuoğlu

Yani soguga getirdim evet soguktu ama cit cat vit falan boyle ses yapiyordu arada(: yani devreye ani giris cikislarda oluyorsa bunu farkedemeyiz sanirim sogutmada?

şimdi borularda beli bi basınç oluyo eger klıma motoru kalkış yapamıyosa yani gazı basamıyosa ısınır bellı sıcaklıktan sonra daha cok zarar vermesın dıye termik açar. yani termik dedıyım olay bi nevi sigorta o sıgorta ısınıyo sonra klıma motorunu devre dısı bırakıyor.sıgorta tekrar sogudugunda tık dıye devreye gırıyor yani bu şekılde sureklı devam edıyor.büyük bir ihtimal klima motorun arzalı.sana sogukluk verende havanın soguklugu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

Herhangi bir sorun yok sizin araç rolantideyken duydugunuz o ses klima motoru devreye otomatik olarak girip çıktıgı için ilk kavrama sesi diye tabir ederim kaputu açıp klima motoruna baktıgınızda çıt sesini duygunuzda motoru çeviren kasnak duruyorsa harekete geçer hareket halindeyse durur çok net fark edebilirsiniz motor rolantide çalıştığı için biraz fazla yük binince devreden çıkıyo ve sonra tekrar deveye giriyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
şahin Sucuoğlu

Herhangi bir sorun yok sizin araç rolantideyken duydugunuz o ses klima motoru devreye otomatik olarak girip çıktıgı için ilk kavrama sesi diye tabir ederim kaputu açıp klima motoruna baktıgınızda çıt sesini duygunuzda motoru çeviren kasnak duruyorsa harekete geçer hareket halindeyse durur çok net fark edebilirsiniz motor rolantide çalıştığı için biraz fazla yük binince devreden çıkıyo ve sonra tekrar deveye giriyor...

Ama arkadaşın dediği 15 20 sn de bir girip çıkıyor. Ayrıca klima otomatik devreye girip çıkması için dgital klima olması gerekir. Manuellerde sürekli çalışıyor diye biliyorum ben :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

büyük ihtimalle o ses arkadaşların dediği gibi klimanın devreye girme-çıkma sesi.fakat sürekli devreye girip çıkıyorsa ya gazı azalmıştır ya da olması gerekenden çoktur.yakın zamanda gaz basmadıysanız eksildiği için yapıyor demektir.ve soğutmaz.otomatik makinelerle gaz dolumu yapan yerler var.herşeyi makina yapıyor.böyle bir yerde kontrol ettiiirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Aydınlar

yanlış hatırlamıyorsam

kitapçığında 4 derece üstü havalarda çalıştırılması öneriliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
şahin Sucuoğlu

büyük ihtimalle o ses arkadaşların dediği gibi klimanın devreye girme-çıkma sesi.fakat sürekli devreye girip çıkıyorsa ya gazı azalmıştır ya da olması gerekenden çoktur.yakın zamanda gaz basmadıysanız eksildiği için yapıyor demektir.ve soğutmaz.otomatik makinelerle gaz dolumu yapan yerler var.herşeyi makina yapıyor.böyle bir yerde kontrol ettiiirin.

Aynen Önder abimin dediği gibi eğer gazı eksikse klima motoru emliyete alır.Fazlaysa motor gazı basamaz ve motorun içindeki sigorta ısınır tekrar devre dışı kalır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

gazını kontrol ettirmedim daha hiç aldım alalı yazın bakalım kontrol ettirelim olmassa bi hal çaresine baktırırız peki şu diğer yazdığın hararet konusuna bir yardımcı olabilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

belki termostat geçen senelerin etkisiyle biraz geç açmıştır.açana kadar hararet bir miktar yükselmiş,termostat açınca da radyatörden gelen serin suyun etkisiyle hararet düşmüştür.hararet ortalarda normal yerinde duruyorsa sorun yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

belki termostat geçen senelerin etkisiyle biraz geç açmıştır.açana kadar hararet bir miktar yükselmiş,termostat açınca da radyatörden gelen serin suyun etkisiyle hararet düşmüştür.hararet ortalarda normal yerinde duruyorsa sorun yok.

evet abi ortada duruyor geçen tüpün birşeyini sökerken takarken az su akmıştı tamamlayım diye motor sağukken su koymuştum ondan etki edermi acaba

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

su eklemeyle birşey olmaz.hava yaparsa hararet sorunu olabilir ama ortada duruyor dediğine göre sorun yoktur.kafana takma.ara ara göstergeyi ve aracın suyunu kontrol et yeter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

su eklemeyle birşey olmaz.hava yaparsa hararet sorunu olabilir ama ortada duruyor dediğine göre sorun yoktur.kafana takma.ara ara göstergeyi ve aracın suyunu kontrol et yeter.

ortada hep ama şöyle bir ara düz yolda son gaz gidiyordum baktım ortayı geçmiş gazı cektim düzeldi tekrar bastım yapmadı bu sefer

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...