İçeriğe Yönlendir

Focus 2,Arka Tampon Sökümü

Hasan Yılmaz Konya

Recommended Posts

Hasan Yılmaz Konya

Pazar günü yeni aldığım park sensörlerini takmak için tamponu smkmeye çalıştım ama beceremedim. Bilen varsa yardımcı olabilirmi ?

1. önce çıtaları söktüm, ve ordaki vidaları çıkardım

2. alttaki plastik vidaları açtım

3. bagaj kapağı altınd akalan vidaları çıkardım.

4. davlumbaza bağlı vidaları söktüm.

5. arak bağlantı braketlerindeki vidaları bulamadım. nerden söküleceğinide bilmiyorum :(

şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Tamponu niye söküyorsunuz ki? Çıtayı sökünce tamponda sensör boşluklarını görürsünüz. Çıtanın iç tarafına bakarsanız sensör yerleri bellidir. Tam yerinden değil de 0,5-1cm aşağıdan delerseniz sensörler düz kısıma oturur. Sensör kablolarını tamponun sol tarafındaki plastik tapayı delerek (alttan bakınca egsozun solunda kalıyor. 2 adet plastik tapa var, küçük olanını kullanabilirsiniz.) içeri alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Emre Şimşek

Sanırım forumda arka tamponun nasıl söküldüğü daha önce anlatılmamış. Anlatmak isteyen çıkar mı acep?  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Sanırım forumda arka tamponun nasıl söküldüğü daha önce anlatılmamış. Anlatmak isteyen çıkar mı acep?  :unsure2:

havalar ısınınca tamponu sökmem gerekiyor. arka tampon içindeki havalandırmalardan bagaj su alıyor. öğrendiğim kadarıyla yapılacak işlem şöyle.

1. yan çatalar sökülecek. içinde sağ ve solda birer vida var onlar sökülecek.

2. davlumbazların vidaları sökülecek.

3. tampon içindeki tutucu plastiklerin üst bağlantıları sökülecek

4. arka alttaki plastik altında 2 adet plastik vida var onlar sökülecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Özcan Teker

Evet biri sökerse eğer resimlerini de koyarsa süper olur, benim bagaja da o havalandırmalardan su sızıyor, bende başka bir konuda anlatıldığı gibi dıştan üzerini yarım kapatmak istiyorum, tabi bunu kendim yapmak istiyorum

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Abdulkadir Cin

havalar ısınınca tamponu sökmem gerekiyor. arka tampon içindeki havalandırmalardan bagaj su alıyor. öğrendiğim kadarıyla yapılacak işlem şöyle.

1. yan çatalar sökülecek. içinde sağ ve solda birer vida var onlar sökülecek.

2. davlumbazların vidaları sökülecek.

3. tampon içindeki tutucu plastiklerin üst bağlantıları sökülecek

4. arka alttaki plastik altında 2 adet plastik vida var onlar sökülecek.

bagaj içi döşemelerini sökün. Klipslerini çıkarın,Oradan dikkatlice tampona doğru  ittirin. boşa çıkınca çapraz olarak kendinize doğru çekin. iyice yıkayın kurutun. contanın üzerine pencere contalarından yapıştırın. tekrar yerine takarken, izlediğiniz yolun tersini yaparak takın. Bu sizi bayağı idare eder.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...