İçeriğe Yönlendir

Gıda Sahtekarları Açıklandı

Misafir

Recommended Posts

Osman Nuri Köknar

Konuyu çok fazla çarptırmak istemiyorum hocam ama Nahl süresi 8.ayetinde şöyle geçer:Binmeniz ve ziynet edinmeniz için atları, katırları, eşekleri de yarattı. O, sizin bilmediğiniz başka şeyler de yaratır. Bazı alimlerde bu ayete istinaden at eti haram demiştir. Bu gibi durumlarda aklıma gelen hadisi şerifi de paylaşayım. Haram bellidir helal bellidir. Şüpheli olanlar vardır. İşte onlardan sakınınız.

Ayrıca diğer söylediklerinizde de haklısınız. Denetim yapılmayan bir çok yer var. Listede bildiğim 3 firmayı gördüm. Ciddi yaptırım uygulanması gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Konuyu çok fazla çarptırmak istemiyorum hocam ama Nahl süresi 8.ayetinde şöyle geçer:Binmeniz ve ziynet edinmeniz için atları, katırları, eşekleri de yarattı. O, sizin bilmediğiniz başka şeyler de yaratır. Bazı alimlerde bu ayete istinaden at eti haram demiştir. Bu gibi durumlarda aklıma gelen hadisi şerifi de paylaşayım. Haram bellidir helal bellidir. Şüpheli olanlar vardır. İşte onlardan sakınınız.

Ayrıca diğer söylediklerinizde de haklısınız. Denetim yapılmayan bir çok yer var. Listede bildiğim 3 firmayı gördüm. Ciddi yaptırım uygulanması gerek.

Koray'ım, konu hassas, fazla uzamasın tabii de, şu var; "bazı alimler" bir şeyi haram etme yetkisini nerden almış? Kendilerini peygamber yerine mi koyarlar yoksa (haşa) Allah yerine mi? Çünkü sadece Allah ve Resulü bir şeyi haram kılabilir kitabımıza göre. Bu "alimler" kitabı eksik mi görmüşler de tamamlamaya çalışırlar... ;) Belki bu alimler böyle bir şey de söylememiştir ki. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

ben de at eti yemek istemem tabiki. bir arkadasim vardi (yanlis hatirlamiyorsam Kirgizistanliydi) bir gün at etinden muhabbet acilinca dediki:

biz at eti yiyoruz ama öyle hergün degil. özel günlerde, misafir geldiginde falan pisiriyorlarmis. misafire at eti ikram etmek cok büyük bir onur ve bir bakima misafire de verdigin degerin ne kadar büyük oldugunu gösteren biseymis. ben onun yalancisiyim. demekki bizim resrtoranlar ne kadar cok deger veriyomus bize. bilemedik kiymetlerini :crazy:

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

ben de at eti yemek istemem tabiki. bir arkadasim vardi (yanlis hatirlamiyorsam Kirgizistanliydi) bir gün at etinden muhabbet acilinca dediki:

biz at eti yiyoruz ama öyle hergün degil. özel günlerde, misafir geldiginde falan pisiriyorlarmis. misafire at eti ikram etmek cok büyük bir onur ve bir bakima misafire de verdigin degerin ne kadar büyük oldugunu gösteren biseymis. ben onun yalancisiyim. demekki bizim resrtoranlar ne kadar cok deger veriyomus bize. bilemedik kiymetlerini :crazy:

Eheheheee, olm işte eşeklik bizde. :D Bizi de yemesinler? :unsure2::crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Koray'ım, konu hassas, fazla uzamasın tabii de, şu var; "bazı alimler" bir şeyi haram etme yetkisini nerden almış? Kendilerini peygamber yerine mi koyarlar yoksa (haşa) Allah yerine mi? Çünkü sadece Allah ve Resulü bir şeyi haram kılabilir kitabımıza göre. Bu "alimler" kitabı eksik mi görmüşler de tamamlamaya çalışırlar... ;) Belki bu alimler böyle bir şey de söylememiştir ki. ;)

Haklısın hocam. Kişiye özel fetva çıkaran kendini bilmezler var.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

at eti olsa yine iyi adamlar domuz etini dana eti diye satıyor.At eti satanda şerefsiz ama en azından at eti haram değil

at eti haram değilmii? Kıtlık ve imkansızlıklar haricinde At eti helal değildir. Tek tırnaklı hayvanların hiç birisinin eti helal değildir.
Yorum bağlantısı
Koray Demir

at eti haram değilmii? Kıtlık ve imkansızlıklar haricinde At eti helal değildir. Tek tırnaklı hayvanların hiç birisinin eti helal değildir.

Buna ilişkin kesin bilgiyi ben de edinemedim bir mekruh çıkıyor bir mezhebine göre değişiyor.
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Buna ilişkin kesin bilgiyi ben de edinemedim bir mekruh çıkıyor bir mezhebine göre değişiyor.

normal şartlar altında helal olmadığı kesindir

mekruhla haram arasında çok kalın bir çizgi vardır ancak at etinin normal koşullar altında haram olduğunu düşünüyorum bildiklerim kadarıyla kıtlık,savaş gibi zaruri şartlar altında mekruh oluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

normal şartlar altında helal olmadığı kesindir

mekruhla haram arasında çok kalın bir çizgi vardır ancak at etinin normal koşullar altında haram olduğunu düşünüyorum bildiklerim kadarıyla kıtlık,savaş gibi zaruri şartlar altında mekruh oluyor.

Bunu neye dayanarak söylüyorsun Emre? Kur'an gayet açıkken senin ya da başkasının "düşüncelerine" göre bir şey haram ya da helal olabilir mi?

Kur'an diyor ki; (6/115) Allah size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa şüphesiz ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Arkadaşlar; konu çok kaydı, daha fazla uzatmayacağım. Başka bir şey daha yazmayacağım bu konuya. Bir şey için "haramdır" demeden önce iki kere düşünün. Yukarıdaki ayetleri okuyun, Allah ve Resulünden başkasında olmayan bir yetkiyi kullanıyor olabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erhan Doruk

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında yayımlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır

Liste için

http://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/494/Ifsa_17.12.2016.pdf

kaynak;
http://www.tarim.gov.tr/Duyuru/494/Kamuoyuna-Duyurulur

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Bayraklı İzmir adresinde denetim yapalım birde biz öpelim arkadaşları :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

Bayraklı İzmir adresinde denetim yapalım birde biz öpelim arkadaşları :crazy:

Destek lazımmı Yalçın abi :)

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Tespit ediliyor ancak yaptırımı nedir? Uyarı veya ceza verilip üretime devam mı ediliyor? adam 10bin lira ceza yiyorsa ancak  hileden 100 bin kar elde ediyorsa sonraki denetlemeye kadar aynen devam eder bence.

Geçmiş dönem aldığım Ankara"da üretim yapan amblajlı ekmek üreticisinin ekmeğinin içinden upuzun bir saç çıkmıştı. Bende durumu fotoğraflayıp Alo Gıda hattına şikayet etmiştim. 1,5 ay sonra yanıt gelmişti, ilgili firma kontrol edilmiş , eksikliklerini gidermesi için zaman tanınmıştır diye. Keşka daha ağır yaptırımlar - cezalar olsa da düzgün gıda yiyebilsek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya

Artık bu haberlerden bıktım, tiksindim, Canan Hanım'dan bıktım, ekranda uyaran uzmanlardan bıktım. Ya ahır mı kurayım, çiftlik mi, tövbe tövbe...  Söyledikleri koşulları nasıl sağlayayım? Bunu denetleyecek olan ben miyim? Almayıp ne yapacağım? Saçmalık, cidden çok sinirleniyorum. 

Tespit ediliyor ancak yaptırımı nedir? Uyarı veya ceza verilip üretime devam mı ediliyor? adam 10bin lira ceza yiyorsa ancak  hileden 100 bin kar elde ediyorsa sonraki denetlemeye kadar aynen devam eder bence.

Geçmiş dönem aldığım Ankara"da üretim yapan amblajlı ekmek üreticisinin ekmeğinin içinden upuzun bir saç çıkmıştı. Bende durumu fotoğraflayıp Alo Gıda hattına şikayet etmiştim. 1,5 ay sonra yanıt gelmişti, ilgili firma kontrol edilmiş , eksikliklerini gidermesi için zaman tanınmıştır diye. Keşka daha ağır yaptırımlar - cezalar olsa da düzgün gıda yiyebilsek.

+ Trilyon.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Maşallah 'Verde' bu tip listelerin hepsinde oluyor. Demek ki yaptırımlar ağır ve caydırıcı değil.

Yorum bağlantısı

Bi tanede profesör var tavuk yemeyin, yoğurt yemeyin, ambalaja girmiş gıda yemeyin, pirinç yemeyin diyorda diyor..ne yicem ben evdeki koltukları mı kemirecem 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Adamlar birde listeye konularak reklamı yapılıyor :) Reklamın iyisi kötüsü olmaz :p

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

denetleme ve müeyyide gücü olan organlar (yasama,ürütme,yargı) devlet ve belediyelerin ilgili kurumlarıdır. bizlerde hayatın her anında bireyler ve toplum olarak denetleme mekanizmasının birer parçası olmalıyız.

bence şua an yapılanlar yerinde bir uygulama olmakla beraber henüz çok eksiklikleri var ve de yaptırımlar yetersiz.

devlet ve belediyeler öncelikle denetim mekanizmasını sürekli hale getirmeli, tabiri caizse bu tarz işletmelere göz açtırmamalı. konu ile alakalı ülkemizde üniversite mezunu genç ve dinamik yüzlerce Gıda mühendisi var ve maalesef ki bu gençler işsiz.

bu gençleri Zabıta yetkisi ile donatıp ya da zabıta ve kolluk güçleriyle birlikte bir denetleme ordusu kurulur ve mekanizma sürekli ve etkin bir biçimde işletilirse ve de ağır yaptırımlar uygulanabilirse bu tarz sahtekarlıklar kısa sürede yok olup gidecek ve ülke gündeminden düşecektir.

bizlerde daha sağlıklı gıdalara ulaşabilecek ve ekranlarda Canan hanımları, dr. bilmem kimleri görmek zorunda kalmayacağız.  :)

nacizane fikrimdir. 

Artık bu haberlerden bıktım, tiksindim, Canan Hanım'dan bıktım, ekranda uyaran uzmanlardan bıktım. Ya ahır mı kurayım, çiftlik mi, tövbe tövbe...  Söyledikleri koşulları nasıl sağlayayım? Bunu denetleyecek olan ben miyim? Almayıp ne yapacağım? Saçmalık, cidden çok sinirleniyorum. 

+ Trilyon.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Abi bu farklı bir olay. Yukarıda yediğimiz sucuğun salamın içinde domuz eti olduğunu bilmeden yiyiyoruz. Ancak devlet ithal ettiği etleri usülüne uygun olarak, domuz eti satışının yapıldığı yerlere veriyordur. Etiketli şekilde satılıyordur.

Siyaset yapmak istemiyorum ama yaklaşık 10 günde 100'e yakın şehit verdik  :(  :angry:  400-500 kilo patlayıcı tespit edemeyen devlet,500 ton domuz etini  hayatta takip edemez  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...