Ersen Tapan 13 Nisan 2012 Paylaş 13 Nisan 2012 Bu devirde hakkını vererek yapıldığını bilmek güzel.. Onu tavada eriteceksin ; taze soğanla pişireceksin hafif of of of Yorum bağlantısı
Kerem Çoban 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 çok yerinde bir uygulama, bence bütün sektörlerde aynı uygulama yapılmalı ve liste sık sık güncellenmeli. Kesinlikle. Denetleniyor olduklarını bilmeleri bile yeter belkide. Ama teşhir edilmeleri daha iyi olmuş. Helal olsun 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Allah anamla-babama uzun uzun ömürler versin; peynir, zeytin, turşu, tarhana, zeytinyağı, reçeller, bal, salça, bazen sürpriz kargo ile somun ekmeği ve daha neler neler....Hazır peynir alırsam kallavisini alırım, gerisi memleketten geliyor hemi de bedava... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Bazı markalarda maalesef böyle şeyler oluyor.Bazen dedikodu diyoruz ama gerçeklik payı var.Açıklanıp kamu oyuna sunulması çok güzel.Ancak cezai yaptırımlar artırılmalı.Para cezaları değil işletmeyi kapatmaya yönelik ağır cezalar konulmalı.Tüketici de uyanık olmalı.Şüphelendiği ürünü ilgili yerlere bildirmeli.Bunları satanları da uyarmalı ki o markayı satmasınlar,araştırsınlar..Ben size bir hikaye anlatsam hiçbiriniz sucuk yiyemezsiniz.O yüzden anlatmayacağım..Bu bizzat gördüğüm bir olaydı..Bende sucuk yiyorum ama genelde büyük markaları tercih ediyorum.Birde çok baharatlı olanlardan kaçınıyorum.Bu tip olaylarda baharat bol tutulup lezzet farkı başka tarafa çekilmeye çalışılıyor..Elde kalmış kokmaya yakın her türlü et ve et ürünü içine basın baharat çeşitlerini 2-3 gün daha mis gibi kokar Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Kokoreçi mesela baharatsız yiyemezsin. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 İyi tamam bakanlığa aferinde Geçenlerde bir sürü sütte alfatoksin çıktı?hangi markalar isteriz? süt fabrikaları km lerce uzaktaki fabrikalarına sütü toplayıp getirene kadar bozulmasın diye üreticiye içine koy diye veridkleri çamaşır sodalarını niye açıklamıyor? Allah'tan köyde çalışıyorumda köylülerden süt ve yoğurt alıyorum.Memlekete tayin çıkarsa ne yapacağım bilmem Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Çok sağlam bünyememiz var ; bunca kötü şarta rağmen sorunsuz çalışıyor ; tabiki şimdilik.. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Çok sağlam bünyememiz var ; bunca kötü şarta rağmen sorunsuz çalışıyor ; tabiki şimdilik.. Bende bünyeme yok ama. Bünye var. Belki de sorunsuz çalışmıyordur. Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Hem kontroller sıklaşmalı hemde yamuk firmalar anında teşhir edilmeli. Bütün toplumu ve gelecek nesilleri ilgilendiren gıda konusunda cezalar daha sert ve caydırıcı olmalı. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 (düzenlendi) AB Müktesebatında yer alan önemli konulardan birisi gıda güvenliği ve bu konuda üretim yapan yerlerin tabi olduğu mevzuatta ciddi değişiklikler yapıldı, bunların uygulamaya geçirilmesi için gayret gösteriliyor ancak Türkiye şartlarında bu işin bi hayli zamana ihtiyacı var zira bir çok üretici mevzuata uygun hareket etmek için nasıl bir revizyon ve üretim yapısı kurması gerektiğine kafa yormuyor henüz, daha kötüsü yorması gerektiğine inanmıyor. Ancak bu sektörden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki özellikle ileri işlenmiş et ürünlerinde maalesef tanımadığınız bilmediğiniz bir üreticinin ürünlerini tüketmek oldukça riskli, zira denetim konusunda henüz yeterince oturmuş bir sistem yok... Bu sebeple mümkünse tanıdığınız bildiğiniz güvendiğiniz üreticilerin hatta mümkünse imalathanesini gezdiğiniz üreticilerin ürünlerini tercih edin. Maalesef bu ülkede tüketicinin şöyle bir kaygısı olmak zorunda; mesleki ahlak ve vicdani sorumluluk sahibi üreticilerin imal ettikleri ürünleri tercih etmek zorundalar... Bunun maalesef objektif ve bilimsel bir kriteri olmadığından herkes tanıdığı bildiği insanlardan alışveriş yapmayı seçiyor ki, bunu gayet iyi anlıyorum... Yeni gelişmelere kendi sektörümden(et ürünleri) örnek vereyim; tezgahta satılan kırmızı etin hangi hayvanın eti olduğu (sadece hayvanın cinsi değil direkt T.C kimlik numarası gibi kullanılan her hayvana özel pasaport numarası ) hangi tesiste beslendiği (işletme numarası) ete ait besin değerleri gibi bilgilerin tezgahta et satılırken bulunması isteniyor. önceden bir zorunluluk olmayan HACCP standartları üretim tesislerinde bir mecburiyet haline geliyor. v.s v.s Bu iş sadece kasaplarda yada imalathanelerdeki revizyonlarla bitecek gibi değil, tarımsal üretim yapan (bitki, hayvan v.s.) tesislerin tamamının belli standartlara getirilmesi ile mümkün... Yani bundan 60 yıl önce çocuğunun nüfus cüzdanını ancak okula giderken çıkarttıran mantığın bir benzeri anadoluda üretim yapan tarımsal işletmelerde hala devam ediyor... 2-3 yaşına gelmiş hayvanı mezbahada kestireceği vakit kulak küpe numarası çıkarttıran on binlerce üretici var, ama bunada şükür zira artık en azından mezbahalarda bu bir zorunluluk halini aldı... Üretimi kayıt altına almanın ve daha nitelikli hale getirmenin faydalarını ortaya koyabilecek bir yönetim anlayışı ve buna inanmış üreticiler lazım... Meselenin özü bu... 19 Nisan 2012 tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 (düzenlendi) İşlenmiş et ürünü, en kral yerden en kaliteli et bile olsa "işlendiği" için yine de sağlığa zararlı. Buna mümkün olduğunca dikkat edelim arkadaşlar. Bir de köfte ve tavukları balıkları yakmadan pişirelim. Mümkünse mangal kullanmayalım. 19 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Otobüs egsozunda mangal yakan millet olarak işimiz çok zor. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Hazır satılan tavuk veya et olduğu iddia edilen köfte, nuget, burger tarzı ürünleri sevmiyorum, tatları yapay geliyor hiç anlamıyorum ne yediğimi, almamaya da özen gösteriyorum, domatis peynir yerim bunları yemem yine de. Mangal ateşi düzgün tavlanırsa, yani kömür iyice yakılır kor haline getirilirse zararı olmaz bence, olsa da fark etmiyor zaten yıllardır yiyoruz . Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 (düzenlendi) .. Mangal ateşi düzgün tavlanırsa, yani kömür iyice yakılır kor haline getirilirse zararı olmaz bence, olsa da fark etmiyor zaten yıllardır yiyoruz . 86 doğumlu olana konuşmak kolay.. başına gelince anliyor insan. En iyi mangal elektrikli mangal. Almanya'da kömürde ve tüpte döner yasak biliyor musunuz? Sadece elektrik. 19 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 86 doğumlu olana konuşmak kolay.. başına gelince anliyor insan. En iyi mangal elektrikli mangal. Almanya'da kömürde ve tüpte döner yasak biliyor musunuz? Sadece elektrik. Yaş genç olunca konuşması kolay bu doğru sıkıntı yok şimdilik. Elektrikli mangalı heves ettik aldık ama ya biz iyisini alamadık yada bize uymadı bu icat. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Şu kapaklılar en iyisidir: (üstten pişirir) başıma iş çıktı bir yığın..Malum firmanın etleri ile uğraşıyorum Şimdi bu iş iyi mi kötü mü anlamında? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Elektrikli mangalı ben de aldım ama sadece hamsi pişirebiliyor.. Yada biber falan közlüyor.. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Şu kapaklılar en iyisidir: (üstten pişirir) Kapak yok benimkinde yetersiz geliyor. Elektrikli mangalı ben de aldım ama sadece hamsi pişirebiliyor.. Yada biber falan közlüyor.. Sucuk ve hamsi gibi pişimi kolay şeyleri pişiriyor. Bir gün kanat yapalım dedik bekle bekle pişmiyor fırına attık sonra. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 kapaklı olmazsa unut mevcut aletleri. 4KW felan lazım ki o da her sigortaya gelmez 18A Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 İşlenmiş et ürünü, en kral yerden en kaliteli et bile olsa "işlendiği" için yine de sağlığa zararlı. Buna mümkün olduğunca dikkat edelim arkadaşlar. Bir de köfte ve tavukları balıkları yakmadan pişirelim. Mümkünse mangal kullanmayalım. Hocam bu kadar acımasız olmayın, yüzyıllardır yapılan kavurmalar, pastırmalar zararlı demek fazlaca iddialı değil mi? ve bu görüşü bilimsel iddialarla temellendirmek şu anki bilimin sahip olduğu literatürde mümkün gözükmüyor gibi... Bilinçsiz ve kontrolsüz yapılan ileri işlenmiş et ürünlerini kastediyorsanız bunu anlarım yahut bünyeye günlük xx gramdan fazla alınan tuzunda verdiği gibi bir zarardan bahsediyorsanız durum değişir, ama genelleyerek tüm işlenmiş et ürünlerinin hiçbir sınırlama olmaksızın zararlı olduğunu kastediyorsanız bu fazlaca iddialı bir kanaat olur. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Aradaşlar bu mangal etini yesekte öleceğiz yemesekte öleceğiz.(çok saçma geldi biliyorum) Benim çevremde kömürde mangal eti tüketen 60 yaşlarında çok insan var kolestrol dahi yok diyebilirim. Türkiye'de en çok mangal eti tüketen sanatçı İbrahim tatlıses taş gibi Durmak yok yemeye devam Muhammed gardaş hafta sonu pazargünü görüşürüz inşallah Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Ben bu mangal işi ve diğer yeme içme hadiselerini,tamamen bünyeye bağlıyorum,kimine yarıyor kimine yaramıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Kuzu yaramaz mı ya? Yarar tabii yarar hemde iyi can yapar. Yorum bağlantısı
Akan Belen 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Valla abimde elektrikli olandan var.Gayet sıkıntısız et tavuk hertürlü pişiriyor.Siz nasıl pişiremediniz ki hatta ben bile alacağım aynısından.KAç defa birlikte yaptık balkonda Yorum bağlantısı
Recommended Posts