İçeriğe Yönlendir

Dizelde Yakıt Lambası Yanınca Max Kaç Km Daha Gidiyor?


Mustafa Karaoğlan

Recommended Posts

Mustafa Karaoğlan

Aracım 04-05 Ford fiesta 1.4 comfort dizel.Arabayı daha yeni aldığımdan o meşhur turuncu yakıt lambası yandığında max kaç km daha yapabildiğimi deneyemedim..Daha doğrusu denemeye çalışıyorum ama yolda kalırım diye korkuyorum.Bilen biri varsa yardımcı olabilirmi??

Birde arabamın deposu kaç lt alıyor ve yedek deposu varmı yardımcı olursanız sevinirim?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben lamba yandıktan sonra 73 km kadar gitmiştim, ama bir daha denemem, sende deneme, eğer pompa mazotsuz çalışırsa anında bozulur ona göre, mecbur kalırsan ilk stop ettiğinde öyle bırak, yakıt koymadan çalıştırma, bloke 7dk. sonra kalkar motor tekrar çalışır, yakıt koymaz ve tekrar stop ederse pompaya geçmiş olsun diyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Onur Urhan

Focuslarda lamba yandığı an 80 km daha gider.

ancak bu durum son 100 km ortalama yakıt hesabına göredir. yani aracınız son 100 km de 6.0 litre yaktı diyelim. depoda 4.8 litre kaldığında lamba yanar.

siz gene ortalama 6.0 litre yaktırırsanız araca 80 km sonra biter. fazla basar 7.5 litre yaktırırsanız o kadar da gitmez. Ya da az yaktırırsanız mesela lamba yandıktan sonra 4.7 litre yaktırırsanız 100 km gidecektir.

özetle son 100 km de yaktığı ortalamayı düşünürsek 80 km daha gider. mesafe kullanıma bağlı olarak artar veya azalır

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bence lamba yanınca gözleriniz istasyon aramaya başlasın. Benzinli araç gibi değil. Ben yarım deponun bile çok altına düşürmemeye gayret gösteriyorum. Yakıt sürekli sürküle olduğundan mazot tankındaki yakıtın ısınması iyi bir durum değil. Ben hiç fiestada lamba yakmadım nasıl yanıyor onu bile bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Urhan
(düzenlendi)

eğer pompa mazotsuz çalışırsa anında bozulur ona göre, mecbur kalırsan ilk stop ettiğinde öyle bırak, yakıt koymadan çalıştırma, bloke 7dk. sonra kalkar motor tekrar çalışır, yakıt koymaz ve tekrar stop ederse pompaya geçmiş olsun diyebilirsin.

mazot bitince araç hava yapar ve stop eder. motor çalışmayınca pompada çalışmayacağı için pompanın mazotsuz çalışması gibi bir durum olmaz. mazotun bittiğinde araca tekrar ağzına kadar mazot koysanız bile sistemdeki havayı alamayacağınız için motor çalışmayacaktır. manuel hava alma tertibatıyla havayı alabilirseniz (sıkılarak çalışan yumurta pompa) tekrar çalışacaktır. Ancak çoğunlukla işi bilen biri alabilir ve motoru çalıştırabilir. yani bitirmemeye çalışın.

bunların sebebi yakıt tankında ayrı bir pompanın olmayışıdır. motor kendi gücüyle mazotu çeker. depodan yakıt pompalayan bir araç yok dizel fordlarda. benzinlilerde var.

tarihinde Onur Urhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Dişli tip hidrolik pompa benzeri mazot pompası var. O basar gerekli basıncı railde oluşturur. Ama hava yaparsa çekemez. Aynı eskiden bahçelerde olan tulumbalar gibi havasını almanız gerekir. Bence mazotun bitmesi değil bitmeye yakın kullanılması bile sıkıntı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Doğrudur, lamba yandımı yaklaşık 4 lt. kadar yakıt var, beklemeden yakıt alınmalı bence.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

80 km gider, ama 30 km içinde almak gerekir, dik bir rampada durusanız depondan hava falan çekebilir, sonra pompa bozulur.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Benim lamba yanınca panik oluyor, derhal istasyon arıyorum :)

Yorum bağlantısı
Altay Aydın Sever

lamba yanınca 75 km flan gidiyor ama bu araç tipine deposuna yol şartlarına göre değişir bence baz almak yanlış olur doğru olan hemen yakıt almak ben yol bilgisayarlarına bile güvenmiyorum

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ

ben bir keresinde 100 km'den fazla gittim ama bir şey olmadı. bildiğim kadarıyla mazot bitmesine çok az kala motor gücü kesiyor, ve kontağı kapattığınızda yakıt doldurana kadar bir daha çalışmıyor. yani hava yaptırma denen naneyi yemek biraz zor ama zorlamamak lazım tabi.

bu arada az yakıtla gezmenin asıl zararı, özellikle sıcak havalarda depoya geri dönen mazotun, depodaki mazotu daha kolay ısıtması ve enjektörlere sıcak gelen mazotun dolu depodan gelen mazota göre daha yüksek sıcaklıklarda işleme girmesiyle enjektörlerin ömrüne olumsuz katkı yapabilmesi. (bunu da her usta anlatmaz he, konuşmayı seven bir ustadan duydum)

yanlışım varsa şaapın, iyi günler :)

Yorum bağlantısı
Önder Başböyük

Boyle seylere gerek yok yillardir arac kullanirim depom hic yaridan assagi dusurmem

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Lamba yandıktan sonra (80m km kala yakıyor) 115km kadar gittim şehir içinde. Ardından depoyu pompa atana kadar doldurdum 52.5lt aldı. Biraz daha bastık hesabı düzlemek için 53lt aldı araç.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Esasında ibre önemlidir, fiesta' da kırmızı çizgiyi ortaladığında 1-2 lt anca kalıyor, ona göre hesap edin, lamba yandığında korkmaya gerek yok, rampada olsa hava yapmaz ama ibre kırmızı çigiye girmeden tam kenarına dayandıysa risk vardır, bence mecbur kalırsanız ibreye bakarak gidin, kırmızı çizgiye dayandığı an risk hızla artar.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Vel hasıl riske edilmeden yakıt alınmalı.şakası yok anladığım kadarıyla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali depoda kaç litre mazot kalınca lamba yanıyor, 4 mü 5 mi? focus için fiesta için farklı mı?

bildiğim kadarı ile lamba depoda kalan son 5 litre yakıta düşünce yanıyor. lamba yandıktan sonra kaç km daha gidebileceğinizi gösteren menzil ise kullanıcının önceki 100 km'lik dilimler içerisinde ki 1/100=? kullanım ortalamasına göre değişiklik gösterir. agresif kullanım ile kalan menzil ve gidebileceğiniz yol kısalır iken (örneğin kalan menzil 80 km) 1/100km=.... ortalama tüketimi düşük ise, kalan menzil daima yüksek olacaktır. yani gidebileceğiniz yol uzayacaktır. ancak bu da güzergahınızda ki yol şartlarına göre -/+ değişiklik arz eder. örneğin yokuş tırmanırken ve yahut şehir içi trafiğinin yoğunluğuna göre yakıt miktarı da artacağı için kalan menzil daha kısa olacaktır.

Evet aynen dediğin gibi oluyor, lamba yandığında 4-5 lt. kadar yakıt var, ama %80 4lt. ye yakın olmalı, neyse menzil 80 km ye inince yandığına göre 4 lt. kabul etmek lazım, iş garanti olsun. Kalan yakıtı sağlıklı tespit içinse en güzeli göstergeye bakmak, fiesta yada focuta ibre son çizgiye dayandığında yaklaşık 2 lt. kadar yakıt kalıyor sanırım, en güzeli zorlamamak lamba yanınca yakıt almak, ama zorda kalırsanız durumu bilmeniz açsından vaziyet budur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

yol bilgisayarında menzil: 7 km kala; benzin istasyonuna ancak girebildim.

arabaya bişey olmadı o günden bugüne ancak ben o gün 10 yıl yaşlandım galiba!.. :D :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Altay Aydın Sever

ben transitin birini denedim 80 km gitti fazla gitmedi sonra fulledim depoda 6 lt yakıt kalmış ama onu yakmıyor benim düşüncem dipteki pislik gemesin diye okadar depoda kalıyor ama denemesi bile sıtres veriyo bitince bidondan mazotu doldurmada çabası ışık

Yorum bağlantısı
Ahmet MERAKİ

2003 dizel fiesta da denedim. Lamba yanar yanmaz kilometre tuttum.Büyük risk alıp 10 luk bidona mazot aldıktan sonra bagaja koydum ve şehir içinde tam 70 km gitti ve kaldı. Daha sonra bidondaki mazotu doldurdum yola devam çok şükür bi sıkıntı olmadı. Yani depo 43 litre ile doluyor.ışık yanar yanmazda benim araç 70 km gidiyor .bilginize.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Vel hasıl riske edilmeden yakıt alınmalı.şakası yok anladığım kadarıyla.

Kesinlikle Fatih Hocam bir an önce almak en sağlıklısı. Hele ki depodunun dibi kirliyse. filtreyi falan da tıkayabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yusuf İzzettin Yıldız

lamba yandıktan sonra 80 km gittim. bi sorun olmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...