İçeriğe Yönlendir

Sistem Kurma Hakkında Yardım?

Alkım Hoşgör

Recommended Posts

Alkım Hoşgör

Herkese selamlar;

Ford Ka'ma 400-500 TL arası bir fiyat aralığında ses sistemi kurmak istiyorum fakat bu konuda henüz çok bir bilgim yok. Yüksek ses asla dinlemem sadece kalitesi, dengeli gelmesi ve 40 yılda bir çok az açtığımda bozulmaması benim için yeterlidir. Bu yüzden kötü marka iyi marka gibi takıntılarım yok.

Çok kaliteli olmasa da amfi çıkışı olan bir teybim var.

Ön kapılara (eğer sığarsa) 2 adet component (tweeter'ı da içeride olacak, tümleşik yada aynı hoperlör yuvasının içinde bir yere monte edilmiş olabilir)

Arka pandizota 2 adet 3 yollu yada 4 yollu oval hoperlör

Arka pandizota 1 adet 20cm bass (varsa 20cm ile 30cm arası bir model)

Arka pandizotun hoperlörleri taşıyabilmesi için gerekli güçlendirme yada yeni pandizot yapımı. (yeni yapılacak ise polyester olacak çünkü çok şekilli bir yapısı var)

Arka koltuk arkasına yada eğer sığar ise yolcu airbag'i için (sağ ön) ayrılmış ama içinde airbag olmayan yuvanın içine gerekli havalandırması yapıldıktan sonra tüm tesisatı olması gereken gibi çalıştırabilecek bir amfi.

Tüm tesistatın kablo yenilenmesi.

NOT:teybin orjinal çıkışları kullanılmayacak sadece amfi çıkışı kullanılacak. Pandizottaki bass'a kabin yapılmayacak.

Hiç bir markayı küçümsemek istemem ama en dandik markalar da işimi görecek gibi diye düşünüyorum. Her bileşen alt sınıf da olsa tek marka olursa daha iyi olur. Goldmaster oval hoperlörler gördüm 63TL idi sıfır garantili taksitli vs. Bu ve bunun gibi markaların üzerinde sadece ön kapılarda olan 98 yılından kalma hoperlörlerinden daha iyi olacağını düşünüyorum bu yüzden bu markalarda yeterli gibi. Bu ve belki çok daha az üzerinde standartlarda önerileriniz ne olur?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı

500Tl'ye hem kablo hem oval hem bass hem amfi ve işçilik çok zor gözüküyor. Bu bütçe ile yapılır mı olabilir ancak ucuz etin yahnisi hesabına dönebilir. Müzik işinden pek anlamam üstadlar yardımcı olur. İnşallah istediğiniz gibi bir sistem kurabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

gittigidiyor gibi sitelerde 70-80 TL gibi rakamlara çok ta kötü olmayan (pioneer gibi) markaların ürünleri var, üzerindeki orjinal sistemden daha iyi olacağını düşünerek böyle bir düşüncedeyim zaten. Bende üstadlardan cevap bekliyorum. İşin özeti hayır o paraya üzerindekinden iyi olamaz'a gelirse vazgeçicem. Fakat kafamda üzerindekinden daha iyi olur yada üzerindekinden örnek veriyorum %60 daha iyi olur gibi bir bilgi oluşursa işten anlayan arkadaşlarımızın önerileri doğrusunda sistemi kurucam. Umarım güzel cevaplar gelir.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ses kalitesi diyorsunuz herşeyi arkaya yerleştiriyorsunuz. Ses size gelinceye kadar zaten berbatlaşır. En güzeli ön kapılara comp tarzı kullanıp, arka tarafa kapalı kutu sub koymanız.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

cevapları için herkese çok teşekkür ederim. sanırım bütçeyi biraz arttırana kadar arkayı erteleyip ön kapılardaki hoperlörleri yenilemeliyim. ön kapı için önerebileceğiniz hoperlör varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Önlere component tarzı bir ürün düşünün ,oda amplisiz çalmaz.Dandik markalar işinizi görmez verdiğiniz paralara yazık olur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Goldmaster vb. markalara hiç bulaşmayın.

Diğer markaların orta sınıf ürünlerini alın daha iyi.

Zaten çok da pahalı değiller.

Ama işin içine anfi, sub, comp vs. girerse eğer, çin malı da kullansanız bütçeniz yetmez.

Kaliteli ses istiyorsanız, iyi bir markanın orta sınıf bir teybini alın. Yine iyi bir markanın 2-3 yollu orta sınıf hoparlörlerini takın. Gayet temiz ve güzel bir ses alırsınız. Üstelik ileride sistemi geliştirmek isterseniz de iyi bir alt yapı hazırlığı yapmış olursunuz. ;)

+1

Teyp çok önemli, ekleyeceğin şeylerin her detayını yazmışsın ama teybinin ne olduğunu yazmamışsın. İşin içine anfi ile güçlendirilecek şeyler (pandizot vs) eklenince maliyet zincirleme şekilde inanılmaz fırlar.

Bu nedenle mütevazi bir sistem istiyorsan anfisiz kullanabileceğin bir sistem olmalı. Belki koltuk altına konulan baslardan da ekleyebilirsin. Düzgün ayarlanmış bir teyp ile bu seni tatmin edecektir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cevapları için herkese çok teşekkür ederim. sanırım bütçeyi biraz arttırana kadar arkayı erteleyip ön kapılardaki hoperlörleri yenilemeliyim. ön kapı için önerebileceğiniz hoperlör varmı acaba?

bagaja ufak bir sub+anfi ile başlayın, kapıya yapılacak yatırım, izolasyon olmadıkça işe yaramaz. Slim sub+ anfiye 400TL ye ulaşılır.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
Alkım Hoşgör

Çok teşekkür ederim alpin marka 20cm lik bas geldi (kabinli), teybimde var. Eksikleri yavaş yavaş tamamlıyorum sanırım. Amfi ve pandizota yükleniyorum onları da çözersem 4 adet hoperlör eksiğim kalacak.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Ses kalitesine yönelik hiçbir işlem yapılmayacak o zaman.

2 adet komp

2 adet 5x7 oval

1 adet 20cm pandizotta bass

1adet amfi ve kaliteli kablolarla orjinalden çok daha iyi olacağı kanısındayım. bu işle prof. olarak ilgilenmediğim göz önünde bulununca fazlasıyla yeterli gibi duruyor. Harcanan parayla daha iyisi olabillirdi dedirtmeyecek şekilde araştırmalarım devam ediyor. Umarım iyi bir sonuç çıkar..

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Alpin marka sub alacağınıza almayın daha iyi. Hepsine 1 adet anfi de iyi bir seçim değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Alpaslan

tesisatım kendi çapımda sağlam olsada hakan abi varken sistem hakkında konuşmam :) Hazır konu burda varken ana ünite hariç bende cvx 38 cm bass var orj kutuda for-x xd-1 5000 watt mono anfi var ve 1.5 farad for-x kapasitör tiz olarakta sadece kapılarda var.4 adet 460 watt pıoneer hoparlörümü ve jbl 75.4 anfimi sattım değişiklik için,bana önerebileceğin arka pandizot için ne olabilir (kıcker ks serisi mid-bas evde boş duruyor 16 cm)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...