İçeriğe Yönlendir

Amfi Seçimi

Enver Çatak

Recommended Posts

Enver Çatak

Aracım 2000 model fiesta. Elimde ön kapılar için (henüz takmadım) bir çift 13cm Alpine SXE 1325s 35w rms, max 200w; şapkalıkta 2 adet 20cm Pioneer TS-E2095 nominal input power 90w, max 300w hoparlör var. Amfi olarak 4x75w rms düşünüyorum 35wattlık Alpine hoparlörlerle uyum sorunu olur mu, fazla gelip yanma olabilir mi yoksa 2 çıkışlı amfi ile sadece arkadaki Pioneer hoparlörleri mi besleyeyim? Bu durumda da Alpine hoparlörlerin sesini duyamam diye düşünüyorum ya da hangi amfiyi önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Teşekkürler, peki her amfide ayrı ayrı gain ayarı var mıdır? Fiyat/performans ve boyut olarak da küçük amfi modelleri önerebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Beklentiniz fazla değil ise hepsi işinizi görecektir. Kablolamaya dikkat edilsin yeter.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Teşekkürler, peki her amfide ayrı ayrı gain ayarı var mıdır? Fiyat/performans ve boyut olarak da küçük amfi modelleri önerebilir misiniz?

benim size gönderdiğim model koltuk ufak tır koltuk altında bile gözükmez

Yorum bağlantısı
M.Ali Baş

kablo secımı onemlı ıyı kablo ıyı elektrık akımı ve ıyı ses kalıtesı demektır. alpine ler anladıgım kadarıyla mid degıller. bas olarak ne dusunuyorsunuz.??

sahsi dusuncem,

pioner hoparlorler anfiye baglı olsun, on kapılara takıcakların eger normal 13 cm hoparlor ıse teyp orjınal cıkısından yardım alabılırsın. bas ve pioner hoparlerlerın ayarıda anfıden yapılabılır.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Sub düşünmüyorum, aracın içi küçük zaten, 2x90w Pioneer'ların amfiyle yeterli olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ilk ten bende sizin gibi düşünüyodum kolonları taktıktan sonra bi boşluk oluyo sub takmak zorunda kalıyosunuz

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sonra ikinci, sonra tam büyük hacimli kutu, sonra teyp değişimi sonra carputer gidiyor böyle :hahahoho:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Ali Baş

bu olay hep aynıdır..küçük başlarsın fakat sürekli yetmez.....sonu yoktur bu işin....:))))

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
(düzenlendi)

bu işin sonu cebindeki son delikli kuruştur :D :D

tarihinde Uğur Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

O zaman ben hiç başlamayayım bari :)

nedenki zevk işi yaptıkça ortaya bir şeyler cıkmaya başladınmı dunyalar sizin oluyo :D :D aa bu arada başlamakta işin yarısııdr :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enver Çatak

s_MLC_v_O_f_39575212_9479.jpg

Resimde görüldüğü üzere benim teybin arka çıkışları, REAR / SUB olarak 2 çıkış var yani amfi ile ya 2 kanal hoparlör ya da tek sub bağlanabiliyor. Bu durumda 2 kanal amfi işimi görür anladığım kadarıyla, yanlışsam düzeltin.

Uğur bey uğraşmak tabi zevklidir ama arabada fazla vakit geçirmiyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Tek anfi çıkışınız var. Zevk vermez. EN az 2 yol olmalı ki birşeyler olabilsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

s_MLC_v_O_f_39575212_9479.jpg

Resimde görüldüğü üzere benim teybin arka çıkışları, REAR / SUB olarak 2 çıkış var yani amfi ile ya 2 kanal hoparlör ya da tek sub bağlanabiliyor. Bu durumda 2 kanal amfi işimi görür anladığım kadarıyla, yanlışsam düzeltin.

Uğur bey uğraşmak tabi zevklidir ama arabada fazla vakit geçirmiyorum.

bu teyp tek çıkıslı araba zevk işi benim de altımda fazla olmuyo benim uğrastıyım kadar kimse uğraşmam :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Uğur Çınar

yeni konu açacaktım ama buradan devam ediyim şu anda palio ya ses sistemi yapmış bulunmaktayım ama bi sıkıntı mevcut büyük bi ihitimalle anfi ufak gelmektedir http://www.ebay.com/ctg/Alpine-MRP-F240-Car-Amplifier-/62457550 bende ki anfi budur üzerine bağladıkaları iki takım 16 cm lik mid bi takım da 20 cm lik piooner ts 201 gümbür çalması gerekirken biraz kısıt kalıyor :D bu anfiyi satıp ne gibi model alabilir im tavsiye istiyorum

biraz karışık bi sistem oldu ama iş görüyor

16 cm mtx blk 625 90 watt rms

16 cm infitiy referance serisi 90 watt rms

20 cm pionner ts 201 özellikleri tam bilmiyorum :D

alpine mrp 240 anfi

bas gecici olar ts404 30 cm 400 watt rms

anfi edison 950 watt anfi

2 farad capasitör

alt yapı 4 g ve 6 g kullanıldı

200amper sigorta ve çiftli sigorta

geçici olarak edisona 20 cm lik bağlamayı düşünğyorum ses değişikliği olacakmi bakıyım diye

ana ünite yı yazmayı unuttum :D pionner 4250

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

montajjj derim susarım

tamam çağlar abi bi gün gelip yeniden dağıtıp toparlıyım senle beraber olurumu :D nerede yanlış yaptığım çıkar ortaya bu hafta sonu kapıları yaptırdığım yere gideceğim soracağım ne diyecek diye :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önce prof. ses sistemcilerinde biraz daha ter dök, sonra doğrusunu anlatırım ben sana :seytan:

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

önce prof. ses sistemcilerinde biraz daha ter dök, sonra doğrusunu anlatırım ben sana :seytan:

tamam bulur giderim direk onların yanlarına çağlar abi ilk önce derdimi onlara yanarım :koskos::D :D

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

gel toplarız

tmm ilk önce kapıları yapan adama bi uğrayım geleceğim yanına çağlar abi bide ikinci edison a 20 lik leri takmayı planlıyorum çağlar abi verim değişirmi bide alpinı da iki kanal döneceğim mecburen bi anfi cıkısını iki böleceğim mecburen :D :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...