İçeriğe Yönlendir

Araçta Bulunan Lpg Sistemi Kullanılmazsa Ne Olur ?

Nuri Tanır

Recommended Posts

Nuri Tanır

Sevgili arkadaşlar,

ben bir konuyu merak ettim formda baktım ama yanıt bulamadım veya gözümden kaçtı. Genelde tüm dostlar lpg ile araç kullanıyor ben ise mondeo'm ile çok çok az km yaptığım için lpg'yi hiç kullanmak istemiyor ve aracın orjinali yakıtı olan benzin ile yoluma devam ediyorum. Bu şartlar altında ben aracımı benzin ile çalıştırdığımda ve lpg açma - kapama düğmesi off durumunda iken lpg ye ait her hangi bir unsur otomatik olarak aracın çalışması ile beraber devreye girer mi?? Bunu şundan merak ediyorum benzin ile değilde gaz ile araç çalışınca benzin pompasıda otomatikman çalışıyor ama benzin vermiyormuş sisteme, şayet gereken devreler konulmazsa bir süre sonra benzin pompası çok fazla ısındığından dolayı arızalanabiliyormuş :( şayet lpg kitini kullanmadığımdan dolayı herhangi bir arızaya mahal verecek durum söz konusu olacak ise sizden yapmam gerekenleri öğrenmek isterim... saygılarımla nuri

Yorum bağlantısı
Eray Eski

arac lpg ile calisirken benzin pompasi calisir ama benzin enjektorleri calismadigi icin benzin depodan devir daim eder surekli Nuri bey.

surekli benzinle kullanmaniz bi sorun olusturmaz buyuk ihtimal. en kotu ihtimal lpg enjektorleri uzun sure calismazsa belki arizalanabilir. bu da dusuk bi ihtimal.

ayrica depoda yeterli miktarda benzin bulunduktan sonra ne pompaya ne baska bi parcaya zarar gelmez.

arac lpgli calisiyor diye az benzin bulunduranlarin benzin pompasi yeterince sogumadigi icin zamanla arizalaniyor. benimkinde benzin ceyrege dustumu yarim depoya tamamliyorum. sorun yasamadim hic :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzin pompası mantığı ile hareket edersen, lpg regulatörü zarar görebilir..

Arada bir lpg ye geçin regulatörün contaları kurumasın..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Ben nadiren 2-3 ayda 1 depo LPG tüketimi ile son 6 aydır kullanıyorum. Öncesinde 1 yıl LPG deposunu söktürerek kullanmıştım. Bir problem olmamıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Benzin pompası mantığı ile hareket edersen, lpg regulatörü zarar görebilir..

Arada bir lpg ye geçin regulatörün contaları kurumasın..

:good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Bence sistem hiç kullanılmazsa ciddi zararlar doğurabilir..

Söktürürken servisin bir dezavantajı olmayacağı ve ne zaman istersem depoyu takıp kullanabilceğim şeklinde bir görüşü vardı. Çok uzun süre kullanılmaması durumunda depo ve regülatörün değişim ihtiyacını konuşuyor oluruz demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

anladığım kadarı ile arada bir ( ayda 1-2 sefer ) sistemi devreye alarak 5-10 km yapmakta fayda olacak :biggrin:

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Şimdi üstad tercih meselesi ama LPG varsa neden kullanmayasın ki.

Biz ingiltere kraliyet ailesinden de zengin değiliz ya. değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Tahminimce aracı daha çok şehir içinde kısa mesafe kullanıyor ve az km yapıyorsunuz, aracınızın lpg sistemini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Zira eğer aracınızı tahminimdeki gibi kullanıyorsanız araç gaza geçene kadar benzinde de yeterli miktarda kullanılacağından lpgnin motora vereceği zararın çok fazla olacağını sanmıyorum, ayrıca düzgün montajı ve kalibresi yapılmış bir lpg sisteminin motora zararının çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Lpg kullanarak yapacağınız tasarrufla aracınızı bakım ve modifiyelerle ödüllendirebilirsiniz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Nuri Tanır

sevgili dostlar :)

yorumlarınız için çok teşekkürler ... aracı alalı 2,5 ay oldu daha 500 km yaptım ... dolayısı ile sadece keyif için bindiğim bir araç durumunda şu aşamada amaaaa :) :)dün hadi şu lpg neymiş bir deneyelim dedim ( hiç lpg'li aracım olmamıştı ) benzinlğe çektim 38 litre aldı depo ( sanırım içindede vardı biraz ) demek ki depo 45 litre falan diye düşündüm :) araca kuruldum yola çıktım...lpg düğmesini açtım :) üzerinde dört adet ışık bulunan düğmede 4 ışık aynı anda yanıp yanıp sönmeye başladı en sonunda en altta olan ışık tek başına yanıp sönmeye devam etti :( şayet araç lpg ye geçti ise performans iyi :) :) yok devreye girmediyse epey benzin harcadık bu durumda :) aracı durdurdum motor çalışırken düğmeye bastıp ışıklar yine aynı şekide yanıp sönerken motor çok çok hafif silkeleyip geçiş yaptı sanırım rölantide ise çok hafif iniş çıkışı hissettim. düğmeye basıp lpg yi off yapınca yine çok hafif bir geçiş hissi ile çok daha düzgün rolanti ... birde lpg de sürerken ( lpg de olduğunu tahmin ediyorum ) gaza basınca pedal sanki biraz daha ağırlaşmış gibi geldi bana belkide tamamen psikolojik bir etki oldu ??? sizce lpg açma kapama düğmesinde bir arıza olması söz konusu olabilir mi ?? öğrendiğim kadarı ile 4 minik led ışığın esprisi aynı zamanda yakıt miktarınıda göstermesiymiş :) şayet bu düğmeler arızalanabiliyorsa değişimi mümkün mü ?? nette aradım taradım fotosunu bulamadım açma-kapama düğmesinin bu arada eco-tech marka bir lpg sistemi takılı araçta ... saygılarımla nuri

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Nuri bey aracın lpg sistemini uzun süre kullanmadığınız için lpgye geçişte silkeleme hissetmiş olabilirsiniz, anlattıklarınızın hepsi bence normal ve sisteminiz düzgün çalışıyor, düğmede de bir arıza yok. Lpg sisteminin markası nedir? Siz yine de uzun bir süre lpg sistemini kullanmadığınız için iyi bir lpg ustası bulup sistemi uzun süre kullanmadığınızı da belirterek lpg sistemini genel kontrolden geçirin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

Erkan Bey, ilginize teşekkürler :) Eco-Tech marka italyan malı lpg sistemi ...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abi düğmenin bozulacağını sanmıyorum ; lpg ye geçip geçmediğini kaputu açıp enjektör sesinden anlayabilirsin ;)

Lpg enjektörleri genelde sesli çalışır çıt çıt çıt şeklinde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

evet sanırım haklısınız az veya çok km kullanım demeden bende lpg kullanmaya karar verdim tasarruf ettiğim paralarıda yine küheylan için harcarım olur biter :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Nuri Tanır

evet lpg tasarruflu bir olaymış, tam 110 km'de lpg yi tekrar doldurdum tam 26 tl lpg aldı 110 km'nin toplamda 10 km'si benzinde çalıştı desek ( 110 km 3-4 sefer de yaptı tek sürüş mesafesi değil ) kalır 100 km bu demektirki karışık trafikte 26 kr yakmış mondeom ... sanırım bu iyi bir rakam otomatik araç ama tüm bakımları zamanında ve eksiksiz yapılıyor ayrıca ben aracımı tamamen sakin kullanan bir sürücüyüm ... konforunu seviyorum bu arabanın ... ( lpg içinde geçen genel bakım yaptırdım ) çok iyi durumda dedi lpg ustası ... bu arada açma kapama düğmeside tam fonksiyon ile kendi kendine çalışmaya başladı artık lpg durumuna göre 4 led ışık olması gerektiği gibi çalışıyor :) 43 yaşımda lpg ci oldum bende :) saygılarımla nuri

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...