Cihan KILIÇ 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Merhabalar, Kronik hale gelmiş, paspaslara su akmasına sebep olan tıkalı klima hortumu kültablasının arkasında mıdır? Yoksa ön konsolun arkasındaki havalandırma kutusunun içinde midir? Tıkanıklığı açmam gerekiyor.. Resimde 10 numarayla belirtilen parça mıdır? Bilen bir arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.. Saygılar, Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 klima olmadığı için bir fikrim yok ama karmaşık ka nın torpido sökümü http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/232804-osman-ustanin-temizleyemedigi-boru-burada/ Cihan fiestanında tıkalı klima hortumu açıklaması var bir bak istersen az çok fikir verebilir Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 3 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2012 Bunu görmüştüm sağolasın, Evet Fiesta'nınki hemen ortalarda duruyor, eğilip benim Ka'ya baktım kapı-duvar! meşhur havalandırma kutusu var..nereye elimi atsam karşıma çıkıyor bu aralar, söküvereceğim akrabam olacak yakında zaten bu kutu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Merhabalar, Kronik hale gelmiş, paspaslara su akmasına sebep olan tıkalı klima hortumu kültablasının arkasında mıdır? Yoksa ön konsolun arkasındaki havalandırma kutusunun içinde midir? Tıkanıklığı açmam gerekiyor.. Resimde 10 numarayla belirtilen parça mıdır? Bilen bir arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.. Saygılar, Kül tablasının oradaydı. Temizleme işlemi oradan yapılmıştı bana. Bir de lifte alıp alttan yapmışlardı. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 3 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2012 Sani teşekkürler Bana lift yolları gözüktü yine, bu gidişle bizim otoparka bir lift kurduracağım galiba.. 1 Yorum bağlantısı
Mert Ender 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Benim de başıma geldi maalesef. Servis çok kısa sürede halletti, ücret de almadılar. Trim söküldüğünde orada metal bir plaka var, akan su orayı paslandırmıştı. Değiştirdiler mi bilmiyorum. Sizde de öyleyse o parçayı değiştirin. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 3 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2012 Mert Bey teşekkürler, Bu durumda konsolu sökmeye gerek kalmayacak gibi gözüküyor.. Yorum bağlantısı
Mert Ender 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Hayır, gerek yokmuş, ben de konsolu sökecekler diye çekinmiştim. Islanan yeri de bir oto kuaförüne götürün (Sonax, Ziebart), iyice kurutsunlar. Öyle bırakmayın, çok koku yapar. Taban halısını söküp 1 saat özel bir kurutma aletiyle kurutuyorlar. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 3 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2012 Çok açıklayıcı oldu, pek teşekkür ederim herkese Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Yolcu tarafından kül tablası alt geriye doğru eğilerek bakın silikon siyah bir hortum.Üst bağlantısında sıkmalı kelepçe pense ile açıp aşağı dogru çekin diğer ucunuda kaportaya lastikli çekin silikon hortum elinizde. temizledikten sonra işlemleri geri yaparak monte ediliyor. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 (düzenlendi) diger konuya da yazdim ama sorunun cevabi buradaymis aslinda. Bu islaklik yuzunden araba cok kotu kokuyor, sunu halledip arabayi bir gun cam kapi acik birakmak lazim, sicaklarda kurusun. 5 Temmuz 2012 tarihinde Tolgahan Köroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 8 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar, Dün paspası kaldırıp kültablasının arkasına bakıp siyah tahliye hortumunu gözüme kestirdim. Aynen Halil'in dediği gibi üst tarafındaki kelepçe biraz zor da olsa hortuma zarar vermeden söküldü, alt tarafı da kaportaya girdiği yerden usulca çıkarıldı. Ucu kapalı bakır elektrik kablosuyla kılavuz yapılıp hortum açıldı. Sani'nin dediği üzere hortumun kaportaya girdiği yere de kılavuz gönderildi, orası da pek güzel açıldı. Tahmini uğraşma süresi 30 dk. İhtiyacınız olanlar: 1 kılavuz (0,75 veya 1,5'luk bakır kablo veya tel) ve pense. Bu sefer de lifte gerek kalmadan sorunu hallettik, herkese teşekkürler.. 8 Temmuz 2012 tarihinde Cihan KILIÇ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 15 Temmuz 2012 Paylaş 15 Temmuz 2012 Arkadaşkar bu hortum geçen bende söktüm temizledim açıldı bugün biryere gittim klımayı çalıştırdım yine su damlatmaya başladı.Ortumun uç kaportaya giren kısmına bakıyorum su akıyor acaba kırık çatlak biryermi varki alt hava çıkan kısımlardan damlatma yapıyor. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 16 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2012 Arkadaşkar bu hortum geçen bende söktüm temizledim açıldı bugün biryere gittim klımayı çalıştırdım yine su damlatmaya başladı.Ortumun uç kaportaya giren kısmına bakıyorum su akıyor acaba kırık çatlak biryermi varki alt hava çıkan kısımlardan damlatma yapıyor. Halil merhaba, Klima hortumunun kaportaya girdiği deliğe (şırınga vb. bir şey ile) su dökmeyi dener misin? Eğer su arabanın altından akmazsa, deliğe basınçlı hava tutmanı öneririm. Hortum açık ama delik tıkalı sanki. Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 18 Temmuz 2012 Paylaş 18 Temmuz 2012 Cihan merhaba,dün kontrol ettim hortumun girdiği yeri açık bir problem yok suyu dökünce aracın altından akıyor. Sorun başka ne olabilir. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 18 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2012 (düzenlendi) Cihan merhaba,dün kontrol ettim hortumun girdiği yeri açık bir problem yok suyu dökünce aracın altından akıyor. Sorun başka ne olabilir. Selam, Tahliye kanalı açık, hortum temiz...bu durumda aklıma tek bir şey geliyor: Kalorifer radyatörü tıkalı olabilir. Eğer su devir-daim yaparken radyatördeki tıkanıklıktan dolayı geri dönemiyorsa borulardan su taşıyor olabilir. Bu durumda radyatördeki tıkanıklığı temizletmen gerekebilir. Ayrıca torpidonun tam arkasında plastik bir genleşme kabı var, epeyce büyük plastik bir parça (klima çalışırken bu parça buz gibi oluyor, hangisi olduğunu bu şekilde bulabilirsin) Bu parçanın orta konsola bağlantı yerinde (geçme bir parça) çatlak veya sızdırma var mı ona da bakar mısın? Su sadece yolcu tarafında mı var, yoksa şöför tarafına da akıyor mu? 18 Temmuz 2012 tarihinde Cihan KILIÇ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 18 Temmuz 2012 Paylaş 18 Temmuz 2012 Yolcu tarafı ıslanıyor suyun tam aktıgı yer yolcu tarafındaki ayaklar ıcın hava kanallarının oldugu acıklıktak akmaya başlıyor. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 18 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2012 Yolcu tarafı ıslanıyor suyun tam aktıgı yer yolcu tarafındaki ayaklar ıcın hava kanallarının oldugu acıklıktak akmaya başlıyor. Şu an hedef genleşme kabı ve bağlantıları o zaman.. Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 18 Temmuz 2012 Paylaş 18 Temmuz 2012 Hortumun üst kelepçeli girdiği kısımda bir tıkanıklık olabilirmi aksam onu kontrol edeceğim. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 18 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2012 Hortumun üst kelepçeli girdiği kısımda bir tıkanıklık olabilirmi aksam onu kontrol edeceğim. Zannetmiyorum Halil ama inşallah oradandır, açman 5 dakika sürmez Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Cihan selam, dün hortumu çıkarttım tahmin ettiğim gibi hortumun girdiği kısımdan baya bir kütle halinde pislik temizledim. Test için araçımı yarım saat rölentide çalıştırdım suyun çıkması için yeterli gelmediki su gelmedi. İlk kullanımda tekrar bakacağım, destek için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Cihan KILIÇ 19 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2012 Cihan selam, dün hortumu çıkarttım tahmin ettiğim gibi hortumun girdiği kısımdan baya bir kütle halinde pislik temizledim. Test için araçımı yarım saat rölentide çalıştırdım suyun çıkması için yeterli gelmediki su gelmedi. İlk kullanımda tekrar bakacağım, destek için teşekkürler. Selam, Sorunun orada olmasına çok sevindim vallahi, güle güle tahliye etsin suyunu.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts