Akan Belen 9 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2012 G570 serisinin hepsinde var bu sorun sanırım. Kız arkadaşımın laptop'u bu modelden ve onunda menteşeleri kırıldı. Sahibinden de bir ara menteşelerin olduğu kapak vardı satılmadıysa oraya bir bakın derim. Yetkili servise gönderdik hallettiler. Garantiden mi hallettiniz ve ne kadar sürede geri geldi pc acaba Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos 2012 Paylaş 9 Ağustos 2012 Hızlı onarım konusunda tereddütün olmasın da, ücret konusunu görüşebilseydin keşke.. Benimki de şarj tutmuyor.. % 100 dolu iken yarım saatte bitiyor.. Pili zorlayacak hiç bir şey yapmadım.. Hatta geriye dönüp baktığımda yaptığım şeylerin tamamı ömrünü uzun edecek şeyler... Yorum bağlantısı
Akan Belen 9 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2012 Hızlı onarım konusunda tereddütün olmasın da, ücret konusunu görüşebilseydin keşke.. Benimki de şarj tutmuyor.. % 100 dolu iken yarım saatte bitiyor.. Pili zorlayacak hiç bir şey yapmadım.. Hatta geriye dönüp baktığımda yaptığım şeylerin tamamı ömrünü uzun edecek şeyler... Yok abicim.Ne garantiye girip girmeyeceği nede fiyat konusunda birşey öğrenemedim.Ancak daha önce bu sorunu yaşanlardan anladığım kadarıyla 150 tl gibi bir rakam çıkanlar olmuş serviste.Aynı sorundan bazıları garantiden değişmiş bazıları değişmemiş Mecburen göndereceğim pazartesi günü bakalım ne olacak. Yorum bağlantısı
Onur Çam 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 Ben 2 yıldır lenovo kullanıyorum ilk defa böyle bir hata duydum, bence kullanıcı hatası derler. İnşallah sonuç alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Bundan birkaç ay evvel, benim emektar Lenovo SL 500 laptop'un menteşesi arızalanmıştı. Garanti süresi geçtiğinden ötürü ücretli olarak tamir edilecekti, sordum değişim yetkili serviste en az 250 TL tutuyordu, vazgeçtim. Şimdilerde menteşe iyice kırıldı ve neredeyse ekran sabit durmuyor artık. Araştırdım piyasada bolca menteşesi bulunuyormuş, gittigidiyordan 30 TL bir takım menteşe edindim. Acep bu menteşeyi ben değiştirebilir miyim? Ne dersiniz, riske atmaya değer mi? Aşağıda da cihazın nasıl sökülüp, menteşenin değiştirileceğine ilişkin video da var Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Lenovo'lar sökülüp takılması en kolay notebook'lardan biridir. Belki videodaki gibi 40dk da değilde, 1-1.5 saatte rahatlıkla yaparsın. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Ben olsam çok kolay değiştiririm. Eliniz biraz yatkın ise ve ufak bir yıldız bir de düz tornavidanız varsa yapılabilir bir şey. Zorlamadan, nazikçe açılıyor genelde. Klavyenin üst kısmını sökmeniz gerecek muhtemelen (açma tuşunun olduğu yer). Daha sonra ekran çerçevesinin etrafında yine muhtelemen ufak lastik parçaların altındaki vidaları söküp paneli açığa çıkartacaksınız. LCD ekranı tutan çerçevenin alt kısmında menteşe bağlantıları vardır onları sökeceksiniz, menteşelerin bilgisayara bağlandığı yerde de yine muhtemelen ikişer adet vida vardır onları da söküp yenileri ile montaja geçeceksiniz. Bu tarz işlerde benim mantığın şudur: Ben olsam bunu nasıl yapardım. Son bir şey daha her şeyin bir montaj sırası mutlaka vardır, o sırayı gözetin. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Lenovo'lar sökülüp takılması en kolay notebook'lardan biridir. Belki videodaki gibi 40dk da değilde, 1-1.5 saatte rahatlıkla yaparsın. Ben olsam çok kolay değiştiririm. Eliniz biraz yatkın ise ve ufak bir yıldız bir de düz tornavidanız varsa yapılabilir bir şey. Zorlamadan, nazikçe açılıyor genelde. Klavyenin üst kısmını sökmeniz gerecek muhtemelen (açma tuşunun olduğu yer). Daha sonra ekran çerçevesinin etrafında yine muhtelemen ufak lastik parçaların altındaki vidaları söküp paneli açığa çıkartacaksınız. LCD ekranı tutan çerçevenin alt kısmında menteşe bağlantıları vardır onları sökeceksiniz, menteşelerin bilgisayara bağlandığı yerde de yine muhtemelen ikişer adet vida vardır onları da söküp yenileri ile montaja geçeceksiniz. Bu tarz işlerde benim mantığın şudur: Ben olsam bunu nasıl yapardım. Son bir şey daha her şeyin bir montaj sırası mutlaka vardır, o sırayı gözetin. Yüreklendirdiniz beni Hafta sonu boş zamanımı bu işe ayırayım. Videoyu dikkatlice izledim. Çıkan vidaları kaybetmemek ve sınıflandırmak en önemli incelik gibi gözüküyor. Onu öğrenmiş oldum. Birde ufak bir tornavida takımı edindim mi işin yarısı tamamdır Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Yüreklendirdiniz beni Hafta sonu boş zamanımı bu işe ayırayım. Videoyu dikkatlice izledim. Çıkan vidaları kaybetmemek ve sınıflandırmak en önemli incelik gibi gözüküyor. Onu öğrenmiş oldum. Birde ufak bir tornavida takımı edindim mi işin yarısı tamamdır Sökülürken klavye, touchpad ekran filmi olacak. Onlara dikkat etmek yeterli sadece. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Pc'lerin ekranları boşluk yapıyorsa muhakkak servise gönderin. Kasa altındaki ve-veya ekran içindeki vidaları gevşiyor. Başka türlü menteşe veya bağlantı yerleri darbe olmadan kırılamaz. Hemen hemen her marka aynı montaj hatasını bilereki,, bilmeyerek yapıyor. Vidaları yüksek kuvvet sabitleyici ile sabitlemiyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Pc'lerin ekranları boşluk yapıyorsa muhakkak servise gönderin. Kasa altındaki ve-veya ekran içindeki vidaları gevşiyor. Başka türlü menteşe veya bağlantı yerleri darbe olmadan kırılamaz. Hemen hemen her marka aynı montaj hatasını bilereki,, bilmeyerek yapıyor. Vidaları yüksek kuvvet sabitleyici ile sabitlemiyor. Abi bazı menteşeler kullanıldıkça cortluyor. Bazılarının ise mukavemeti kasadan daha yüksek oluyor, kasayı patlatıyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Kasayı patlatanların %90'ı gevşek vida nedeni ile. ^vidanın biri gevşese güç dağılımı oluyor. Tabi malzeme kalitesi menteşe sıkma gücü hatalarıda tuz ve biber. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Bendeki modelde kronik sorun gibi duruyor menteşe. Gittigidiyor da belki 20-25 farklı satıcıda SL500 menteşesi mevcut. Harici bir çok site de satıldığını gördüm. Ayrıca benim cihazdaki sorun menteşenin alt kasaya bağlanan kısmında, ekranda oynama yok Yorum bağlantısı
Akan Belen 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Benim sorun aynen devam ediyor.Gönderemedim servise Yukarıda yazılanlara baktım da eğer garantiye sokmazlarsa 250 tl gibi ücret çıkarsa yazık olur yahu.Neyse önümüzdeki hafta göndereceğim artık bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Lenovo deyince akıla hemen menteşe sorunları geliyor. Yorum bağlantısı
Barış Tığlı 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Benimde evde kullandığı notebook lenovo çok önce ana kart ve fanında sorun olmuştu servisle konuştum yurtiçi kargoyu evime yönlendirdiler bende kutuya hazırladım, gönderdim 5 gün sonra aradılar sorunu hallettiklerini ana kartı ve fanı değiştirdiklerini söylediler, klavye de 2 tuş kırıktı istersem 100 dolara bunu da yapabileceklerini söylediler bende kabul etmedim ve ertesi gün notebook sorunsuz ve temizlenmiş bir şekilde elime ulaştı, çok memnun kaldım servisten. Yorum bağlantısı
Akan Belen 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Müşteri hizmetleri ile görüştüm arıza kaydım oluşturuldu.Garanti devam ediyor biçbir belgeye gerek yok zaman söyleyin kargoya evinizden aldıralım dediler banada.Sadece pc siz kalamayacağım için göndermemiştim.Ama haftaya göndereceğim artık 1 Yorum bağlantısı
Barış Tığlı 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 kargoyla gidiyor kargo ile geliyor Akan bey bende sizin gibi korkmuştum ama telefonla konuşmamdan itibaren kargoyla gelişine kadar toplam 6 gün gibi bir süre tuttu. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 İş merkezinin altında bilgisayar tamircisi vardı korkarak sordum ama 20 TL ye komşu işi değiştiririm dedi. Kendim uğraşmaktan vazgeçtim Sırf bu iş için 25 liraya özel tornavida takımı alacaktım 1 Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 Abi bazı menteşeler kullanıldıkça cortluyor. Bazılarının ise mukavemeti kasadan daha yüksek oluyor, kasayı patlatıyor. 5 ay once acer laptopumun mentese tarafındakı cıvata yuvası kırılmıstı. 90 lıraya epoksı ıle yapıstırıldı. ve sarj yuvası degısti. ama sımdıde mentese yanından ucu kırıldi. jalasan marka yapıstırıcı ıle yapısır mı? yoksa yaptırdıgm yeremı gotureyım. japon yapıstırıcısı ıle yapıstırdım ama yıne yerınden cıktı. ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 5 ay once acer laptopumun mentese tarafındakı cıvata yuvası kırılmıstı. 90 lıraya epoksı ıle yapıstırıldı. ve sarj yuvası degısti. ama sımdıde mentese yanından ucu kırıldi. jalasan marka yapıstırıcı ıle yapısır mı? yoksa yaptırdıgm yeremı gotureyım. japon yapıstırıcısı ıle yapıstırdım ama yıne yerınden cıktı. ne yapmalıyım? Tam anlamadım, fotoğraf paylaşabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 (düzenlendi) Acer Acer Tam anlamadım, fotoğraf paylaşabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.e Acer Acer telefondan resım cektım gonderemedım 17 Aralık 2014 tarihinde Cihan Yaşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 İmzamdaki linkten yararlanmanızı öneririm. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 Alt kasa, üst kasa ve menteşe değişiminin vakti gelmiş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts