İçeriğe Yönlendir

Taunus Şanzıman Ve Motor Sorunu


Barış Alıcı

Recommended Posts

Barış Alıcı

Merhaba arkadaşlar, diğer forumlarda bu sıkıntımı dile getirdim ancak yardımcı olan olmadı. Umarım yardımcı olan birileri olur yoksa düşünmektan kafayı yiyeceğim. :)

1988 model 2.0 gls otomatik şanzuman taunus aldım, nisan ayında. Aldığımda motor yağ yakmakta idi ama fazla değil, araba bakımsızdı zaten. Ancak motorun durumu şuan çok kötü eksozdan çıkan dumanın haddi hesabı yok. :) Mahalleli en sonunda kovacak beni mahalleden o derece :) Motoru rektefiye yaptırmayı düşünüyorum ancak arabadan veya piyasadan pek anlamadığım için sizlere danışmak istedim. İstanbul maslak oto sanayide bir ustaya gösterdim. Tam fiyat veremem motor kapakları açıldıktan sonra sıkıntının durumuna göre fiyat verebilirim dedi. 1500 tl - 3500 tl arası tutar dedi. Sıfır motorada 3500 tl dedi. Rektediye yapılmış motor ile sıfır motor arasında tabiki fark vardır ancak sıfır motor yaptırmadan rektefiye yaptırsam motor sağlam olurmu? Beni ne kadar götürür mesela? Adam büyük ihtimal 1500 tl tutar dedi ama beni mi zarfladı yoksa motoru indirdikten sonra 2500 tl demesinde. :) Motor konusunda siz değerli üyelerin önerilerini ve yardımlarını bekliyorum.

2. sorunum şu ki şanzıman! Şanzımanımdaki sıkıntı, araba geri vitese geçmiyor ve 3. ve 4. vitese geçmiyor. Hep 2 de kullanıyorum mahalle içinde lazım olduğunda. Bunu da maslak oto sanayide bir ustaya gösterdim. Şanzımanın inmesi dişlilerin onarılması lazım dedi ve 1000 tl - 1500 tl arasında bir fiyat çıkar dedi ve 1 yılda garanti veriyoruz dedi. Şanzımanı yaptırırsam bana ilerde tekrar sıkıntı çıkarabilir mi? Verdikleri fiyat nasıl? Otomatik şanzımanlar biraz hassas olduğu için tereddütte kalıyorum. Araç muayeneden geçerken az kusurlu geçti ve şanzımanda yağ kaçakları tespit etti. Acaba viteslerin geçmemesinin sebebi bu yağ kaçaklarından mı? Boşuna para vermek istemem. Bir de bu şanzıman yağları bellirli bir km de değişiyormuş aldığım adam arabaya hiç bakmamış belli acaba şanzımanın yağını hiç değiştirmediği olabilir mi? Bana önerebileceğiniz sağlam bir usta var mı?

Biraz uzun oldu ancak baya doldum :) Herkese şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Ben olsam masraf edip bu araçla uğraşmazdım. En iyi ihtimalde bile ederinden fazla masraf etmeniz gerekecek.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

Ben olsam masraf edip bu araçla uğraşmazdım. En iyi ihtimalde bile ederinden fazla masraf etmeniz gerekecek.

Kararsız kaldığım en büyük konu bu. Keşke satabilsem daha iyi olur benim için. Ama bu şekilde de bu aracı satmam çok zor. Araç için arayan masrafından korkup kaçıyor valla. :) Ne yapacağımı şaşırdım.

Yorum bağlantısı

3500 - 4500 Para harcayana kadar o paraya bi samara alın hem yarısını yakar hem daha genç olur. Bırakın taunus artık rahatça uykusuna yatsın.

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

Doktor Çağlar a uğrayın. Bir hal çare bulacaktır... :yes:

Çağlar bey kimdir? Yeri neresidir? :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çağlar bey kimdir? Yeri neresidir? :)

İkinci mesajda linki verilmiş. Nokta atışı ile derdinize derman olur.

Osman usta ile Fatih usta var dükkanda, hiç bir şey yaptırmasanız dahi gidin bi çay için, sohbet edin, dertleşin :)

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

bir taunus kullanıcısı olarak tavsiyem o arabayı hurdaya ayırman. Otomatik alarak çok büyük bir hata yapmışsın, taunus clube de üyede üye ol; çıkma parça vs bilgi taunus üzerinde yoğunlaşmış durumda arabayı yürütmek istesen değerinden fazla para harcıycaksın.

Yok hurdaya ayırmam binicem diyorsan motoru Çağlar abinin eline bırak, şanzumanıda manuele çevir otomatikle uğraşma çok sağlamdır ama artık parçası yok otomatiğin tamiride verimli olmaz

Güzel bilgileriniz için öncelikle teşekkür ederim. Manuel kullanamıyorum o yüzden otomatik aldım, almaz olaydım. :) Şuan hurdaya ayırmam 5.000 tl nin çöpe atmış olmamdır, o kadar emekte cabası. Motoru yaptırıp şanzımanıda manuele çevirmeyi bende çok düşündüm ama sıfır şanzıman bulamayacağım gibi ( bulsamda kim bilir kaça patlar) ve çıkma bulduklarımın ne kadar temiz olabileceği konusunda tereddütte kaldığımdan vazgeçmiştim. Sonuçta arabanın orjinal şanzımanı otomatik, onu manuele çevirmem sıkıntı yaratırmı ilerde, oda bana ayrı korku veriyor. Manuele çevirme konusunda biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim. Şuan için arabayı satmayı düşünmüyorum, düşünemiyorum. Arabamın sıkıntıları olmasa gayet aracımdan memnunum.

Birde Çağlar bey'in eline bırak demişsiniz ama yukarıda verdiğiniz linkteki dükkanda Osman ve Fatih Ustanın yeri değil mi? Yoksa Çağlar bey'de orada mı çalışıyor?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Çağlar abinin dükkanı orası, Fatih ve Osman ustalar ile beraber çalışıyor kendisi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Barış size direkt olarak ilaç olacak yer gösterilmiş. Bence ilk fırsatta gidin.

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

orası sanırım Çağlar abinin dükkanı çıkma manuel şanzuman(500-600 çıkma şanzumanlar) bulsanızda revizesi kolay birde piyasada çok var taunusu manuele çevirince hiç bir sıkıntı yaratmaz çünkü elektronik beyni vs yoktur bin lirayı bulmaz şanzuman işi, iyi ihtimalle1000 1500 arası motor olsa uzun süre binersin diyicemde kaporta ve arabanın içi nasıl ?illa otomatik olsun dersen onu da bilenlere bir sor bence belki parçaları vardır başka bir aracın falan uyuyodur pek bilgim yok otomatikde ama antipatinaj sistemli ilk yerli otomatik arabadır taunus arabanın fotolarını bekleriz

En kısa zamana fotoğraflarını ekleyeceğim. Dediğiniz gibi manuele çevirmek daha mantıklı. Kaportasının üzerine 4-5 yerde ufak çürümeler var ama çok büyük değil. İyi durumda diye düşünüyorum. Arabanın içinde bir sıkıntı yok, çok şükür. Tek sıkıntı sağ arka kapı dışardan değil de içerden açılabiliyor onun haricinde koltuklar olsun döşemeleri olsun hepsi gayet iyi durumda.

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

benim kara şimşekde bu ilk sahibiyiz çoçukluğum bu arabada geçti http://www.fordclubt...im/page__st__40

Maşallah, sizin ki de çok güzelmiş. Allah kaza bela vermesin. Bir sorum daha olacak, ben çıkma manuel şanzıman nerden bulacağım peki? :) Yoksa yaptıracağım yer mi bulacak? Sizce ilk önce motorumu yaptırmam gerek yoksa şanzımanı mı?

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

bende bir taunus var.Bahçede yatıyor,full yedek parça :yes: şanzıman mı 100 tl ye vereyim.piston vs mi?çerez parasına vereyim :good1:

http://www.fordclubt...__fromsearch__1

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Benim aracım 88 model 2.0 gls modeli, sizin araç ise 86. Şanzımanların birbirine uyma konusunda sıkıntı olur mu? Ayrıca uysa bile şanzımanı indirmek lazım benim araca takmak için sizin araç yerinden oynamıyor sanırım, bu işlemi orada nasıl gerçekleştireceğiz? Motor parçalarınız ne durumda sizin, yani motor? Malum benim motor deli gibi yağ yağmakta sizin parçalarınız ihtiyacım olabilir. Yeriniz neresi bu arada?

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

Ben en iyisi çağlar beyin yanına bir gideyim. Daha sonra sanayideki çıkmacılara bakmak lazım dediğiniz gibi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bahtiyar beye %100 katılıyorum. 5 vites şanzıman alınır, difrensiyal değişimi gerekirmi emin değilim, sonrasında cillop gibi binilir, ama motor masrafı fazla, ben olsam arabaya aşırı bağlı değilsem direk satardım.

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

arabayı alırken neden bu kadar acele ettiniz..

Heves işte.. Hem otomatik hem bu fiyata böyle araba var bizde kaçırmayalım dedik. Anladığımız yok zaten. Ama çok pişman değilim belki 3000 tl zarar edicem ama çok tecrübeler edindim.

Bahtiyar beye %100 katılıyorum. 5 vites şanzıman alınır, difrensiyal değişimi gerekirmi emin değilim, sonrasında cillop gibi binilir, ama motor masrafı fazla, ben olsam arabaya aşırı bağlı değilsem direk satardım.

Arabayı bugün satıyorum. 2000 tl ye anlaştık. Sizin fikriniz nedir bu konuda?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...