Engin Kilo 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 Mrb arkadaşlar aracımla 200-300 km yol yaptım devam ediyordum o sırada motaradan gaza yüklendikçe kütürtü gelmeye başladı düşük devirde ses yoktu 10 km yakınındaydım ankara şaşmazın ,hemen girdim sesler devam etti ustama gösterdim yerinden kıpırdatmayalım yatak sarmış aracın dedi yag azalmış ama vardı hala yağ lambası flanda yanmamıştı şimdi 3000-4000 masrafı çıkar diyo yarın indirecek motoru bir bilgisi veya tavsiyesi olan varmı teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 anlatım ve olayın gidişatı bu yönde, ana kol yatakta aşınma var, birçok sebebi olabilir, kalitesiz yağ, yanlış yağ filtresi, zamanında hararet gören motora eksik tamirat vb. sökülünce silindir çeperlerine de bakılacak, sökülmüşken üst kapağı da rektifiye ettirin, bu kadar masraftan sonra tam sıfır motorunuz olsun 1 Yorum bağlantısı
Engin Kilo 14 Eylül 2012 Yazar Paylaş 14 Eylül 2012 çok teşşekkür ederim üst kapak rektefiyesinide hatırlatıyım ustama 3 ay önce yag degişimi için bırakmıştım selena yağ koymşlar onunda etkisi olabilirmi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 çok teşşekkür ederim üst kapak rektefiyesinide hatırlatıyım ustama 3 ay önce yag degişimi için bırakmıştım selena yağ koymşlar onunda etkisi olabilirmi Olur tabii.Bildiğim kadarıyla Selena yağları daha çok Fiatlar kullanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 (düzenlendi) Lütfen araçlarımızda bir sürüş hissi değişimi, kütürtü vb geldiğinde ne olduğunu tam analiz etmeden yerinden kıpırdatmayalım. Çekici çağıralım. 10 km ne demek yahu? Yağ filtresi tıkanıp yağ filtre baypas da bozulduysa ya da yağ dolaşımı engellendiyse böyle şeyler olabilir bence. Yanlış yağ olabileceği gibi yağ katkı maddeleri (teflon vb) de olabilir. Manifolddan bir parça içeri düşmüş de olabilir. 15 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 şu an kaç km de bilmiyorum ama 1 yağ değişimi ile yatak sarmaz, bundan önceki bakımlar önemli bir de şans meeselesi biraz... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 Bir de sürücünün nasıl kullandığı,soğutma performansı vs de işin içine giriyor. 1 Yorum bağlantısı
Engin Kilo 15 Eylül 2012 Yazar Paylaş 15 Eylül 2012 (düzenlendi) Aracım şu an 170.000 de aracı yerinden kıpırdatmam tamamen amatör bi davranış oldu ve ustam bugün motoru indirdi ve aracın yatak sarmadıgını gördük motoru komple indirip her yerine baktı, motor kapagında işlem yapması gerektigini söyledi,her ihtimale karşı yatakları degiştirip yatakların orda bilezik diye bişey varmış onlara işlem yapıcak, ayrıca bütün kayışları ,baskı balatayı tirgeri degiştiriyim dedi masraf 1700 düştü ford focus ve mondeo da bu olayla ikinci karşılaşması oldugunu söyledi çok ender bir arızaymış, fren,hidrolik,motor yağlarını degiştirecek çok şükür sekman falan istemiyor,motor bir elden geçmiş oldu geri toplarken kafana ne takılırsa degiştir dedim pazartesiye işi biticek motorda yağ çok az kalmış, ayrıca sorunun kalitesiz gazdanda kaynaklanabilecegini söyledi yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar insan her olaydan bi ders çıkarıyor işte 15 Eylül 2012 tarihinde Engin Kilo tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 Aracım şu an 170.000 de aracı yerinden kıpırdatmam tamamen amatör bi davranış oldu ve ustam bugün motoru indirdi ve aracın yatak sarmadıgını gördük motoru komple indirip her yerine baktı, motor kapagında işlem yapması gerektigini söyledi,her ihtimale karşı yatakları degiştirip yatakların orda bilezik diye bişey varmış onlara işlem yapıcak, ayrıca bütün kayışları ,baskı balatayı tirgeri degiştiriyim dedi masraf 1700 düştü ford focus ve mondeo da bu olayla ikinci karşılaşması oldugunu söyledi çok ender bir arızaymış, fren,hidrolik,motor yağlarını degiştirecek çok şükür sekman falan istemiyor,motor bir elden geçmiş oldu geri toplarken kafana ne takılırsa degiştir dedim pazartesiye işi biticek motorda yağ çok az kalmış, ayrıca sorunun kalitesiz gazdanda kaynaklanabilecegini söyledi yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar insan her olaydan bi ders çıkarıyor işte burada bir çelişki var. pistonlar yerinden çıkarılmadıysa neden çıkarılmadı. çıkarıldıysa neden sekmanlar degişmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts