İçeriğe Yönlendir

1.6 Dizel Fusion Direksiyon Power Sorunu

İlker Han

Recommended Posts

İlker Han

Aracımı 100.000 km.de 1 ay önce aldım.direksiyon pompası 2 kez devreden çıktı.Pompanın alt kısmından sert cisimle hafifce tıkladığım zaman devreye girdi.Şu an fonksyonunu yapıyor ancak 1 haftadır zorlanma-sürtme gibi bir takım sesler çıkarmaya başladı.Bu pompaların tamir ve bakımı oluyor mu acaba?Yoksa çıkma veya yeniye müracaat mı görünüyor?Bilgisi olan varsa cevabınızı yazınız lütfen.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çıkmasının da durumu bilinmez, şans işi, yenisini takmak genelde daha ekonomik olur

Yorum bağlantısı
İlker Han

Parçanın fiyat aralığı hakkında bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

İlk önce yağını bir değiştirin vasfını yitirmiş ve pompayı zorluyor olabilir...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Han

Aracı kartal oto sanayisine götürdüm.Çıkma parça 450 TL buldum fakat görüntüsü bile hırpani idi.Kafama yatmadı.Daha sonra 0 araştırdım.1500-1600 TL gibi fiyatlar karşıma çıktı.Parçacılar biraz daha araştırma yapınca 950 TL ye orjinale ulaşma şansını yakaladım,parça değişti,sorun hallodu.KM 102500.Bayramda gönül rahatlığı ile dolaşacağım.

Parçanın bu km.de arızalanmasının sebebi zamanında değişmeyen direksiyon yağıymış arkadaşlar.30 TL lik yağ bu masrafı açabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Benim kafam karıştı focuslardaki gibi elektrikli değil mi?

Kullanma kılavuzunda 1.6 TDCI dizel için yağ kullanılmaz yazıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Han

Elektro-hidrolik.Böyle geçiyor. Focuslarda da aynı.2 fişli ve üç fişli çeşitleri var.

Hıza duyarlı elektrikli pompa ve yağ deposundan oluşuyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hidrolik yağı yine var, kayış tahrikli değil, elektrik motorlu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...