İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracimiz Ve Yaptigim Ufak Dokunuslar....

Ali Ulvi KESKIN

Recommended Posts

Ali Ulvi KESKIN

slm degerli forum uyesi arkadaslar. yeni aracimizi sizlere tanitmak hemde kendimce yaptigim ufak dokunuslari sizinle paylasmak istedim. maliyeti dusuk isler yaptim ama araca farkli bir hava kattigini dusunuyorum....

tamponun orjinal hali:

fd75u.jpg

sonraki hali:

fd784.jpg

fd7c6.jpg

fd7f6.jpg

daha sonra stoplar gozume cok beyaz geldi sadece beyaz olan kisimlarini stop filmi (transparan folyo) ile kapladim...

fd7hy.jpg

fd7kx.jpg

fd7mt.jpg

on panjura kirmizi serit uyguladim....

fd7q3.jpg

fd7s2.jpg

sira plakalara geldi kalin font plakalardan hoslaniyorum. sanayide 20 tl istediler reklamci ise 30 tl ye folyo ile kaplayacagini soyledi. bende once bi kendim denemek istedim ve sonuc: folyo ile....

fd7un.jpg

fd7y4.jpg

vee sonuc :

fd80u.jpg

sira geldi kaliperleri boyama isine : hazir satilan brembo logolu plastik kapaklari monte etme isi kafama yatmadi bende eski usul boyamayi tercih ettim.... 10 tl ye kirmizi sprey boya aldim ve tek tek tekerleri sokerek gazete ile de maskeleyerek basladim puskurtmeye....

fd84t.jpg

fd87w.jpg

dort teker de de islem ayni oldugu icin kalabalik yapmasin diye tek tekerin resimlerini paylasiyorum....

kisa anten olmassa olmazim :)

fd8cs.jpg

koltuk kafaliklari altina yay... belki cok klise ama cok uzun zamandir istedigim ama fiyatina gore israf gordugum bi urundu uyguna bulunca almak istedim...

fd8hl.jpg

led li park ve plakalik ampullerim....

fd8kx.jpg

fd8m7.jpg

kapi esik citalarim:

fd8p5.jpg

genel gorunum:

fd8r4.jpg

fd8tb.jpg

fd8uy.jpg

toplamda:

pianoblack siyah+transparan stop filmi+kirmizi serit = 15 tl

kaliper boyamak icin kirmizi sprey boya................... = 10 tl

kisa anten.................................................................= 5 tl

kafaliklar altina yaylar...............................................= 5 tl

sirada yapmak istediklerim:

1-egzoz basligi

2-ayna sinyallerine led

3-yaza dogru acik siyah cam filmi

4-arka spoileri belki beyaza kaplarim yada st spoiler alabilirim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maşallah :nazar:

Ancak diskler de mi kırmızı, bana mı öyle geldi :s

Bir de aldığınız boya ısıya dayanıklı mı?

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

evet diskleri de boyadim ama fren yapinca temizlendiler :) . hayir bildigimiz sprey boya daha onceki arabalarda da bu tarz sprey kullanmistim. 2 sene 3 sene sonra ya renklerinin turuncuya dondugunu gordum. o yuzden isiya dayanikli tercih etmedim.

plakalar haricinde güzel olmuş ellerinize sağlık :nazar:

tesekkur ederim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kırmızı şeridi beğeniyorum, hareket katıyor arabaya... :good1:

Plakayı maalesef beğenmedim :(

Diskeri de mi boyadınız :)

Ledler yakışmış... ;)

Park sensörlerini boyasaysınız keşke.. :rolleyes:

evet diskleri de boyadim ama fren yapinca temizlendiler :) . hayir bildigimiz sprey boya daha onceki arabalarda da bu tarz sprey kullanmistim. 2 sene 3 sene sonra ya renklerinin turuncuya dondugunu gordum. o yuzden isiya dayanikli tercih etmedim. tesekkur ederim...

Bu boya yanmaz değil mi ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Jantlar

Koltuk Başlıklarındaki Yaylar

Disklerin Boyanması

Plakadaki Folyo

Kısa Anten

begenmedim.png

Bunu beğendim :)

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

- elim cok duzgun degil plakadaki harf ve rakamlari duzgun cikaramadim :)

- boya yanmaz heralde :)

- park sensorlerine gelince aldigimizda siyahti ilk defa park sensorlu arabamiz oldu nasil boyanir yada nasil boyarim bilemedim. sensore zarar verme riskide oldugundan dolayi...

- aslinda diskleride maskeledim ama bu resimdeki ilk disk onu bi boyayim dedim macera oldu benim icin ama fren yapinca cikti hemen...

iyi dilekleriniz icin de ayri ayri tesekkur ederim. daha iyileri sizin olsun amatorce ve sabirsiz ca benim elimden bu kadar geldi....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:nazar: diskler :s fren balatası ne halde şu anda? çok riskli bir boyama olmuş, vesile ile ilk 1 km içinde önünüze bir canlı fırlasa sonuçlar vahim olurdu
Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

:nazar: diskler :s fren balatası ne halde şu anda? çok riskli bir boyama olmuş, vesile ile ilk 1 km içinde önünüze bir canlı fırlasa sonuçlar vahim olurdu

garajin icinde ileri geri ileri geri yaparak temizledim zaten tek bi disk boyandi meraktan. digerlerini maskeledim boyamadim. her hangi bi tehlikeye meydan vermedim...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

- aslinda diskleride maskeledim ama bu resimdeki ilk disk onu bi boyayim dedim macera oldu benim icin ama fren yapinca cikti hemen...

Her işin başı cesarettir, bu da siz de var :)

Tebrik ediyorum...

Bence siz sensörleri de boyarsınız, ince bir kat atın, zarar vermezsiniz..

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

Her işin başı cesarettir, bu da siz de var :)

Tebrik ediyorum...

Bence siz sensörleri de boyarsınız, ince bir kat atın, zarar vermezsiniz..

tesekkur ederim :). universite ogrencisiyim ve bir cok arkadasimin araci var genelde acemiligimi onlarin arabasinda atarak ogrendim bu tarz modifiyelerde birde aracima yapmak istedigim modifiyelerin geri donusumlu olmasina cok dikkat ederim arabayi satarken yada begenmedigim bir modifiyede hemen eski haline gelebilecek seyleri yapmayi seviyorum diyelim. sensorleride boyamayi denemek istiyorum acikcasi...

Yorum bağlantısı
Burak Koca

Hocam elinize sağlık güzel olmuş :) Genel olarak beğendim. Acaba kısa anteni nereden temin ettiniz :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

ben normal tabelacilarin reklamcilarin kullandigi malzemeden kullandim. pianoblack siyah i diyorsaniz metresi 15tl gibi bir rakam. plakalara bi islem daha yapicam onumuzdeki gunlerde...

Hocam elinize sağlık güzel olmuş :) Genel olarak beğendim. Acaba kısa anteni nereden temin ettiniz :biggrin:

tesekkur ederim aksesuarcilarda var ama ben yurtdisindan gelirken getirdim...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Araca maşallah :nazar: Genelde el emeğine ve zevke dayanan uygulamalara yorum yapmam sonuçta kişisel zevktir ama disklerin boyanmış olması şaka gibi geldi kusura bakmayın :s

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Çok emek harcamışsınız.Siz beğendiyseniz sorun yok.Keyifli sürüşler...

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

Araca maşallah :nazar: Genelde el emeğine ve zevke dayanan uygulamalara yorum yapmam sonuçta kişisel zevktir ama disklerin boyanmış olması şaka gibi geldi kusura bakmayın :s

diski boyarken aslinda boyle bi sansasyon yaratacagimin farkindaydim.... :) ama geldi gecti ... yorumunuz icin tesekkurler...

Çok emek harcamışsınız.Siz beğendiyseniz sorun yok.Keyifli sürüşler...

tesekkur ederim...

Yok kırmızı şerit nasıl bir şerit ve kesiti nasıl? Fiyat nedir? Nerden temin edildi? tiguan uygulamsında var bir göz atarsanız fikir de verir size :)

kirmizi seritte normal kirmizi folyodan ama daha kalin kaliteli bi malzeme olsa uygulama daha guzel olur... onuda tabelacidan temin ettim...bakicam tiguana da :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

İsteseniz boyayın zevk olarak hiç sıkıntı değil ama teknik olarak yaratabileceği sıkıntılar çok fazla bence.Atıyorum Allah korusun 120 ile giderken aniden durmanız gerekir frenlerin tam performansına ihtiyacınız olur ama bu şekilde ben bu frenlerin işe yarayacağını zannetmiyorum.

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

İsteseniz boyayın zevk olarak hiç sıkıntı değil ama teknik olarak yaratabileceği sıkıntılar çok fazla bence.Atıyorum Allah korusun 120 ile giderken aniden durmanız gerekir frenlerin tam performansına ihtiyacınız olur ama bu şekilde ben bu frenlerin işe yarayacağını zannetmiyorum.

frenlerde hic bir problem olmadi ve tam performans calismakta.

güle güle kullanın

tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent

maşallah :nazar: :nazar: birde park sensörlerine el atın derim :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tahir, balatalar diskle buluştuğu anda kırmızı kazınmıştır. Ama diskin boyanması, balatanın bu boyayla buluşması falan bana doğru gelmedi.

Ustalar daha doğrusunu söyleyecektir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Jantlar

Koltuk Başlıklarındaki Yaylar

Disklerin Boyanması

Plakadaki Folyo

Kısa Anten

begenmedim.png

Erhan dostum:

+26 özetlemiş bize de söylenecek laf kalmamış.

Yorum bağlantısı
Samet Yarın

siz begendiyseniz sorun yok ancak biraz amatörce olmuş gibi

Yorum bağlantısı
Can Çeralp

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Zaten bu arabalar da çok büyük modifiyelere ihitiyaç duyan değil, küçük dokunuşları eksik kalmış arabalar bence. Siz de bu eksiği gidermişsiniz.

Ancak disklerin boyaları kendiliğinden sökülmüştür fren yapınca siz de boyalar gidince sorun kalmadı diye düşünüyorsunuzdur ancak o disklerin üzerinde gözün görebileceğinden tutun görebileceği boyutlara kadar farklı boyutlarda çizgiler var. Boyanın bunların arasına girmiş olması riski uzun vadede disk performansını veya yıpranma ömrünü etkileyebilir. Bu yüzden lastikleri tekrar söküp diski temizlemenizi öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...