İçeriğe Yönlendir

2011 Ford Focus Boya Ölcümleri

Emrah Cila

Recommended Posts

Emrah Cila

Arkadaslar 2011 şubat ayında focus HB almıştım.0 km diye bayiden ancak bu yıl satmak istediğimde alıcı kişi arabanın boyasını inceletmek istedi ve tavan, motor kaputunda 497 mikrona kadar deger çıktı.Aynı zamanda kapılar ve diğer bölümlerdede mikron farklılıkları cok fasla yani bir yerde 120 mikrin çıkıyor ise 10 cm farklı bölgede 95 mikron çıkıyor.Fikri olanlar yazsın lütfen.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Her firmanın boya kalınlığı farklıdır. Fordlarda 140 civarıdır. 120 de olur 160 da...

497 macunlanarak boyanmış demektir...

Aynı parça üzerinde 120-95 çıkması da normal değil...

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

Evet haklısınız aynı zamanda ford biraz daha çömerttir boya konusunda biraz kalın atar boyayı ama benım aracta biraz fazla cömert olmuşlar heralde :=) Fabrikadan cevap bekliyorum hepbirlikte görecegiz cevaplarını

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Emrah bey avatar olarak sadece kendi resmimizi kullanıyoruz.Avatarınızı sildim yeniden yüklemek isterseniz bu kurala uygun yükleyebilirsiniz.Yüklemek istemez iseniz forum logosu avatarınız olarak kalacaktır.Bilginize.

Yorum bağlantısı
Hasan Şener

araç alıp satıyorum 495 düzeltilmiş ve macunlu kaput demektir.. 180 e kadar boya normaldir sonrası boya ve işleme tekabül eder..

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

15 civarı ustaya gittim 5 farklı yerde ölçüm yaptırdım ve çıkan değerler aşagı yukarı aynı çıktı.Makina ile ölçüm yapmayanlar kararsızlar ancak makina ile ölçüm yapan herkes bu araçta lokal boya var diyolar.Aracım satiştan döndü.

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

peki 220-240 arası ikinci el satışlarında normalmi sayılıyor.Çünkü güzelim turkiyemizde boya takıntısı çok fazla.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

peki 220-240 arası ikinci el satışlarında normalmi sayılıyor.Çünkü güzelim turkiyemizde boya takıntısı çok fazla.

Değerleri böyle çıkmasının etkenlerine bakmak lazım. Boya kalınlığı + vernik + cila vb.. Sizin aracınızda ki durum tamamen farklı kaput ve tavan gerçekten düzgün ölçülmüş ise işiniz zor taklalı muamelesi görecektir belki de o şekilde dir. 0km corolla almıştı arkadaşımız bayiden satarken aracın sol tarafının boyalı olduğunu yine bu cihaz ile öğrendik. Bayi ye arabayı 1.5 yıl sonra piyasa değerine geri verdik.

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

Almanya daki ford fabrikasına kadar aradım ilginç olan şuki fordta hiçbir kurum ve bailer araçlarının boya standartları ile ilgili bilgi sahibi degiller.Ana baiden 2011 ford focuslarda 350 ye kadar çıkabileceği söylendi ancak 350 mikron değer bile türkiye ikinci el standartlarında araç tekrar boyanmış demektir bildiğim kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Bunu forda ve toyotadaki tanıdıklarımıza sormuştum. Her aracın boya kalınlığı veya toleransı farklı olabilir dedi. Aynı parçada 100-120 gibi fark edebilir. Bizde boya makinası olduğu için onlarca araca baktığım için söylüyorum. Örnek olarak boya kalınlığı 90-120 arasındaydı. Ama çıplak gözle bakınca araç 6 parça boyalıydı + tek kapı sacı değişikti. Mikron ölçüsünün yanında işten çok iyi anlayan bir ustaya da göstermek gerekir... Yalnız 497 mikron tolerans aralığında değildir. Fabrikada araca birşey olduysa tekrar boyahaneye girmiş diye bir yorum yapılabilir...

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

Peki Tüketicinin bu olaydaki kabahati bailere yada büyük firmala güvenmekmi? Bunu aracı alan kişiye bildirmeleri gerekmiyormu? Yazılı yada sözlü şekilde.Sıfır aldığımız aracı kabortacıya götürüp degiseni yada boyası varmı diye baktıracağız artık :))) Bakalım daha bir cevap alamadım beklemedeyiz.

Yorum bağlantısı
Hasan Şener

Sıfır aldığımız aracı kabortacıya götürüp degiseni yada boyası varmı diye baktıracağız artık :)))

:bravo: :bravo: :bravo:

bir arkadaşım bmw almıştı satarken tavanda boya çıktı bayiye geri götürdüler güncel piyasasından bayi geri aldı aracı.. bence bayiyle görüşün..

ayrıca kurum müdürümüz doblo aldı 2008 de satarken sağ kayar kapı boyalı çıktı...

yaşanmış çok örnek var distirbitörle temasa geçin bence mağduriyetinizi bildirin yardımcı olacaklardır..

zaten olmadı üniversitede kriminal yapıp boyanın ne zaman yapıldığı anlaşılıyor ..

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

Beni rahatsız eden ilgisizlikleri çünkü yeterince bilgi sahibi degiller.Servisin kabortacısı 1 gün önce bu aracta boya var diyor.İkinci gün gittigimde boya yok diyor.sordugumda neden dün bu sekilde konustun bu gun degistiriyorsun adamın cavabı su dün dikkatli bakmamıstım simdi dikkatli baktım.Peki ben o arabayı almak istesem ne olacaktı.:))))

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Peki Tüketicinin bu olaydaki kabahati bailere yada büyük firmala güvenmekmi? Bunu aracı alan kişiye bildirmeleri gerekmiyormu? Yazılı yada sözlü şekilde.Sıfır aldığımız aracı kabortacıya götürüp degiseni yada boyası varmı diye baktıracağız artık :))) Bakalım daha bir cevap alamadım beklemedeyiz.

Artık araçları alırken yanımızda boya ölçüm cihazı ile gitmek gerekli olacak sanırım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Cila

Şimdi forddan aradılar.Eger servisin ölcümleri dogru ise degerler yüksek dediler ve fabrikadan aracın üretim esnasında ikinci defa boyanıp boyanmadıgını araştırıyorlarmış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Artık araçları alırken yanımızda boya ölçüm cihazı ile gitmek gerekli olacak sanırım

Şu an öyle yapan çok var kanka . Müşterilerim den bazıları sırf araba alırken zarara uğramamak için , cihaz alıyorlar benden :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Şu an öyle yapan çok var kanka . Müşterilerim den bazıları sırf araba alırken zarara uğramamak için , cihaz alıyorlar benden :)

Kanka nasip olursa 2013 şubat ayında bir tane lazım bana bir günlük kiralık ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Kanka nasip olursa 2013 şubat ayında bir tane lazım bana bir günlük kiralık ;)

Hallederiz kanka , hatta gelip ekspertizde yaparım ücrete dahil :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

sıfır arabada da bunları düşünüyoruz ya vay ikinci elin haline :D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

sıfır arabada da bunları düşünüyoruz ya vay ikinci elin haline :D

Sıfır jetta aldı kuzen , bagaj kapağı ile oynamışlar . Boya yok ama sökülüp geri takılmış .

Yorum bağlantısı
Emrah Cila

Desene fabrikasyon hatalar 1 kişinin işine yarıyomuş bizde o kadar sitem ediyoruz :)) Demekki bosuna hata yapılmıyor :))

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Desene fabrikasyon hatalar 1 kişinin işine yarıyomuş bizde o kadar sitem ediyoruz :)) Demekki bosuna hata yapılmıyor :))

Fabrika hata yapacakki bizde , Accord'a binelim dimi ama :D Şaka bir yana bu ve bunun gibi olaylar genelde yaşanmaya başladı , bu kadar rekabet ve hızlı satış zamanında bu tür kazalarda olabiliyor . Sonuç , alan müşteri mağdur oluyor .

tarihinde Ali Gürsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Garantiden boya ölçümüne distribütör yetkilisi karar verir, genel teknik: aynı parçadan 5 nokta ölçümü yapılır, 5 e bölünür ortalaması alınır (4 köşe 1 merkez) , her markanın kendi spec. tablosu vardır bu rakamlar karşıaştırılır

2. 200-240 mikron ford lar vardır, bunlar fabrikada 2 kere boyanmış olnalardır, piyasadaki amatör usta/boyacı/galericiler bunu anlamaz, ancak orjinal denen fabrikasyon çıkıştan sonra ellenmeyendir ki aslında acaip makbuldür, 10 defa pasta yap cila at miss gibi parlar, çiziğe daha çok dayanır vs.

3. görünmeyen, kapı içi, direkler, motor içi bagaj içinde 60-90 mikron çıkar normaldir

4. Boya ölçüm cihazındaki rakamı yorumlamak bilgi/tecrübe ister, macun/vernik/değişim/nano boya koruma nın mikronlarını herkes ayırt edemez

5. 490 mikron da macun var denmesi gayet normaldir ki vardır da.

Vesile 1.

Yıllar önce servis danışmanıyım, müşteri kıyameti kopartıyor, camlar sarsılıyor, çamurluğum niye boyandı diyor, bakıyoruz ki boyalı da biz birşey yapmadık, tek kullanıcıyım diyor, titiz adamım diyor (YMMM) yanındaki ortağı 30. dak dayandı sonra itiraf etti, araba onda iken çarpmış, kızar diye söylememiş, boyatmış.......

Vesile 2.

bakım geçmişi belli olanı, tavanı boyalıya tercih ederim, 1 takım enjektör 2000TL lerde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...