Derviş Burak Caniklioğlu 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 2004 model 1.4 fiestamda mimgas lpg takılı aracı yeni aldım,tüketim değerlerimi ölçmek için depoyu fullledim 100 km sonra tekrar fullediğimde 28 lira ödedim(2.69 litre fiyatı ile 10.45 litre lpg yakmışım ) ortalama 30-40 km hızla gittiğimi düşünüyorum,100 km de şehir içinde yapıldı ortalama hızım 30-40 civarı olduğunu düşünüyorum,azaltabilirmiyim 2500 devir de kullanımla,yoksa alış bu yakıta mı dersiniz ? 22-23 civarı yakabilmeyi umut ediyorum ş.içinde mümkünmüdür ? saygılar. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 benimde 2004 focus kilometrede 302 lira yaktı,şehir içinde..bende acaba fazlamı diyordum şehir içinde..gerçi 2 senedir lpg,ye ayar falan hiç bir yaptırmadım öyle biniyorum. Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu 4 Aralık 2012 Yazar Paylaş 4 Aralık 2012 kış geldi bence normal kısa mesafede kullanıyorsanız iyi değerler bence kış mevsiminde olmasaydık aynı litre fiyatı ile ne kadar yakardı tahminen bi bilginiz var mı Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu 4 Aralık 2012 Yazar Paylaş 4 Aralık 2012 bilmiyorum olması gereken nedir ama şehir içi 10 lt yüksek bi rakam gibi geldi bana Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Benim fiesta 6-6.6 arası yakardı.Havaların soğumasıyla şu an yol bilgisayarı sıfırlandıktan sonra 7 litre gösteriyor.km'ye de 30 kuruş demek oluyor. Arkadaşımın tüplü honda civic ibu sıralar 35 kuruş yaktığından bahsediyor.Bence değerleriniz çok değil.Mevsime göre normal.Kışlık lastikleri taktıysanız bu da tüketimi olumsuz etkileyebilir. Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu 4 Aralık 2012 Yazar Paylaş 4 Aralık 2012 kuruş olarak bahsediyoruz ama aslolan litredir,ş.içinde 10 litre normalse yapılcak bişey yok,şehir içi dediğimde istanbul trafiği değil,lpg bakımlarının ne zaman yapıldığını bilmiyorum aracı 2. el aldım onu da en kısa zamanda öğrenicem. İnşallah düşer biraz daha,aracı alırken ş.dışı 20 kuruşun altında yakar diye almıştım onu da ölçücem en kısa zamanda Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu 4 Aralık 2012 Yazar Paylaş 4 Aralık 2012 lpg bakımlarını öğrenip bi kontrol ettireyim servise ozaman, motor bakımlarına var biraz daha inşallah düşer biraz daha =) Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu 5 Aralık 2012 Yazar Paylaş 5 Aralık 2012 dün ki ölçümümden sonra bugün ş.dışı ölçümü de yapma fırsatım oldu 162 km gittim depo tam doldurulduktan sonra,tekrar depoyu doldurduğumda 33.4 lira gaz aldı depom yani km de 20.6 kuruş a geldi,arada 12 km si ş.içi diyebiliriz bu ölçümün de ş.içinde de düşürücem inşalah 25 kuruşa Yorum bağlantısı
Recommended Posts