İçeriğe Yönlendir

Hankook Kış Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar


Ertan Çabuk

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Malum aracımızı değiştirdikten sonra yeni araca uygun bir takım (4 adet) kış lastiği ihtiyacımız vardı. benim hattorihanzo ları biladerin yeni aldığı araca (Bu sene idareten) onun eski araçtan çıkma (Geçen sene sıfır aldığımız) Hankook lastikleri de benim araca taktık.

MK2 mondeo ların orjinal ebatları 195 60 15 olmasına karşın bedava kış lastiği baldan tatlıdır hesabı ile 185 65 15 lastikleri taktık aracımıza.

Kasım ayından beri sürekli denemelere tabi tutuyorum kendisini. Lastik Hankook un w409 ipike serisi. Kasım ayından beri teste tutuyorum dediğim kış lastiğinin gerçek kabiliyeti elbette kar-buz üstünde belli olacağından yorum yapmak için mesvsimsel şartların olgunlaşmasını bekledim.

Buralarda hava şartları malum olduğu üzere kış kışlığını yapıyor. 10 günlük denemelerde belki de hayatta ikinci kez bir lastik için "çok iyi" nitelemesini kullanacağım. (Diğeri de Kumho idi) Tampon hizasındaki karda performansı müthiş, inanılmaz derecede karı tutuyor. Geçen sene MK3 le zorladığım sottozerolar esp yi sürekli devreye alırken bu araçta esp olmamasına rağmen zorlamalarda kesinlikle arkayı bırakmıyor.Kar - buz - ıslak kar üzerinde 60-0 fren testinde ABS nerdeyse son anda devreye giriyor ve o ana kadar araç ne izini kaybediyor, ne de kayma yapıyor.

Şu ana kadar kullandığım mişlen, lassa, pirelli, biridgestone lastiklerine göre performansı gerçekten çok iyi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benim focus ta bunlardan vardı aldığımda.Bende memnun kalmıştım ancak ses çok yapıyor gibi gelmişti bana

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Alpay Sumer

Bu yil icin belki gecti ama gelecek yillara forumda bilgi olmasi acisindan bu da benim katkim olsun... Araca kis basinda hankook winter icept kar tipi lastik taktim.. resimdeki kari biraz temizledikten sonra rahatca cikabildim beni uzmeden yol alabildim.. yapisi yumusak fakat karsiz zamanda biraz sesli..fren mesafesi yol tutusu tavsiye edilir.. yazlik tekerleklerim sertlesmisti bu kisliklarla direksiyon daha da yumusadi...nacizane fikir olarak bilgi olsun.. herkese kazasiz surusler <a href="http://hizliresim.com/An30Op"><imgsrc="http://i.hizliresim.com/An30Op.jpg"></a>

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile hankook birçok testten üst sıalara yakın sonuçlar almış bir markadır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...