İçeriğe Yönlendir

Peugeot 2008


Yusuf Bahri Aslan

Recommended Posts

Yusuf Bahri Aslan

peugeot2008.jpg

Peugeot'un yeni küçük crossover modeli 2008'in resimleri internette dolaşmaya başladı.

Henüz Fransız şirketten küçük bir açıklama dışında bir bilgi gelmezken aracın Nissan Juke ile Opel Mokka arasında konumlanacak.

Peugeot, benzer bir modelin konseptini geçtiğimiz yılın sonlarında düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nda sergilemişti.

Son üretim versiyonuyla neredeyse aynı görüntüye sahip olacak bir resmi de sızdırılan 2008, dizel ve benzinli motorunu süper mini kardeşi 208'den alacak.

4.14 metre uzunluğa sahip olacak aracın genişliği de 1.74 metre olacak.

2008'in en performanslı motor seçeneği ise 154 beygir güç üreten 1.6 litrelik turbo şarjlı benzinli motor olacak.

Bu yılın sonlarında satışa başlayacak Peugeot 2008'in Fransa Mulhouse fabrikasında üretiminin başlanmasına, ardından ise Çin ve Brezilya'nın da üretime geçmesine karar verildiği açıklandı.

Yeni Fransız, 2008'in dünya prömiyeri Mart ayının başlarında Cenevre'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: http://www.arabalar....2008-h3400.html

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Fena durmuyor açıkçası.Bu segment fena kızışıyor bütün markalar yeni modeller çıkarıyor.Umarım sıkı rekabet müşterilerin işine yarar da biraz uygun fiyatlı olur diyeceğim ama olurmu ki

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

Bu piyasada rekabet artık müşterilerin işine yaramıyor ne yazık ki.. Adam gibi bir motor ve donanım seçeneği için eşek yükü para isteyeceklerdir bu arabaya da.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

206hdi dan sonra öyle nefret etmişim ki pug'dan... :angry: Benden uzak olsun abiler :D

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Yusuf Bahri Aslan

Peugeot-2008_2014_800x600_wallpaper_02.jPeugeot-2008_2014_800x600_wallpaper_13.jPeugeot-2008_2014_800x600_wallpaper_26.j

 

Peugeot yeni crosssover temsilcisi 2008 modelini satışa çıkardı. 42.500 TL'den başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulan model 1.2 ve 1.6 litrelik ve 1.6 litrelik dizel motor seçeneklerine sahip.

Alçak yükleme eşiğine sahip bagajın üzerinde RCZ’den esinlenilen bir tavan yer alıyor. Geniş bagaj kapısı, gövdeye sağlam şekilde kenetlenmiş ve LED’lerle aydınlanan pençe şeklindeki arka farlar ile çevreleniyor. Büyük yan camlar ve geniş panoramik cam tavan ise çevresine açılan ferah bir iç mekan vadediyor.

Grip Control (takviyeli çekiş sistemi) ve Özel Mud and Snow lastikleri ile daha güvenli bir sürüş vaat eden 2008, ayrıca Seçim butonu seçeneği ile de karşılaştığınız yüzey tipine uygun sürüş modunu seçme imkanı sağlıyor.

Ön panelde bulunan 7" SMEG dokunmatik ekran farklı fonksiyonlara erişimi sağlarken, Radyo, Bluetooth telefon kiti, USB bağlantısı veya audio streaming modunda müzik dosyalarının çalınması, yol bilgisayarı, navigasyon. USB soket sayesinde, dijital okuyucularınızı, akıllı telefonlarınızı veya USB belleğinizi bağlayabilmenize imkan sunuyor.

Yeni Peugeot 2008 modelinde bulunan Akıllı Park Assist sistemi, boş park yerlerinin boyunu değerlendiriyor ve sizi aracınızın boyutlarına uygun bir park yerine doğru yönlendirebiliyor.

Tüm versiyonlarında standart olarak sunulan ESP sistemi yanı sıra Yokuşta kalkış yardımı (Hill assist) ve Statik viraj aydınlatması gibi güvenlik donanımları da sunuyor.

Start&Stop sistemine sahip 1.6 litrelik dizel versiyonu için 49.100 TL başlangıç fiyatı belirlenirken, otomatik vites seçeneği için belirlenen fiyat ise 51.500 TL.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Dün gördüm...fena değil gibi...denemek lazım ama almamak lazım... :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...