İçeriğe Yönlendir

Ford Taunus


Barış Alıcı

Recommended Posts

Barış Alıcı

Öncelikle merhaba, daha önce kısa bir taunus otomatik maceram olmuştu. İlk arabam ve tecrübesiz oluşumdan dolayı bana pahalıya mal oldu. O araba mı yazın sattım ancak şimdi yine kaşıntım tuttu. :) Bu taunus sevdasından vazgeçemiyorum bir türlü. Size danışmak istediğim yine otomatik olanını düşünüyorum ve temiz olanını bulursam ve düzenli bakım olursa otomatikte sıkıntı çıkar mı? Malum eski şanzıman. (Önceki aracımda r ye ve 3. ve 4. viteslere geçmiyordu sonradan bozuldu şanzıman) Ve şanzıman haricinde tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Ve ve ve bu araca bu para verilir mi? En son 7 olur dediler?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1988-model-ford-taunus-2.0-gls-otomatik-sorunsuz-108497544/detay

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Öncelikle otomatik vitesli bir taunusun seni veresiye veren benzinciyi de peşin satan durumuna düşereceğini belirtmek isterim.Aracın fiyatı çok ama çok yüksek.En fazla 4.500-5.000 liradır bunun ederi.O da keyfe keder satarsa:)

Muğlada 9.000 lira civarına toplanmış 92 gts var.Kaporta hasarlı.Sahibinden.com'da 4.500 lira istiyor.3.500 verenin alım satım masraflarını karşılar.Bu arabayı alıp başka bir arabaya geçirebilirsin.Ancak yine de prosedür işlemlerini aracı hurdaya ayırma işlemlerini araçtır derim.Sahibi bana hurdacıların arabayı eksiksiz istedikleri gibi istekleri olduğundan aracı başka bir kupaya geçiremediğinden bahsetmişti.Hasarlı araçlar sahibinden.com Bu arada manuel istersen 88 gls var satılık.Siyah klimalı.128.000 km benzinli.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Iki süs püs yapmış arabaya...çok pahalı buldum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

Otomatiği yer adamı yer vallaha..... :nea:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Alıcı
Öncelikle otomatik vitesli bir taunusun seni veresiye veren benzinciyi de peşin satan durumuna düşereceğini belirtmek isterim.Aracın fiyatı çok ama çok yüksek.En fazla 4.500-5.000 liradır bunun ederi.O da keyfe keder satarsa:) Muğlada 9.000 lira civarına toplanmış 92 gts var.Kaporta hasarlı.Sahibinden.com'da 4.500 lira istiyor.3.500 verenin alım satım masraflarını karşılar.Bu arabayı alıp başka bir arabaya geçirebilirsin.Ancak yine de prosedür işlemlerini aracı hurdaya ayırma işlemlerini araçtır derim.Sahibi bana hurdacıların arabayı eksiksiz istedikleri gibi istekleri olduğundan aracı başka bir kupaya geçiremediğinden bahsetmişti.Hasarlı araçlar sahibinden.com Bu arada manuel istersen 88 gls var satılık.Siyah klimalı.128.000 km benzinli.

Cevabınız için teşekkür ederim. Şu manuel vitese alışamadım gitti bir türlü. :) Ve malum İstanbul trafiğide göz önüne alınca korkutuyor beni, sürekli 1 2 3 boşa al debriyaja bas falan :) yorucu işlem. Ama mantıklı düşününce 88 model bir aracı manuel almak tabiki mantıklı, ben sadece şansımı zorlamak istiyorum. :) Bahsetmiş olduğunuz hasarlı araç alımı ve diğer araca aktarma gibi malesef lüksüm yok. Uğraşacak zamanım, tecrübem ve maddi gücümde yok malesef. Önceki taunusum çok çektirmişti bana, şimdi temiz bir tane alıp keyifini çıkarmak istiyorum.

Eski bir taunuscu olarak Otomatik taunus yine büyük risk manuel olsun hidrolik direksiyon ve klimali olsun derim...

Sanırım daha önceki konumada siz yazmıştınız Bahtiyar bey. Böyle giderse dediğiniz gibi manuel olacak gibi gözüküyor. :)

artık bunların manuelini almakta fayda var

Öyle gözüküyor Çağlar abi. Bu arada sana sormak istediğim ve tabiki diğer arkadaşlarıma abilerime de, bunun debriyajı nasıldır, sert midir? Vites geçişleri kolay mıdır?

Cevap için teşekkür ederim Serhat bey. Vermiş olduğunuz linklerdeki ilanları inceledim. Malesef gts kasasını yani bir üst kasasını hiç sevmiyorum çok çirkin geliyor bana. 2. İlandaki beyfendiyi aradım konuştum, ancak bir bey bakmış ayırtmıştı arabayı bakalım bugün arayıp tekrar şansımı deneyeceğim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Aydın Sarıağaoğlu

Kesinlikle manuel diyorum otomatik hem çok yakıt tüketimine neden olur hem de problem çıkabilir

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

Manuel vitesin geçişleri nasıldır acaba? Debriyaj sert midir?

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Manuel vitesin geçişleri nasıldır acaba? Debriyaj sert midir?

Her ikisi de normal sertlikte.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Tam manasıyla bir apaçi arabası. :D

Eski araba muhakkak ki sorunlar olacaktır. Ama arabaların ilanından da nasıl kullanıldığı anlaşılıyor. Bu arabanın nasıl kullanılmış olabileceğini de yukarıda belirttim.

Yorum bağlantısı
Ümit Akkaya

Bir Taunus kullanıcısı olarak bende manuel tavsiye ediyorum. Otomatik o yaş için ciddi risk taşıyor. Ki manuel şanzuman parçaları bulmak bile sıkıntı. Temel bakımlarına dikkat ettiğiniz ufak tefek eksiklikleri zamanında farkedip büyümeden hallettiğinizde gayet ekonomik (yakıt açısından değil tabiki de :) )yaşına rağmen sizi yolda bırakmayacak bir araç taunus. İlginizi çok iyi anlıyorum. Umarım temiz bir araç bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

88 taunus kullanmış biri olarak manuel, kurcalanmamış, diferansiyeli ötmeyen, çürümemiş, yağ kaçırmayan, yağ yakmayan(sübab lastiği yüzünden vites değişiminde yakabiliyordu), Üst kapağın sübab yuvaları çelik yapılmış , kaloriferi ısıtan, sağlıklı bir taunus bulmanızı isterim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Karani Gülistan

Ben de bir taunus kullanıcısı olarak İstanbul trafiğinde yakıtın sizi üzebileceğini söylerim.Otomatik vites taunus dahada sıkıntılı olabilir.Ben taunusla şehir dışı yakıt sarfiyatını 10/100 lt-km ye düşürebilirsem kendimi başarılı sayacağım.Bu yıl hurda teşvik yasası çıkarsa arabayı oraya verip mk1 mondeo almak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

İfadelerinize aynen katılıyorum Nephan kardeşim.Kahrımızı çekti,hiç yolda bırakmadı.Benden sıfır araçlar dahil çok araba geçti ama taunus gibi cefakar ve her koşulda yola koyulan ( üstelik çok cüzi bakım maliyeti ile) araç az bulunur.Ama artık onun da ömür kadehi doluyor:)Zaten hükümette eski araçları trafikten çekmek için -vergi artırımı vs. dahil- yeni cinlikler düşünüyor,mesaisini bu yönde harcıyor.

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

88 taunus bendede vardı mondeo almak istediğimde satmıştım, arkadaşlara katılıyorum manuel taunus , yerli olmayan orjinal baskı balata(yerli olan hem sert oluyor , hemde debriyaj halatını çabuk eskitiyor) üst kapak revizyonu , küçük bakımlar (devirdaim , buji , distrübütör kapağı, buji kabloları, fren balataları ) tüm bu işlemlerden sonra (eğer çok ölü bir araç değilse ) çok keyif alınarak binilir, ilk fırsatta bende tekrar almayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Taunusun zaman saatini düzenleyim derken yelkovan mile geçtiği yerden kırıldı.Acaba yelkovan nereden bulabilirim?

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

Taunusun zaman saatini düzenleyim derken yelkovan mile geçtiği yerden kırıldı.Acaba yelkovan nereden bulabilirim?

yedek parça sitelerinde komple saat vardı yada , saatçilerden ona uygun , bir parça alacaksınız, bazı masa duvar saatlerinin yelkovanları uyabilir. oto elektrikçilerde hurdalardan çalışmayan saatlerden sökülebilir, benzer saatller , mercedes ve bmv modellerinde mevcut , ben içini komple değişmiştim bmv yada opel saatiydi sanırım tam hatırlamıyorum ama söküp içini değiştirmiştik oto elektrikçi ile birlikte

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Çok teşekkür ederim Hamdi bey , bir çaresine bakarız artık:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...