Halis Parlak 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 (düzenlendi) Arkadaşımın düğünü için arabayla 1 Şubatta Konya Ereğli'ye gitmeyi düşünüyorum.O tarafa hiç gitmedim.Hava şartları,süre ve yol durumu açısından hangi yollar daha iyi olur? 1- Direk İstanbul'dan gidersem Konya üzerinde mi yoksa Aksaray üzerinden mi gitmem daha iyi olur? 2- Bursa-İnegölden gidecek olursam hangi yoldan gitmeliyim? 3- Arkadaş ziyaretleri için Ereğli'den Antalyaya ve Mersin merkeze gitme düşüncem var çok mu ters kalır bu iller? Gitmişken vesile ile bir iki kuş vurayım diyorum hazır tatilken İlginize ve bilginize.. 15 Ocak 2013 tarihinde Halis Parlak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Yavuz güzel anlatmış hocam.Mersin-Antalya arasını hiç tavsiye etmem, önüne bir kamyon denk gelirse 6-7 saatte ancak varırsın. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 (düzenlendi) Yavuz güzel anlatmış hocam.Mersin-Antalya arasını hiç tavsiye etmem, önüne bir kamyon denk gelirse 6-7 saatte ancak varırsın. Mersin-Antalya için; Gelme ihtimali %99 Ankara- Aksaray- Konya- Mersin arası için Ocak-Şubat gibi kar olur %70 oranda, gece buzlanmada yapıyor, dikkatli ve kar lastiksiz çıkılmamalı. 15 Ocak 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Konya üzeri yolunuzu uzatır aksaray daha avantajlı ama ınegöl üzeri konya daha avantajlı olabilir eregli den ise mersin ve antalya ters olur ya otobandan mersin ya da konya seydişehir üzerinden antalya ya geçmek avantajlı olur mersin antalya arasi yol yapımı vardı ama sanırım daha bitmedi 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 15 Ocak 2013 Yazar Paylaş 15 Ocak 2013 En düzgün güzergah İstanbul-Ankara-Aksaray-Ereğli görünüyor bence. Ereğli'den Mersin kolay, Ankara-Adana yoluna çıktıktan sonra zaten hemen otobana bağlanıyorsunuz, vitesi boşa alsanız inersiniz Mersin'e. Antalya zor bence ama, hele Mersin-Antalya yakın görünüyo haritada, 2 saatte giderim gibi bir yanılgıya kapılmamak lazım, hele küçük çocuk filan varsa hiç tavsiye etmiyorum Mersin-Silifke-Anamur güzergahını. Büyük ihtimal ailemle değil bir arkadaşımla gideceğim.Bizim ufaklıklarla kış şartlarında sıkıntı olur. Mersin-Antalya düşünmedim zaten.Ereğli'den sanırım Antalya'ya geçeriz. Konya üzeri yolunuzu uzatır aksaray daha avantajlı ama ınegöl üzeri konya daha avantajlı olabilir eregli den ise mersin ve antalya ters olur ya otobandan mersin ya da konya seydişehir üzerinden antalya ya geçmek avantajlı olur mersin antalya arasi yol yapımı vardı ama sanırım daha bitmedi Konya-Seydişehir-Antalya yolu nasıldır hava ve yol olarak? Yorum bağlantısı
Samet Daş 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Antalya Alanya arasında rahat gidersiniz. Alanyadan çıktıktan sonra Anamur yolu denen yere geldinizmi işte sorun orada başlıyor. Deve üzerinde çizmişler derler o yol için sağ-sol sağ-sol sürekli tehlikeli viraj ve gidiş dönüş (duble değil) olduğundan sıkıntılı olur. Ereğliden Karamana oradan Mersin yolunu takip ederseniz çok rahat gidersiniz. Karamanlıyım, Alanyada yaşadım o yüzden net bilgi veriyorum 1 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Hocam alacabel genelde karlı olur ama yol kapalı olsa bile kısa sürede açılır yol guzel geniş bir yol gideceğiniz tarihte karayollarında bilgi alırız kar lastigiyle ve alacabel geçişi öğlen saatlerine denk getirildikten sonra sorun olacağını zannetmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Konya-Seydişehir-Antalya yolu nasıldır hava ve yol olarak? Hocam ben daha önce bir arkadaşa önermiştim. Forumda cesaret edemedikleri için başka yöne göndermişlerdi. Karamana uğrarsanız bizimkilere selam söyleyin. Karnınızı doyurun çayınızı için öyle çıkın yola Yorum bağlantısı
Halis Parlak 15 Ocak 2013 Yazar Paylaş 15 Ocak 2013 Hocam alacabel genelde karlı olur ama yol kapalı olsa bile kısa sürede açılır yol guzel geniş bir yol gideceğiniz tarihte karayollarında bilgi alırız kar lastigiyle ve alacabel geçişi öğlen saatlerine denk getirildikten sonra sorun olacağını zannetmiyorum Teşekkür ederim.Kar lastiği var gece yolculuğu yapmam bu mevsimde. Hocam ben daha önce bir arkadaşa önermiştim. Forumda cesaret edemedikleri için başka yöne göndermişlerdi. Karamana uğrarsanız bizimkilere selam söyleyin. Karnınızı doyurun çayınızı için öyle çıkın yola Eyvallah sağolun eksik olmayın. Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Arkadaşımın düğünü için arabayla 1 Şubatta Konya Ereğli'ye gitmeyi düşünüyorum.O tarafa hiç gitmedim.Hava şartları,süre ve yol durumu açısından hangi yollar daha iyi olur? 1- Direk İstanbul'dan gidersem Konya üzerinde mi yoksa Aksaray üzerinden mi gitmem daha iyi olur? 2- Bursa-İnegölden gidecek olursam hangi yoldan gitmeliyim? 3- Arkadaş ziyaretleri için Ereğli'den Antalyaya ve Mersin merkeze gitme düşüncem var çok mu ters kalır bu iller? Gitmişken vesile ile bir iki kuş vurayım diyorum hazır tatilken İlginize ve bilginize.. 1) Direk İstanbul Ereğli olsun derseniz İstanbul-Ankara-Aksaray-Ereğli mantıklı (803 km) 2) Bursa-İnegöl üstü derseniz Eskişehir-Afyon-Konya üzeri mantıklı. Rotanızı siz belirleyin (881 Km) Google map' e göre. 3) Ereğli Mersin arası Pozantı' dan otobana girdiniz mi?Mersin çıkışı Erdemli' ye inersiniz. 4) Ereğli' den Antalya düşünürseniz Mersin-Antalya arası dar ve virajlı yola girmeden Ereğli' den Antalya'ya Konya üzeri gitmek isterseniz Seydişehir üzerinden yok eğer Karaman üzeri giderseniz de Bozkır üzeri Antalya'ya geçersiniz. Sadece kış mevsiminde Seydişehir-Bozkır tarafı çok kar alıyor ve yollarda ulaşımda zaman zaman kısa süreli de olsa aksamalar olabiliyor. Başka Konya'dan yardımcı olabileceğim bir konu olursa elimden geleni yapmaya çalışırım. 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 16 Ocak 2013 Yazar Paylaş 16 Ocak 2013 1) Direk İstanbul Ereğli olsun derseniz İstanbul-Ankara-Aksaray-Ereğli mantıklı (803 km) 2) Bursa-İnegöl üstü derseniz Eskişehir-Afyon-Konya üzeri mantıklı. Rotanızı siz belirleyin (881 Km) Google map' e göre. 3) Ereğli Mersin arası Pozantı' dan otobana girdiniz mi?Mersin çıkışı Erdemli' ye inersiniz. 4) Ereğli' den Antalya düşünürseniz Mersin-Antalya arası dar ve virajlı yola girmeden Ereğli' den Antalya'ya Konya üzeri gitmek isterseniz Seydişehir üzerinden yok eğer Karaman üzeri giderseniz de Bozkır üzeri Antalya'ya geçersiniz. Sadece kış mevsiminde Seydişehir-Bozkır tarafı çok kar alıyor ve yollarda ulaşımda zaman zaman kısa süreli de olsa aksamalar olabiliyor. Başka Konya'dan yardımcı olabileceğim bir konu olursa elimden geleni yapmaya çalışırım. Teşekkür ederim sayın hocam.Birşey olursa tekrar yazarım. Yorum bağlantısı
Osman Bala 16 Ocak 2013 Paylaş 16 Ocak 2013 Seydişehir yolunda meşhur kaçış rampasını da görürsünüz. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 14 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2013 Kışın validenin sağlık işleri dolayısıyla gidememiştim o tarafa.Kısmetse bugün yola çıkıyorum.Allah kaza bela vermezse sağlık sorunumuz olmazsa güzergahımız şu şekilde olacak.Hızımız da tasarruf modunda olacak (6.vites+cc+130-135 km) Sakarya (Karasu)>Aksaray>Bor>Konya>Isparta>Burdur>Afyon>Uşak>İnegöl'e park edeceğiz. Herkese hayırlı yolculuklar. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Hayırlı yolculuklar. Aksaray-Konya arası hem sabit hem de gezici radar var dikkat edin. 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 14 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2013 Hayırlı yolculuklar. Aksaray-Konya arası hem sabit hem de gezici radar var dikkat edin. Dikkat ederim ayrıca teşekkür ederim Mert,bilgi için Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 (düzenlendi) Arkadaşımın düğünü için arabayla 1 Şubatta Konya Ereğli'ye gitmeyi düşünüyorum.O tarafa hiç gitmedim.Hava şartları,süre ve yol durumu açısından hangi yollar daha iyi olur? 1- Direk İstanbul'dan gidersem Konya üzerinde mi yoksa Aksaray üzerinden mi gitmem daha iyi olur? 2- Bursa-İnegölden gidecek olursam hangi yoldan gitmeliyim? 3- Arkadaş ziyaretleri için Ereğli'den Antalyaya ve Mersin merkeze gitme düşüncem var çok mu ters kalır bu iller? Gitmişken vesile ile bir iki kuş vurayım diyorum hazır tatilken İlginize ve bilginize.. 1- Tabii ki Aksaray üzerinden. 2- Bu sefer Afyon, Ilgın, Konya zaman olarak en kısa yol olacaktır. 3- Ters kalmaz, sonuçta daha Güney'e gitmiş oluyorsun. Sonra Mersin'den dönüşe geçersiniz. Siz yeterki para ve zamandan haber verin Ankara-Konya arası belki de en çok radarın olduğu yol bence. 14 Ağustos 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Konu tarihine bakmadım.Okuyunca yahu şubat ayına çok var daha diye düşündüm Ekrana bakmaktan beynim sulanmış sanırım 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Dikkat ederim ayrıca teşekkür ederim Mert,bilgi için 135 gibi hızlara çıkma otoyol hariç Yorum bağlantısı
Halis Parlak 14 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2013 135 gibi hızlara çıkma otoyol hariç Aynen,hız kurallarına uyalım uymayanları uyaralım Konu tarihine bakmadım.Okuyunca yahu şubat ayına çok var daha diye düşündüm Ekrana bakmaktan beynim sulanmış sanırım Tekrar konu açmak istemedim. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 19 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2013 Halihazırda Afyon'dayım.Eğirdir'e gitmek için Isparta üzerinden mi gideyim yoksa? Çay ilçesi var ordan mı gideyim bilen var mıdır? Yorum bağlantısı
Recommended Posts