İçeriğe Yönlendir

Samsung Note II (N7100) Detaylı İnceleme (Kullanım Tecrübeleri)


Engin Deniz

Recommended Posts

Misafir

OneX'te denedim, hiç oralı olmadı, hala çok ciddi :p

Az önce bende denedim One X+'da cık olmadı :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

"Oyuncak mı len bu" diye uyarı gelecek diye korktum, kapattım hemen :p

Az önce bende denedim One X+'da cık olmadı :)

+ mı? :crazy: O nerden geldi? Avea mı?

Yorum bağlantısı
Misafir

"Oyuncak mı len bu" diye uyarı gelecek diye korktum, kapattım hemen :p

+ mı? :crazy: O nerden geldi? Avea mı?

Dubai' den alınma. Onunda ısınma problemi var :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Dubai' den alınma. Onunda ısınma problemi var :)

Fiyat aynı mı?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

3 ay önceki OneX fiyatına denk.

Bu işin sonu yok arkadaş :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Klasik inceleme ile başlayalım. Bu telefonda boyut çok önemli olduğu için ilk ebatlarla başlayalım.

Boyut: telefon normal telefonlara göre büyük, padlare göre küçük bir ekrana sahip ancak bu kadar büyük bir ekranda boşluklar ne kadar az tutulsa da cihazı daha ufaltmak pek mümkün gözükmüyor. Cihazın büyüklüğünü kıyaslamak isteyen varsa; 100.-TL'den 3-4mm kısa. Yani kağıt parayı şu an kullandığınız telefonun üstüne koyun ve büyüklüğü az çok tahmin edin. Telefon ağırlık olarak da Galaxy serilerine göre ağır ama boyuta göre normal.

Ekran: 5.55" 720x1280 ekrana sahip. Bu çözünürlük hd ready değerleri. Ayrıca cihaz ekranı tam 16:9 ölçütünde. Samsung'un üst seviye cihazlarında beğeni ile kullanılan super amoled ekran bu telefonda da karşımızda. Super Amoled ekranların beyaz parlaklığı lcd,tft ve türevi ekranlara göre genelde daha karanlık ve sarı olur. NoteII'de de bu handikap var ama şu ana kadar en yüksek değere de bu ekran çıkıyor. Amoled ekranlardaki en başarılı konu siyah üretimidir ki, alternatif ekranların hiçbiri Gerçek siyah üretemezler. Bu nedenle kontrast amoledlerin genelinde çok başarılıdır ve renkler fosforlu gibi gözüktüğünden çok canlıdırlar. Ayrıca amoled ekranlar siyah ağırlıklı ekranlarda enerji tüketiminde oldukça iyi sonuçlar verirler. Peki kötü olan ne? S3'e göre keskinliği daha az olan bir ekran. Sadece bu ekranı kullanan bunu anlamayabilir fakat hd bir medya izlemiyorsanız, menüler ve ikonlar dikkat edildiğinde biraz daha donuk. Bunu şöyle açıklayabiliriz; 1024x768'e çıkabilen bir monitörü bir alt çözünürlükten izlemek gibi. Cihazı rootlayarak dpi değerleri ile oynanıyormuş ama çok da gerek yok. Bir de ben daha önce belirttiğim gibi gri renk almaya çok istekliydim fakat beyaz ve gride renk tonu farklılığı hissettim ve daha bulanık gösterdiğini düşündüğüm griden vazgeçme pahasına beyazı seçtim.

Şarj : 3300 mAh'lık pilin tüketim konusunda şikayeti yok. Sadece yeni 4.1.2 sürümünün eski sürürüme göre daha çok pil tükettiği belirtiliyor. Benim sürüm 4.1.1 olarakmgeldi telefonda ve hemen güncellemeyi görerek indirmek istedi. Henüz son sürümü tam incelemediğim için yüklemedim. Cihazımın pili bitmeden dün gece kapalı olarak sabah 06:00'ya kadar şarj ettim. Bugün günlük rutin kullanımda şu anda %40 tüketim gözüküyor. Yani %60'lık şarj duruyor. Üstelik telefon çalarken flaşın ıphone gibi yanıp sönmesi de ayarlı. Şu an için pil tüketiminden bir şikayetimin olacağını düşünmüyorum.

Dokunmatik ekran : Spen ile kullanılmak için tasarlanmış biraz daha komplike ve gorilla glass çizilmeye dayanıklı bir ekrana sahip. Bu ekranın katmanlı olması nedeni ile tepkimeli çalışan oyunlara diğer modellerde ms'lik gecikmelerle cevap verdiği belirtiliyor. Yani oyun hastalarını biraz mutsuz edebilir. Ancak dokunmatik konusunda son derece başarılı ve istenilen her tepki başarılı ile alınıyor.

Çekim gücü ; Wifi, şebeke, bluetooth gibi tüm donanımlar gayet performanslı çalışıyor ve engel kabul etmiyor. Sadece bugün bir iki kere karşı tarafın telefonu açılmasına ve dakika devreye girmesine rağmen iki taraflı olarak ses alamadık. Kapatıp açtım ve bir daha yapmadı.

Hız, performans : henüz bunları konuşmak için erken. Cihaz boş. Ancak ram'da oldukça boş yer var ve sanırım bu durum cihazda kasılmaları yok denecek kadar aza indiriyor. Rehber sorunsuz açıyor, menüler çok akıcı kayıyor, takılma sadece kilit ekranında kaydırma ile telefonu açarken yapıyor. Buradaki bug Samsung'un tüm modellerinde ilk sürümlerinde nedense sorunlu oluyor, bir süre sonra güncellemeler ile düzeliyor.

Ahize, hoparlör sesi : çevredeki sesleri filtrelemeyen ama kulağa gelen sesin bile ayarının yapılabildiği güzel bir ahize ses var. Iphone'da daha doğal ve çevresel seslerden arındırılmış hoparlör sesi yok ama. Ancak galaxy serileri hep böyleydi ve ses konusunda Apple'ın Iğad'den gelen tecrübeleri hem ahizede hem de dış ses konusunda kendini belli ediyor. Ben her galaxy serisi telefonda hoparlör sesi için eq programını kurar ve buradan birlaç ayarla istediğim sesi alırım. Normal ayarlarda mid sesler biraz daha baskın ve küçük hoparlörde yüksek ses çıkmasına yarayan bu standart ayar benim kulağıma hitap etmiyor. Galaxy serisinde daha iyi seçenek olmadığı için buradaki eksi sadece Iphone'a göre.

Diğer özellikler : ısınma normal düzeyde. Cihazda bildirim ledi var. Beyaz kasada maalesef led sadece bulunduğu bölgeyi değil, kasanın sol üst tarafını hareli olarak aydınlatıyor. Çerçeve ile desteklenmiş kasa S3'e göre biraz daha kaliteli bir hs veriyor ama bu sadece görüntüde olabilir. Pratik hayatta çizilmelere ve deformasyona açık materyal dolayısı ile kılıfsız kullanmak mümkün değil. Bu da büyük ebatları biraz daha büyütmek demek. Yanlız kılıf kullanmak sadece bunun için değil özellikle kaygan bir malzeme ile imal edilmiş arka kapağın yaşattığı risk itibari ile de gerekli. Ben cover flip tarzı kılıf aldım ama sevmedim. İnce bir slikona geçiş yapacağım diğer tüm telefonlarımda olduğu gibi. Cihaz hdmi çıkış destekliyor ama içinden kablosu çıkmıyor. Kutu içeriği artık alışıldığı üzere son derec sade. Usb kablo ve bunun takılabileceği bir elektrik fişi, kulaklık, cihaz' pil, garanti belgesi ve bilumum evraklarla geliyor. Hafıza kartı çıkmıyor ama hafıza kartı desteği var. Dahili olarak radyo bulunması, pil ömrü uzun olan bu cihazda radyoseverler için iyi bir özellik. Sensör özellikleri itibari ile s3'ten farkı yok. Yani son derece zengin. Cepteyken ses arttırma, bakarken ekranın açık kalması gibi zamane özellikler mevcut. Spen aslında geliştirmeye çok açık bir özellik ama şu an için olması bile yeterli cihazda. Bilmeyenler için Samsung ve Lg şebeke üzerinde 3g görüşmeyi desteklerler. Yani piyasadaki çoğu akıllı telefon 3g'nn temel özelliği olan görüntülü görüşmeyi şebeke üzerinden değil, 3. Parti programlarla desteklerler.

Benim için bir telefonda olmasının istediğim özellikler; uzun ömürlü bir pil, yüksek çözünürlüklü bir ekran, artık yaygınlaşmaya başlayan 2gb ram, arttırılabilir hafıza, bildirim ledi, stabilite, hız. Bunlar için ergonomiden feragat ettim fakat büyük ekran her zaman dezavantaj değil, zaman zaman da multimedya için avantaj sağlıyor.

Tüm bunları karşılayabilecek piyasada şu an için tek model. Alternatifleri Onex+ ve Nexus 4. Bu iki modelin de arttırılabilir hafızası olmadığını belirtelim. Onex+ şu an için sadece Avea bayilerinde var ama bulabilene aşkolsun. Ankarada sadece kentpark avm'de bir tane kapalı kutu bulabildim. Fiyat; 2.000.-TL. Nexus4 henüz yeni giriş yaptı ülkemize. Yurtdışı forumları hariç şu an için detaylı yorum çok az.

Son olarak, şu an için bir telefon olarak rakibi olmadığı için ancak NoteI yani selefi modeli ile kıyaslanabilir ki; o modele göre gerçekten üstün tasarlanmış. Büyük ekran kullanmak isteyen biri boyuttan şikayet etmemeli ama noteI ile kıyaslandığında bu büyüklüğün çok güzel kamufule edildiği görülebiliyor.

Cihazı alacaklar notepad ile de kıyaslamasınlar. Bu cihaz notepad'i notepad yapan minumum 7" ekran olmadan ara konumda bir model olarak değerlendirilmeli. Büyüklüğü kendisini rahatsız etmeyecek kişilerin keyifle kullanabileceği ve rakipleri telefonlardan üstün özellikleri ile de daha uzun ömürlü olabilecek bir cihaz.

Fiyat performans ürünü değil. Şu an için biraz pahalı. Konumlana olarak Samsung'un en pahalı ürününü temsil ediyor. Yine de bir laptoptan pahalı olması, kullanım ömrü bilgisayarlar kadar uzun olmayan mobil cihazlar için alım kararı verirken bir süre beklemeyi doğru kılıyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Dubai den alındı 1100 tl + 115 tl pasaport

Ne zaman aldınız acaba? Bende Şubat 25'te Dubai'de olacağım. Gelirken bende almayı düşünüyorum Note 2. Belki biraz daha düşer diyeceğim ama Dubai'de pek fark olmaz herhalde?..

Yorum bağlantısı
Misafir

Ne zaman aldınız acaba? Bende Şubat 25'te Dubai'de olacağım. Gelirken bende almayı düşünüyorum Note 2. Belki biraz daha düşer diyeceğim ama Dubai'de pek fark olmaz herhalde?..

Sanırım aynı paraya alabilirsiniz hatta 32 Gb' lık alma ihtimaliniz bile var benim yaklaşık 1 ay oluyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Evren Hocam resimdeki kılıfı tavsiye ederim.

Mediamarkt' ta 39 Tl idi. İki renk mevcut. Temsili Resim.

g60908037981172.jpg

tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Pil yavaş yavaş performans gösteriyor. Sabah 6:00'da şarjdan aldım. Eve geldiğimde %67 şarjı vardı. Şu anda %56'da. Tüm gün şirket mailleri, telefon görüşmeleri, internet ve yaklaşık 35dakika bluetooth açık performans. Aynı koşullarda galaxy s eve ulaşamadan 19:00'da ökapanabiliyor ya da %5 civarında oluyordu. S2 19 civarında %10-15 arasında oluyordu eve geldiğinde akşam 22:00'de şarja bağlanıyordu, S3 %45-55 aralığında oluyordu. Iphone %15-18 arasında oluyordu ama akşam şarja bağlanmassa bitiyordu şarjı.

Henüz yavaşlama, stabilite kaybı yok. Rehber maşallah güzel. Büyüklükte sorunum yok ama kılıf rahatsız ediyor beni. Görsellik anlamında güzel ama mail yazarken kapağı arkasına çevirince rahat yazım olmuyor. Kullanışsız bir kılıf.

Ekrana şeffaf kılıf çektridim. Güzel oldu. Renk kaybı ve ekran kullanımında problem yok.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Pil yavaş yavaş performans gösteriyor. Sabah 6:00'da şarjdan aldım. Eve geldiğimde %67 şarjı vardı. Şu anda %56'da. Tüm gün şirket mailleri, telefon görüşmeleri, internet ve yaklaşık 35dakika bluetooth açık performans. Aynı koşullarda galaxy s eve ulaşamadan 19:00'da ökapanabiliyor ya da %5 civarında oluyordu. S2 19 civarında %10-15 arasında oluyordu eve geldiğinde akşam 22:00'de şarja bağlanıyordu, S3 %45-55 aralığında oluyordu. Iphone %15-18 arasında oluyordu ama akşam şarja bağlanmassa bitiyordu şarjı.

Henüz yavaşlama, stabilite kaybı yok. Rehber maşallah güzel. Büyüklükte sorunum yok ama kılıf rahatsız ediyor beni. Görsellik anlamında güzel ama mail yazarken kapağı arkasına çevirince rahat yazım olmuyor. Kullanışsız bir kılıf.

Ekrana şeffaf kılıf çektridim. Güzel oldu. Renk kaybı ve ekran kullanımında problem yok.

Saygılarımla.

Abi benim gönderdiğim kılıftan al. Kullanışlı en azından çevirmek zorunda kalacağın bir kapak yok. Yanlarını metal parlak olan yerlerin korunmasını da sağlıyor. ve üst kısmının çerçevelerini de kapattığı için telefonu ters çevirip yüz üstü koysan bile ekran yerle temas etmiyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi benim gönderdiğim kılıftan al. Kullanışlı en azından çevirmek zorunda kalacağın bir kapak yok. Yanlarını metal parlak olan yerlerin korunmasını da sağlıyor. ve üst kısmının çerçevelerini de kapattığı için telefonu ters çevirip yüz üstü koysan bile ekran yerle temas etmiyor.

En kısa sürede alacağım. S3'te de aynı kılıftan kullanıyordum. Ölçüleri tam değil mi? Bir tane aldım electroworld'den milimetrik olarak oturmadığı için ses düğmesine basıyordu.

Yorum bağlantısı
Misafir

Note2'deki bazen aramada ses gelmemesi durumu bir sorunmuş. Henüz tam sebebini kestiren yok. Hiç şikayeti olmayanlarda var. Operatörle yazılım arasında bir sıkıntı olabileceğinden bahsediliyor. İlk çözüm yolu olarak arama ayarlarından bağlantı sesi ayarını kapatanlar olmuş ama bir süre çözüm olmuş gibi dursa da yaptığı durumlar olmuş. Benim ise sorun sadece kız arkadaşımın telefonu ile oluyor. İlk aramada (note 2 ile apılan aramada) bazen karşı taraf telefonu açtığı halde iki tarf da sesi duymuyor. Telefonda dakika uyarısı ve karşı tarafın aramayı cevaplandırdığını işaret eden titreşim de çalışıyor. Şimdilik gördüğüm tek kusuru bu. Sorun yaşayanlardan biri telefonu benim gibi teknosadan almış. Vatandan alan arkadaşında sorun yok benimkinde var diyor. Bazen acaba diyorum ucuz parti mal mı alıyor bazı noksanları olan ama yapmaz diorum sonra Teknosa böyle şeyler:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Aynı sorunu bende yaşıyorum, telefonu Turkcellden en kazık haliyle almıştım,ucuz etin yahnisi drumu yok yani :)

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Bende Teknosa dan aldım. Bu ses sorunu bende de var. inşallah çözülür. :angry:

Yorum bağlantısı
Misafir

Sim kartım yeni ve ben kestirdim. 128'lik olandan. Hattım turkcell. Genelde sorun Turkcell'de diyorlar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Sim kartım yeni ve ben kestirdim. 128'lik olandan. Hattım turkcell. Genelde sorun Turkcell'de diyorlar.

Saygılarımla.

Benimki de Turkcell,kartı da ben kestirdim. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Benimki de Turkcell,kartı da ben kestirdim. :)

Ortak bir nokta buldum:) bize ne fayda sağlayacak derseniz, ikinci bir hat bulup kullanmadıkça yok:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir
Evren Hocam resimdeki kılıfı tavsiye ederim.

Mediamarkt' ta 39 Tl idi. İki renk mevcut. Temsili Resim.

g60908037981172.jpg

Mustafa çok teşekkür ederim tavsiyen için. Kılıftan aldım bugün. Resimde bana slikon gibi gelmişti, mediamarktakiler bize slikon kılıf gelmedi deyince forumu açıp telefondan senin üstteki mesajı gösterince çocuk hemen kılıfı tanıdı. Slikon diyince anlamamış. Hatta çalışan bir bayan da kullanıyormuş, telefonda nasıl durduğunu da gördüm böylece. İçime sinerek aldım. Gayet şık ve koruyucu. Zaten cover+ olarak geçiyor ve darbelerekarşı etkili duruyor. Aynı zamanda kenarlarının lastik türevi olması elden kayıp düşmesini önlüyor. Kalitesiz adı sanı belli olmayan kılıflar 15-30 tl arasına satılırken fiyatı da makul. Telefon biraz daha büyüdü ama herhangi bir kılıfla zaten büyüyecekti.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Mustafa çok teşekkür ederim tavsiyen için. Kılıftan aldım bugün. Resimde bana slikon gibi gelmişti, mediamarktakiler bize slikon kılıf gelmedi deyince forumu açıp telefondan senin üstteki mesajı gösterince çocuk hemen kılıfı tanıdı. Slikon diyince anlamamış. Hatta çalışan bir bayan da kullanıyormuş, telefonda nasıl durduğunu da gördüm böylece. İçime sinerek aldım. Gayet şık ve koruyucu. Zaten cover+ olarak geçiyor ve darbelerekarşı etkili duruyor. Aynı zamanda kenarlarının lastik türevi olması elden kayıp düşmesini önlüyor. Kalitesiz adı sanı belli olmayan kılıflar 15-30 tl arasına satılırken fiyatı da makul. Telefon biraz daha büyüdü ama herhangi bir kılıfla zaten büyüyecekti.

Saygılarımla.

Güle güle kullan Evren hocam kesinlikle memnun kalacaksın. Telefona ayrı bir hava katıyor :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Dün telefonu 4.1.2'ye terfş ettirdim. Şu an için karşı taraftan ses gelmemesi sorunu olmadı. İki üç tane de forumlarca önerilen uygulama yükledim.

İlki, Easy Touch. Iphone daki sanal orta tuş(asistive touch) ile hemen hemen aynı görevi gören uygulama. Ekrana çıkan yuvarlak bir ikon ile ana ekran, kilit ekranı, kısa yollar gibi birçok fonksiyona ulaşıp, manuel açma kapama tuşunu kullanmaya gerek bırakmayan bir uygulama. NoteII'nin b üyük ekranında son derec kullanışlı. Ekranda sıkışıklık yapmıyor, altına ikon bile denk gelse, bir kaç denemeden sonra, dokunma noktasını iyi tespit edip, alttaki ikonu ya da üstteki easy touch uygulamasına komut vermek mümkün.

İkincisi Notify Lite; Tam sürüm değil ama mevcut hali ile de kullanışlı. Bu program sayesinde cevapsız çağrı, sms ve yazılımın satınalınmasına bağlı olarak da diğer uygulamalara ilişkin çağrı, mail, mesaj gibi tarafımıza ulaşan bir bildirim olduğunda bunu sadece üst bölümdeki bilgi çubuğundan değil, telefonun ekranından görebiliyoruz. Örneğin, cevapsız çağrıda sadece üst bölümde çıkan kırmızı cevapsız çağrı işaretinin detayını görebilmek için, bilgi çubuğunu parmağımızla aşağı çekip göröürken, bu uygulama ile ekranda pop-up şeklinde detayları öğrenebiliyoruz.

Beacon : Arkadaki flaş ışığını çağrı ve sms'te yakıp söndüren ve bu yanma şeklini ayarlayan program. ÖZellikle sesli ortamlarda ya da telefonun sessize alındığı durumlarda ekran üzerinde dururken çağrı ya da sms geldiğini anlamaya yarayan, IOS'ta standart olarak gelen güzel bir özellik.

Bu arada kilit ekranındaki dalga efektini kapattım. İlk başlarda değişik efekt olması hoş ama kapalı hali daha kullanışlı. Belki kullanmayanlar varsa, ayarlardan hareket ordan da hızlı bakış özelliğini aktifleştirdiğimizde; telefon arka kapak üstünde yatay pozisyonda dururken, yakınlık sensörünün üstünde iki sanıye kadar parmağınızı beklettiğinizde, cevapsız çağrı, saat, cevapsız çağrı, mail, pil durumu gibi öncelikli bilgieri görebildiğimiz basit ve güzel bir özellik var.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Benimki 4.1.2 ve ses sıkıntısı var :) Birde Easy touch indirdim. Yüklemeyi silemiyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir
Dün telefonu 4.1.2'ye terfi ettirdim. Şu an için karşı taraftan ses gelmemesi sorunu olmadı. İki üç tane de forumlarca önerilen uygulama yükledim.

Maalesef bugün oldu. Aynı mekanda olan iki kişiyi 10dakika ara ile aradım ve yaptı. Örneğin eskiden kız arkadaşım ile görüşürken yapardı şu ana kadar hiç yapmadı versiyon güncellemeden sonra. Sanırım şebekenin durumu ile ilgili olarak bazı durumlarda ortaya çıkıyor.

Saygılarımla.

Benimki 4.1.2 ve ses sıkıntısı var :) Birde Easy touch indirdim. Yüklemeyi silemiyorum.

Bu uygulama için kendisi şu tarifi yapmış; direkt kaldırılamaz, sistem yöneticisi ile aktif olduğu için. Önce Setings>Location&Security>Select device Administrators yapıp, sonra kaldırın diyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...